Изкривена стойка за лицеви опори.

24.01.14
03:09

Привет!
Попринцип съм си изгърбен, понеже израстнах оста бързо, 179 см, съм но уви съм слабичък, 60 килограма, без релеф, ори плочки не се виждат.
Как да го обясня, просто главата е напред и съм изгърбен в раменете.
Като правя лицеви опори тялото ми е точно като на първата снимката, абсолютно същата стойка съм и аз.
http://store.picbg.net/pubpic/A7/30/24e162c038aca730.jpg

Какво мога да направя, за да постигна втората ПРАВИЛНА стойка?

П.П. Прегърбен съм като вторият на снимката:
http://lubomirivanov.com/wp-content/uploads/2013/05/posture.png

Темата беше редактирана от Даниел Бонев на 24.01.14 03:18.

Carbohydrate

24.01.14
07:30

Сигурно наблягаш само на гърдите, нали?!

24.01.14
12:27

казано от Vasil Stoianov на 24.01.14, 07:30:

На нищо не наблягам за момента.

24.01.14
12:55

Стегни кръста и корема,така ще постигнеш стойката от 2-та снимка.
Не се отпускай,а стой стегната по време на упражнението.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 24.01.14 12:56.

24.01.14
12:59

казано от Biad__ на 24.01.14, 12:55:

Стегни кръста и корема,така ще постигнеш стойката от 2-та снимка.
Не се отпускай,а стой стегната по време на упражнението.

Като ги стегна, не мога да дишам правилно.

24.01.14
14:45

Работи върху това тогава,да дишаш правлно докато и тялото ти в правилната позиция за това упражнение.
Опитай да държиш планкове,ще ти помогне,за да тренираш правилната стойка.

Мнението беше редактирано от Biad__ на 24.01.14 14:45.

Carbohydrate

24.01.14
14:58

казано от Даниел Бонев на 24.01.14, 12:27:

казано от Vasil Stoianov на 24.01.14, 07:30:

На нищо не наблягам за момента.

Ако тренираш само гърдите, тогава стойката може да се изкриви, защото мускулите на гърдите опъват рамената напред. Трябва задължително да разтваряш със дъмбели- растягаш, задържаш в най долна позиция ръцете. Плавно и бавно растягане. Трябва да се тренират и противоположните мускули- на гърба...

24.01.14
15:20

казано от Vasil Stoianov на 24.01.14, 14:58:

Ако тренираш само гърдите, тогава стойката може да се изкриви, защото мускулите на гърдите опъват рамената напред. Трябва задължително да разтваряш със дъмбели- растягаш, задържаш в най долна позиция ръцете. Плавно и бавно растягане. Трябва да се тренират и противоположните мускули- на гърба...

Това е така,ама на автора на темата проблема му е по-скоро твърде много висене пред компютъра и твърде малко движение като цяло.
А при такава позиция на врата със сигурност целия гръбнак от кръста нагоре му е изкривен.Почти съм сигурен ,че има и сериозни проблеми с мобилността .
Най-важното е да промени съотношението висене пред компютъра спрямо физическа активност.След това обща физическа подготовка.После разтягане на стегнатите зони,акцентирано заздравяване на слабите.Изобщо-промяна на начина на живот.
За жалост сам ще му е трудно да се справи,а имайки предвид,че ще трябва и да почете ,за да се образова по въпроса и да знае какво и как да прави,най-вероятно ще се откаже.

24.01.14
16:34

казано от Гената на 24.01.14, 15:20:

казано от Vasil Stoianov на 24.01.14, 14:58:

Това е така,ама на автора на темата проблема му е по-скоро твърде много висене пред компютъра и твърде малко движение като цяло.
А при такава позиция на врата със сигурност целия гръбнак от кръста нагоре му е изкривен.Почти съм сигурен ,че има и сериозни проблеми с мобилността .
Най-важното е да промени съотношението висене пред компютъра спрямо физическа активност.След това обща физическа подготовка.После разтягане на стегнатите зони,акцентирано заздравяване на слабите.Изобщо-промяна на начина на живот.
За жалост сам ще му е трудно да се справи,а имайки предвид,че ще трябва и да почете ,за да се образова по въпроса и да знае какво и как да прави,най-вероятно ще се откаже.

Гена, образовал съм се, висенето пред компютъра го използвам в четена на форум и статии.Ходил съм на фитнес, не ми се е получило нищо, и сега правя точно обратното седя и не правя нищо.Опитвам се лицеви опори, но при стойката ми влиза в кръса, както и при планка, напрежението в кръста е така да го кажа “режещо”, защото той пропада.
Да, като малък нищо не съм правил, училището беше близко, отивам до там прибирам се и цял ден пред компютъра, но сега просто не мога нищо.
Щом сам не мога а си помогна както казваш ти, кой ще ми помогне?

24.01.14
16:45

Има треньори,терапевти с подходящото образование и опит.За жалост не познавам лично такъв,към когото да те насоча.Но е хубаво да оправиш тези проблеми възможно най-скоро.

24.01.14
16:58

Щом си стоиш без да правиш нищо с мисълта,че не можеш да правиш нищо,никой не може да ти помогне.

В началото е нормално да ти е трудно,но с времето тялото се адаптира и нещата стават по-лесни.
Просто започи малко по-малко и ще можеш.

Малко ми напомняш на хленчеща мацка,стегни се малко и тренирай!

24.01.14
17:10

казано от Biad__ на 24.01.14, 16:58:

Щом си стоиш без да правиш нищо с мисълта,че не можеш да правиш нищо,никой не може да ти помогне.

В началото е нормално да ти е трудно,но с времето тялото се адаптира и нещата стават по-лесни.
Просто започи малко по-малко и ще можеш.

Малко ми напомняш на хленчеща мацка,стегни се малко и тренирай!

Всички ми го казват :D :D :D.

24.01.14
17:15

даниеле, от половин година само пишеш теми във форума. Не знам какво очакваш. на теб не ти трябват съвети, ами няой да ти нарита гз и да започнеш да тренираш.
Това не можел, онова не можел, музиката не го кефела...
Явно просто те кефи да си отпуснат изгърбен хленчещ мухльо.

24.01.14
17:25

казано от CarnalK на 24.01.14, 17:15:

даниеле, от половин година само пишеш теми във форума. Не знам какво очакваш. на теб не ти трябват съвети, ами няой да ти нарита гз и да започнеш да тренираш.
Това не можел, онова не можел, музиката не го кефела...
Явно просто те кефи да си отпуснат изгърбен хленчещ мухльо.

Забранено ли е да пускам теми?Мисля, че още не.
Как да направя лицевите и планка като , кръста ми пропада.
За тебе специално ще намеря HD камера да ти пратя на лично клип и снимки от всички страни, за да ми обясниш как ще стане.

24.01.14
17:34

Аз мога да ти кажа как няма да стане - с писане по форуми.

Ще стане с опити. И то не един-два-10-50 ами хиляди ако трябва. Ако трябва от колене ще започнеш. Дадоха ти правилните съвети. От теб остава да ги прилагаш. Често и много. Това е.

AG

24.01.14
18:38

Модераторите трябва да направят един подфорум “Клуб на анонимните охлюви”. Там всички, които искат да тренират, но ги мързи ще се оплакват един на друг.

25.01.14
19:00

пич бях ти казал в една тема пак за лицевите опори просто да почнеш да спортуваш без дори да ти казвам какво точно и как,но просто трябва да спреш с компютъра и щляенето и да се занимаваш с някакво движение и спорт.Казах ти че и цялото ти тяло е слабо и затова не можеш да ги правиш както трябва.Просто трябва да укрепен и това е пич.Действай стига писа

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1