25.01.2014
Устойчивост на строителните конструкции- преборена!
Много дълъг ден, много тежък изпит, който започна в 8:30 и приключи успешно за мен в 16:20… Следва динамика и сеизмичен анализ след няколко дни :)
Както и да е, за днес:
6:30 - овесени ядки, извара, ленено семе, кафе с мляко
13:00 - имахме почивка на обяд и ядох салата- спанак, грейпфрут, моркови, краставица, сирене бяло, пармезан и орехи-300гр общо
19:30 - гъби, пълнени с яйце и сирене, зелева салата
Вода: 2л засега
Тренировка: 17:30-18:30 - о как имах нужда да потичам.. Та тичах доста, правих си упражненията за корем и после пак тичах.
А пък сега отивам да поиграя боулинг с приятели, дано ги бия всичките :D
26.01.2014г
Днес е един много як ден - четох си цял ден за земетресения и трептения, наспах се снощи, ревах от смях, чух се с мнооого стари и добри приятели от чужбина, поспортувах си, абе няма за какво да се оплача (sun)
И така:
8:00 - овесени ядки, извара, ленено семе, кафе с мляко
12:30 - салата зеле и моркови, към 200гр кисело мляко, 100гр извара, 30гр орехи
16:00 - кафе с мляко
19:30 - салата същата и месце от кравка :D
3,5л вода + 1л чай
Добавки: гинко, артишок, селен (свърших си селена, обаче съм си набавила бразилски орех, така че от утре с него :) )
Тренировка: 17 - 18:30 - кардио, крака и корем - направих си някакъв странен комплекс от пътечка, бърпита, клекове с дъмбели, бедрени сгъвания и разгъвания и множество от коремни, не беше лошо, разтоварих :)
27.01.2014
Бях забравила колко е приятно да ходиш на тренировка с приятел. В последно време използвам тренировките като средство да бъда сама със себе си и да си преосмисля някои неща, днес обаче реших, че е време това да се промени :)
7:00 - овесени ядки, извара, 1ч.л. ленено семе, бразилски орех, 1ч.л. тахан, кафе с мляко
12:00 - зеле, моркови, кисело мляко-200гр, извара-50гр, орехи-30гр
14:30 - кафе с мляко
19:00 - зеле, моркови, 3 варени яйца
3,5л вода + 1л чай - мечо грозде, маточина, листа от червена боровинка
Добавки: гинко, артишок
Тренировка: 16:00 - 17:00 - интервално кардио на пътечка - 15мин - 6-12км/ч; комплекс упражнения за корем, кофички на пейка - 3х10, лицеви опори от колене- 2х10, наклони встрани с дъмбели - 2х20, бицепсово сгъване- 2х15, хибридни Арнолд преси - 2х10 (най-после му научих името :D), трицепсово разгъване с дъмбел над глава - 2х10, повдигане на ръцете напред - 2х10, повдигане в страни -2х10; велоергометър - 15мин
*Не се чувствам гладна по никакъв начин, чувствам се прекрасно, обаче всеки път като си напиша храната за деня ми изглежда малко (dull)
Мнението беше редактирано от G.N! на 27.01.14 20:55.
28.01.2014г
8:00 - овесени ядки-50гр, извара-80гр, 1 ч.л. ленено семе, 1ч.л. тахан, бразилски орех, кафе с мляко
10:30 - 40гр от черния шоколад със стевия на шеф Петров
12:00 - зеле, моркови, пилешки дробчета с гъби без мазнина - 200гр, кофичка кисело мляко
19:00 - зеле, моркови, 2 варени яйца
3,5л вода + 1л чай
Тренировка: 15:00 - 16:00 - интервално кардио 15мин, комплекс за корем, бедрени сгъвания и разгъвания - всяко 3х15 30кг, аддуктур машина - 3х20 30кг, 30кг, 35кг, клекове с дъмбели - 2х20; 15мин велоергометър
Мнението беше редактирано от G.N! на 28.01.14 21:53.
29.01.2014
Днес храната не се различава особено много от вчера, така че няма да я описвам. Тренировката беше що годе добра, можеше и още. Имам нужда да изляза навън и да бъда сред нормални незомбирани във формули и задачи хора, имам нужда да отида на изложба, да почета хубава книга, да отида на театър.
Някак си съм си изградила приоритетите по начин, който ми спестява излишно напрежение в много ситуации и живея с идеята, че щом не застрашава ничие здраве пряко, не си заслужава тревогата. Опитвам се да гледам от добрата страна на нещата, обаче понякога прекаленото вглъбяване на заобикалящите ме изцежда. Мисля, че днес е такъв ден. Утре ще почивам и ми се иска да помисля малко върху себе си и развитието си :)
А пък сега съм си направила чай от мента и лайка и релаксирам някак си много приятно :)
‘Повечето ми чайове са с билки от градината на майка и татко :) Баща ми е пчелар и кошерите му са до една страшно приятна борова горичка, където майка успя да си развъди разни билки :)
31.01.2014г
Най-обичам вечер да се чувствам изцедена физически и умствено и да легна и да умра за следващите няколко часа (sun) Някак си ползотворен го усещам деня в тези вечери ;) Пък сега се чувствам тъкмо така :)
6:30 - овесени ядки-50гр, извара-50гр, 1ч.л. ленено семе, 1ч.л. пшеничен зародиш, 1ч.л. тахан
13:00 - зеле, моркови, кисело мляко - 200гр, извара-50гр, орехи-30гр, бразилски орех
19:30 - зеле, моркови, 3 варени яйца
3л вода + 1л чай (мащерка и мечо грозде)
Добавки: артишок, гинко, желязо + витамин Ц
Тренировка: 17:00-18:00 - значи тук е моментът да изразя дълбоката си покруса :D Визирам няколко мадами, които освен да седят по уредите и да си говорят, не извършваха никаква активна дейност. И след като видях как едната от тях прави тежки серии по 10 повторения на бицепсово сгъване от седеж с, цифром и словом, 1кг (ЕДНО КИЛО! :D ) гиричка, у мен настана небивал изблик на искрен смях, който пък породи прилив на енергия и се получи добра тренировка 8-)
Тази вечер обмислям да посветя на великото “Не се сърди човече!”, придружено с евентуален боулинг или билярд :)
01.02.2014г
7:00 - овесени ядки-35гр, извара-50-60гр, ч.л. ленено семе, ч.л. пшеничен зародиш, ч.л. тахан, кафе с мляко
11:30 - зеленчуци, пилешки дробчета без мазнина-150гр, 1с.л. лютеница (аз съм я правила 8-) )
13:30 - 100гр кайсиеви ядки, бразилски орех
19:30 - зеленчуци, 2 варени яйца
3л вода, 1л чай (мечо грозде+мащерка), още 1 кафе преди тренировка
Добавки: гинко, артишок, желязо
Тренировка: 16:00 - 17:30 - кардио, корем, гърди, ръце
*Умирам за нещо рибно от 2 дни насам и утре ще ходя да пазаря в това гнусно време, та най-накрая ще си угодя (sun)
03.02.2014г
Значи днес много добре ми се получи един псевдо изпит сутринта, обаче малко щях да го проспя :D и в суматохата да стигна на време изобщо не помислих за храна. После пък издирвах една книга, та ядене видях към 2…
14:00 - зеленчуци, пилешки гърди на скара - 150гр, кофичка кисело мляко
Предстоящата вечеря: зеленчуци и риба тон
По-късно може би ще хапна малко извара, че ме очаква безсънна нощ :)
2,5л вода засега, чаша зелен чай
Тренировка: 17:30-18:30 - тичах 20мин, кофички на пейка, лицеви опори от колене - и 2те в 3 серии по 10, корем - вдигане на крака от лег, планк, крънч и още 2-3 за странична мускулатура, 10мин крос тренажор.
От утре започвам подготовка по Технология на строителството, което ще се състои в събота. Времето е малко, материалът доста, така че ще се опитам да направя тренировките малко по-сбити и компактни. :)
04.02.2014
Снощи си записвам още литър вода и 3 часа танци :) Легнах си в 4 и станах в 10:30 уж наспана, обаче следобяд ми умря коня и производителността ми взе да клони към зерО (shake) По този повод си взимам бележка да не се опитвам да правя тренировка, когато тялото ми не е отпочинало - явно не се получава!
Днес:
11:00 - овесени ядки -50гр, извара-50гр, 1ч.л. тахан, 1ч.л. ленено семе, 1ч.л. пшеничен зародиш, кафе с мляко
14:30 - зеленчуци, 100гр извара, 200гр кисело мляко, шепичка орехи
16:30 - кафе с мляко
19:30 - зеленчуци и консерва риба тон в собствен сос
3л вода, 1л чай (мащерка + мечо грозде)
Тренировка: Жалък опит, много жалък... (tmi)
Мнението беше редактирано от G.N! на 04.02.14 21:22.
05.02.2014
Днес - доста по-читав ден от вчера (sun) Доживях и една от редките срещи с брат ми и след като в сладкарницата си поръчах зелен чай :D той сам достигна до извода, че имам доста за разказване от последните месеци :) Каза, че изглеждам много променена, както външно, така и много по-ентусиазирана за всичко и по-ведра :) От една страна, нормално да съм ентусиазирана като се виждаме от Коледа на Великден. От друга, тъкмо защото се виждаме рядко, може да оцени промяна от какъвто и да е вид, така че отчитам напредък в развитието си като личност :D
Друго интересно - за пореден път стигнах до извода, че ако си разпределиш добре времето, 24 часа са страшно дълги ;)
Храната: 7:30 - овесени ядки, извара, ч.л. тахан, ленено семе и пшеничен зародиш, кафе с мляко
12:00 - зеле, моркови, 100гр извара, 200гр кисело мляко, 30гр орехи
20:00 - зеле, моркови, 2 варени яйца
3л вода, 1л чай (мащерка + мечо грозде),чаша зелен чай
Тренировка: 17:00 - 18:00 - тичане, бърпита, упражнения за корем, клекове с дъмбели, малко лицеви опори от колене и още малко тичане ;)
Утре почивка - ще се отдам на кофражните системи и билковия чай (wasntme)
07.02.2014г
Днес беше първата ми силова тренировка! хохо 8-) Само дето ги разучавам упражненията от към техника, от към усещане и тежестите не бяха нищо интересно. Следващата ще е може би след седмица - другата седмица съм по пътищата на България и тренировките ще са в нечий домашни условия :)
Храната този път няма да я пиша по часове, беше много хаотично...
1. Овесени ядки, извара, тахан, ленено семе, пшеничен зародиш, кафе с мляко
2. Зеле, моркови, извара, кисело мляко, орехи
3. 3 варени яйца
4. тахан с мед - бая, може би към 100гр се събра (незнам какъв беше тоя глад за нещо сладко, но премина успешно :) )
~4л вода + 1л чай :D
Добавки: Гинко, артишок, желязо
Тренировка: 16:30-18:00
Всичко започна с обичайната 15-минутна пътечка и тичане и продължи с обичайните ми упражнения с дъмбели, обичайните кофи на пейка и разбира се упражненията за корем... И нещеш ли :D приятел в залата, който веднага беше завлечен при тежестите за демонстрации :D Не е като да не съм гледала клипчета, обаче друго си е да го видиш точно преди да го направиш :) И тъй, заучавах тяга и клек с щанга - с по 20кг като за начало и 2 серии по 10. След това направих малко дърпане на вертикален и хоризонтален скрипец - в 2 серии по 10 с 25кг. И завърших със скачане на въже, защото народът беше плъзнал по кардио уредите и не ми се чакаше :)
Както вече споменах, от неделя съм на път :) Утре ми е последният изпит за сесията и следва седмица почивка, нещо, което не помня от кога не ми се е случвало - нямам стажове, проекти, курсови, работа, ангажименти... I’m a free b*tch, baby! :D
Много мислих как да я прекарам, за да е пълноценно отцепване от всичко и реших да си попътувам малко да се видя с приятели и семейство. Обаче исках да е по-вълнуващо и планът е (О, как обичам да има план!) - всеки ден някаква стандартна тренировка в домашни условия с налични средства и още някаква активност по избор (тенис на маса, на корт, зумба, тичане при добри атмосферни условия или каквото там ми се прище :D ). Всеки ден по една нова здравословна манджа с максимално добри продукти по произход. Последното (което съм измислила засега) е да си дочета една започната книга и да прочета още поне 2, които ще измисля в последствие. :)
08.02.2014
Здравей, ваканцио! (sun)
Днес теглих чертата на сесията и сега се отдавам на активна почивка. Тъй като незнам какво точно да правя мисля да си следвам плана, който вчера споделих, пък ежедневно ще отчитам каква съм я свършила :)
Храната:
6:00 - овесени ядки, извара, тахан, пшеничен зародиш, ленено семе, кафе с мляко
12:30 - зеле, морков, 100гр извара, 200гр кисело мляко, 30гр орехи
15:00 - кафе с мляко
18:00 - 3 варени яйца и 1 морков
По-късно ще вечерям навън - незнам какво.
2,5л вода засега, 1л чай
Тренировка: 16-17ч - тичане, бърпита, лицеви от колене и пак тичане
22.01.2014
Ваканцията ДЕН 1
Наспах се! Няма такова усещане да си пиеш кафето по пижама без да бързаш само с мисълта за това колко хубав ден предстои! (sun)
Останалата част на деня прекарах в пътуване, по време на което прочетох книгата на д-р Михайлов “Моята практика”. :)
Храната: 9:30- овесени ядки, извара, тахан, ленено семе, пшеничен зародиш, кафе с мляко
По-късно 2 големи моркова и към 50гр орехи и кайсиеви ядки.
19:30- 350гр спанак, 1 морков, сокът на половин лимон, 150гр пилешка пържола от бут, 2 крила без кожата
3л вода, гинко, артишок
Тренировка няма, утре 2 :D
10.02.2014г
Ваканцията ДЕН 2
Леле колко е яко да си свободен - от отговорности, от ангажименти, дори от собствените си разбирания... (sun)
И така, сутринта се събудих в 8 без аларми със свежа глава, пих едно кафе с малко прясно сварено домашно краве мляко и последва около час тичане с един от най-добрите ми приятели от бебе и каракачанката му :)
9:30 - овесени ядки, извара, тахан, ленено семе
След това около 2 часа игра на тенис на нинтендо уий :D страшно много обичам да побеждавам хората на техните игри в домовете им :D
13:00 - зеле, моркови, 100тина грама печено пилешко
Малко по-късно: 200гр извара, бразилски орех, малко тахан с мед
16:00 - тренировка със скачане на въже, бърпита, лицеви опори, кофички на пейка, коремни, упражненийца с дъмбели
В момента пия зелен чай с джинджифил и се захващам с приготвянето на пълнени чушки с кафяв ориз и гъби :)
П.С. Малко се снимах аз
11.02.2014
Ваканцията ДЕН 3
Днес имаше неочакван обрат изцяло от лиготия :D Сутринта докато се пързалях по парапета на стълбището, стъпвайки на последната междуетажна площадка, стъпих накриво и ми причерня от болка :D За щастие, щетите не са сериозни, обаче глезенът ми се поду много неприятно :( След това последва едно емоциално преяждане, което в момента ми съсипва стомашно-чревния тракт. И така, сега съм хоризонтирана и се захванах с прочитането на “От кого сме прозлезли” на Ернст Мулдашев - интересна теория развива по между другото.
Надявам се утре да съм по-подвижна, а за в бъдеще да намеря причината за тия, макар и не толкова чести, преяждания и да ги овладея!
П.С. Направих си нова гривна! Преди години много се занимавах с подобни неща - сега все по-рядко си правя по някоя гривна или ключодържател. Мисля скоро да започна с направата на мартенички за близките :) Поне като не върви с пилешкия мускул, да се развивам малко духовно :D
Мнението беше редактирано от G.N! на 11.02.14 19:45.
12.02.2014
Ваканцията ДЕН 4
Днес глезенът е пушка - цял ден обикалям по задачки, следобяд тренирах в дворни условия с подръчни въже и дъмбели и не ме предаде до края :) Утре се връщам към плана с 2те активности за деня :)
Храната:
10:00 - овесени адки, сирене, тахан, ленено семе, бразилски орех, кафе с мляко
13:00 - зеле, морков, зеленчуци на сач (гъби, тиквичка, чушка, морков, лук) с билки, 30-40гр сирене
20:00 - салата (спанак, грейпфрут, орех, 50гр сирене, краставица, хималайска сол, лимонов сок), бяла риба в пергамент, няколко мидички с лук, магданоз, портокалов и лимонов сок, парче печена тиква с канела без захар
3л вода, 1л чай (листа от червена боровинка, мечо грозде, джинджифил)
Излезе ми програмата за новия семестър - много разпокъсана работа... Трябва да помисля как най-оптимално да си разпределя времето. Може би някои дни ще тренирам сутрин, а други - следобяд, което незнам дали е добре, но първата адаптивна седмица със сигурност ще ми е неприятна.
13.02.2014
Ваканцията ДЕН 5
Снощи дочетох книгата, която бях започнала на Ернст Мулдашев и понеже си откарах до 3, сутринта хич не ми се ставаше, обаче си имах уговорка... Та към 9и30 дръпнах едно кросче в парка - твърде много улични псета се навъдили (dull)
11:00 - кафе с мляко, малко по-късно овесени ядки, извара, тахан, ленено семе, бразилски орех
13:00 - зеле, морков, 3 варени яйца, парче печена тиква с канела
малко по-късно: грейпфрут, тахан с мед
След това с дружката, с която тичах сутринта, си правихме някаква импровизирана тренировка, включваща скачане на въже, лицеви опори (от колене), кофички на пейка, правих и някакви опити да се набирам - с помощ естествено, но засега ми идва трудно. Може би ако не беше след лицевите и кофите, щеше да има малко по-голяма успеваемост.
За вечеря планът ми е цвекло, морков и пилешка супа.
Утре ще дарявам кръв, така че тренировката ще се състои рано сутринта на гладно и вероятно ще е нещо колкото за раздвижване и тонус. Затова пък ще отпразнувам празника с най-любимото си същество, АЗ :D Ще се забавляваме много, подготвила съм си програма :D
14.02.2014
Ваканцията ДЕН 6
Днес денят ми мина много хубаво. Сутринта направих леко кросче и малко упражнения за цяло тяло, а след това олекнах с половин кило кръв. :) Очаквах да се чувствам по-зле и да имам нужда от шоколад, но едно силно кафе след манипулацията и доста вода през деня свършиха чудесна работа. Дори успях да прекарам почти целия ден навън в разходки и игри с едни симпатични малчугани :)
Храната:
8:30 - кафе (удари ме в коленцата чак (sun) )
9:30 - овесени ядки, извара, бразилски орех, тахан, ленено семе
13:00 - червено цвекло, морков, 2 варени яйца, малко извара, 1ч.л тахан с мед
Вечерята ще е заешка :D печена в гювеч със зеленчуци
Към 3л вода и 1л чай
15.02.2014
Ваканцията ДЕН 7
Така, през последният ден от моята първа ваканция от много време насам, станах собственик на мега удобните маратонки. 8-) Много държах да ги пробвам и първата ми работа беше да си потърча доволно. (sun) Досега не усещах колко неудобни са старите ми - краката ми явно бяха свикнали, пък сега се родих да му се невиди... :)
Днес обаче почувствах някаква отпадналост като на болест и пих прополис, сега съм екстра, дано е отшумяло :)
Храната:
9:00 - овесени ядки, извара, ленено семе, тахан, бразилски орех, кафе с мляко
12:00 - зеле, морков, заешко от снощното, тахан с мед
14:00 - кафе с мляко
Вечерята ще е останалото зеле и печено месо от кравка :D
Активността днес се състоя във въпросното тичане към 30-40мин и после следобяд реших, че е много добра идея да отида в една зала в непосредствена близост до мястото, където съм отседнала в момента - еми не беше... Не ми хареса тренировката там - много народ, много уреди, пък площта малко..
Утре се завръщам към реалността...:x
Мнението беше редактирано от G.N! на 15.02.14 19:59.
17.02.2014
Вчера не го описвах, вечерта се прибрах късно в София, но ходих да поспортувам малко - нищо интересно.
Днес - започна новият семестър.. вярно всички казваха, че ще е брутален, ама тоя път прекалиха :D За следващата седмица вече имам да правя 10тина чертежчета...утре ще ми дадат да смятам 2-3-4 безгредови плочи... Та понеже явно времето ще ми е малко, а емоционалното натоварване стабилно - реших, че трябва да включа допълнителни тренировки :D Когато мине тази седмица и евентуално част от другата, вече ще съм наясно как да ги структурирам като време, а през това време пробвам различни неща, за да видя кое ми е така.. на сърце :D
Днес пробвах със зумба освен фитнеса - миии няма да е това :D Не че е лошо, още повече имам някакъв малък опит с танци и съвсем не ми беше трудно да запомням движенията (а те не са и особено сложни) и да се придържам към темпото, просто не е моето нещо. :)
Храната:
6:30 - овесени ядки, тахан, ленено семе, извара, кафе с мляко
12:00 - 100тина грама печено свинско, 50-60гр варен ориз с грах, 1 кисело мляко
18:30 - зеле, моркови, 3 варени яйца
3,5л вода, чаша чай
18.02.2014
Отчитам поредния ползотворен ден. :) Аз си знам, че съм топлолюбиво същество, но тия градуси определено ми действат положително на работоспособността (sun)
Храната: овесени ядки, тахан, ленено семе, извара, кафе с мляко. Мислех, че ще обядвам по-рано и не си подготвих нищо за носене, пък то се замотаха нещата и се прибрах в 2 прегладняла та ядох бая мръвка и салата и после тахан с мед :)
>4л вода, гинко, артишок
Тренировката: тичане навън към час
Мнението беше редактирано от G.N! на 18.02.14 22:26.
19.02.2014
Храна: овесени ядки, извара, ленено семе, тахан с мед - 3ч.л., кафе с мляко, зеле, моркови, 2 варени яйца, сушена рибица на прасе :D
4л вода + чаша чай
гинко, артишок
Тренировка: горна част, включих вертикален и хоризонтален скрипец, лицеви, кофички на пейка, пътечка по наклон
Малко бях болна аз. :D Дори незнам дали да го нарека болест - висока температура + бруталната мускулна треска, които ме държаха точно 1 (един) ден. :) Въпреки това реших вчерашния ден също да прекарам в покоите си. :D
Дадох си сметка, че са изминали 5 месеца от както я захванах тая работа със спорта и по-добрата храна. Какво постигнах?!
- Забравих какво значи мързел
- Научих се да бъда по-организирана
- Превърнах зеленчуците от смъртни врагове в най-добрите ми приятели
- Забравих тотално за всякакъв джънк и вакуумирани храни
- Редуцирах алкохола до нула
- Когато ми се преяде сладко, не посягам към вафли, бисквити и тем подобни, а към буркана с мед
- Научих, че не външният вид е крайната цел, по-скоро идва като бонус
- Научих, че начинът на живот не зависел чак пък толкова много от социалния кръг, a само и единствено от мен
- Колкото повече чета, толкова повече има за четене
Какво искам да постигна за напред:
- Да се науча да слушам тялото си
- Да имам волята дипломатично да излизам от конфронтации, свързани със закостенели разбирания на загрижени персони :D
- Да преборвам моментите на емоционална несигурност, а не те мен
- Да се усъвършенствам постоянно
Както казва един дълбоко уважаван от мен професор: “За да бъдеш добър специалист е нужно да знаеш от всичко по малко и от едно нещо - малко повече!”
Аз няма да спирам да се интересувам от теми най-разнообразни, пък дано открия правилния за мен път! :)
Мнението беше редактирано от G.N! на 22.02.14 09:58.
22.02.2014 (a.k.a ВЧЕРА)
Незнам кой ме би по кухата тиква да я запиша тая специалност, но сега тя ме бие много жестоко. :D
Цял ден чертах по метални конструкции, а вечерта за почивка смятах по стоманобетонни конструкции. :D
Иначе храната: овесени ядки, тахан, извара, ленено семе, кафе с мляко, 4 варени яйца, зеле, моркови
Вода към 2,5л и около 1л чай (мащерка, мента, бял равнец, листа червена боровинка, джинджифил, лимон)
Днес със ставането си изпитах кратък вътрешен екстаз, че времето е гадно и ще си седя да си чертая глупавия кофражен план. Замислям и тренировка, че много се застоях нещо. (nod)
Хайде със здраве! (F)
23.02.14
14:33
казано от Grozdena Noncheva на 23.02.14, 08:58:
22.02.2014 (a.k.a ВЧЕРА)
Незнам кой ме би по кухата тиква да я запиша тая специалност, но сега тя ме бие много жестоко. :D
(F)
Хаха... познато :D Със съквартирантката си задаваме постоянно тоя въпрос.. а наще казват: Ти си го избра, ние затова не ти се месихме в избора :D
Така че.. стискаме зъби и ще го караме :) Успехчета ти желая, мила :*
казано от By the way на 23.02.14, 14:33:
Успехчета ти желая, мила :*
Мерси душице, да ти се връща :*
23.02.2014
*баси деня :D Сред иначе така занимателните безгредови безкапителни междуетажни подови плочи, които блъскам с армировка, най-разнообразна, реших да пробвам новия си препарат за куФня :D И ми беше много трудно да се спра! :D Пък после да взема да забърша и пода, че стана на стъпки и от там и праха, и да подредя 1-2-3-4 шкафа.. само гадното време ме спря да се изпружа на перваза да мажа стъкла :D
Активността ми днес беше час и половина тенис на корт и последвал малък бой (между приятели!) :D
Храната:
закуска: овесени ядки, извара, 1ч.л. тахан, 1ч.л. ленено семе, кафе с мляко
обяд: едно гадно останало зеле и заговях с парче домашна наденица от крехка свиня :)
вечеря: салата от 300гр пресен спанак, 1 малък грейпфрут, сокчето от 2/3 лимон, 50-60гр блуждаещи орехи и кайсиеви ядки, 2 варени яйца
3,5л вода + 1л чай (маточина, листа червена боровинка, бял равнец, корен джинджифил, останалата 1/3 лимон)
Добавки: гинко, артишок, витамин C
24.02.2014
Храната:
закуска:овесени ядки, извара, тахан, ленено семе, кафе с мляко
обяд: зеле, морков, извара-200гр, кофичка кисело мляко
Малко по-късно: 30-40гр орехи, медец
вечеря: зелИ, 4 варени яйца
3л вода, 1л чай
Тренировка: 10мин пътечка, упражнения за ръце, рамо, малко за гръб и цици :D
* Да си организирам времето така, че да не ходя в залата между 6 и 8 вечерта, много навалица!
*След температурата ми в четвъртък са ми излезли ранички в краищата на устните, благодарение на които изглеждам като палячо :D Започнах да ги мажа с домашен мехлем от прополис и лайка...
25.02.2014
Храната:
Закуска: овесени ядки, извара, 1ч.л ленено семе, 1л тахан, кафе с мляко
Обяд: зеле, варени пилешки бедра - 2бр, без кожа, овкусени с билки- 200гр чисто месо някъде
Вечеря: салата със спанак, морков, грейпфрут, ядки, лимонов сок и 3 варени яйца
3,5л вода, 1л чай (мента, мечо грозде, бял равнец, джинджифил, лимон)
Тренировка: обща домашна :D
*Научих цялото семейство да яде тахан и пресни салати :) много съм доволна :)
26.02.2014
За първи път успях да се преборя със себе си :)
Още сутринта се ядосах до такава степен, че бях извън кожата си - в тези моменти в главата ми е тъмно петно и изобщо не осъзнавам какво правя/говоря, съответно през последните години, за да запазя някаква дипломатичност и да не вдигна света с краката нагоре, започнах да притъпявам желанието си да се изкажа, което по-късно се отразява в поглъщането на всичко, което видят очите ми. Вчера обаче, начевайки разни неща от хладилника :D се спрях сама и си казах, че излизам и ако толкова много искам да изям нещо, ще си го купя, каквото ще да е. Еми... купих си черен пипер, за да си изпека рибата, която ядох на вечеря :D
Тренировка нямаше, за това пък се разходих щедро навън на слънцИ :)
Може да пробваш с бягането. Добре се отразява в такъв етап на избухване.Добро изпитано решение, особено ако е през деня :)(Надявам се, да не е следствие от УАСГ ;) )
Ще се постарая следващата стъпка да е това - да се науча да изкарвам напрежението в тренировка :) А иначе бягането си ми е слабост, но искам толкова много неща да науча и опитам, че имам чувството, че само един живот е малко :D
P.S. УАСГ кучета го яли :D Там осъзнах, че и да се ядосвам, времето пак няма да ми стигне, така че просто претръпнах :)
27.02.14
12:20
Подкрепям Зори :) Когато съм супер ядосана имам доста енергия, и дори не мога да спра да тичам :D А после се чувствам неописуемо добре ^^
Хаха.. и ТУ учи на същото :X :D
Успееш ли да се научиш на това -само ползи има :) (понякога графиката на функцията е и доста разтяща,със силно изразен максимум :D ).
Съгласна съм с П.С- са и е хубаво, че си го осъзнала отрано ;)
П.С: Вики, за момент си представих тази енергия в един твой танц, където вероятно няма да мога да проследя стъпките от обиграност и професионализъм. :*
27.02.2014
Днес беше добре, доста по-добре от вчера. :) Реших си проблема, който ме изтормози вчера, тренировката беше добре, храната също и мартениците са налични :D
Храната:
Закуска: овесени ядки, извара, тахан, ленено семе, кафе с мляко
Обяд: зеле, моркови, печено филе от хек на фурна с хрупката коричка (коричката - настъргана лимонова кора, куркума, черен пипер, наситнена прясна мента, смлени орехи)
Вечеря: салатата със спанак, 3 варени яйца
Добавки: гинко, артишок, витамин Ц
3л вода засега, 1л чай
Тренировка: тичане, кофички на пейка, лицеви от колене, скачане на въже, бърпита, клек с подскок - в общи линии това беше
Тази вечер ще я посветя на джагата, дарца и доброто старо приятелство, в което любовта се изразява чрез цветущи изрази на висок тон :D (sun)
28.02.2014
Храната:
6:00 - овесени ядки, извара, тахан, ленено семе, кафе с мляко
11:00 - 150гр пилешко, 1 банан
16:00 - 75гр сурови ядки
20:00 - зеле, морков, пилешко бутче без кожата
3л вода
Без тренировка, заради появило се пътуване.
01.03.2014
Честита Баба Марта! Бъдете здрави, усмихнати, устремени в целите си и споделяйте повече време с близките си! (F)
И така днес потренирах - обща тренировка за цяло тяло, проведена в дворни условия :) Нямах и много време, така че беше кратка, но пък ефективна - гледах да правя максимално енергоемки упражнения без почивка или с минимална такава, колкото за глътка вода. :)
И похапнах добре, имах апетит и много му се зарадвах :)
Закуска: овесени ядки, тахан, 50гр сирене, ленено семе, бразилски орех, кафе с мляко
Междинно: 75гр сурови ядки
Обяд: зеле, огретен от тиквички - 2 порции, към 300-400гр опуках, 1 крило без кожа
Междинно: варено жито - не много, бях на помен на приятел :/
Вечеря: готви се в момента- свинско, изпечено с вино от домашно немазно месо и салатата ми със спанак
3л вода до сега, 0,7л чай (листа зелен чай, мента, джинджифил, лимон)
*Не мога да преценя дали гадната мазна част в долната част на корема ми се е стопила, но мисля, че има прогрес. Още повече, че не спазвам никакъв конкретен режим с намалени въглехидрати :)
02.03.2014
Днес денят ми мина доста активно, тъй като по празници каним приятели на гости и се събираме доста хора, голямо удоволствие, но приготовлението този път беше трудоемко, тъй като трябваше да се заема сама. Отделно имах да направя един армировъчен план. Успях и кратка тренировка да вместя :)
Храната беше доста, защото имам навика докато готвя да си боцкам разни неща :D
Закуска: овесени ядки, тахан, ленено семе, извара, кафе с мляко, бразилски орех
До обяд :D малко сирене, малко кашкавал, мед, тахан
Обяд: свинското от снощи и 1 крило, яйце
Вечеря: салатата със спанак + краставица, една гигантска скумрия на скара :D
3л вода, добавки: гинко, артишок
*Ето го и творчеството, което кипи ден и нощ, което ме прави разногледа, но не спира да ме влече :)
03.03.2014
Днес денят ми мина в път, отново, успях да потренирам чак към 9 вечерта и осъзнах колко много ме мързи по това време. Направих си тренировката де, обаче не мисля скоро да повратям ;)
Храната:
Закуска: овесени ядки, извара, тахан, ленено семе, кафе с мляко
Обяд: зеле и още една гигантска скумрия като снощната, домашна тахан халва с шамфъстък
Вечеря: спаначена салатка, 3 варени яйца
3,5л вода
Тренировката: крачка - пътечка, клекове с подскок, клекове без подскок, разгъване и сгъване, бърпи и скачане на въже
*Отвикнала съм да ям сол... Ако слагам някога на нещо сол, то тя е хималайска, но се сещам от дъжд на вятър. Последните дни обаче, приготвях храната за повече хора и нямаше как да мина без грам сол. В резултат на това, в момента задържам вода брутално. Утре ако не се пооправя, ще има изчистване на чай и вода :)
04.03.2014
Малко сън днес - 5ч. Енергията обаче ми е ок - имам си тренинг и на без сън :D /Благодаря ти, УАСГ! (tmi) /
За утре пак се очертава нещо подобно, за това и гледам да не се товаря много с тренировки, по-скоро така за тонус, защото иначе след 3 дни продуктивността ще спадне рязко, а не мога да си го позволя :)
Храната:
Закуска (6:30) - овесени ядки, извара, тахан, ленено семе, кафе с мляко и канела
Обяд (14:30 :x ) - салата със спанак* + 1краставица, 3 варени яйца
/Бях на корекции до тогава, и да си бях взела храна, все тая...прегладнях иначе, може би е добра идея да не ям преди да изляза, а малко по-късно...ако мога.../
Вечеря (19:30) - зеле, риба тон в собствен сос, 3ч.л. тахан
3,5л вода + 1 чаша чай
Добавки: гинко, артишок, витамин Ц
Тренировката беше за ръце, раменен пояс и корем - успях да си натоваря корема доволно, а бая отдавна не се беше случвало. (nod)
*Ходих на стрелбище, чувствам се като преродена след него. Не бях ходила може би година, но придружих приятел и реших да опукам и аз една мишена, пък тя тръпката ми се върна и си постреляхме доволно. Оръжието бе Walther 9x19, от всички пробвани до сега, ми е най-удобното. А на излизане се оказа, че някакви момчета са ни гледали и са залагали кой ще се справи по-добре :D
05.03.2014
Сън - 5 часа
А тетрисът нямало да ми послужи никога - бабините им трънкини. :D 10 часа редих кофражни платна, излезнаха ми гърбици, обаче си начесах крастата и ги направих, както исках. 8-)
Тренировката беше тичане, около час. :)
Храната:
Закуска: обичайната, но после нагънах малко тахан от буркана - 2-3-4 лъжици
Обяд: салата със спанак*, 3 варени яйца
Вечеря: същата салата, 200гр пилешки дробчета, 2-3 гъби на фурна
3,5л вода
Витамин Ц, артишок
А сега отивам да се почерпя за добре свършената работа с 1-2-3 игри боулинг (wasntme)
Мнението беше редактирано от G.N! на 05.03.14 22:19.