Разделно трениране - ширина и плътност

05.02.14
23:19

Здравейте
на 22 съм, 183см, 81кг, стаж 2 години почти.
От около три месеца тренирам сплит, който в началото даваше много добри резултати, но напоследък забелязвам известен застой, затова се замислих за нова програма.
От известно време слушам много хвалби за програма, в която тренираш гърба два пъти - един път за ширина и един път за плътност. Попадна ми и един вариант, при който тази методика се прилага и при гърдите.
Програмата изглежда долу-горе така:
1 ден - гърди - Ширина + бицепс
2 ден - гръб - ширина + трицепс
3 ден - крака + рамо + трапец
4 ден - гърди - плътност
5 ден - бицепс + трицепс
6 ден - гръб - плътност

Според мен за гърдите е по-добре да се разделят на горна и долна част. Както и ръцете в първите два дни да са само с едно упражнение.
Какво мислите за подобна програма? Някакви съвети?

05.02.14
23:21

ПЪЛНА ТЪПОТИЯ

Модерация: Няма нужда от викане, моля.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.02.14 23:26.

(1) Това не е програма, а сплит, т.е. нещо много различно.
(2) Шест тренировъчни дни в седмицата - напълно сигурен ли си, че си готов за това?
(3) Не е ясно как точно разбираш понятията ‘ширина’ и ‘обем’.

06.02.14
00:05

Е с тази честота за трениране на гърба ще се взриви...... Обаче ако си на нещо забранено...

IS

06.02.14
10:09

На мен пък ми интересно за гърдите кое е за ширина и кое за плътност ?

06.02.14
10:31

Не виждам дни за обем и цвят!

06.02.14
12:18

Не замествайте понятията “мускулен обем” с “мускулна плътност”, защото са различни неща. Плътността на мускула не подлежи на тренировка. Особено често например, и погрешно, се пише че различните придърпвания на тежест към тялото от водеща хоризонтална позиция, помагат за мускулна “плътност”. Това че средния и долен дял на трапеца и ромбоидните са обемни, не значи че гърба е “плътен”. Плътността на мускула се дължи на броя влакна в мускулните снопове. Ген. Това е.

06.02.14
14:53

Taзи програма от някое лъскаво списание ли е?  От тези програми , в които винаги забравят да добавят, че трябва да си на зоб ?

06.02.14
16:00

Ужас: Още упражнения трябват за бицепс, трицепс и зърна, а пък краката ги махни въобще, че ти пречат на рамото!
<- В кавички

09.02.14
13:48

Мерси за отговорите :)
Програмата не е от списание, поне аз не съм я взел от там. Каза ми я едно момче от залата, което вече тренирало по нея, но не попитах той от къде я е взел ...
На мен също ми се видя странна, затова реших първо да събера повече мнения. Съдейки по отговорите определено ще пропусна :D
Спрях се на програма от сайта - FST-7. Изглежда интересна, а и отзивите, както тук, така и в други форуми са добри. но Ще видим :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1