11.11.05
20:14
Здр. аз се занимавам с волейбол и сега разбрах от един приятел за тежестите за крака, че били много ефикасни за отскок. Какво е вашето мнение по този въпрос и ако сте за ще ми кажете ли нещо повече за тях, като например какви размери са, колко струват, от къде мога да си ги намеря? Много благодаря на всички предварително.
тежести за крака незнам да има може и да има но аз лично не съм чувал ако искаш отиваи в фитнеса и прави там крака.
http://www.bb-team.org/exercise/000071.php
11.11.05
20:48
Има подобни тежести и за ръце.Има медицински и спортни.Спортните представляват нещо като компрес пълен с пясък (може и медицинските да са така не съм много сигурен)Целта им е да се завържат за крайниците (имат си такова за връзване :mrgreen: днеска се изразявам много шит ама предрусах с протейн).Аз съм ползвал подобни за бокс.Слагам ги и почвам да млата във въздуха колкото се може по-бързо и след това ги махам рязко и почвам още по-бързо да удрям.Това е за по експлодираща сила при удар.Мисля,че и за волейбола ще ти помогнат,но не очаквай много голям резултат.Най-добре е във фитнеса да тренираш крака.
11.11.05
20:51
Метро !!!
Май 12 лв бяха има и за ръце и за крака един приянел си взе по 1 кг и вършат работа ;)
Ако си под 16-17 години ще са ти полезни, но ако си по-голям трябва да поработиш с тежести. А иначе ако имаш проблем с колената не ги използвай, защотото се натоварват допълнително
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Развий прасец и предна част на бедрото ще ти помогне за отскок-а
ама напоследък чувствам болка в колената. Мислиш, ли че наистина тежестите за крака могат да я усилят или да задълбочат проблемът. А и при тренировки във фитнеса можеш ли да ми препоръчаш някакви изолиртащи упр. или нз (а дори и да прекратя тренировките за крака ако трябва). Ще ти бъда мн. благодарен! :)