New start.

Темата е заключена.

Здравейте всички. Прикачам снимка на моите резултати за ръст, тегло, И.Т.М и индекс мазнини.
Моята цел:
1. намаляване на мазнините.
2. стягане в областта на корема.
3. стягане във вътрешната част на бедрата.
4. стягане на дупето.
Не съм си поставяла измислени граници като например “Искам да стана 45килограма за 2седмици”, не искам да го правя до лятото, не искам да го правя заради някого..искам да го направя за самата себе си и смятам, че чрез  този дневник ще ми бъде по-лесно да бъда сериозна.

От сега казвам, че се храня много малко напоследък, защото имам стомашни проблеми и ми е пределно ясно, че приемам под минимума на нужните калории. Живея с родителите ми и нямам възможност да променя режима на хранене на цялото семейство, но съм готова да направя всичко на което съм способна. Утре е първият ми ден в новият фитнес и ще тренирам с индивидуален треньор, така че надявам се това да ми помогне. Тренирам от лятото, но честно казано не бях сериозна (4дни ходя и се скапвам от тренировка, 1седмица пропускам намример), пък и се хранех ужасно и ядях много боклуци и се наливах с газирано. Газираното съм го спряла, боклуците съм ограничила почти до минимум и дай боже да ги спра съвсем. Също така не знам дали има значение, но от 2ри март започвам Великденските пости, така че ще бъда благодарна ако някой спазвал поста ми пише лично съобщение, за да помоля за някои уточнения и да поясня постите ми ще са от чисто религиозна гледна точка, не го правя за отслабване.

Noctis Caelum

01.02.14
21:58

Съветвам те да спазваш НВД с калориен дефицит не по-голям от 15-20%, в комбинация със силови тренировки. На този етап със сигурност нямаш нужда от спортни добавки.

Коя според вас ще е най-подходящата за мен диета, тъй като изчетох всички в раздела “Хранителни режими”, но не мога да преценя за моите цели (Главно намаляване на подкожните мазнини) коя диета ще е най-удачна.
Благодаря предварително.

Забравих да добавя, че ме интересува и какви добавки ще е удачно да си купя?

Мнението беше редактирано от Теодора Димитрова на 02.02.14 20:32.

02.02.14
18:42

Нещо съмнително има в данните от тази бележка от измерване, която си постнала. Хем си с БМИ под нормалното, хем пък имаш 30% мазнини. Или нямаш грам мускул и имаш много нежни и леки кости, или нещо не е наред с това измерване. Виж как изглеждат според интернета различните проценти мазнина при жените:

http://www.superskinnyme.com/blog/wp-content/uploads/2011/10/body-fat-levels-women21.jpg

Към коя група се причисляваш по самооценка?

Ако се окаже че имаш много по- малко от тези 30% мазнини, значи просто трябва да натрупаш мускулче което да се вижда за да си “стегната”. Ако наистина имаш толкова мазнини при тези килограми и височина, значи имаш сериозна работа пред теб. Това означава че хем трябва да свалиш много мазнини, хем и да натрупаш много мускул за да изглеждаш стегната. Мазнината е в пъти по- лека от мускула при равен обем.

http://www.muscleandstrength.com/sites/default/files/images/articles/articles/fat-muscle_0.jpg

http://trainlikeabeauty.files.wordpress.com/2013/06/7eba6cbb0ea0f5ced4e49c845644cb821.jpg

Мнението беше редактирано от Димо на 02.02.14 18:44.

Не можах да преценя към кое от тези спада тялото ми, затова ето моя снимка от преди няколко часа. Честно казано и аз много се фрапирах като прочетох, че мазнините са ми в границата на “лошо”.

02.02.14
21:08

Така “на око” бих казал че ми приличаш на схематично нарисуваната женска фигура с 20%.

С какво ти ги сметнаха тези 30% че ми стана интересно? Аз на няколко пъти съм спорил с приятели за ефективноста на кантарчетата, които измерват телесни мазнини. С такова ли те мериха? А, и колко струва тази услуга ако си плащала за нея? (защото БМИ се мери с нормално кантарче, шивашки метър и молив върху лист хартия или калкулатор - килограмите ти, разделени на метрите ти на степен 2)

По една формула за мазнини според мен по- точно ще ти излезнат от тези 30%. Я си кажи височината, ханша и талията да видим колко ще излезе според формулата? Не че е толкова важно де, и без това мога да кажа, че ти трябва наистина малко мускул да качиш и си 6. Ще изглеждаш “стегната” и много по- женствена ако оформиш бедрата, дупето, гръбчето.

Ако си се мерила на тия машинки в моловете, работата е ясна :) Димо - интересно ми е как от тая снимка успя да прецениш на око тези 20% :) Така както се е снимала, не може нищо да се каже. Но със сигурност едно е ясно  - не си 29%.

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 02.02.14 21:17.

височината ми е 1.59, талията 67, но за ханша не съм сигурна къде точно се мери. Ясно ми е, че от тази снимка не може да се прецени нищо, но дава представа как изглеждам. По мое мнение навсякъде имам нужда от оформяне. Мериха ме на машинка някаква, но не в мол, а уж фирмата с това се занимава. Очудих се как като се хвана за едни дръжки измерват тези неща, но си викам кво ли разбирам... :D

Нали все пак е дневник, нека опиша днешната ми първа тренировка с треньор:
1. Колело- 3,4км
2. 5х20 клекове без тежести, без нищо.
3. 5х15 на уреда при който вдигаш нагоре докато ги опънеш.
4. 5х15 на уреда при който лягаш по корем и свиваш краката назад.
5.4х16 на уреда при който от разкрачени трябва да събереш краката с 10кг
6. 4х16 на уреда при който от събрани трябва да ги разкрачиш отново с 10кг
7. 4х16 на уреда за прасец.
8. 10минути скачане на въже, но разбира се си правех почивки когато много се уморя, но гледах да са кратки.
9. 30минути пътека на 6км/ч, без наклон

02.02.14
21:38

казано от Adriana Dacheva на 02.02.14, 21:16:

Ако си се мерила на тия машинки в моловете, работата е ясна :) Димо - интересно ми е как от тая снимка успя да прецениш на око тези 20% :) Така както се е снимала, не може нищо да се каже. Но със сигурност едно е ясно  - не си 29%.

Ееее, ама че си и ти Ади :) Какво като се е снимала настрани - вижда й се коремчето че е плоско, вижда се бедрото че нищо не виси. Вижда се и че не е целия обем от мускул. Позволи ми да имам малко въображение (пространствено, не развинтено :D ) и да съм виждал и други жени/момичета та горе долу да мога да си изградя представа.

И да, като цяло истината е далеч от тези 29%

А за измерване на ханш - през средата на дупето. Талия - на най-  тясното. Ето и нагледно помагало:

ханш-87, талия-78, ръст-1.59

казано от Димо на 02.02.14, 21:38:

казано от Adriana Dacheva на 02.02.14, 21:16:

Ееее, ама че си и ти Ади :) Какво като се е снимала настрани - вижда й се коремчето че е плоско, вижда се бедрото че нищо не виси. Вижда се и че не е целия обем от мускул. Позволи ми да имам малко въображение (пространствено, не развинтено :D ) и да съм виждал и други жени/момичета та горе долу да мога да си изградя представа.

И да, като цяло истината е далеч от тези 29%

А за измерване на ханш - през средата на дупето. Талия - на най-  тясното. Ето и нагледно помагало:

Димо, питах те не за друго, ами ако наистина имаш толкова точен мерник, да се възползвам и аз от услугите :Д Мисълта ми е, че може и да е 17%, не 20% :) как точно ги отлепи ;д
Сега относно машината - ако само с ръцете си се държала за едни дръжки, то е от типа на тези по моловете. За мен те са най-малко продуктивни. Импулси минават само през ръцете. По-продуктивни са машините, през които минават импулси през повече точки от тялото, както сама се досещаш, а за мен най-точен начин за мерене е с калипер - но това е само за хора, които наистина имат много сериозни цели и си следят режим на тренировки,хранене и тн. Всичко останало е едно ненужно фиксиране. Просто гледай огледалото и метъра, това как се чувстваш. Ти сама си знаеш тялото, знаеш къде какво има да сваляш:) НО не вярвай на тези машини - 29% НЕ си:) въпреки че е добре, че това те е мотивирало да започнеш по-здравословен начин на живот

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 02.02.14 22:15.

02.02.14
22:15

19,23%  (или 9.655 кг) мазнини според калкулатора на Любомир Иванов на сайта.

Това дава с 1-2 % + -, което е добре. Едни от най-точните калкулаторчета в нета, смея да твърдя, доколкото може да се разчита на тях, естествено:) Все пак е формула, но е добър ориентир.

Благодаря ви много, доста по-добре се почуствах, защото според повечето таблици се водех към затлъстяващите и бях ужасена. Все пак няма да спра да се опитвам и ще ви държа в течение на моите тренировки и ще споделям прогреса.

казано от Adriana Dacheva на 02.02.14, 22:16:

Това дава с 1-2 % + -, което е добре. Едни от най-точните калкулаторчета в нета, смея да твърдя, доколкото може да се разчита на тях, естествено:) Все пак е формула, но е добър ориентир.

За нетрениращ човек е верен г/д, иначе доста далеч.

02.02.14
22:26

Кроспостнах с Ади. Аз разбира се не съм и за миг претендирал за точност до/от 1%, по- скоро направих предположение като се ръководех от дискретността на представяне на процентите в еталонната картинка (и други подобни които съм гледал) - през 5% и тази картинка с 20% ми се видя най- близка.

Относно измерването с калипер, Любо (Иванов - все едно го познавам момчето и поне дамаджана ракия сме изпили на маса заедно) също казва че са най- точни при мерене на мазнини, но в дневника на един съфорумец тук (не помня ника точно, от София е момчето и работи десктоп съпорт) гледах че си прави сравнително редовни измервания с калипер уж при специалист, който го изкарва 20-25% а той очевидно не е толкова - много повече е според мен. Не че ще тръгна да се меря или препоръчвам някой да го прави, но явно и при калиперите е малко на късмет работата - на какъв ще уцелиш.

02.02.14
22:29

А, аз за Херцога говоря, а той в темата.

ДОбър вечер Херцоже, познаваме се само задочно и предварително се извинявам ако имаш нещо против че съм те дал за пример.

Всъщност може ли да кажеш повече къде си правиш изследванията с калипера и дали смяташ че показва верно?

То не е въпросът в калипера, а в човека, който те мери. Трима различни души могат да ти измерят 3 различни стойности, затова е много важно човекът, при когото се мериш, наистина да знае точно колко да защипе, за да хване само мастната гънка.  Затова е и хубаво да се ходи само при един и същи човек, иначе ще има разлики всеки път и няма да може да се следи прогресът

Нямам представа над половината ми упражнения как се казват, а описанията ми са малко странни, но днес тренирах общо взето смесено, като имах упражнения за паласки и корем, скачах 10минути на въже, имах упражнение за крака и упражнение за дупе. Вчера тренирах горна част като имах упражнение за всяка част. Тренировките ми започват и завършват с 20минути пътека на скорост 6км/ч, без наклон.

Днес имам “Rest day”, но отново ми се наложи да ставам в 8 и да се боря с това колко много ми се спи. Приятен ден на всички.

Извинявам се, тази седмица се загубих, но съм натоварена покрай училище и едвам ми оставаше време за тренировки.
Тренирах на 6,7,8 (четвъртък, петък и събота) като започвах и приключвах с 20минути пътека на 6км/ч. Четвъртък тренирах крака като тренировката включваше клекове и работа на уредите (наистина се извинявам, но не знам наименованията-за събиране на кракакта 5х16 с 10кг, за разкрачване с 10кг 5 по 16 отново, на уреда на който повдигаш го изправени краката- 4х16 с 5кг, на уреда на който лягаш и свиваш краката назад 5х15 с 5кг, 5х15 на уреда за прасец и въже)
Петък пък правих “набирания” на онзи уред на който висиш на ръцете си и вдигаш краката си 8х15трябваше ама последните 1-2серии правех с мъка 8 и повечко упражнения на земя които няма как да опиша, а събота тренирах горна част :)
Пия по 2литра вода на ден дори някои дни повечко.
За храната- ям варени яйца доста, хляб избягвам или то ако ям е преди тренировка, само събота прегрещих с пица, защото наще бяха поръчали и нямаше друго за ядене, но мама беше предопредена да не прави такива засади срещу мен и моите тренировки :Д ям зелена салата също така, месо което да няма мазнотии по него + онзи ден ядох кюфтенца приготвени без мазнина и без сланини (купих пържолки и помолих да ми ги смелят)
Газираното  съм го спряла съвсем, натуралните сокове също- последно пих една чаша в четвъртък и то не беше пълна до горе. Вчера съм хапнала 2бонбона от тези Трюфелите които са с какао/

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1