27.01.14
10:53
Здравейте,
Сравнително начинаещ съм(не съм тренирал одавна) и исках да се консултирам с вас на какъв хранителен режим да премина за покачване на мускулна маса.
Висок съм 183см, тежа около 73-74кг.
Транирам по 2-3 пъти в седмицата за момента средно тежки тренировки(докато вляза отново във форма).
Свикнал съм да ям само вечер, т.е. през деня не хапвам нищо докато съм на работа (т.е. първото ми ядене е към 19:00ч) след което обикновенно хапвам още 1-2 пъти преди да си легна което е към 01:00 - 02:00ч.
Какъв хранителен режим бихте ми препоръчали?
Към момента пробвам НВД-ВМ диета, просто ми е по-лесно(а и по-приятно) да ям повече протеини (обичам много чисто месо, млечни продукти, ядки и т.н.).
Как мислите подходяща ли е и как препоръчвате да я прилагам? Стриктно, тоест изобщо да не ям никакви въглехидрати или умерено?
Предпочитам да си запазя времето когато се храня почти без промени ако е възможно.
Целта ми е чисто качване на мускулна маса (но нямам билдърски амбиции :) )
Ще съм ви благодарен ако дадете съвети :)
27.01.14
11:27
Здравейте,
Свикнал съм да ям само вечер, т.е. през деня не хапвам нищо докато съм на работа (т.е. първото ми ядене е към 19:00ч) след което обикновенно хапвам още 1-2 пъти преди да си легна което е към 01:00 - 02:00ч.
Трагедия !
27.01.14
11:44
Трагедия !
И защо по-точно е трагедия?
Периодичното гладуване има своите предимства и в някои ситуации дава добри резултати.
Ето това е за теб: http://www.bb-team.org/articles/3597_voinska-dieta
27.01.14
12:40
ВМ-НВД - за предпочитане са мазни меса, а не чистите такива. Има риск да минеш от един режим в друг, а именно - от мазнинна на протеинова диета, което са 2 коренно различни неща, затова си следи мазнините да са ти 55-60% от калориите за деня
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 27.01.14 12:41.
ВМ-НВД - за предпочитане са мазни меса, а не чистите такива. Има риск да минеш от един режим в друг, а именно - от мазнинна на протеинова диета, което са 2 коренно различни неща, затова си следи мазнините да са ти 55-60% от калориите за деня
Благодаря за отговора!
Ами гледам да си набавям мазнините основно от яйца, млечни продукти(сирене, пълномаслено кисело и прясно мляко, кашкавал, сметана и масло) и мляно месо както и риба тон в растително масло. Просто ми е трудно да ям мазно месо, ако не е смляно.
Чудех се при тази диета дали изобщо са позволени въглехидратите? Примерно отвреме на врем по някой сандвич с пълнозърнес хляб или макарони като гарнитура, ориз/картофи? Защото към момента не ям нищо от тези неща.
Мнението беше редактирано от Elinos на 27.01.14 13:18.
27.01.14
15:03
Условно за горна граница на въглехидратите се приемат 15% от общите калории,при този режим, НО това са само едни цифри. Няма проблем да приемаш някакво количество въглехидрати, стига то да е от качествени източници и да не е много високо :) тези 15% ти ги казвам само като някакъв ориентир, те не са условие. Ако приемаш, да речем, по 2500 калории на ден, 15% от тях са въглехидрати, това прави 375 калории от въглехидрат, което са ти 93 грама въглехидрат - това ти го казвам само като пример как можеш да си пресметнеш г-д , съответно ти ще си го нагласиш според твоите нужди и организъм:) Пробвай и виж, важното при ВМ-НВД е да си в кетоза, ако приемаш повече от необходимите въглехидрати, няма да си в кетоза.
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 27.01.14 15:06.