31.01.14
16:34
Здравейте.Казвам се Тони,на 20 години,правих си някакво измерване на мазнини,ръст и прочие в мола на един апарат,а той отчете ,че имам 26,3 % индекс мазнини,като 27 кг от масата ми са мазнини.Висок съм 1.90 и тежа 103 кг почти,но тежах 109 за което ще ви разкажа натам.Преглеждам сайта от много време и мисля,че е чудесен!Всеки човек встъпващ във фитнеса би било полезно да прегледа този удивителен сайт с толкова много мнения и теми,а сега на моя въпрос.Значи от близо месец се занимавам с фитнес и ходя поне 5 пъти в седмицата,да не кажа някой път и 6 понеже гледам,ако мога 3 дни да тренирам и 1 да почивам.За този 1 месец или по скоро 25 дни аз свалих близо 6 килограма с кръгова програма и след абсолютно всяка тренировка минимум 20 минути кардио с което в момента съм 103.Този месец беше труден,защото се отказах от сладко,газирано,тестено,пържено и такива вреднотии,а гледам да хапвам яйца,пилешко филе,риба,салатка,плодове и всяка сутринт мюсли с мляко.Наподобяда нещо на НВД само където не е под строго опрелен час и грамаж,защото немога да си изготва сам пък и съм студент и бюджета ми е ограничен до 6-7 лева на ден за ядене.Но от 3-4-5 дни си седя на тези килограми,а тренирам със същото темпо,но само малко се опуснах с яденето.Бих желал и да ми кажете дали тази програма ми е полезна в начинанието http://www.bb-team.org/workout/1285_balansirana-programa-za-otslabvane .Целта ми е да сваля още 7-8 килограма (до 94 някъде),но без загуба на мускул.Блгодаря! ПО - здрави :)
Темата беше редактирана от Tonny Nikolov на 31.01.14 16:35.
Привет.
В общи линии не си сбъркал с храненето...но не се лишавай от всичко “вредно” :)
Аз съм малко по-висок и малко по-лек...имай предвид, че човек с нашия ръст спокойно може да си позволи да е 100 кг, че и отгоре ...стига да тренира редовно и здраво.
Килограмите ти не са толкова важни. По-добре се концентрирай върху силата и мускулната маса- ще махнеш някое кило сланина и дори кантарът да не показва друго - ще изглеждаш много по различно.
Машинката в мола мери учудващо точно (плюс минус някой процент мазно), така че можеш да я ползваш за регулярни измервания, но при добри тренировки ще виждаш сам резултата в огледалото.
Можеш да се снимаш на всеки месец и да сравняваш резултатите. Убеден съм, че бързо ще видиш разликата.
Аз бих тренирал 3-4 пъти в седмицата..
31.01.14
17:47
Ами веднъж седмично хапвам дюнерче или шоколад :D Ами килограмите не ми тежат,но просто на 95-6 килограма мисля,че ще съм добре,а след това да покачвам само мускулна маса.Като се има на предвид 103 килограма горила по 3-4 км си правя пътека след всяка тренировка.А относно трнировките,последният месец бях в сесия и имах много свободно време и затова ходех 5-6 пъти седмично,но сега като започна другият семестър може и 4-5 :) Качил съм снимка,ако ти се занимава може да погледнеш.
Мнението беше редактирано от Tonny Nikolov на 31.01.14 18:14.
Дебеличък си ...залагай на основни движения с по тежки кила ...и да са ти по силите де :)
31.01.14
19:48
И аз това казвам..6-7 килца надолу няма да са зле :) ами до сега тренирах по една програма за начинаещи,но сега ще следвам тази http://www.bb-team.org/workout/1285_balansirana-programa-za-otslabvane пък ще видим.Днес беше 1ви ден и правих гърди,предно рамо и корем и е горе долу по силите ми.Нали няма да има проблем да правя кардио след всяка тренировка (20-25 минути пътека) и да тренирам с 1 ден по малко почивка?
Бих заложил на това:
http://www.bb-team.org/workout/4606_sistema-5x5
не се притеснявай, че в заглавието няма “отслабване” или “горене на мазнини” ... ;)
(условие е да си наясно с правилното изпълнение на упражненията, за да не се контузиш).
Точно 5х5 не е добра при отрицателен енергиен баланс.Програмата която си избрал е добра.
31.01.14
20:33
В основата е храненето винаги.Е все пак 5х5 не предразполага към голям енергоразход. Сведен е до минимум.
С 5 повторения на всеки 4-5 минути е минимален.
31.01.14
21:00
Ами и аз я разглеждах тази програма 5х5,но мисля,че ще ми идва много тежко считайки хрененето ми в момента.Мисля тази която съм избрал да я тренирам 1 месец да видим има ли ефект +кардио след всяка тренировка :)
31.01.14
21:03
казано от Redalex на 31.01.14, 16:51:
Машинката в мола мери учудващо точно (плюс минус някой процент мазно)
Сори ама изобщо не съм склонна да се съглася с теб. И няма как машина на този принцип да мери точно. Първо се мериш с дрехи, второ импулси минават само през дланите, адски много фактори, които влияят и няма как да се елиминират. Лично съм пробвала да видя колко % разлика ще изкара - 21% на тази машина и 15% с калипер. Говорим за разстояние от 2 дена, а не месеци. Сам си прави сметката колко “точно” мерят този род машини
Аз също лично съм пробвал.
18 с калипер и 17.8% на машината.
Мерил съм се и на машина, която пуска ток и през ходилата...същата работа.
А това че си с дрехите няма никакво значение :)
Пробвай другия път 2ма човека да те измерят ...ако искаш и с 2 различни калипера...да видим там каква разлика ще даде :)
От чисто научно любопитство - ще качиш ли снимка с 15% мазнини?
31.01.14
22:37
Няма да постигнем съгласие по този въпрос, пък и не смятам, че е нужно :) Научно е доказано, че един от най-точните начини за измерване на мазнините е с калипер. А това за хората, които те мерят, е точно така и никой не го прави въпрос, затова е добре да се мериш при един и същи човек. Не всеки може да мери с калипер. Да не говорим, че има и различни степени на измерване, които също дават отклонения. Да не говорим, че зависи и според коя таблица отчиташ получените параметри - не знам дали си поглеждал например какво разбират американците под “фит”. Въпреки това машините се нареждат доста след измерването с калипер и то зависи от вида им. Електромагнитни импулси, минаващи само през ръцете, няма как да дават максимално точен резултат, а това при теб е било просто късмет :) Снимки имам достатъчно в профила си.
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 31.01.14 22:42.
В профила си нямаш нито една снимка...пише - ограничен достъп :)
За меренето на мазнини - не ми се водят философски спорове...варианти бол, но не това е най важното.
Дали му е показало, че има 26% или 28% или 22% все тая. Видимо има излишни мазнини, които (ако иска) трябва да свали.
Дали ще ги сваля със сауна и тичане всеки, с 6 дневни сплитове за “начинаещи” или с тежки щанги - изборът е негов.
01.02.14
10:38
Каква таблица използвате за измерване с калипер ? Намерих една в нета с 9 гънки мисля че бяха и ме изкарва малко под 7% според мен в момента съм над 10%
01.02.14
12:41
Ами чувал съм,че сауната отпушвала порите само?Във фитнеса където ходя в картата си плащам и за сауна,а дали е добре да я ползвам и кога?И другият ми въпрос е имам към 150 гр останал креатин монохидрат,но спрях да го пия преди понеже качих 2-3 кг за седмица и малко,дали сега да го допия или няма смисъл?И искам да попитам дали добре се храня понеже едно примерно меню ми е към обяд плод или мюсли с 1 кофичка к.мляко,1 4ас преди тренировка банан и кафе,а след нея отново банан или яйца,или малко ядки,а за вечеря пилешко бон филе или филе и някаква салата,а в по късните часове може малко изварка...Но се опасявам,че приемам малко хранителни стойности за ръст и тегло..да не горя и мускул?Понеже си направих ОКБ и работите които ям са под него?
Мнението беше редактирано от Tonny Nikolov на 01.02.14 20:19.