Мъртва тяга!

28.06.04
19:55

Може ли някой да каже как точно се изпълнява мъртвата тяга?Задължителен ли е колан и има ли някъде филмчета на мъртва тяга за да я видя?Защото знам че е опасна и трябва да знам как точно се изпълнява.

28.06.04
20:19

Значи за тяга и клек колан задължително!А за филмчета-има много,работа ще ти свърши някой филм на Рони Колман той прави огромна тяга.А сега една малка статийка на Рони и как е постигнал този огромен гръб:
Мъртва тяга
Това е основата на моята тренировка за гръб и трапец още от момента, когато за пръв път влязох в залата. Няма как да ги заобиколите ­ ако искате голям трапец, ще правите тежка тяга. Никое друго упражнение няма да окаже такъв ефект върху масата и плътността на трапеца. Целта ви е една ­ в рамките на сигурното и безопасното вдигайте колкото може повече килограми от наведено до изправено положение.
Използвайте традиционния начин за изпълнение на мъртвата тяга ­ клекнете, хванете щангата с кръстосан хват ­ едната длан да сочи напред, другата ­ към вас. Използвайте ръцете само като куки и вдигайте с бедрата, гърба и трапеца.
Когато се изправите, изтеглете рамената назад и оставете тежестта да виси в ръцете ви. Правете пирамида с връх две повторения, след което направете още четири серии по две повторения.

29.06.04
00:01

offtopic comentar : zashto kolana da e zadyljitelen?!
v nashta zala edin pravi myrtva tqga bez kolan i vdiga 200
az pravq klek bez kolan !!!!!
prosto zapo4vash s malko kilogrami dokato se nauchish da rpavish pravilno uprajnenieto
za po malki KG nemash nujda ot kolan

to btw za vsqko endo uprajnenie kolkoto po-pravilno go rpavish tolkvoa pove4e sila/masa ka4vash :)

29.06.04
00:14

Аз колан нямам и не ползвам :)
Просто не правя 1-2-3ки на тяга и клек.
Искам да свикна без засега нямам проблеми. При перфектна техника и без изсилване с кг може и без колан.

LE

29.06.04
00:34

И аз смятам че колан не винаги трябва защото колана изключва стабилизаторите.

29.06.04
10:38

.

Мнението беше редактирано от tigra на 10.04.09 09:50.

29.06.04
11:05

[quote author=“croc”]http://www.exrx.net/WeightExercises/GluteusMaximus/BBDeadlift.html
Тук може да погледнеш как се изпълнява тягата.
Това с коланите и фитилите е пълна лигавщина ,аз не използвам :)

Само да отбележа, че на този адрес става въпрос за вариация на мъртва тяга за трениране на Gluteus Maximus.

http://www.exrx.net/Graphics/GluteusMaximusPosterior.gif

29.06.04
11:15

Лесното е много прав за стабилизиращите мускули.
Аз лично тягата я права като пускам малко под коленете, по надолу работят краката, а аз крака правя в друг ден ;)

30.06.04
21:34

От опит знам, че мъртвата тяга е упражнение, което ако не го правиш правилно можеш да си скапеш кръста.Относно начина на изпълнение има една много често срещана грешка която забелязвам като гледам другите как я правят, а именно положението на главата.Повечето слагат по много кг и като я правят погледът им е забит в земята, което е супер грешно тъй като така автоматически тялото се свива и тежестта се поема от кръстта и след година си с прецакан кръст.Вземете например акробатите- като искат да свият тялото винаги главата им е насочена надолу, а никога нагоре.
Затова при тягата или клека погледът никога не трябва да е забит в земята, да не говорим, че по този начин се дига и по малко!!!

30.06.04
21:42

Адски е прав :)
Погледа трябва да е напред или даже нагоре! Така кръста се държи по-лесно изправен и няма да има ОООХХХХХХХ ;)

01.07.04
08:25

[quote author=“croc”]http://www.exrx.net/WeightExercises/GluteusMaximus/BBDeadlift.html
Тук може да погледнеш как се изпълнява тягата.

ama ako go pravi6 sas 150-200 kila bez kolan a hmmm 6te useti6 edna nepriatna bolka i moje da pospre6 da trenira6 :shock:

01.07.04
11:55

.

Мнението беше редактирано от tigra на 10.04.09 09:50.

01.07.04
17:13

Abe mili hora kato tolkova digate tyaga, ya mi kajete kakuv e rezultata za gurba ot cyalata tazi muka Sizifova? Ina4e moje da se vdiga i bez fitili i kolan, mislya 4e sme si pisali po toya povod i predi. Zna4i kato se spazva pravilno formata na uprajnenieto se vdiga spokoino i nad 200 bez opomenatite ve4e atributi. Tova si e vupros na svikvane i zdravina na hvata spored men.

01.07.04
17:23

Честно да ти кажа,аз тяга в тренировката за гръб рядко използвам ,така че немога да кажа доколко е допринесла за развитието точно на тази мускулна група.Тягата я правя основно като тренирам крака:)За гръб по-хубаво упражнение от” чукчета  “незнам дали съществува:)
Вдигам тежко не защото трябва или за да гоня някакви постижения,просто това са ми възможностите !

01.07.04
17:43

Croc-i mersi za otgovora, tova deto go pravish ti se nari4a rimska tyaga ako ne se luja. Na men celta mi beshe da provokiram horata deto pravyat tyaga ot godini za grub i se 4udyat shto nyama plutnost i shto ne moe da go nakarame toya grub da raste. Mi az shte vi kaja shto, shtoto tyagata ne raboti dobre pri pove4eto hora i realno nyama rezultat ot neya ako shte da si otkusnesh rucete ot zor. Tya deistva sravnitelno dobre za vrata(trapecoviden muskul) i dolnata 4ast na gurba, koeto ne znam dokolko e uda4no da razvivash.

01.07.04
18:06

[quote author=“croc”] Тук може да погледнеш как се изпълнява тягата.

Ligav6tina li? :shock:  :?:  :shock:  :?:  :shock:

Kogato napravi6 diskopatiq s uslojnenie zaradi “malko” nevnimanie pri podobni uprajneniq za grub,6te mu se iska na 4ovek da slaga kolan i pri kardio sigurno :lol:  :lol:  :lol:
Pozovavam se na li4en opit,a ne razni pisanitzi i statii.Pretendiram za sila i dobri postijeniq,no i vse pak se staraq da otbqgvam izli6ni riskove s kontuzii,koito ograni4iha broqt na uprajneniqta mi za grib edva li ne do minimum   :?

Uspeh i se pazete pri trenirovkite!

01.07.04
18:17

Велко братле аз тяга почнах да я правя сериозно зимата, ти даже си ме виждал :) Упражненето е номер 1 от врата до петите натоварва почти всички мускули, трапец и еректорите най-вече също така и вътрешната част на гърба в момента имам мускулна треска. Упражнението е незаменимо!!! Но всеки си прави избора аз само съжалявам, че не сам го правил преди...

FI

03.07.04
10:46

I tyi kato temata e za murtvata tqga 6e moje li nakoi da mi kaje kak se izpulnqva to4no kogato e za grub ili da mi dade link da se informiram4e bb-team to4no za neq nqma obqsnenie a v fit.hit.bg ne mojah da go 4atna.Pitam 6toto do sega ne sam pravil a smqtam da po4vam.Thanks beforehand :!:

03.07.04
18:31

Fitness_maniak, ще се опитам да го обясня:
Значи, щангата е на земята. Хващаш я на ширината на раменете (разноименен хват или надхват), изправяш гърба и от тук вдигаш нагора, като след фиксирането на краката движението идва от гърба. В крайно горно положение издърпваш раменете назад. От тук се навеждаш напред, като гърбът вунаги е равен, и свиваш леко коленете. Когато правиш тяга за гръб, спускаш лоста малко под капачките.
Дано съм го написал като хората :wink:
Успех!

LE

03.07.04
19:35

Абе не го пробваи преди да си го видял щото нищо хубаво нема да излезе

FI

03.07.04
20:16

Pak blagodarq!6te go probvam kato pravq grub!ve4e mi se izqsni napulno , kato pro4etoh malko i Eclipse kato se opitata da go obqsni nakratko. :roll:

04.07.04
15:30

Няма опасно упражнение, има грешно изпълнени такива.
ТАКА, ЧЕ ДРЪПАЙ ЯКО ТЕГЯ!!!  :D

Я да взема и аз да се включа.
Нов съм в този спорт.
Започнах да го тренирам преди около 4 месеца.
Като малък съм бил изсипан(херния). Доста години ми беше проблем и затова отрязах тягата(но не можах да прежаля клековете, ако и да не им давам свръх зор).
Та имате ли идея как мога да се предпаза в случай, че реша да правя мъртва тяга? Най - малкото клековете ги правя винаги с партньор...
И доколкото знам хернията и тези колани на кръста нямат абсолютно нищо общо.

FI

05.07.04
23:37

Як кат пич и пучти толкуз умен !
D3BEP nema takiva filmi :wink:
Pi4 tva za herniqta i 6tnagite e seriozno!

Все пак е минало доста време.
Освен това като бях малък, ходех с едни “еротични” гащи :D - от някаква ластична материя, съставени от ленти, удебелени около слабините и в долната част на корема. Беше доста отдавна(преди около 20г.), а и не знам дали има таквиз чудеса и за възрастни.
Освен това - аз все пак не съм силов трибоец; вдигам за здраве. Не ме отказвайте от фитнеса, де...

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1