First steps в бб-тийм или "Здравейте" xD

Темата е заключена.
Прескочи до:

14.01.14
11:57

Здравейте.
Не много наскоро научих за този сайт от една приятелка, която много го ползва, но като цяло бях скептично настроена, защото не обичам хората да ми се мешат в хранителните режими и да ми казват какви упражнения да правя. Може би защото не мога да правя упражнения за ръце. Имам ниско кръвно, което постоянно пада при упражнения с повдигане на каквито и да е тежести ( дори гири с по 1 кг.), също така лесно ми се завива свят. На 21 години съм, не мога да кажа че спортувам редовно, но имам своите “месеци на спорт”. В гимназията започнах да ходя на аеробика, после минах за малко време на кик-бокс и накрая открих тае-бото. Обичам да ходя на него, но всеки път се моля да няма упражнения с гирички.. започнат ли се те и аз започвам да клякам, да излизам от залата да поема чист въздух и да си обливам лицето с вода.. През лятото ходя да тичам от време на време, тренирала съм и тенис.
Както и да е, реших се да пиша тук, защото виждам, че хората ти влизат в положението и се надявам да няма много критики от тази страна. От както станах студентка първата година не тренирах нищо, първоначално дойдох в София 51кг. и изпаднах в някакъв стрес . За седмица станах 48-47, не се хранех или поне не редовно. Ядях главно боклуци . После дойде сесията и отидох в другата крайност.. мисля, че съм стигала до 57 кг. И след това се реших, че няма как и ще се почва отново с тичането и започнах да посещавам тае-бо занятия тук наблизо и да тичам от време-на време (когато го чувствах). Станах отново 52 кг. (в момента съм 52-50 кг. ).
  От днес обаче реших да започна режим на хранене -> http://www.bb-team.org/articles/910_otslabvane-s-ravnomerno-balansirana-dieta-rbd  . Харесах си този, защото смятам, че най-много ще ми “отива” на организма. Като цяло не съм много по диетите, ям каквото смятам, че имам нужда от него.. като гледам да е природосъобразно и разделно. По едно време ядях само сурови плодове, зеленчуци и ядки, но се оказа, че и това не се харесва на организма ми. Започна да ме боли корем. Ходих на лекар и той ми препоръча да не ям сурови храни или да ги консумирам като гарнитура. Направих и карта за фитнес с идеята да ходя да тичам главно на пътеката и да правя коремни преси. Както казах силовите упражнения не са за мен. Може би след 1 месец сериозно ходене на фитнес мога да им дам шанс, но в момента “не ги чувствам”.
И така..
wish me luck.

14.01.14
12:13

Добре дошла и успех, харесвам изборът ти за РБД. Някак ми се струват кардио упражненията по-изтощителни от тренировка с тежест /аз също съм с ниско кръвно/. Предполагам ти се вие свят не само от ниското кръвно, а и от не до там добре подбрания хранителен режим, изпробвай РБД - но мисля че по-добра идея е не да сваляш още а да поддържаш тези кила, спинкай по-възможност повече, за да имаш сили и да намалиш стреса.

Ако кардио тренировките ти се струват по-изтощителни от упражнения с тежести, явно не си правила оптимално упражненията с тежести :) No bad feelings.
Снежи, напълно ти влизам в положението. След като ситуацията при теб е такава, добре е да си пазиш здравето и решението ти е добро. Прави физическата активност, която ти е приятна и ти носи само положителни емоции - това трябва да е нещо, което обичаш, а не нещо, което да правиш насила особено когато имаш и проблем. Според мен си се насочила и към добър режим за твоя случай. Можеш да си сметнеш един калориен баланс, за да знаеш г-д колко калории трябва да приемаш и да споделиш меню, когато започнеш :) Поздрави

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 14.01.14 17:36.

14.01.14
23:15

Благодаря много за отговорите! btw Рали, искам да ти кажа, че съм гледала дневникът ти преди и много се възхищавам на резултатите, които си постигнала. Адриана, благодаря ти, днес го смятах и мисля, че го докарах. Относно хранителния режим - ако трябва да съм честна от самата статия не мога да разбера точно как трябва да се приготвя менюто, а и като цяло ям “каквото има в хладилника” като гледам да не смесвам месо и хляб и т.н. Хубавото е, че аз си го пълня сама хладилника, така че обикновено знам какво има.
Днес сутринта правих упражнения в домашни условия :
1. 3х10 клека
2. 3х15 hip extensions
3. 3x15 concentrated hip extensions
4. 2x20 bridging
5. 2x15 Lunges
като го повторих 2 пъти.
Менюто ми за деня беше:
9h - кафе с мляко
11:20h - 200 гр салата от моркови и цвекло + 1 варен картоф + 1 варен морков
13:20h - айрян (400 мл)
15:00h - пакетче солети (уж да си взема една и изядох цялото :D)
16:00h - салата от айзберг, домати чери, царевица, извара и пилешко

17:30-18:30h - тичах на пътеката във фитнеса - 40 минути тичане, 20 ходене

19:30h - мляко с нескафе
20:00h - вафла морени ( тук май съгреших, но не съжалявам :D )
20:30h - филия с мед

Това е засега. Нищо чудно както уча в момента, защото имам контролно-изпит утре, да съгреша отново, но този път с нещо по-леко като например кисело мляко с мед. :)

Храненето е... трагично. (wasntme)
Вече ми е ясно защо ти пада кръвното и ти става лошо при докосване на най-малките гирички. :)
Това тяло от къде да вземе сили да тренира?

Няма проблем - ясно е, че още не си се ориентирала в мътната вода. Продължавай да четеш, ето това и това са подходящи като добра отправна точка... Изборът на РБД е добър. След това започвай промените и давай въпросите за нещата, които продължават да стоят неясни. :) “Плахо” ти предлагам и да ревизираш мнението си за силовите тренировки... те ще те отведат там, където искаш... не пътечката във фитнеса. ;)

15.01.14
00:32

Очаквах някакъв такъв отговор и ти благодаря, защото наистина не зная как да се храня. :D Ще погледна нещата, които ми прати, а за тежестите - може би ще им дам шанс по-натам като започна да се интересувам кое как влияе на тялото ти. Като цяло не мога да кажа, че съм “бодибилдър” и дори не съм фенка на много изразената мускулатура, по-скоро на стягането.. Обичам да си тичам просто за удоволствие и да ходя на тае-бо. Стоенето във фитнеса ми идва малко скучно ( не ме нападайте сега ). Това е може би защото не зная какво да правя там и гледам уплашено през повечето време. :D А докато бягам на пътеката си представям, че съм в парка..
Ще се включа пак като погледна темите за храната и мерси отново. :)

16.01.14
00:49

Добре, днес май ядох малко повече от нормалното.. и имам мускулна треска от вчера (нямам представа от кое по-точно).
Ядох нещо като :
закуска:
1 капучино
Кисело мляко активия с мюсли и още някви работи там
ДЗП шоколад( малко )
обяд :
2 пържени яйца с кашкавал + майонеза + кисело мляко и 1 варен картоф.
ТУК МИ СТАНА ЛОШО. Заболя ме корем. Признавам тая комбинация беше експериментална и досега не я бях пробвала.. няма да повторя. Спах 20 минути - толкова имах на разположение.
Продължаваме (това е вече към вечеря) :
един кит-кат бял.
5 парчета кекс
2 сандвича с кашкавал, дебърцини и лютеница
2 кафета
1 какао

Имах намерение утре да ходя да тичам пак, но имайки предвид състоянието ми в момента ( едва ходя ) и фактът, че съм 13 часа на лекции и от една седмица не съм се наспивала, мисля да си почина.. :)

Прочети си храненето и кажи как ти се струва :)

Activia, ДЗП, кекс, Kit-Kat… е, good luck.
Когато видя промяна, тогава ще се върна към този дневник.

23.01.14
10:04

Добре, истината е, че имах няколко изпита - контролни последните няколко дни и нямах възможност да прегледам статиите за храните по-малко пък още повече да си изготвя програма.. Както и да е. Реших, че продължавам с начинанието. Засега относно храненето : всяка сутрин закусвам чай с мюсли, на обяд ям месо с някаква лека гарнитура ( зеленчуци ) и вечерята още ми виси.. нямам идея какво да ям за вечеря и сигурно нещо по-леко ще хапвам.
за 21.01.2014 - без тренировка и сън 4 часа (пътувах):

8:00 кафе с мляко
12:00 мляко с мюсли
17:00 спанак с ориз
19:00 3 домашни мъфинчета (съквартирантката ми много обича да ми готви :Д)
22:00 ходих на кафе и пих кафе с шоколад и още шоколад и сметана
00:00 2 сандвича с кашкавал

22.01.2014 - пак без тренировка и пак със сън 4 часа :

9:00 мюсли с чай и чаша чай
11:00 капучино
14:00 едно пакетче пушени бадеми
18:00 капучино
21:00 спанак с ориз
23:00 банан с 4-5 лъжици сладко от боровинки

Едно нормално нещо не видях в храненето ти от тези 2 дена - бадеми, ама ПУШЕНИ ? месо - никакво, закуската - 0 , обяд липсва, банан със сладко от боровинки в 11 вечерта - няма да коментирам, 2 сандвича с кашкавал в 12 , шоколад и сметана, шоколад, мъфини... Къде е това месо с гарнитура за обяд, че нещо не го виждам..

казано от Adriana Dacheva на 23.01.14, 17:33:

Едно нормално нещо не видях в храненето ти от тези 2 дена - бадеми, ама ПУШЕНИ ? месо - никакво, закуската - 0 , обяд липсва, банан със сладко от боровинки в 11 вечерта - няма да коментирам, 2 сандвича с кашкавал в 12 , шоколад и сметана, шоколад, мъфини... Къде е това месо с гарнитура за обяд, че нещо не го виждам..

Нова съм, така че “здравейте”
И да, аз също смятам, че режимът ти е ужасен!
Толкова много захари и вредни храни. Ок, позволи си парче шоколад през деня, нека не сме радикални. Но мъфини, кекс, шоколад, сметана, презнощта САНДВИЧИ... Нищо чудно, че си напълняла. И аз съм в сесия, но не ям цялото това количество захари и въглехидрати и най-важното вечерта. Не те порицавам, просто се замисли какво искаш и колко силно го искаш. Тогава можеш да продължиш.

24.01.14
00:32

Ок. Не казвам, че се храня идеално, но мъфините са домашни и няма нищо вредно в тях.. А шоколада и сметаната ми бяха в напитката.. :D А нещата в 11-12 часа нощта ги ям тогава, защото седя до 3-4 часа будна.. Днес мисля, че е по-добре:

9:30 мюсли с чай
13:30 пилешка пържола със салата айсберг и домати чери
15:00 капучино
18:00 натурален сок капи
20:00 сандвич с кашкавал и чушки
21:20-23:00 1 час на пътеката - 40 тичане, 20 ходене и 20 минути на велоелгометър

Другият път мисля да добавя и коремни преси и няколко упражнения с малки гири.
@Адриана - бадемите са пушени, защото сурови ядки не мога да ям. Карах режим само на сурови храни и лекар ми забрани да ги консумирам. Така че трябваше да избирам между печен и пушен.

Мнението беше редактирано от Snejy S на 24.01.14 00:34.

Първо - домашни, не домашни - това е захар! Това е много захар!
Същото важи за сока. Според мен изяж някакъв плод или си изцеди сок от плод. В сока има захар в не малко количество.
И аз стоя по цяла нощ будна. На работа съм дори сега. Но последното ми ядене беше кисело мляко с няколко стафиди. Не съм гладна, а млякото е болезно за стомаха и е ниско калорично, без излишна захар и мазнини.
Прави ми впечатление, че вечер включваш сандвичи. Мога ли да попитам защо? Приеми въглехидрати по- рано, а пилето и салата ги яж вечер. И под въглехидрати имам предвид боб, леща, грах, картофи, ориз - не сандвичи с мазно сирене(кашкавал).
Това са съвети, не те нападам. Просто ми се струва, че се бориш за нещо, за което не си готова. Защото ако не си промениш режима, резултатите надали ще са добри, ако изобщо видиш такива.

24.01.14
09:07

Ами аз съм гладна и мляко няма да ме наяде. Най-много да прегладнясам и да се нахвърля на нещо сладко нощта или след няколко дни. Приемам упрекът за сандвичите, но последният път сандвичите бяха преди тренировката. И не, че съм взела “съветите” ти за лична нападка, но от каквото виждам от профила ти.. единствената цел, от когато си се регистрирала, е да пишеш “конструктивни” коментари в моя дневник. Смятам, че последния ден храната ми беше добре. И тренировката също. Ти какво примерно меню би ми предложила ?
Като давате акъл, поне го дайте като хората. :)

Мнението беше редактирано от Snejy S на 24.01.14 09:14.

24.01.14
09:28

Добави варени яйца в закуската, ще се засищаш по - добре :)

казано от Snejy S на 24.01.14, 09:07:

Ами аз съм гладна и мляко няма да ме наяде. Най-много да прегладнясам и да се нахвърля на нещо сладко нощта или след няколко дни. Приемам упрекът за сандвичите, но последният път сандвичите бяха преди тренировката. И не, че съм взела “съветите” ти за лична нападка, но от каквото виждам от профила ти.. единствената цел, от когато си се регистрирала, е да пишеш “конструктивни” коментари в моя дневник. Смятам, че последния ден храната ми беше добре. И тренировката също. Ти какво примерно меню би ми предложила ?
Като давате акъл, поне го дайте като хората. :)

Не, че искам да ти разваля кефа, но не съм се регистрирала, заради теб.
Изобщо тези сандвичи ги изключи. Сложи филийка пълнозърнест хляб, щом си толкова гладна. Препоръчвам немски тъмен хляб. Доста по-сбит е, много по-вкусен и засища повече.
Аз не съм диетолог или треньор. Спазвам режим от близо 3 седмици с много леки стъпки в страни. Моите цели са отслабване и цялостно тонизиране и не мога да си представя да ям сандвичи или мъфини. Сама решаваш. Това, че съм ти дала мнение, не значи, че трябва да ме слушаш. Можеш да ядеш така и да очакваш резултати. Пък може и да ги получил, тела всякакви.
Всичко от към пиле, салати, яйца ми хареса в режима ти, но изключи сладкишите и тези мазни сирена. Вземи си извара. Като я посолиш дори може да ти хареса.
Тренирала си след сандвичите, но къде ти е била ползата? Изразходвала си тях, а не запаси.
Аз също имам забързано ежедневие - работа, лекции и прочие. Знам колко е трудно да следваш режим, но в крайна сметка си е за тебе.
Успех!

ИИ

24.01.14
10:59

А може ли да се обосновеш какво им е на мазните сирена? Защо и препоръчваш да се изключат от менюто?

Да, и на мен ми стана интересно какво лошо има в мазните сирена :)

Няма нищо лошо, ако си хапнеш малко за закуска или на обед, но не на сандвичи в 12 вечерта.
Нека продължи момичето, както сметне за добре. Дори ми стана интересно какво ще се получи накрая. Ще следя. И противно на мнението й, че съм тук да се заяждам, това изобщо не е вярно.
Пак успех. От сега само ще чета. ;)

24.01.14
20:08

Здравей студентке!
Четох и видях само оправдания за лошото ти хранене с изпити и задължения. Ами то всеки ги има, а през студентските години реално са най-малко и тогаз живота е най-лек и има предостатъчно време да се погрижиш за себе си! Тъй, че първо вземи да установиш, защо се храниш така. Дали е защото си неинформирана и не си чела достатъчно, дали е защото не можеш да намериш воля, за да си оправиш хранителният режим или пък може би вътрешно в себе си не намираш мотивацията? След като изясниш ЗАЩО СЕ ХРАНИШ ТАКА пред самата себе си, започни от там и чак след това ще се наредят нещата с храната. Принципно не пиша често, но толкова ужасен хранителен режим отдавна не бях виждала и ми се иска да се стегнеш, все пак си толкова млада, сега ти е времето да се радваш на живота и да бъдеш прекрасна и красива. Храната е важна! :)))
Успех!

24.01.14
22:00

Ами аз се регистрирах тук с цел конструктивна критика относно храненето, опитвам се да го променя. Първите няколко поста не съм се опитвала, дори не бях прочела статиите за храната. Затова се надявам от сега нататък коментарите, които пишете да са за последните ми постове, а не за началните.
@Лъчезар, благодаря за идеята.
@Хъни Бъни, хлябът, който ям е пълнозърнест и от пекарна т.е. истински. Целите ми за момента не са отслабване, а изграждане на някакъв по-здравословен начин на хранене и навик да ходя на фитнес.
@Mad Madame, не знам какво да кажа, освен: Ок. Опитвам се да го променя. Права си, оправдания има и си намирам, но мисля, че става по-добре.

За днес менюто ми беше:

9:00 мляко с мюсли
10:00 капучино
14:30 спанак с ориз и една лъжица извара
15:00 2 сини сливи
18:00 10 гр червени боровинки
19:30 запечени на тиган ( без мазнина ) хапки кашкавал с корнфлейкс и салата от айсберг и домат

казано от Snejy S на 24.01.14, 22:00:

Ами аз се регистрирах тук с цел конструктивна критика относно храненето, опитвам се да го променя. Първите няколко поста не съм се опитвала, дори не бях прочела статиите за храната. Затова се надявам от сега нататък коментарите, които пишете да са за последните ми постове, а не за началните.
@Лъчезар, благодаря за идеята.
@Хъни Бъни, хлябът, който ям е пълнозърнест и от пекарна т.е. истински. Целите ми за момента не са отслабване, а изграждане на някакъв по-здравословен начин на хранене и навик да ходя на фитнес.
@Mad Madame, не знам какво да кажа, освен: Ок. Опитвам се да го променя. Права си, оправдания има и си намирам, но мисля, че става по-добре.

За днес менюто ми беше:

9:00 мляко с мюсли
10:00 капучино
14:30 спанак с ориз и една лъжица извара
15:00 2 сини сливи
18:00 10 гр червени боровинки
19:30 запечени на тиган ( без мазнина ) хапки кашкавал с корнфлейкс и салата от айсберг и домат

much much better.
Аз целя отслабване, та може би затова така не се разбрахме.
Аз съм малко по-радикална. Мисля, че сега е много по-добре. Бих добавила едно хранене в 12-12.30. Започваш добре, но имаш 5.30 часа между закуската и обяда. Можеш малко да увеличиш плодовете. 2 сливки ми се струват малко. Естествено зависи колко са големи. Как се чувстваш сега ? Гладна ли си? Имаш ли енергия?

Конструктивна критика - храниш се предимно с въглехидрати и плодове. Трябва да ядеш повече храни, богати на протеин - ако не обичаш месо, то има и други варианти - яйца, сирене и още куп други, за които можеш да прочетеш повече в дневниците на мацки, които  не ядат месо. Това НЕ е само с цел отслабване и по-добра визия, това е и за здравето ти. Не можеш да лишаваш организма си от едни неща и да го тъпчеш само с други, които са богати на захари - сокове капи, шоколад и тем подобни. Няма лошо, че си яла домашни мъфини - домашните са 20 пъти по-добър вариант от това да идеш и да си купиш от магазина. Но защо след като си яла след това отиваш и отново се блъскаш с кафе с шоколади и разни глупости? Научи се на някакъв контрол, въведи някакви рамки. Яж  мъфин , но го изяж в подходящо време и след това не продължавай пак с подобно. Гледай да нямаш големи прозорци между храненията - повече от 4-5 часа. Опитай се да закусва, обядваш и вечеряш. За ядките разбрах защо са пушени - това го приемам, след като имаш проблем и не можеш да ядеш сурови. Тук никой не ти пише за лошо - напротив. Ако на хората не им пукаше или искаха просто да се заяждат, то не вярвам някой от нас изобщо да има желание да си губи времето, пишейки ти тези неща. Пишем, защото това е начинът - някой трябва да ти казва нещата директно, за да се замислиш и ти самата да решиш да промениш нещо. В крайна сметка - всичко си е за теб. И ето за последното ти меню - пак конструктивна критика - нямаш закуска - това не е хубаво! Ядеш чак в 2 и 30 и то все едно и също - спанак с ориз ..... защо не хапнеш месо със салата например? След това - 2 сливи и “10 гр червени боровинки” - та колко са 10 гр боровинки... и за вечеря - кашкавал с корнфлейкс? Само салатата е ОК. Пак нямаш протеин.. основно преобладават въглехидрати. Нямаш нито полезни мазнини като маслини,авокадо,зехтин, тахан и още ред други.. После се чудиш защо нямаш енергия, защо кръвното ти пада, защо не можеш да вдигнеш 2 кг дъмбел. Ако искаш ме хейтвай, че ти пиша така - не съм тук да ме обичат. Но ако обичаш себе си, то трябва да промениш нещо.. не заради това дали другите те харесват, дали ти се харесваш, а най-малкото - за да се ЧУВСТВАШ по-добре и да ти е ХУБАВО в собственото ти тяло.

25.01.14
20:23

Ясно ми е, че коментарите не са с цел заяждане и благодаря. Продължавам да пиша:
Днес станах в 10:45.

11:10-12:10 тренировка на гладно - 30 минути тичане със смяна на темпото през 5 мин., 10 минути бързо ходене и 20 минути на велоелгометър
13:10 кафе с мляко 0.1 %
14:30 салата от домат, айсберг, извара и шепа орехи + 3 оризовки
17:30 пилешки хапки ( от половин пържола ), оваляни в панировка - нещо като галета ама по-crunchy, и запечени на тиган заедно с остатъка от салатата
20:15 150 гр обезмаслена извара с шепа орехи и 1 лъжица мед

27.01.14
01:24

Снощи бях на гости с преспиване и сутринта ме събудиха с най-яката закуска на света. Цял ден я мисля, и накрая дори се пробвах да я пресъздам:

9:30 мляко с нес, 2 гофрети от банан,трици, кокосови стърготини и канела

12:00 упражнения вкъщи 20 минути

13:00 150 гр пилешко, салата от айсберг, домат и сос от извара, кисело мляко и чесън на прах
14:00 1 намачкан банан с кисело мляко, кокосови стърготини, какао, канела и кафе
16:30 ябълга, 5 оризовки
20:00 палачинка от банан, кокосови стърготини,трици, канела, какао и боровинки ( реших да изпробвам рецептата от сутринта и малко не ми се получиха във вид на палачинки..)

22:00 тренировка във фитнеса с гирички , 20 минути кардио и неизвестен брой коремни преси

23:45 салата от айсберг, домати и чеснов сос (като на обяд) и шепа лешници. Счупих си зъб.

Цял ден ми се яде нещо сладко, сигурно затова набивам банани постоянно..

Мнението беше редактирано от Snejy S на 27.01.14 01:24.

казано от Snejy S на 27.01.14, 01:24:

Снощи бях на гости с преспиване и сутринта ме събудиха с най-яката закуска на света. Цял ден я мисля, и накрая дори се пробвах да я пресъздам:

9:30 мляко с нес, 2 гофрети от банан,трици, кокосови стърготини и канела

12:00 упражнения вкъщи 20 минути

13:00 150 гр пилешко, салата от айсберг, домат и сос от извара, кисело мляко и чесън на прах
14:00 1 намачкан банан с кисело мляко, кокосови стърготини, какао, канела и кафе
16:30 ябълга, 5 оризовки
20:00 палачинка от банан, кокосови стърготини,трици, канела, какао и боровинки ( реших да изпробвам рецептата от сутринта и малко не ми се получиха във вид на палачинки..)

22:00 тренировка във фитнеса с гирички , 20 минути кардио и неизвестен брой коремни преси

23:45 салата от айсберг, домати и чеснов сос (като на обяд) и шепа лешници. Счупих си зъб.

Цял ден ми се яде нещо сладко, сигурно затова набивам банани постоянно..

Сложи малко мед при бананите и млякото :)

28.01.14
22:09

@Хъни Бъни, Няма ли много захари да станат ? Те и без това са много в последните няколко дни - ето и за вчера и днес :

27.01.2014 - без фитнес

10:45 мюсли с мляко и кафе с мляко
14:40 100 гр пилешко + салата айсберг, домат, чеснов сос и след това 1 банан, 1л. какао и 1с.л. кокосови стърготини
19:00 200 гр извара с 2 с.л. кисело мляко , 60 гр червени боровинки и шепа орехи
20:30 кафе с мляко
23:30 салата айсберг, домат, 1 банан, няколко лъжици какао
Стоях будна до 3 часа.

28.01.2014 - сън 6 часа

11:00 мляко с нес
12:00 половин кофичка кисело мляко, шепа орехи, шепа лешници, 30 гр червени боровинки и 1с.л. какао
15:00 останалата кофичка кисело мляко с малко лешници и мн. малко какао
16:30 капучино

19:00 тренировка - кардио - 40 мин на пътеката тичане + 15 мин на кростренажора

20:30 салата айсберг, домат, чеснов сос и 150 гр пилешко

Мнението беше редактирано от Snejy S на 28.01.14 22:15.

Не мисля, че ако целта ти е сваляне, мед + банани е най-удачната комбинация за теб. Аз бих намалила и двете - консумирай ги, но не толкова често и не в комбинация двете. Също, доколкото ми е известно, не е добре плодовете да се приемат заедно с основните хранения. Като цяло имаш напредък в храненето, има още какво да се поизчисти, но сравнение с преди, определено има разлика :)

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 28.01.14 22:17.

29.01.14
23:39

Благодаря, и аз забелязвам огромна промяна! Преди си позволявах разни “боклучета” като вафлички и такива неща от време на време, но напоследък като ми се дояде нещо сладко се чудя с какво нещо полезно да го заместя. :) Мисля, че дължа всичко на дневника и на вас, затова че ме четяхте и ми се карахте редовно. :D
Днес не съм ходила на фитнес, а менюто ми беше:

11:30 мляко с кафе и малко кокосови стърготини (хубаво е само на мирис, някой да не се подлъже.. :D)
13:30 2 яйца с 1 с.л. извара, 50 гр кашкавал и 1/5 бурканче домашна лютеница
15:00 банан с кисело мляко и няколко лъжици какао
18:30 капучино
22:00 половин пилешка пържола
23:30 айрян

31.01.14
00:03

Днес не се чувствах много добре и може би затова почти не съм яла. Имах изпит и ми беше напрегнато..
Общо взето храната ми беше много зле , ето я:

11:00 мляко с кафе
13:00 1 с.л. тахан, малко червени боровинки, шепа орехи и извара
15:00 1 л. тахан, малко червени боровинки, малко сусам и няколко лешника
19:00 капучино
21:00 2 парчета локум с орехи и малко кокосови стърготини

Малко тъпо ама.. не ми се ядеше.. и така. От утре си се връщам както преди.

31.01.14
21:33

Днес е много хубав ден, не само защото се наспах, но и съм много доволна от тренировката си. :D
31.01

събуждане 11:30
10 минути упражнения вкъщи, колкото да се събудя, ето ги и тях. -> хоп

12:00 мляко с кафе
14:00 пилешка пържола, извара с лютеница и известно време след това, което не успях да засека:  кисело мляко с малко какао

18:00 тренировка : 10 минути кростренажор, 40 минути на пътеката - 5км. ( основно тичане) и 30 минути велоелгометър
Прибрах се скапана и доволна. :)

20:30 зелена салата от маруля и айсберг с малко лично приготвен чеснов сос и 2 бъркани яйца с извара и лютеница

Мнението беше редактирано от Snejy S на 31.01.14 21:35.

01.02.14
22:45

Не мога да спра да ям тахан с мед.. Просто.. Най-якото нещо ! Ето го и менюто за днес:

11:30 ставане
12:30 2 с.л. тахан, 2 л. мед, малко сусам, 1 л. какао, половин кофичка кисело мляко и мляко с кафе
15:15 20-30 гр. орехи, същото количество червени боровинки, половин пакетче лешници,100 гр. извара, 1 с.л. кисело мляко, 1 с.л. мед
17:30 мляко с кафе

19:30 тренировка: 30 минути пътека,
коремни преси : 30, 30, 30, 20, 20,
6-7 упражнения с гири - 10-15 пъти всяко с 2 повторения, но не знам как да ги покажа
и 5-6 минути на кростренажора

22:00 омлет от 2 яйца с извара, салата от маруля, айсберг и домат с чеснов сос (от кисело мляко и извара)
за десерт 1 с.л. тахан с половин с.л. мед, малко какао и сусам.

Не мога да спра да го ям тоя тахан, само на него ми мирише навсякъде.. имам чувството, че ще се пристрастя.

Teddy

01.02.14
22:56

Добре дошла в клуба (F)
Аз съм Теди и съм изяждала един буркан тахан за два дни :D :D

01.02.14
23:11

Моят е същият ! :D И мисля, че до 1-2 дни ще свърши, ако продължавам с това темпо..

Доколкото разбрах не целиш отслабване? Тогава си яж банани. Няма да ти натежи захарта в тях.
Аз лично не ям банани, грозде и пъпеши, заради захарта. Но пък включвам по 1-2 лъжици мед на ден. Купувам си домашен, за да съм сигурна, че наистина е мед :D видях, че имаш два дена с оскъдно хранене. Разбирам, че не си се чувствала добре и сигурно си знаеш, че храната ти е била недостатъчна. Харесва ми, че включваш вече и гирите :)  успех

04.02.14
00:47

Ох, да.. :D понеже в дните на изпити гледам да си прочета материала наведнъж и правя нощни или от притеснение не ям. Знам, че не е много правилно. По същата причина вчера /2.02/ до 6 следобяд го изкарах само на мед и тахан :D , после хапнах омлет с извара и по-късно банан. От днес съм малко по-доволна:

12:30 ставане - най-накрая се наспах. От 2-3 дни заспивам в 4-5 часа сутринта и ставам в 10…
13:00 кафе с мляко
15:00 палачинки с банан - сместа я правя от 2 банана, 2 яйца, овесени трици, сусам (експериментално само за този път, но е хубаво), лъжица кисело мляко, кокосови стърготини, бакпулвер и канела
18:00 остатъка от палачинките

20:00 тренировка :
  40 минути пътека със смяна на темпото през 3 минути. Липсата на качествена храна в последните 2 дни ми се отрази и кардиото ме скапа.
  коремни преси от наклон: 30, 25, 20, 14, 14
  крака-вътрешна страна: 25, 25, 20, 20
  крака-външна страна: 25, 25, 25, 20, 20
  15 мин. на велоелгометъра

23:00 100 гр пилешко със салата от маруля, айсберг и 100 гр извара.
00:00 половин кофичка кисело мляко с малко какао

Аз бих начестила малко повече храненията. Имаш голяма дупка между палачинките и пилето.
Също от ставането до закуската. Бих ти препоръчала, за да не вредиш на стомаха си да пиеш кафе след закуска или поне веднага след кафето да хапнеш. Аз имам нервен стомах и кафето на гладно понякога ме съсипва. Лекарят ми каза, че най-пагубната комбинация е цигара и кафе на гладно. Ако ти е възможно сгъсти ги. По-добре е за теб. Според мен кардиото ти е достатъчно. Не се ли преуморяваш с 1-2 часа кардио? За мен е много. Аз почвам с 10мин за разгрявка и завършвам с 30мин.

04.02.14
18:38

Да, кафето на гладно е лошо, но когато е само кафе.. аз затова го пия с мляко. :) Така е доста по-добре и е засищащо. Наистина няма същия събуждащ ефект, но съм леко пристрастена към самия му вкус. Иначе и аз имам чувствителен стомах и разни натоварващи комбинации от храни му влияят зле и само кафе от машина на гладно също.. Относно кардиото вчера наистина ми дойде в повече,а както забелязах и днес. Мисля, че от коремните преси вчера ми се натовари корема.. Но аз като цяло много обичам да си тичам на пътеката. Смисъл като цяло това ми е мотивацията да ходя. Отпускам се. За дупката между храненията беше заради тренировката.. гледах да не съм яла 1 час преди и да не ям 1 час след.. и после докато си направя храната то стана 11-12 часа. :) Днес храната засега:

сън 4 часа МАКС./сигурно заради късната тренировка,но не можах да заспя до 5 часа сутринта/

9:00 1с.л. мед с 1.5 с.л. тахан и сусам
после бях на изпит..
12:30 половин пилешка пържола с гарнитура от задушени броколи,кафиол и моркови
13:00-15:15 следобеден сън
16:00 - 18:00 тренировка : 35 минути на пътеката - тичане със смяна на темпото през 5 и 3 минути
Днес правих упражнения за ръце с гирички от 3 и 4 кг. - 5-6 упражнения по 10 от всяко за всяка ръка - 3 пъти ги развъртях. Исках повече, но просто не можах.
15 мин. кростренажор

Това е засега. Очертава се хранене в 19:00 - омлет с извара и сигурно по-късно за десерт тиква с мляко (inlove)
Нещо ми липсва закуската, но това е защото не мога да успея да стана навреме в последните дни, за да закуся. Утре ще се опитам вече да се поправя. :)

EDIT : 19:00 омлет от 2 яйца и 100 гр. извара с 150 гр задушени карфиол, броколи и моркови
19:30 150 гр тиква с мляко
21:00 1 с.л. мед с 1 с.л. тахан и 1с.л. какао, 3 с.л. кисело мляко с още 1 с.л. какао
варя си чай от липа и мисля с това яденето ми за днес да приключи

Мнението беше редактирано от Snejy S на 04.02.14 22:13.

казано от Snejy S на 04.02.14, 18:38:

Да, кафето на гладно е лошо, но когато е само кафе.. аз затова го пия с мляко. :) Така е доста по-добре и е засищащо. Наистина няма същия събуждащ ефект, но съм леко пристрастена към самия му вкус. Иначе и аз имам чувствителен стомах и разни натоварващи комбинации от храни му влияят зле и само кафе от машина на гладно също.. Относно кардиото вчера наистина ми дойде в повече,а както забелязах и днес. Мисля, че от коремните преси вчера ми се натовари корема.. Но аз като цяло много обичам да си тичам на пътеката. Смисъл като цяло това ми е мотивацията да ходя. Отпускам се. За дупката между храненията беше заради тренировката.. гледах да не съм яла 1 час преди и да не ям 1 час след.. и после докато си направя храната то стана 11-12 часа. :) Днес храната засега:

сън 4 часа МАКС./сигурно заради късната тренировка,но не можах да заспя до 5 часа сутринта/

9:00 1с.л. мед с 1.5 с.л. тахан и сусам
после бях на изпит..
12:30 половин пилешка пържола с гарнитура от задушени броколи,кафиол и моркови
13:00-15:15 следобеден сън
16:00 - 18:00 тренировка : 35 минути на пътеката - тичане със смяна на темпото през 5 и 3 минути
Днес правих упражнения за ръце с гирички от 3 и 4 кг. - 5-6 упражнения по 10 от всяко за всяка ръка - 3 пъти ги развъртях. Исках повече, но просто не можах.
15 мин. кростренажор

Това е засега. Очертава се хранене в 19:00 - омлет с извара и сигурно по-късно за десерт тиква с мляко (inlove)
Нещо ми липсва закуската, но това е защото не мога да успея да стана навреме в последните дни, за да закуся. Утре ще се опитам вече да се поправя. :)

EDIT : 19:00 омлет от 2 яйца и 100 гр. извара с 150 гр задушени карфиол, броколи и моркови
21:00 1 с.л. мед с 1 с.л. тахан и 1с.л. какао, 3 с.л. кисело мляко с още 1 с.л. какао
варя си чай от липа и мисля с това яденето ми за днес да приключи

Хареса ми, че имаш омлет с извара, месо и микса от зеленчуци - винаги съм “за” броколи.
Защо не пробваш да започваш с кростренажор или колело и да завършваш с по-дългото кардио(ти си харесваш пътеката). До колкото са ми казвали други трениращи, продължителното кардио е като завършек на тренировката. Първоначално 10-15 мин да се загрееш. И накрая след силовите - 30-35 мин пътека, кростренажор или велоергометър.
Пробвай и може да се чувстваш по-добре.

Аз пък мисля, че много добре се е ориентирала към интервалното кардио :) И определено има по-голям ефект от тичане било то на пътека, отколкото от кростренажора и велоергометъра

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1