казано от Валентина Солакова на 29.01.14, 13:00:
Пробвала ли си кафе с масло?
Не, не съм. Какво представлява?
Нищо особено,просто кафе с парче масло,тези които го пият си го разбиват с приставка за фрапе,така ставало по-хубаво.Аз кафе не пия и си правя чай(не подсладен),в който слагам масло.Въпросът ти го зададох,защото пишеш за нужда от пречистване,а кафето с масло помага на доста момичета да се справят с този проблем.
казано от Валентина Солакова на 29.01.14, 13:47:
Нищо особено,просто кафе с парче масло,тези които го пият си го разбиват с приставка за фрапе,така ставало по-хубаво.Аз кафе не пия и си правя чай(не подсладен),в който слагам масло.Въпросът ти го зададох,защото пишеш за нужда от пречистване,а кафето с масло помага на доста момичета да се справят с този проблем.
Прочистване с кафе?!? ...а хората се смеят на лунната диета...
Това от форум на анорексичките ли е?
Недейте така, бе хора. За да се прочисти, на организма му трябва нещо, което действително да “измие” стомашно-чревния тракт. Дори прочистване с английска сол звучи по-смислено от това.
:D
Съжалявам,ако не съм обяснила правилно и съоветно останах не разбрана.Имах в предвид,че според мен вместо да се пречиства да пие кафето си с масло и това ще регулира стомаха й.
Да, има много начини да се регулира стомаха - правилно хранене, достатъчно вода, перииодично гладуване...но големите дози кафе не е от най-полезните неща за жена...коментирали сме го надълго и нашироко...но не ми се рови да намеря темата. ;)
Не помня да съм писала големи дози кафе,а към кафето което пие да добави масло.
казано от Валентина Солакова на 29.01.14, 14:30:
Не помня да съм писала големи дози кафе,а към кафето което пие да добави масло.
Според индивидуалните особености, големи дози могат да се окажат повече от 1 чаша на седмица. ;) Това е относително понятие.
Марги ,така е станало дума за кафето,какво ти е становището по тезата,че кафе след хранене пречи на усвояването на вит.и минералите? :)
казано от Juls на 29.01.14, 14:34:
Марги ,така е станало дума за кафето,какво ти е становището по тезата,че кафе след хранене пречи на усвояването на вит.и минералите? :)
Честно казано не съм го чувала това твърдение. Имам спомени, че витамин Ц отиваше по дяволите благодарение на кафето (преди или след хранене), имам някакви смътни спомени, че и с магнезия и калция се случваше нещо подобно, но не мога да го твърдя със сигурност.
За мен лично единствения добър начин да се пие кафе, е чаят от зелено кафе. В изпеченото не се съхраняват полезните му съставки. (Не говоря обаче за “модерните” екстракти от зелено кафе, а за такова на зърна, което си мелиш сам и си го вариш.)
казано от Oceanborn на 29.01.14, 12:05:
днес ще направя клизма с кафе за прочистване,че се чувствам задръстена.
(tmi)
Би ли обяснила ако обичаш :)
Мнението беше редактирано от Vess на 29.01.14 14:48.
казано от Веселина Иванова на 29.01.14, 14:47:
(tmi)
Има някои неща, които искрено бих се радвал, ако не ги бях прочитал... (puke) :D. Разбирам споделяне, но не сме си чак толкова близки :D. Веси, аз от все сърце се надявам да не обяснява или повече няма да погледна кафето със същите очи... (coffee) :D
Мнението беше редактирано от Петър на 29.01.14 15:12.
За пореден път се убеждавам,че човек е добре да прочете първо какво е написано и после да се прави на запознат и да почва да вдига гири.
Не съм писала за пиене на кафе никъде, а за клизма с прясно смляно и сварено кафе. За незапознатите, това е част от терапията Герсон и има доста по въпроса за нея в нета. Клизмата с кафе се счита за най-добрата такава и се използва много често като придружаваща терапия към лечението на рак. Подробно е обяснено как действа кафето с клизмата.
Пиенето на кафе с масло или без масло е съвсем друго нещо, дали ще е преди или след ядене. Аз нямам опит и познания по тази тема и не съм я коментирала. При всички положения качественото кафе има ползи за организма.
А това което най-много не хасресвам е,че хората когато не са опитвали нещо започват веднага да се нахвърлят срещу него или да налагат само своето мнение за меродавно. Първо е добре да се информирате, после да подскачате,защото понякога можете да се лишите от интересна информация.
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 29.01.14 15:48.
казано от cocobutt на 29.01.14, 14:16:
Ще и се регулира стомахът, ако спре да меши несъвместими храни :D
И кои са несъвместимите храни които “мешим”? :D
Да си се замислял/а,че някой хора могат да имат такива проблеми дори да се хранят добре?
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 29.01.14 15:40.
(tmi)
Ето тук има инфо:
http://curezone.org/cleanse/enema/default.asp#Different_Enema_Recipes
Прочети там където пише “Coffee Royal Flush”.
казано от Петър на 29.01.14, 15:11:
(tmi)
Има някои неща, които искрено бих се радвал, ако не ги бях прочитал... (puke) :D. Разбирам споделяне, но не сме си чак толкова близки :D. Веси, аз от все сърце се надявам да не обяснява или повече няма да погледна кафето със същите очи... (coffee) :D
Никой не те кара насила да четеш дневника ми. Имаш правото да не го четеш :) Но като гледам не си единствения който стои “отстрани” и чете всичко :)
казано от Oceanborn на 29.01.14, 15:33:
...Клизмата с кафе се счита за най-добрата такава...
Ами....успех !
казано от Storm на 29.01.14, 15:40:
Ами....успех !
Е не съм тръгнала на околосветско пътешествие, но все пак благодаря, няма да ми е за първи път!
казано от Oceanborn на 29.01.14, 15:41:
Ами....успех !
Е не съм тръгнала на околосветско пътешествие, но все пак благодаря, няма да ми е за първи път!
Камък ми падна от сърцето, знаеш... :)
казано от Storm на 29.01.14, 15:44:
казано от Oceanborn на 29.01.14, 15:41:
Ами....успех !
Камък ми падна от сърцето, знаеш... :)
Явно доста си се притеснил,щом ми пожелаваш успех. Радвам се,че вече не се безпокоиш :D
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 29.01.14 15:52.
казано от Oceanborn на 29.01.14, 15:36:
(tmi)
Ето тук има инфо:
Това не съм го срещала преди. Може и да има логика, въпреки че се сещам за далеч по-малко неприятни методи за прочистване на червата.
След процедурата, може да се каже, че произвеждаш Копи Луак...? (wasntme) :P
Няма такъв запек, който да не се повлиява от добро хранене. Единствено ако е причинен от хормони е малко по-трудно да се справиш с него, но пък той минава от самосебе си.
казано от Маргарита Манева на 29.01.14, 15:59:
казано от Oceanborn на 29.01.14, 15:36:
(tmi)
Ето тук има инфо:
Това не съм го срещала преди. Може и да има логика, въпреки че се сещам за далеч по-малко неприятни методи за прочистване на червата.
След процедурата, може да се каже, че произвеждаш Копи Луак...? (wasntme) :PНяма такъв запек, който да не се повлиява от добро хранене. Единствено ако е причинен от хормони е малко по-трудно да се справиш с него, но пък той минава от самосебе си.
Благодаря ти за това,че си си направила труда да прочетеш какво съм написала. Прочети статията, може да ти е от полза, има много хора които са доволни. Аз лично съм пробвала прочистването с английска сол, но много повръщам от него и го прекратих.
Случая с моят запек и черва е именно хормонален проблем, както съм написала в началото на темата си - хипофункция на жлезата отговаряща за метаболизма - щитовидната. Заедно с тази диагноза почти винаги има проблеми със стомаха и усвояването на храната и при мен случая е такъв. Не говоря празни приказки и съм си направила труда да прочета разни неща по въпроса.
Относно твърдението ти,че проблема минава от самосебе си, не мога да се съглася. Казвам го от позицията на човек който има налице хормоналния проблем и при който дори доброто хранене и тренировки не помагат.
За получаването на Kopi Luwak не си далече от истината, но е обяснено по-точно в статията какво точно прави кафето в червата и защо клизмата се прави точно с кафе, какво трябва да е кафето, как да е смляно и приготвено и т.н...
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 29.01.14 16:18.
За щастие за сега нямам такива проблеми, прочетох статията, но се надявам да не ми се наложи да ползвам наученото. :)
Щом са хормонални проблемите и не минават с идването на цикъл, може би при теб и да има нужда от допълнително стимулиране на функцията на червата. Все пак си мисля, че един режим с повечко растителни храни може и да ти се отрази добре. Ти си знаеш за храненето, де.
Може би е добра идея след подобна процедура да консумираш известно количество прЕбиотични храни с идеята да създадат подходяща среда за възстановяването на чревната флора. :)
казано от Маргарита Манева на 29.01.14, 16:22:
За щастие за сега нямам такива проблеми, прочетох статията, но се надявам да не ми се наложи да ползвам наученото. :)
Щом са хормонални проблемите и не минават с идването на цикъл, може би при теб и да има нужда от допълнително стимулиране на функцията на червата. Все пак си мисля, че един режим с повечко растителни храни може и да ти се отрази добре. Ти си знаеш за храненето, де.
Може би е добра идея след подобна процедура да консумираш известно количество прЕбиотични храни с идеята да създадат подходяща среда за възстановяването на чревната флора. :)
Слава богу с половите хормони нямам проблеми. Обикновено при цикъл се получава обратното - стомаха се “разхлабва”, но това отминава веднага след него и не е резултат,който се задържа. Относно храните, възможно е да не приемам достатъчно фибри. Припно днес като си хапнах кашата с киселото мялко и лененото семе веднага имаше ефект. Отностно про и пре-биотиците, приемам такива, заедно със храносмилателни ензими,но не съм редовна особено. Като цяло от тях ефекта също не е кой знае какъв. Определено трябва да наблегна на пиенето на повече вода...
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 29.01.14 21:33.
За пореден път се убеждавам,че човек е добре да прочете първо какво е написано и после да се прави на запознат и да почва да вдига гири.
Не съм писала за пиене на кафе никъде, а за клизма с прясно смляно и сварено кафе. Първо е добре да се информирате, после да подскачате,защото понякога можете да се лишите от интересна информация.
Не знам дали това се отнася за мен,но да уточня.
Никога не съм си правила клизма,но все пак имам някаква представа какво представлява.Кафето с масло го предложих като алтернатива.Въпреки,че пишеш как редовно го правиш предполагам,че не е от най-приятните процедури.
Обяснениети ми за пиене на кафе беше насочено към друг коментар.Искаше ми се поне в моите обяснения да пропусна думи от рода клизма,р-во и запек.Явно стана доста кратко и неизчерпателно съответно,та излезе как ти препоръчвам клизма с кафе с масло :D .Единственото ,което целях е да те посъветвам когато пиеш кафе(предполагам,че го правиш) е да му добавяш масло,а тя каква стана цяла страница се изписа.
Мнението беше редактирано от Валя С. на 30.01.14 08:39.
казано от Валентина Солакова на 30.01.14, 08:38:
Не съм писала за пиене на кафе никъде, а за клизма с прясно смляно и сварено кафе. Първо е добре да се информирате, после да подскачате,защото понякога можете да се лишите от интересна информация.
Не знам дали това се отнася за мен,но да уточня.
Никога не съм си правила клизма,но все пак имам някаква представа какво представлява.Кафето с масло го предложих като алтернатива.Въпреки,че пишеш как редовно го правиш предполагам,че не е от най-приятните процедури.
Обяснениети ми за пиене на кафе беше насочено към друг коментар.Искаше ми се поне в моите обяснения да пропусна думи от рода клизма,р-во и запек.Явно стана доста кратко и неизчерпателно съответно,та излезе как ти препоръчвам клизма с кафе с масло :D .Единственото ,което целях е да те посъветвам когато пиеш кафе(предполагам,че го правиш) е да му добавяш масло,а тя каква стана цяла страница се изписа.
Изобщо не е насочено към теб, не си ме разбрала! Насочено е към останалите! Разбрах те за кафето с масло, ще пробвам :)
1.Закуска: бекон, домати, малко хляб, кафе с мляко, вода.
2.Обяд: крем супа сирене с броколи, един шоколадов бонбон
3. Вечеря: половин салата с марули, чери домати и моцарела; манджа грах със свинско, топъл шоколад
казано от Oceanborn на 29.01.14, 21:33:
Слава богу с половите хормони нямам проблеми. Обикновено при цикъл се получава обратното - стомаха се “разхлабва”, но това отминава веднага след него и не е резултат,който се задържа.
Ами то точно женските полови хормони биха могли да предизвикат запек, и в частност - прогестерона, чието ниво се покачва в периода от овулация до цикъл. Не е необхдимо да имаш конкретен проблем с хормоните, а обикновено ПМС. ;)
казано от Маргарита Манева на 31.01.14, 12:29:
казано от Oceanborn на 29.01.14, 21:33:
Слава богу с половите хормони нямам проблеми. Обикновено при цикъл се получава обратното - стомаха се “разхлабва”, но това отминава веднага след него и не е резултат,който се задържа.
Ами то точно женските полови хормони биха могли да предизвикат запек, и в частност - прогестерона, чието ниво се покачва в периода от овулация до цикъл. Не е необхдимо да имаш конкретен проблем с хормоните, а обикновено ПМС. ;)
Абсолютно си права, аз имам ПМС определно, но запека не е част от него,има го през цялото време. Напротив, всякакви разместваниця на хормони около цикъла дават точно обратния резултат при мен.
31.01.2014
Станахме в 4.20 сутринта. Не ме питайте как съм се чувствала. Може би затова имах рязка нужда от въглехидрати. В самолета хапнах един кроасан ( от някаква семейна немска пекарна и беше ужасно вкусен ), пих малко кафе и 2 чаши вода.
Около 11 часа изядох едно голямо кюфте,ужасно вкусно и качествено месо! Изпих едно лате макиато и 2 чаши вода. В колата още половин литър вода и 200 мл фреш от портокал, манго и маракуя.
В 13 часа бяхме на обяд, ужасна вкусотия!!! Половин зелена салата със спанак и желирано телешко около 100 гр. и много лук. Като основно беше много странна тиролска манджа в тиган, състояща се от телешко месо на дребни късове, едно яйце на очи по средата и мното ситно нарязани картофи. Картофите ги избутвах отстрани на чинията,макар,че от време на време боцках по едно малко, но не съм прекалила. Не можах да го изям цялото ( а сега как ми се яде ), подух се, но и пих много вода,около 3 чаши.
Следва около 2 часа разходка и 2 часа в колата. Уж щяхме да правим някаква измислена тренировка в хотелската стая,но се разминахме и лягам да спя,за да не мисля за ядене пак :). Утре обаче ще зареждам сериозно на закуска,защото е първи ден на ски и трябва да съм добре нахранена :)
Някой може ли да ми каже, добре ли е по време на хранене да се пие вода или не? Малко мнения ще са от полза и ако може мнения подкрепени с логични обяснения. Благодаря предварително.
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 31.01.14 22:24.
казано от Oceanborn на 31.01.14, 22:23:
Някой може ли да ми каже, добре ли е по време на хранене да се пие вода или не? Малко мнения ще са от полза и ако може мнения подкрепени с логични обяснения. Благодаря предварително.
Твърдо НЕ! :)
Разрежда стомашните сокове и намалява киселинността в стомаха => храносмилането отива по дяволите. (Доста от бутилираните води са доста силно алкални, което допълнително усложнява обработката на храната.)
На мен лично ми става тежко дори когато пия вода половин час след храна. Гледам поне един да е минал.
Мнението беше редактирано от Margi на 31.01.14 22:29.
Марги, киселинността в стомаха наистина улеснява храносмилането, но не е толкова съществена, колкото се вярваше доскоро. Тя има по-скоро антибактериална роля, отколкото храносмилателна.
казано от Boby_ на 01.02.14, 00:00:
Марги, киселинността в стомаха наистина улеснява храносмилането, но не е толкова съществена, колкото се вярваше доскоро. Тя има по-скоро антибактериална роля, отколкото храносмилателна.
Дори и твоето твърдение да е вярно, пак е в подкрепа на НЕ-пиенето на вода по време на хранене. Водата само би разредила съдържимото и пак би забавила всичко протичащо там.
ПП: Това, че не трябва да се пият течности 20-30 минути преди, по време на и един час след храна съм го научила ощр от баба ми и дядо ми, и от тогава до сега е доказало своята истинност чрез практиката, а не чрез научни изследвания от моя страна. ;)
казано от Маргарита Манева на 31.01.14, 22:27:
Разрежда стомашните сокове и намалява киселинността в стомаха => храносмилането отива по дяволите.
и аз така съм чела и затова пия вода 30 мин. преди хранене или 2 часа след
01.02.2014
Закуска: една филия пълнозърнест хляб с ръж, около 40 гр.гауда и толкова мортадела, еспресо със сметанка,вода.
Обяд: салата: хрян, краставица и някакви други тип морков неща на които не знам името, една голяма наденица с кисело зеле, чай, вода, лате макиато и част от един десерт с яйчени белтъци.
Вечеря: една филия хляб от спелта, орехи и разни други ядки, 10 гр. шунка, 10 гр. гауда, 5 гр. масло, една чаша портокалов сок, 32 гр. шоколад Ritter със ядки.
Ските бяха около 2 часа, но имах проблеми с обувките и канта, така че се измъчих доста.
02.02.2014
Зверски менструални болки, не съм човек, почти не мога да мисля. Сутринта изядох един вурст, едно варено яйце, хлебче с ръж, слънчогледови ядки, спелта и тиквено семе, около 30 гр. масло, 10 гр. гауда и една лъжица Нутела. Имам голям глад за сладко, но ми е толкова зле,че нямам сили да го ям. Днес ски за мен няма да има, но не съжалявам,защото времето е убийствено - вали сняг и има яки мъгли.
Храната продължи с 2 бретцела ( не го знам на български как е, нещо като много тънък геврек със сол ), кисело мляко и пресни боровинки.
За вечеря: телешко филе около 50 гр., сирене фондю около 40 гр., хляб около 80 гр., салата домати и краставици с малко сирене около 120 гр. Хем ми се яде, хем не ми се яде..болките в корема и главоболието (puke)
Мнението беше редактирано от Oceanborn на 03.02.14 00:10.
казано от Маргарита Манева на 01.02.14, 09:17:
казано от Boby_ на 01.02.14, 00:00:
Дори и твоето твърдение да е вярно, пак е в подкрепа на НЕ-пиенето на вода по време на хранене. Водата само би разредила съдържимото и пак би забавила всичко протичащо там.
ПП: Това, че не трябва да се пият течности 20-30 минути преди, по време на и един час след храна съм го научила ощр от баба ми и дядо ми, и от тогава до сега е доказало своята истинност чрез практиката, а не чрез научни изследвания от моя страна. ;)
Здравейте дами! Извинявам се за ненадейното включване, но темата с водата по време на ядене и мен ме интересува живо, защото обикновено изпитвам жажда докато ям и като ми се пие вода си пия и искам да попитам: Ако разреждането на стомашните сокове затормозява работата на стомаха, лошо ли е да се яде супичка когато си болен? Супата реално е храна, разредена и разварена във вода? Защо й казват на супата Юлека храна” ако стомаха ще е затормозен?
Относно бабините съвети и доказаната им ефективност, нещата могат да са и така и иначе. Баба ми лека й пръст беше най- мъдрата и добра жена която съм познавал и все пак смяташе за полезна практика стягането на новородените в крачетата (да имали прави крака децата). Също баба ми смяташе гънки като мишелинче при децата за признак за отлично гледане и хранене. Което според съвременните разбирания си е просто затлъстяване.
Аз си мисля че ако водата затрудняваше усвояването на храната, нямаше да има толкова много дебели хора. Просто яж каквото и колкото искаш и се наливай с вода да затрудниш/възпрепятстваш усвояването на хранителните вещества. Просто и гениално. Но май нещата не работят така в реалността?
казано от Димо на 02.02.14, 19:00:
Здравейте дами! Извинявам се за ненадейното включване, но темата с водата по време на ядене и мен ме интересува живо, защото обикновено изпитвам жажда докато ям и като ми се пие вода си пия и искам да попитам: Ако разреждането на стомашните сокове затормозява работата на стомаха, лошо ли е да се яде супичка когато си болен? Супата реално е храна, разредена и разварена във вода? Защо й казват на супата Юлека храна” ако стомаха ще е затормозен?
Да, супата е храна - всеки знае, че хранителните вещества се усвояват много по-лесно в течна форма, което обаче не означава че водата по време на хранене прави приетата храна на супа ;) .
казано от Димо на 02.02.14, 19:00:
Аз си мисля че ако водата затрудняваше усвояването на храната, нямаше да има толкова много дебели хора. Просто яж каквото и колкото искаш и се наливай с вода да затрудниш/възпрепятстваш усвояването на хранителните вещества. Просто и гениално. Но май нещата не работят така в реалността?
Наистина не мога да разбера как направи връзката между водата по време на хранене и затлъстяването. Изпбщо не разбирам подчертаното изречение. Проблема със затлъстяването трябва да се търси не в това дали се пие вода или не, а в качествата и количествата на храната, която ядем.
ПП: Като цяло ми е много трудно да разбера какво точно искаш да кажеш... (wasntme)
Мнението беше редактирано от Margi на 02.02.14 19:12.
За мен връзката би следвало да е следната: ако пиенето на вода по време на ядене затруднява храносмилането, значи затруднява и възпрепятства усвояването на хранителните вещества, по- малко усвоени хранителни вещества = по- малко калории. По- малко калории = по- малко затлъстяване.
Може би аз не съм разбрал правилно в какво конкретно се състои вредата от пиенето на вода по време на хранене?