20.01.14
07:14
Здравейте. Отново си започвам периода с двудневния сплит и пускам една примерна тренировка за тези ,които се чудят как да почнат и за тези ,които са по-наясно от мен ,да дадат предложения за оптимизация на следната тренировка:
Бутащи:
клек
повдигане за прасец
лежанка
кофички
раменни преси
лежанка тесен хват
дърпащи:
мъртва тяга
набиране
чукове с прав лост
бицепсово сгъване
повдигане дъмбели встрани
коремни преси
Мисля ,че съм включил всички основни мускулни групи ,но бих добавил и още нещо към упражненията. Давайте съвети и насоки. Благодаря ви предварително.
Всичко ще правя по 4 серии с 6-8 повторения. Целта е покачване на маса.
Темата беше редактирана от Gergi_81 на 20.01.14 07:16.
20.01.14
08:58
Да преместим темата като дневник?
Дневника ще е малко по-редовн ,но засега нямам време. Конкретно тази тема ме вълнуава в момента за бутащи и дърпащи,защото гледам ,че доста хора я практикуват.
А относно двете тренировки....еми мисля ,че те и така са си две,и упражненията не са много. Това е нормална тренировка за около 1 час.
В момента пия само голд стандарт сутрин и след тренировка. Хапвам повече въглехидрати и по 5 грама креатин преди и след тренировка. Идеята е малко мускулна маса преди лятото,защото тогава наблягам на лостове и колело и така или иаче се изчиствам достатъчно добре. И тогава сплита минава във вариант горна част/долна част. Предното лято добре ми се получиха нещата и сега пак ще си карам по познатата схема.
А като стана въпрос за добавките ,в момента обмислям дали да не мина на гейнър ,или да сменя голд стандарта с протеинова матрица (синта-6 примерно или матрикс5.0) И тука може да се намесите със съвет. Качването на мускулна маса ми е приоритет в момента. Не килограми , а ММ.