23.12.13
21:23
Здравейте , на 14 години съм 49-50кг 1.54 висок , искам да попитам тренировъчната ми програма дали е подходяща според времето от което тренирам и дали е ефективна. Тренирам от 7 месеца на лостове, 5 дни седмично като единия почивен ден ми е тренировката за крака.
Програма:
1.Загрявка
2.Набирания тесен хват 7серии по 5 повторения
3.Кофи на лост - 3 серии по 10 повторения
4.90градусови повдигания на краката от вис - 5серии по 10 повторения
5.Гонгхамър повдигане - 3серии по 10 повторения
7.Кофи на лост задгръб 4серии по 5 повторения
8.16 чисти силови - по 2 на серия
9.Кофички на успоредка - 7 серии по 10 повторения
10.Лицеви опори - 100 (по 20 на серия)
И като за завършек на тренировката правя ей това упражнение за корем : http://www.youtube.com/watch?v=BsaD-BadB9M .
Благодаря за съветите предварително :) !
Темата беше редактирана от Martin Stoynov на 24.12.13 21:28.
24.12.13
00:18
Как така целта ти е РЕЛЕФ?
24.12.13
00:24
Яка “тренировка” за крака :P
24.12.13
21:12
На крака не наблягам много затова ги “тренирам” 1 път седмично.
То повечето не наблягат на краката... много ми е чудно защо !? все пак краката са ПОЛОВИНАТА тяло и тренировките за тях са доста често тежки => засилват тестостерона => повече маса... повечето ми казват “аз от тичането/колелото/футбола си тренирам достатъчно краката” и като тренират един път с мен за крака реват 3-4 дни след това от мускулна треска :D
Мнението беше редактирано от Ivan на 24.12.13 22:39.
25.12.13
00:16
Правиш тежки тренировки на лостовете, но ако искаш да си наистина як и цялостно развит така няма да стане. Трябва да правиш тяга и клек сериозно. Ако целта ти е да си по-як на лостовете от момчетата в квартала и съучениците - давай със сегашната програма, свали малко подкожни мазнини и скоро ще ги мачкаш всички, но както ти казах вече само от лостове няма да имаш хармонично тяло.
25.12.13
20:21
Една от целите ми е това - да съм по добър на лостове от останалите , а също и да сваля подкожни мазнини и да направя хубаво тяло.
А бихте ли ми казали колко пъти седмично е добре да тренирам краката ?
Мнението беше редактирано от Martin Stoynov на 25.12.13 20:24.
25.12.13
22:23
Няма причина да тренираш краката по-малко от другите мускули. Разбира се те въобще няма да ти помогнат на лоста, но навсякъде другаде с крака е по-добре.
Ти като тренираш 6 дни в седмицата учиш ли, какви оценки имаш, с какво мислиш да се занимаваш?
Не е нужно много зор да си даваш на 14 важно е да не спраш ..
Модерация: Моля, уважавайте българския език и пишете грамотно!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.12.13 12:00.
26.12.13
13:21
Уча да , на уроци също ходя и имам добри оценки в училище. Мисля да се занимавам с информатика , английски , бизнес ако мога да уча. Като цяло време много нямам, но засега ми стига за всичко!
26.12.13
15:22
На твоята възраст ходех на фитнес и съм бил най-доволен когато тренирам 3 пъти седмично по една и съща програма за цялото тяло. При теб желанията са по различни. Пробвай да по-чести тренировки за долната част на тялото. Например един ден лостове, следващия фитнес за крака, следващия пак лостове, следващия кардио, почивка и повтаряш. Това е пример как можеш да тренираш всичко и да имаш приоритет на лостовете. Ако някъде ти паднат леко постиженията си претренирал.
Хората са ти обърнали внимание за краката. Ти си решаваш естествено как да тренираш и какви са ти точно приоритетите, но не оставяй долната част на тялото без тренировка. Ако не искаш да ходиш в зала силно ти препоръчвам да правиш спринтове два пъти седмично по 50-100 м. с максимални усилия. Прави много клекове, напади и подскоци във височина.
27.12.13
20:19
Благодаря за съветите и на двамата ! :)
04.02.14
19:27
Здравейте, занимавам се с лостове от 6 месеца! От един месец насам тренирам по нова програма която вкючва ръце,гърди,гръб в единия ден и корем, крака в другия. Тренирам 6 дни в седмицата , неделя почивам. Искам да попитам по ефективен начин ли ми е разпределена тренировката и дали ефектът от предишната се губи или по точно дали се претоварвам така? (на 14години съм 53кг 1.56м висок)
Благодаря предварително! :)
04.02.14
23:14
“Програма:
1.Загрявка
2.Набирания тесен хват 7серии по 5 повторения
3.Кофи на лост - 3 серии по 10 повторения
4.90градусови повдигания на краката от вис - 5серии по 10 повторения
5.Гонгхамър повдигане - 3серии по 10 повторения
7.Кофи на лост задгръб 4серии по 5 повторения
8.16 чисти силови - по 2 на серия
9.Кофички на успоредка - 7 серии по 10 повторения
10.Лицеви опори - 100 (по 20 на серия) “
Никъде не си написал по колко почиваш между серия. Колко?
Мой съвет - прави силовите в началото, след загрявка, защото те са комплексно упражнение...Още един въпрос - как ще си добър на лоста като не правиш набирания??? 7х5 - Много серии - малко повторения, иначе общо 35 набирания за цялата тренировка?! При кофите също...
Съвет - води си дневник или поне някъде си записвай бройките и сериите, времето, за да можеш да си следиш прогреса.
Само ти можеш да прецениш, дали натоварването ти идва в повече...Ако се възстановяваш бързо, можеш да тренираш и всеки ден..
И си виж храната как ти е - тя е много важна, за да напредваш..
Мнението беше редактирано от b0ta s L0sta на 04.02.14 23:14.
05.02.14
09:32
Вече както казах че тренирам по друга програма. Във единия дет ми се събират общо 100 набирания , 70кофи на успоредка , 20 силови , 50 корейски кофи и 100 лицеви опори. Правя малка почивка между серийте на 1вид упражение , а почивам 3минути когато сменям упражнението. Преди време разбрах че набиранията са ми основата да стана добър и затова около месец вече тренирам така. 90-те набирания са различни видове (широк, тесен надхват , тесен подхват , задгръб ).А вече за корем и крака тренирам отделно на другия ден!
05.02.14
17:21
казано от Попа на 04.02.14, 21:48:
Как тренираш краката на лоста? Само това ми е чудно!
Mного лесно се тренират, правиш напади със собствено тегло, скокове на някое прагче, клекове, български клек, спринтове.