Леки тренировки за малко по-добра кондиция

Темата е заключена.
Прескочи до:
ИМ

14.01.14
20:02

Тренировка:
1. Загрявка и разтягане.
2. Обръщане от земя + военна преса - 6х60кг.,4х70кг.,4х80кг.+6х60кг.
3. Раменни преси с дъмбели прав - 8х22кг.,8х18кг.,8х16кг.
4. Странично и задно рамо на машини -3 суперсерии
5. Обръщане от земя - 1х90кг.,1х100кг.
6. Повдигане на раменете с щанга - 5х190кг./фитили/+10х150кг./фитили/+10х30кг. дъмбели.

Много зле тренировката днес. Трябваше да правя тяга, ама краката ми са с много силна мускулна треска, която всъщност ми попречи и при обръщането. 190 кг. при повдигане на раменете ги сложих заради бедна математика, затова веднага свалих на 150 и направих десятка. Като вдигах 190 от земята разбрах, че хубаво съм решил да проусна тягата днес. Единственото, от което съм доволен тази тренировка е интензитета.

Храната:
19:30ч. - 2 дози суроватка с прясно мляко, 30 грама бцаа на прах, една ябълка.
20:10ч. - филе от моруна, задушени броколи с масло, 30 грама домашен пълнозърнест хляб,
21:50ч. - пилешко филе, броколи с масло, 30 грама домашен пълнозърнест хляб.

Не знам дали съм споменавал, че  много не обичам риба, но се стремя да я ям, от време на време. Като цяло натоварен ден. Отметнах 2-3 задачи, те изкочиха още 5 нови. Междудругото днес, като стартирах страницата на бб-теам, първоначално помислих, че съм объркал страницата, после се огледах жената дали е наоколо :) и най - накрая видях и текста покрай картинката. Общо взето това е.

ИМ

15.01.14
18:52

Храната след 20ч. фаст:
18:15ч. - ябълка, доза суроватка, една супена лъжица овес.
19:30ч. - мусака с много кайма, кисело мляко.

За 14 дни свалих малко  под 7 килограма.Наясно съм, че повечето са вода и че сега ще свалям доста по-трудно след първоначалния стрес от големия калорииен дефицит. Свалих 7, а изглеждам по-голям от преди. Още една-две встъпителни седмици и ще намаля още калориите, изчиствам още малко храната и започвам същинското сваляне. Иначе днес ми се ............... От доста време работя по нещо конкретно и почти бях готов и харда на компа даде фира. След неуспешни опити за възтановяване на информацията съм яко......... Най-готиното е, че документите трябва да са готови за понеделник, така че уикенда ще е страшен. И аз съм си виновен, че не си качих писаниците на сървъра, ама кой да предполага. Поне на тоя етап остана само писането, структурирането и оформянето ми е в главата. То всичко днеска е мазало,ама поне пък ще има мусака за вечеря.

ИМ

16.01.14
20:24

Тренировка:
1. Загрявка и разтягане.
2. Тяга - 8х60кг.+10 екстензии, 3х140кг.,+10 екстензии, 1х200кг./фитили/ + десет екстензии, 1х210кг/фитили/ + 1х170кг.+1х140кг.+1х100кг.+8 екстензии.
3. Набиране -3х5СТ
4. Гребане с дъмбели от 30 граадуса наклон - 8х22кг.,10х24кг.,8х30кг.
5. Вертикален скрипец с тясна ръкохватка -3х8-10х15 плочки.
6. Пулоувър на скрипец- 3х10х50кг.

Днес нямах много сила и като цяло мога да опиша тренировката с една дума:кардио. Не знам колко съм тренирал, но като се качих в колата не беше изтинала още. По принцип не съм многго фен на гребането, но от дискусиите в на малкия дневника, направих едно гребане с дъмбели и добре го усетих, но гребането определено не ми е фаворит. Днес имаше много жени в фитнеса, а аз хасвам да има жени, защото те тренират предимно на машини и изведнъж по-голямата част от мъжката половина започва да се мота покрай машините и ми е по-спокойно и има повече свободни тежести и лостове. До последното ми се искаше да се кача на пътеката, но една жена така я обгрижваше с любов и внимание, че ми беше неудобно да я питам колко още има докато приключи. Обмислям да ходя пеша до фитнеса, защото живея на пет минути пеша и отделно имам да изкачвам доста голяма денивелация и ще е един вид кардио. С кола даже пътя ми е по-дълъг защото заобикалям, но не ми се иска да се лиша от още двадесет минути шофиране на ден.

Храната:
19:30ч. - две дози суроватка с прясно мляко, 20 грама бцаа на прах, един банан,
20:30ч. - супа с пилешко, 30 грама домашен многозърнест хляб.
21:50ч. - пет яйца с масло, домат, 30 грама домашен многозърнест хляб, червена ябълка.

Работния ден мога да опиша, като многократно препотяване в иначе хубавия ми италиански костюм, който заклеймих като каръшки и ритуално погребах в гардероба на носещите лош късмет дрехи. Общо взето е това.

ИМ

18.01.14
12:46

Тренировка:
1. Загрявка и разтягане.
2. лег с щанга - 20х20кг.,10х60кг., 5х130кг.,8х120кг.,8х100кг./КВВ/, 8х100кг./КВВ/+15х60кг./КВВ/.
3. Полулег с дъмбели -3х8х30кг.
4. Кофички -2х8СТ
5. Машина за гърди-2х8 по всички плочки.
6. Кросоувър от долни макари - 2х6х30кг., 8х20кг. +6 кофички СТ.
7. Малко разтягане.

Отново тренировка със значителен спад в силата. На лега помолих да ме пазят на 60 килограма и ме гледаха странно. Аз мисля да намалям още калориите, а то май ще трябва да ги увелича или да намаля малко темпото, защото определено се чувствам уморен последните няколко тренировки. За капак вчера при слизане по стълбите получих някаква остра болка отстрани на прасеца, между коляното и глезена, даже леко куцах и утре може да пропусна клека.

Храната след почти 34 часа фаст:

07:30ч. - доза суроватка с прясно мляко, кофичка кисело мляко 3.6 процента БДС, четири супени лъжици овес.
10:00ч. - доза суроватка с прясно мляко, 20 грама бцаа на прах, банан,
12:15ч. - три яйца с върджин зехти, малка филия многозърнест хляб, едно голямо кебабче, банан.
14:30ч. - свинска кавърма, таратор, филия многозърнест хляб.
17:00ч. - три големи кебабчета, салата домати, сирене и върджин зехтин, филия многозърнест хляб, червена ябълка.

Сутринта станах в 6:30ч. поработих малко и отидох да тренирам. Не помня дали съм споменавал, но независимо в колко часа си лягам, ставам в периода от 5ч. до 7ч.
Относно свалянето мога да кажа, че килограмите продължават да падат, като в мускулатурата на гърба най-много си личи. При нея винаги най-бързо омазнявам и първа се изчиства. При краката също има разлика. Нямам предвид, че съм се орелефил, а че е взело да си личи, че свалям.
Към момента пия два вида суроватки за да сменям вкуса, ама като се замислих едната е шоколад, а другата двоен шоколад, та си поръчах 5 либри на трета марка с вкус на банан. Надявам се да ми хареса, че досега не съм пробвал банан.Сега отново се захващам за работа, че половината ден си отиде.

18.01.14
13:03

казано от Иван Марков на 18.01.14, 12:46:

12:15ч. - три яйца с върджин зехти, малка филия многозърнест хляб, едно голямо кебабче, банан.

Ако правилно разбирам, яйцата са пържени. В такъв случай ползвай краве масло, а не зехтин. Ектра върджинът е салатен зехтин.

Мнението беше редактирано от Петър на 18.01.14 13:04.

ИМ

18.01.14
13:19

Аз  си ги пържа с някакво немско краве масло. Обаче вчера или миналия ден свърши и забравих да купя и затова днес импровизирах с върджин зехтина, че алтернативата беше олио, а ми се ядяха пържени яйца.

Мнението беше редактирано от Иван Марков на 18.01.14 13:20.

ИМ

19.01.14
12:11

Тренировка:
1. Загрявка и разтягане.
2. Лег с тесен хват/на лъскавото/ - 20х20кг.,8х60кг.,2х8х90кг.
3. Концентрирано съване с крив лост - 8х28кг.,2х6х48кг.+8х28кг.
4. Бутане на скрипец - 15х60кг.,8х100кг.,8х90кг.
5. Чуково - 3х8х14кг./на ръка/
6. Повдигане на краката и таза от лег-3х8
7. Пътека под наклон -8 мин при скорост от 4.5км.

Днес ми се размина тренировката за крака, даже от пътеката слезнах преждевременно, че ме стегна пак отстрани на прасеца.

Храната:
15:00ч. - чушки с кайма и ориз, плодова салата/банан, портокал, ябълка и манов мед/
17:00ч. - свинска пържола, таратор, крем карамел.
19:00ч. - свинска пържола, домашна маслена пита, мед

Днес ще се правят пита и крем карамел, та ще си хапна и утре ще врътна един 36 часов фаст. Това му харесвам на интервалното, идеално е за лакомник като мен. Позволявами да се отпусна с храненето и въпреки това да свалям. Иначе ми остана още малко работа, която се надявам до следобед да съм приключил и вечерта да е свободна за филмчета, което ме подсеща да си опукаме пуканки. Общо взето това е.

ИМ

20.01.14
19:04

Така, днес смятам да е цял ден фаст, но ме примамват с принцеси от пълнозърнест домашен хляб, кайма и кашкавал, та може да докарам  до 28 часа фаст, което всъщност не е зле.
Иначе, като за понеделник работата биваше. Сутринта жена ми установи, че от петнадесет ризи ми стават само четири, три от които на магия и с мек и нежен гласец ми подсказа да спирам да тренирам или да започвам да ходя гол на работа. То не знам дали трябва да го казвам, ама съм станал бати “домакинята” :) . Миналия ден минах през кауфланд и си купих ... тиган с керамично покритие. Наскоро, не помня по  каква причина, купих някъв чопър за салати и днес харесах някакви чинии.
Днес се сетих, че чукнах вече 7к на колата и трябва да мина тея седмици да сменям маслото, дано да не забравя. Общо взето това е.

ИМ

21.01.14
19:57

Тренировка:
1. Загрявка и разтягане.
2. Набирания - 9СТ
3. Тясна тяга - 8х60кг.,5х100кг., 1х180кг.,6х1х170кг.,широка тяга:3х5х100кг.+6 набирания собствено тегло.
4. Мечка - 8х90кг.,8х80кг.+8х50кг.

Днес реших да направя малко по-различна тренировка. На тягата по 20-30 сек почивка между сериите. Същото бе положението и на мечката. Досега толкова много хора в фитнеса не бях виждал. Малко каръшки си изпуснах кърпата на земята, още в началото на тренировката и се лиших от попивателните й качества.Бих казал, че съм  много доволен от днешната тренивовка. Едно момче днес ме пита дали мога да му помогна да вдигне щангата, ако не успее да  я вдигне при тягата, аз го изгледах като чук и му си казах че не знам как.

Храната:
19:15ч. - доза суроватка с прясно мляко, 20 грама бцаа.
20:15ч. - филе от муруна, картофи, един голям еклер.

Пристигна  ми третия протеин с вкус на банан, но не го отворих да го опитам. Утре или вдругиден ще го видя как е. Принципно обичам банани, но  на разни видове сокове не ми е харесвал вкус банан. На работа беше купон и искрено заявявам, че досега не съм срещал главен счетоводител, с който да се понасяме.

Мнението беше редактирано от Иван Марков на 23.01.14 19:05.

ИМ

23.01.14
09:50

Вчера, изведнъж взе да ме втриса и едвам изкарах работния ден. Като се качих в колата, след като излезнах от офиса, пет минути не мога да тръгна от треперене. Прибрах вкъщи и си измерих температурата, тернометърът показа 40градуса. Болки във врата, краката, ръцете, а главата я чувствам като манастирска камбана, която я дрънчи най-дебелия и набожен монах. По обяд трябва да се вдигна до болницата и след това да отида до работата, че имам неотложен ангажимент. Вчера ядох само банани, портокали и ябълки, които по-късно ги “върнах”. Надявам се да се вдигна бързо.

23.01.14
10:02

казано от Иван Марков на 23.01.14, 09:50:

Вчера, изведнъж взе да ме втриса и едвам изкарах работния ден. Като се качих в колата, след като излезнах от офиса, пет минути не мога да тръгна от треперене. Прибрах вкъщи и си измерих температурата, тернометърът показа 40градуса. Болки във врата, краката, ръцете, а главата я чувствам като манастирска камбана, която я дрънчи най-дебелия и набожен монах. По обяд трябва да се вдигна до болницата и след това да отида до работата, че имам неотложен ангажимент. Вчера ядох само банани, портокали и ябълки, които по-късно ги “върнах”. Надявам се да се вдигна бързо.

Гаден е грипът тази година. Пожелавам ти бързо оздравяване!

ИМ

28.01.14
20:05

Тренировка:
1. Загрявка и разтягане.
2. Обръщане от земя+ военна преса - 5х60кг.,5х70кг.,4х80кг.
3. Обръщане от земя + раменна преса зад врат -3х8х 60кг. +2х8 задно рамо на машина.
4. Обръщане от земя - 12х60кг.
5. Повдигане на раменете с щанга - 20х120кг./фитили/+ 8 х 30 кг. дъмбели.

Искам да отбележа, че от 2-3 месеца когато пиша обръщане от земя + военна преса, само  взимам щангата с обръщане и после правя няколко повторения военна преса. Преди правех обръщане-преса, оставяне на щангата и отново обръщане-преса няколко пъти. Поради грипа и хремата явно съм спукал някакъв капиляр  и ми потече кръв от носа по време на тренировката и ограничих малко обема. Като цяло днес бива.

Храната:
12:30ч. - омлет от пет яйца и сирене, люта подправка, кофичка кисело мляко.
15:00ч. - 100 грама печени фъстъци, вафла чудо.
19:30ч. - 30 грама бцаа, доза суроватка с прясно мляко.
20:15ч. - руло стефани, две фиилии бял хляб, шопска салата. Цял ден прием на множество чай от лайка с доста захар и мед.

Вече се чувствам по - добре. Имам  лека хрема и кашлища. При нас заваля отново сняг,на които преди години много се радвах, а миналата сутрин доката си чистих колата при минус 6 градуса, не толкова. Утре планувах едно пътуване до Карлово, което пътуване трябваше да е осъществено отдавна, но все изникваше нещо по-важно. Сега като гледам времето май пак ще го отложа.  Даже като се замисля първо да стигна благополучно до работа, пък в Карлово на пролет е по-красиво.Общо взето това е.

ИМ

29.01.14
20:02

Храната:
12:30ч. - руло стефани, две филии бял хляб, 100 грама печени фъстъци.
20:30ч. - чушки с яйца и сирене на фурна, свинска пържола, две филии бял хляб.

Скоро ще възстановя фастовете. Когато не обядвам,  не ме гони глад. Обядвам ли ми се яде повече следобедните часове.
Не помня Пловдив да съм го виждал с толкова непочистени и заледени улици,/говоря за периода между 7ч. и 8ч. днес сутринта, после поразчистиха/. За малко да ме чукнат сутринта. Не мога да си обясна как е възможно да тръгваш от спряло положение на светофар, да ти поднесе при скорост от 5 км. в час и да не можеш да си овладееш колата. Та така за малко една госпожица да ми се забие във вратата, ама ми се размина, междудругото колата й гаранции имаше поне аср. Просто хора, които не могат да шофират при такива условия да използват алтернативен транспорт, а не да застрашават здравето и имуществото на другите. На работа леки нерви, но нищо по-сериозно. Сега трябва да подготвя едни документи за утре рано сутринта. Общо взето това е.

ИМ

30.01.14
20:10

Тренировка:
1. Загрявка и разтягане.
2. Широка тяга - 5х60кг.,5х100кг.,5х110кг.,5х110кг.,5х100кг.
3. Набирания широк надхват - 3х6СТ
4. Мечка - 15х40кг.,10х60кг.,8х80кг.
5. Вертикален скрипец  с широка надхват - 3х8 + 15 екстензии.

Добре се получи тренировката. Обмислям известно време да правя само широка тяга. Усещам я приятно и мисля,че формата ми е перфектна, а отделно може би ще има и положителен ефект върху хвата ми. В залата имаше доста хора, но някакси беше по-свободно и нямах проблеми от сорта на чакане за тежести и лост.

Храната:
12:30ч. - две чушки с яйце и сирене на фурна, свинска пържола на скара, филия бял хляб, 100 грама печени фъстъци.
19:30ч. - 20 грама бцаа на прах, две дози протеин с прясно мляко, банан.
20:30ч. - пилешка супа, домашен пълнозърнест хляб, ябълка, вафла с халва и мед.

Не знам от къде съм купувал месото за пържолата, която ядох на обяд, но беше една от най-вкусните свински пържоли, които  съм ял. Междудругото режима обяд-вечеря засега ми се отразява добре, но най-вероятно ще си се върна на 19-20 часовите фастове от другата седмица. Като цяло денят ми беше доста натоварен, но от приятните. Докато се усетя и беше време да си ходя. Това е.

ИМ

31.01.14
18:36

Храната:
06:40ч. - банан, вафла, шоколад.
07:30ч. - голям геврек с захар и карамел.
10:00ч. - вафла чудо.
12:40ч. - омлет със сирене, един шоколад.
15:00ч. - два вида шоколадови бисквити с пълнеж
19:30ч. - спагети с доматен сос, кайма, сирене, босилек и кашкавал, банан, ябълка, един шоколад.
22:00ч. -  ако не заспа, може би няколко шоколадови вафли или шоколад.

Днес имам съмнения, че малко прекалих с въглехидратите, но не знам дали са основателни : ) иначе се чувствам доста изморен. Явно ми се е понатрупала умора от многото работа напоследък и ми сънливо, а е само 18:30ч. Най-вероятно ще  вечерям и  след това ще проведа един осем часов разговор с Морфей. Еми това е.

31.01.14
23:40

казано от Иван Марков на 31.01.14, 18:36:

Храната:
06:40ч. - банан, вафла, шоколад.
07:30ч. - голям геврек с захар и карамел.
10:00ч. - вафла чудо.
12:40ч. - омлет със сирене, един шоколад.
15:00ч. - два вида шоколадови бисквити с пълнеж
19:30ч. - спагети с доматен сос, кайма, сирене, босилек и кашкавал, банан, ябълка, един шоколад.
22:00ч. -  ако не заспа, може би няколко шоколадови вафли или шоколад.

Днес имам съмнения, че малко прекалих с въглехидратите, но не знам дали са основателни : )

Съвсем основателни са. :)

ИМ

01.02.14
12:11

Тренировка:
1.Загрявка и разтягане.
2. Полулег с щанга - 20х20кг.,12х60кг.,8х100кг.,8х100кг.6х110кг.,2х6х90кг.
3. Полулег на машина- 2х8х към края на плочките.
4. Лег с дъмбели - 3х8х30кг.
5. Кофички -8,7,6,+8 на машина за гърди -всички плочки
6. Кросоувър през горни макари -8х20кг.,2х8х30кг.
7 Повдигане на таза и краката от лег-4х8

Добра тренировка се получи. Смятам, че адекватно натоварих гърдите и съм доволен. След като направих кросоувъра ме домързя да тренирам корема, но незнайно от къде зазвуча ODB/ по принцип някакви поп истории вървят по радиото/ и направих малко повдигане от лег докато си изслушам песента.

Храната:
11:30ч. - две дози суроватка с прясно малко, 30 грама бцаа, един банан.
13:00ч. - ще си доям спагетите от вчера, като ще им добавя малко свинско месо на кубчета.
15:00ч. - свинска кавърма. домашен многозърнест хляб, таратор.
19:00ч. - кавърма, домашен хляб и някаква салата.

Сутринта около 10 минути си играх да си отлепя старата винетка и не успях, утре ще пробвам с бръснарско ножче. Навън си е студено и след излизането ми до фитнеса смятам да се въздържа от други излизания за днес. Общо взето това е.

ИМ

02.02.14
15:53

Храната:
14:00ч.  - сърми с кайма и ориз, свинска пържола, домашен многозърнест хляб, парче ябълков пай.
17:00ч. - ябълков пай, доза суроватка с прясно мляко.
19:30ч. - сърми, свинско, домашен хляб.

Днес не съм излизал. До късния обяд прекарах времето си с джойстик в ръка. Вечерта ще гледам филми. За първи път от много време мога да кажа, че единственото, което съм правил през уикенда е мързелуване. Сега ще си довърша играта.

Георги Милев

02.02.14
16:07

Какво играеш? :)

ИМ

02.02.14
16:33

По принцип много рядко игра. Когато се случи да се заседя вкъщи/както се случи, когато се разболях/ и подхващам някаква игра и докато не я приключа, играя по-много. В момента играя стар уарс ънлийшед 2, миналата седмица играх последния мортал комбат. Най-вероятно сега като приключа ще мине доста време докато подхвана нещо отново.

ИМ

03.02.14
18:49

Храната след 23 часа фаст:
18:20ч. - ябълка, две дози суроватка с пряснo мляко.
19:0ч.  - кашлавал със сметана на фурна, домашен ръжен хляб, таратор.

Днес реших да отворя да пробвам суроватката с вкус на банан. То излезна, че са объркали и са ми пратили шоколад . Викам шоколад шоколад кво да правя ще го пия. Само дето вкуса му наподобява на евтините пакетчета горещ шоколад. Няма нищо общо като вкус с двойния шоколад на пюра. От стандарта преди нещо с бисквитки пих, което не ме очарова и сега шоколадът съвсем ме отказа от марката.  То верно е въпрос на вкус, ама на моя вкус не му хареса.Иначе днес като гледах какви температури дават за другатаседмица, май ще трябва да забързам работата със свалянето. Иначе понеделник го избутах, остана само вторник, сряда, четвъртък и петък :)

Мнението беше редактирано от Иван Марков на 03.02.14 18:52.

ИМ

04.02.14
20:04

Тренировка:
1. Загрявка и разтягане.
2. Обръщане от земя и военна преса - 5х60кг.,5х70кг.,6х60кг.
3. Раменна преса  с дъмбели прав/ на ръка/- 6х24кг.,6х22кг.,6х20кг.,6х18кг.
4. Задно рамо на машина - 3х8
5. Обръщане от земя - 8х60кг.,2х3х80кг.
6. Повдигане на раменете с щанга + придърпване на въже към лицето  - 8х110кг.+8х70кг.,7х110кг.+12х50кг.

На пръв поглед тежестите изглеждат малки, но интензивността беше много висока, даже на пресата с дъмбели почти на дроп серии я докарах. Бих казал, че високоинтензивните тренировки ми се отразяват добре и ми действат един вид освежаващо. Напоследък наблягам на военната преса и изобщо раменните преси, защото искам да засиля малко лега.

Храната след 24 часа фаст:
19:30ч. - две дози суроватка с прясно мляко, 20 грама бцаа на прах.
20:30ч. - скумрия на скара, домашен ръжен хляб, домати със сирене и върджин зехтин.

Днес малко по-натоварен и динамичен ден на работа, но нищо нервиращо и стресиращо. Като цяло денят беше като вчерашния. Друго няма.

ИМ

05.02.14
18:47

Храната след 22 часа фаст:
18:20ч. - две дози суроватка с прясно мляко, 50 грама стафиди.
19:30ч. - свинско варено със сърми, кренвирш  с кашкавал, кетчуп и топено сирене на фурна.

Напълно запознат съм с хранителните качества на кренвирша, обаче жената беше сложила във фурната и като видях как приятно цвърчеше и как кашкавалът се беше разлял с лека коричка, викам да го ... и аз ще ям от тоя “боклук”.
В лафа  “сряда не се сяда” има голяма доза истина. Днес на няколко пъти се замислих да се клонирам за да огрея навсякъде, ама много ми са бедни познанията по биология и химия, а и е незаконно. Мързи ме да пиша повече.

05.02.14
19:06

казано от Иван Марков на 05.02.14, 18:47:

Напълно запознат съм с хранителните качества на кренвирша, обаче жената беше сложила във фурната и като видях как приятно цвърчеше и как кашкавалът се беше разлял с лека коричка, викам да го ... и аз ще ям от тоя “боклук”.

Тъй, тъй. И в най-добрите семейства се случва. :)

ИМ

05.02.14
19:38

Трудно си е да спазваш някаква форма на хранителен режим, когато другите членове на семейството си ядат каквото им е кеф. Особено трудно ми е когато има някаква домашна вкусотия, все пак и аз съм човек. Другото е и че на работа повечето колеги смятат, че ще ми стане нещо ако не обядвам. На работното място обядът е един вид ритуал. Изобщо обкръжаващата среда влияе доста на хранителните навици, но не е невъзможно да се абстрахираш, ако си достатчно мотивиран.

05.02.14
19:56

казано от Иван Марков на 05.02.14, 19:38:

Трудно си е да спазваш някаква форма на хранителен режим, когато другите членове на семейството си ядат каквото им е кеф. Особено трудно ми е когато има някаква домашна вкусотия, все пак и аз съм човек. Другото е и че на работа повечето колеги смятат, че ще ми стане нещо ако не обядвам. На работното място обядът е един вид ритуал. Изобщо обкръжаващата среда влияе доста на хранителните навици, но не е невъзможно да се абстрахираш, ако си достатчно мотивиран.

От известно време като заговоря за хранене, колегите ме гледат в устата. :) А голям част от тях са лекари. Е, те специално разбират доста по-добре, като си говорим за инсулинови пикове, инсулинова чувствителност, лептин и т. н. Освен това всеки, който коментира, получава от мен на мейла си поне 10 проучвания, за да се “занимава” в свободното си време. :)
Полека-лека се отказаха от коментарите. :D

05.02.14
20:07

казано от Boby_ на 05.02.14, 19:56:

Освен това всеки, който коментира, получава от мен на мейла си поне 10 проучвания, за да се “занимава” в свободното си време. :)

Представям си сега как тихомълком си шушукат, а като те видят, само се ръчкат - “Тихо, тихо, че идва”...:D

Мнението беше редактирано от Петър на 05.02.14 20:08.

ИМ

05.02.14
20:09

казано от Boby_ на 05.02.14, 19:56:

От известно време като заговоря за хранене, колегите ме гледат в устата. :) А голям част от тях са лекари. Е, те специално разбират доста по-добре, като си говорим за инсулинови пикове, инсулинова чувствителност, лептин и т. н. Освен това всеки, който коментира, получава от мен на мейла си поне 10 проучвания, за да се “занимава” в свободното си време. :)

Ти отиде на много високо ниво :) Мойте колеги, когато заговорят за ядене обикновенно темата е какъв десерт да си вземат към баничката и дали да си поръчат картофи с пиле или  пиле с ориз. От моя гледна точка  е непреемливо от тяхна гледна точка аз съм си чисто луд, че седя и “гладувам” или, че не ям десертче или бял хляб. Ама вече не се дразня, не се и впрягам толкова, нали се чувствам добре.

05.02.14
20:12

казано от Иван Марков на 05.02.14, 20:09:

Ама вече не се дразня, не се и впрягам толкова, нали се чувствам добре.

Ей това е важното. (handshake)

ИМ

06.02.14
19:59

Тренировка:
1. Загрявка и разтягане.
2. Клек - 20х20кг.,+5х60кг.+3х100кг.,3х100кг.,3х100кг.+8х60кг.
3. Обръщане от земя и преден клек - 3х60кг.,1х70кг.,3х1х80кг.
4. Бедрено разгърване -4х8х над средата на плочките.

Цялата тренировка около 20 мин. По  20 сек. почивки между сериите/там където не бяха дроп/ и 30сек. почивка между упражненията. Като цяло не ми тежаха толкова тежестите, колкото чувствах цялото си тяло загрято и ме обливаше неприятна топлина. Опитах се да дам съвет на едно момче, което правеше раменна преса зад врат и си опираше лоста до трапеца, ама не ме разбра и се отказах да обяснявам.

Храната след 23 часа фаст:
19:00ч. - 30 грама бцаа на прах, доза суроватка с прясно мляко.
20:00ч. - пилешко филе, макарони на фурна, домати със сирене и върджин зехтин, домашен ръжен хляб.

Днес много работа, много нещо. И отново ми сервираха любимия номер. Връчиха ми една папка документи, които за първи път виждам и ме пратиха на среща за уреждане на отношения прилежно описани във връчената ми папка и смятам, че израза “в небрано лозе” е много подходящ за случая. Ей това мойте  приключения свързани опитите на представителките на нежния пол да ми потрошат колата са неизчерпаеми. Пътувам си за фитнеса спирам преди колелото зад една госпожица тя тръгва, след нея и аз се включвам и по средата на колелото тя бие спирачки за да даде предимство на наближаващия се на има няма 300 метра автомобил. Аз  бия спирачки и първо благодаря на вентилираното ми ати. а след това  благодаря и  на пича зад мен, който не знам дали беше с ати, но спря прилично преди да ме направи хечбек. След, което всички изчакваме задружно автомобила да премине, нищо че сме с предимство в колелото, госпожицата първоначално не можа да потегли, после май се сети да вдигне ръчната и тръгна. Ама явно вече съм посвикнал де - не бипнах, не поздравявах, само нежно я изпреварих. Ох как се надявам утре да е айляк ... ама на дали .

Мнението беше редактирано от Иван Марков на 06.02.14 20:01.

ИМ

07.02.14
18:53

22 часа фаст и :
18:10ч.  - червена ябълка, фъстъчено масло с шоколад/ схемате е лъжичка фъстъчено масло-блокче шоколад, лъжичка, блокче и така докато умреш от кеф.
19:10ч. - Пържени пилешки гърди, домати със сирене и в.зехтин, домашен ръжен хляб, червена ябълка.

Напоследък ми назрява един проблем, който не знам как ще се разреши. В градинката до кооперацията, в която живеем, се е събрала глутница бездомни кучета. Неколкократно се спускат срещу преминаващите майки и деца отиващи към близката детска градина. Жена ми я е страх да мине вече от там. Написах една жалба и събрах подписка, ама ме съмнява дали ще има резултат. Най -вероятно ще сформират комисия, която даже няма да извърши проверка на място, а само ще състави протокол, че кучетата изглеждат миловидни  или нещо  от сорта. Друг е варианта да взема нещата в свои ръце и да ме дават по новините и група заблудени да ми протестират пред вратата. Много се  притеснявам, да не нападнат жена ми и детето, когато се разхождат. Ще изчакам да видя дали ще ги преберат и ще видя какво ще правя. Като цяло деня ми не беше от най-добрите, но не беше и от най-лошите.

07.02.14
19:13

Резултат няма да има. Имах подобен казус с глутница около фирмата, извиках ги, на третия път дойдоха, обезпаразитиха ги и ги кастрираха, след което ги върнаха точно откъдето са ги взели. Наложи се да намерим алтернативно решение.

ИМ

07.02.14
19:41

Май натам ще отидат нещата, след като държавата  освен да събира данъци и такси друго не прави. Преди години полицията периодично ги трепеше и това беше една от малкото полезни дейности, които вършеше. После разните организации за защита на животните направиха нещата по-сложни и както каза ти- обезпаразитяват ги, слагат им по един нашийник с номер и ги пускат. Аз обичам животните, имал съм няколко кучета и котки, ама не мога да я разбера тази глупост със защитаването на бездомните кучето, които се събират на глутници и затрашават здравето и живота на деца.

ИМ

08.02.14
15:44

Тренировка:
1. Загрявка и разтягане.
2. лег с щанга - 12х30кг./КВВ/, 8х60кг./КВВ/, 3х100кг./КВВ/, 9х1х140кг., 8х100кг./КВВ/+20х60кг./КВВ/
3. Полулег с дъмбели - 3х8х30кг.+8 х СП на машина
4. Лег от обратен наклон с щанга +кофички-8х60кг.+6СТ,6х60кг.+6СТ
5. Кросоувър от долни макари-8х30кг.,2х8х20кг.

Не мога да се оплача от липса на сила днес. На 140 кг. лег., първите три единици с по 20 сек почивки, вторите три единици с по 30 сек. почивки и третите три единици с по 40,50 и 60 сек. почивки. На деветата единица на кантар да се затисна. Повече съм доволен, че след дропа от 100 на 60 направих 20 повторения с краката във въздуха, при обема и интезитета преди това.

Храната :
12:00ч. - пилешки гърди на фурна, сланина на скара, домати със сирене и в.зехтин, домашен ръжен хляб.
15:00ч. - 30 грама бцаа, две дози суроватка с прясно мляко.
16:00ч. - свинско с картофи, домати със сирене и в. зехтин, домашен хляб, карамелено руло.
18:00ч.- 16:00ч.

Днес ранно излизане за пазаруване на храна и дрехи на малката. Докато се усетих и стана обяд. Балчо са пуснали някакво брашно от лимец, уж било много полезно, ще го опитам и ще дам мнение дали си заслужава да се дават два лева за 500 грама. Който се интересува в карфура има кайма  на промоция-от тяхната транжорна/хубава е/. Свинската беше на 6,50лв., а телешката на 9,50лв. На жена ми и отне около час  избирането на две якета, две или три рокли и някакви блузки, та се поизнервих, то малката щеше да си ги избере по-бързо. Така половината събота си отиде преди да се усетя. Ще поработя малко и после съботна вечер с филмчета и пуканки.

08.02.14
20:59

Принципно решението на проблема с бездомните кучета е друго, не е трепането, но струва много пари, които пък могат да се крадат вместо да стане добре и за хората и за животните.

ИМ

08.02.14
22:47

казано от James Hinks на 08.02.14, 20:59:

Принципно решението на проблема с бездомните кучета е друго, не е трепането, но струва много пари, които пък могат да се крадат вместо да стане добре и за хората и за животните.

Напълно съгласен съм с теб, но както и ти каза идеите и решенията всъщност се превръщат в схема за крадене на средства. То от там и идва проблемът. Хората се обръщат към конкретната институця, която  в най-добрия случай им дава официално  някакъв отговор, но в крайна сметка действия липсват и щеш не щеш си принуден да търсиш решение сам, независимо дали ти харесва или не.То няма спор, че животните не са виновни, но в един момент стават опасни и не вярвам някой нормален човек да се замисли да убие животно за да защити близките си. Аз имам пресен спомен за един много известен в чужбина наш икономист, мисля че даже беше преподавател в Харвард, Кеймбридж или нещо от сорта, който се прибира  в България за да изготвя някакъв икономически план за стабилизация. Същия този човек бе нападнат и убит от глутница бездомни кучета. Отново казвам, животните нямат вина, но когато институциите бездействат, по-мили ми са хората.

ИМ

09.02.14
12:06

Тренировка
1. Загрявка и разтягане.
2. Набирания нормален надхват - 10,8
3. Широка тяга - 5х60кг.,5х100кг.,0х120кг.,5х100кг.5х100кг.,3х100кг.
4. Двустранно гребане с дъмбели от полулег - 3х8х28кг./на ръка/

Много жалка тренировка. Не знам какво ми имаше, но нямах никаква енергия и сила. Миналият път, когато правих широка тяга правих лесни петици на 110кг. и днес смятах да минавам на 120кг., а той хвата не ми издържа за единица дори. На 100 кг петиците ми бяха измъчени и  с крива форма. Пробвах да направя едно леко гребане, ама и то не се получи и се отказах. То верно не може всеки път да си в оптимална форма, но аз днес не достигнах даже и термина “слаба форма”.

Храната:
11:20ч. - 30 грама бцаа, две дози суроватка с прясно мляко.
13:00ч. - фасул на фурна със свинско и подправка от смляна люта чушка, домашен ръжен хляб.
16:00ч. - Яйца с масло на тефлонов тиган, домати със сирене и в. зехтин, домашен хляб, ябълков пай с масло.
19:00ч. - 13:00ч. + бълков пай.
След 20ч. - много пуканки с масло.

Малката много искаше да опита от шейка ми и й дадох/ да се разбира една чаена лъжичка/. Май,май двойният шоколад с мляко и хареса много :) Иначе обичайната неделя. Бръснене. фитнес, обяд, следобедна дрямка и неделна кино вечер. Направих клип на набиранията, защото аз ги чувствам добре, но и представа си нямам дали ги изпълнявам правилно. По-късно ще го кача.

ИМ

09.02.14
16:58

Клип на набиранията. Отново казвам, чувствам ги добре, но може и да правя грешки при изпълнението. Сутринта бях 97 килограма, а и по принцип набиранията ми са тръдни. Преди малко си хапнах половин бурканчче фъстъчено масло с една опаковка  сълзици/бутерки със захар/. Трябва или да спра да се лигавя със свалянето или да си прекръстя дневника на “Интервално хранене. Базови тренировки. Празни приказки за сваляне на килограми.”

09.02.14
17:01

Перфекти са ти набиранията. Не знам какво те притеснява. :) За сто кила човек са идеални и като форма, и като бройка. :) Десетка буквално до гърдите си е добре.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.02.14 17:02.

ИМ

09.02.14
17:23

казано от Boby_ на 09.02.14, 17:01:

Перфекти са ти набиранията. Не знам какво те притеснява. :) За сто кила човек са идеални и като форма, и като бройка. :) Десетка буквално до гърдите си е добре.

Мерси Боби! Аз ги усещам, че добре “влизат” и мисля, че формата на изпълнение не ми е зле и нямам конкретни притеснения, обаче когато пречупваш нещата през призмата на собствените си виждания не винаги си обективен и е хубаво да има  други, обективни, мнения :)

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1