09.01.14
20:29
Здравейте на всички! Моля за малко помощ, и няколко мнения. Понеже затвориха близкия фитнес , а следващите са доста далече и доста скъпи реших да си продължа тренировките в домашни условия. Купих си 2 дъмбела и 50 килограма тежести, като в началото тренирах по следния принцип - една тренировка само торс , след това само крайници, това около 3 месеца, но реших да направя нещо като сплит. Не съм начинаещ, тренирам от 2 години и повече, но май ,юни и юли не тренирах, от тогава не съм спирал. Програмата ми е:
Ден 1 - гърди и предно рамо
Избутване на дъмбели от лег - 4х8
Избутване на дъмбели от наклон 45 градуса- 4х8
Кофички- 4х10
флайс-3х10
Раменни преси с дъмбели- 4х8
разтваряне в страни и разтваряне напред - 3х8 , като са едно след друго
Повдигане на краката за корем -4х8
Ден 2- ръце
Лицеви опори за трицепс- 4х10 с тежести на гърба
Френско разгъване с дъмбели от лег - 3х8
Френско разгъване зад врат - 3х8
Чуково сгъване - 3х8
Бицепсово сгъване прав -3х8
Концентрично сгъване-2х8
Ден 3- гръб ,задно рамо
Набирания - 4х7-9 (не мога повече , та стигам до отказ)
Мъртва тяга - 4х8
Гребане с дъмбел - 4х8
Широко гребане с дъмбел - 3х8
Разтваряне на дъмбели на страни от наклон (за задно рамо) - 4х8
И тук идва главния въпрос , понеже краката не виждам какви други упражнения освен клекове и напади (каквито до сега правих) и повдигането на пръстите, и не знам кое ще е по добре да направя, за това ви моля да ме посъветвате кое е по удачно - всеки път преди тренировка 1, 2 и 3 ли да правя например Клек 3х8 и Напади 3х8 или да добавя един допълнителен ден който да изглежда
Клек-5х8
Напади 5х8
повдигане на пръсти 5х8
и евентуално да добавя корем отново.
Другият въпрос е понеже тежестите са 50 килограма - избутването от лег , тягата и клековете не ме изморяват достатъчно 8 серии , да стигам ли до отказ , да увелича сериите или да увелича повторенията, какво ще ме посъветвате?
И накрая последния въпрос е - проблем ли е тренировките да варират в различните часове , примерно някой да са вечер , други да са сутрин , защото съм студент който е редовно обучение и просто няма как.
Малко за мен - аз съм около 190 сантиметра , килограмите са около 84 , не целя с програмата да кача 10 килограма мускулна маса , нито да сваля толкова, просто искам да си поддържам формата максимално в домашни условия (е няма да откажа още няколко килограма отгоре, но не ми е приоритет) ,главно искам просто тонус и по стегнати мускули.
Благодаря на всички който ще отделят от времето си да прочетат дългия ми пост и който ще се опитат да ме насочат. Поздрави.
10.01.14
22:45
Давай с тия 50кг само български клек, да видиш как ще дръпнат краката от рас..
11.01.14
11:12
Сега го видях това упражнение , ще го пробвам макар ,че едва ли ще мога с 50 килограма. Ами всеки път ли преди тренировките да правя няколко серии за крака или да си направя отделен ден само за крака ? Как биха се натоварили повече според вас?
11.01.14
14:00
Аз правя така, понеделник/четвъртък , правя само това упражнение + повдигане на пръсти , вторник петък, си правя горна част
12.01.14
12:41
А какво бихте ме посъветвали за сериите и повторенията, като имате в предвид ,че аз съм далече от вашите размери и маса. Аз си мисля за нещо от сорта на Български клек, напади и повдигане на пръсти 3х8 , два пъти седмично, все пак това е по голяма мускулна група?
Здравейте , момчета и момичета аз тренирам в къщи като 2 дни тренирам един почивам . Правя лицеви опори 11 по 31 , кофички 11 по 31 и отделно тренирам корема . Моля дайте съвети как да разнообразя тренировката си и изкажете мнение мога ли да оформя гърдите си с тези упражнения . Когато започнах упражненията гръдната ми обиколка беше 100 а сега вече е 110 за 2 месеца , но напоследък виждам застой в мускулното развитие . Каква може да е причината давайте идеи и мнения по въпроса . Благодаря ви предварително . Като пояснение мога да кажа че и силата ми нараства мога да правя по 70 кофички и по 150 лицеви опори , но не знам има ли смисъл .
Мнението беше редактирано от Georgi на 18.01.14 14:07.
20.01.14
21:16
Хора много ще ви разочаровам , но за жалост колкото и да се мъчиш, за маса няма как да направиш без , клек ,лег, тяга, и куп упражнения, трябва си тежест :(
Ако сте от София отивайте на Илианци.Там тежестите,лостовете,дъмбелите са същите като в много спортни магазини,а цените са ако не 2 но,то 1/3 по евтини.Например взех си 2х10 гумени тежести за 30 Лв.Гледам ги абсолютно същите в един спортен магазин след 2 дена...един диск 10 кг като моя 25 лв,а двата ги взех за 30 от доброто старо Илианци.Тежести по 2.5 абсолютно същите като моите бяха по 10 лв броя-аз си ги взех за 25 лв 4 броя...Не е баш по темата,но ще може евтино да се оборудвате за дома.Недейте да се лъжете да ходите по разни спортни магазини и да давате 2 пъти повече пари за абсолютно същите тежести,лостове,дъмбели и тн.
Не е баш по темата,но мисля че е полезен съвет.Събирате малко парички и отивате да вземете малко тежести.Лека полека ще съберете доста приличен арсенал от уреди