Упражнения за отскок.

22.07.09
18:43

Значи интересува ме кои упражнения са най-добри за повишение на вертикалния отскок.В момента ми е около 80 см, затова съм доволен дори на минимално повишение от 2-3 см.Знам ,че клековете са най-добри (или поне така ми казват), но немога да ги изпълнявам ,тъй като съм опериран от херния като малък.

22.07.09
18:56

аз съм баскетболист... и бих казал че при секи човек си има индивидуална граница за постигане на вертиаклен отксок... моя е толкова 80 см .. искам да те питам от 2 крака ли ти е толкова... и дали искаш да го дигнеш от 2 крака отскока или искам и от 1 крак сащо ?
иначе основните упражнения са: клекове , спринтове под наклон или нормални, определени отскоци със собствена тежест или с малки тежести , катерене на стълби ... има едни програми сиг ги знаеш за отскок те се доста добри :
ето тази програма бих ти препорачал : http://www.basketball-bg.com/jump/ultimate.php .. дано съм помогнал ;)

Мнението беше редактирано от radoslav1 на 22.07.09 19:00.

23.07.09
08:58

То само да си скачаш без нещо по специално ще го развиеш, но ето на мен какво доста помогна да го овелича http://www.youtube.com/watch?v=IFr4YHqXxrc и опражнения със собствената ти маса, коремни задължително /без тях не става 2 3 серии по 30 най-добре/ и най-важното мотивация. /БТЛ за баскетбол са нали ? защото ако искаш за волейбол те са съвсем различни викаш въртикал леап/

ПС Почти забрави и ръцете са важни като скачаш, ама тва май го знаеш ;)

23.07.09
11:25

@radoslav1 от 2 крака ми е 80 см ,а от един може би 2-3 см повече.Програмите съм ги гледал и съм правил air alert.Имаше ефект дръпнах няколко см ,но сега търся нещо друго.Ще опитам тази програма ,която си ми дал.
@Dwight Howard - Да за баскетбол говорим, за коремните незнаех въпреки ,че ги правя.За ръцете знам и мисля ,че ги ползвам добре при скачане.

Мерси много и на двамата!

24.09.09
18:45

А можете ли да кажете нещо за отскок само, че за волейбол :) ?

24.09.09
19:41

Ако наистина се интересувате от отскок най-добрата книга е “Vertical Jump Bible”
Има я в чужди торенти като pdf и има много информация за силова трениране и плиометрични упражнения за увеличаване на отскока.

31.01.14
12:20

Искам да попитам само ,понеже съм на 15г. Като почна да правя упражненията ще ми спре ли разтежа ??????

31.01.14
13:58

Denislav Kolev-за кои упражнения говориш?Ако става въпрос за упражненията от тази тема-вероятно точно обратното.Баскетболистите стават по-високи  особено на твоята възраст.Ако започнеш на 30 няма да ставаш по-висок каквото и да правиш(поне според мене),но на 15 може да има ефект в израстването на ръст.Ако говориш като цяло за фитнес упражнения като клек,тяга и подобни упражнения-темата е спорна,но ако трябва да ти кажа личното ми мнение-НЕ!Нищо няма да ти стане на ръста!Тренирай си,сега ти е времето да започнеш.

31.01.14
21:26

Аз като тренирах тренера ни караше да прави жабешки подскоци съчетани с ходещи ритници напред. Отделно понякога ползвах малки тежести на краката, от тях най-много дръпнах.

31.01.14
22:55

А да попитам,след като свърша програмата с колко горе-долу ще ми се увеличи отскока ?????

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1