04.02.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 8 - 5 гр DAA на Bulk Powders, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now, 5 гр. рибено масло.
2. Към 23 (план) - 5 гр. рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now.
Храна:
1. Към 10 - два сандвича-хапки.
2. Към 13 - блок маса (крем супа, агнешко със зеленчуци, телешки джолан, салати, разни сладки работи за десерт, които ме е срам да опиша подробно, една ябълка). Този път беше много яденето.
3. Към 23:30 (план) - сигурно ще хапна още нещо, като се домъкна довечера до нас, защото за утре не предвиждам фастинг.
Обобщение за деня:
Отделно от факта, че вторият ден на такива срещи е дори по-неприятен от първия, се оказах заклещен между две болни словачки, кихащи и подсмърчащи през цялото време. Е, поне не са от югоизточна Азия, че да се притеснявам от някой птичи грип, но пак няма да е приятно, ако си докарам нещо у нас. Иначе след като успея да издържа днешната среща до край, ме чакат два полета и се прибирам.
Естествено, физическа активност няма как да предвидя днес. Утре вече сериозна тренировка.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 04.02.14 13:42.
05.02.2014 г.
Тренировка 66 - Дърпащи (силова)
Загрявка:
Мъртва тяга - 8х20, 8x70 кг.
Придърпване на горен скрипец с раменен надхват - 8х60, 8х60 кг.
Адаптация:
Мъртва тяга - 6х120, 3х170 кг.
Набирания с раменен надхват - 4.
Работни серии:
1. Мъртва тяга (без фитили, без колан, надхват) - 2x210, 2х210, 2х210, 2х210 кг.
2. Набирания с раменен надхват (с доп. тежест) - 3х40, 3х40, 3х40, 3х40 кг.
3. Гребане с дъмбел - 5х82, 5х82, 5х82, 4х82 кг.
Тренировка в трисети.
За финал - подхвърляне и улавяне на 25 кг диск - по 8 на ръка (без изпускане).
Обобщение за тренировката:
Ужас! Направо не ми се коментира, но трябва, за да остане за бъдните поколения.
С набиранията и гребането отбих номера, но с тягата и това не можах.
Отначало “моят” лост за тяга беше зает и заредих на един с изтъркан гриф. Едва двойка на 210 надвахт. Тежеше ми не само на хвата, но реших да обвиня него и лоста, че по-лесно. За втората серия си разтоварих чинно 210 кила, натоварих ги на “правилния” лост и... греда! Пак двойка, като този път си ми тежеше на краката и гъза, а не толкова на хвата. Реших, че при това положение изобщо няма смисъл да слагам 235 на кръстосан хват и вместо него направих още две двойки в надхват.
През цялото време ми се спеше, болеше ме глава, а след втората двойка на тягата за малко да припадна. Опасявам се, че утре ще цъфна болен. Другата вероятност е, че почивах два пъти по два дни тази и предната седмица и минаха десет дни от последната тежка тяга. Това си е доста.
На това отгоре някакви младежи в залата редовно си пускат “музика” от телефона и Тони им позволява. Музиката умишлено е в кавички - става дума за някакъв адски досаден и едообразен рап. Предният път им направих забележка и го спряха, но днес не ми се разправяше - не бях на кеф и а си бяха отворили устата да ми възразят, а беше станало нещо неприятно.
Добавки:
1. Към 7 - 10 мл FlexCode, 5 гр DAA на Bulk Powders, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now, 1 мг АИ.
2. Преди тренировка - 3 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 грам L-arginine на Now.
3. По време на тренировката - 3 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 доза Complete Intraworkout на Bulkpowders, 30 гр пчелен мед.
4. След тренировка - ~80 грама Complete Protein Blend на Bulkpowders, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
5. Към 18 - 5 грама рибено масло, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now.
5. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best.
Храна:
1. Към 9 - две чаши мляко с нес.
2. Към 12:30 - мусака с тиквики, две големи кюфтета, салата зеле и моркови, половин помело, една ябълка.
3. Към 18 - две дози протеин.
4. Между 19 и 21 (план) - биричка и вечеря.
Обобщение за деня:
Снощи се прибрах посред нощ. На летището ме подхвана един таксиметров шофьор с адско мрънкане, че чакал цял час, а курсът е само до Дървеница. Почти се почувствах неудобно, че не живея най-малко в Банкя, а още по-добре направо в Дупница (не за друго, ами заради поетичното име на този чудесен южен български град). Почти...
Днес реших да се наспя и да работя от нас.
То пък за късмет 1000 неща се объркаха и телефонът ми не спря да звъни. Все пак посвърших доста работа.
Отново получих фиш от мобилна камера на околовръстното. Тъпото е, че колата се води на фирмата, която ни я отдава за оперативен лизинг и те обикновено плащат фиша, а после ни пращат фактура да им го платим на тях. Утре ще изяснявам дали са я направили вече тая простотия или ще го оспорваме.
Абе като цяло какво да разправям повече - крив ден. Хайде малко музика за душата (тематична, разбира се), пък утре по-добре...
Мнението беше редактирано от Boby_ на 05.02.14 22:25.
казано от Boby_ на 05.02.14, 19:03:
...
Отново получих фиш от мобилна камера на околовръстното...
Тях ги архивирам направо в кръглата папка :D
Отново получих фиш от мобилна камера на околовръстното
Шегуваш ли се, на мен ми пратиха в Германия ( там живеех преди), и то за шофиране без винетка в центъра на Лондон..Как са скивали гадовете.. :@
казано от Storm на 05.02.14, 19:18:
казано от Boby_ на 05.02.14, 19:03:
...
Отново получих фиш от мобилна камера на околовръстното...Тях ги архивирам направо в кръглата папка :D
И да го архивирам там, и да го сложа в рамка над леглото си, все тая, ако Херц са го платили и ни пуснат фактура. Удържат ми го от заплатата и си свиркат. :)
06.02.14
10:08
Всъщност преди 5 дни някъде ВАС разтълкува закона и постанови решение, с което обяви глобите при снимки чрез мобилни камери за противозаконни.
Така, че Херц и да са платили, по-скоро ги прати да си търсят парите от КАТ, което пък по-скоро няма как да стане :D
казано от Скота на 06.02.14, 10:43:
Тая на околовръстното е стационарна.
Не е тази на Шел - Бояна. :) На Икеа са ме щракнали на портрет. Предния път беше на Драгалевци. Местят се, гадовете. :D
06.02.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 7 - 5 гр DAA на Bulk Powders, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now, 10 мл FlexCode.
2. Към 18 (план) - 5 гр. рибено масло, 10 мл FlexCode, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
3. Към 21 (план) - 5 гр. рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now.
Храна:
Планирам 19-20 часа фастинг. За ядене ще мисля после, но ще гледам да е само едно хранене, но за сметка на това доста солидно.
Обобщение за деня:
Днес не мога да вдигна глава - докато ме е нямало, са се събрали сто неща, половината от които означават тотална загуба на време за мен, а другата половина - само частична. И за да е пълно щастието, тази нощ не можах да спя добре (отдавна не ми се беше случвало) и днес съм зъл, заспал и с леко, но досадно главоболие. Единственото хубаво е, че май не се разболявам. Все още...
Малко разсъждения за прогреса ми досега.
Силовата програма даде добри резултати. Даже повече от добри - постиженията ми в момента при 110 лично тегло на всички основни движения са равни или надвишават тези отпреди две години, когато теглото ми беше почти 130.
Усещам обаче, че навлизам в лек застой. Затова искам да направя дребни промени и да постигна една-две странични цели, които пренебрегвам дълго време, без обаче да се отказвам от тази структура на трениране.
Мъртва тяга:
Стигнах до тройки на 235 с кръстосан хват, но в един хубав момент отново развалих формата. Засега това не е предизвикало сериозни проблеми с кръста, но рано или късно и това ще се случи - буквално усещам комресията и изгърбването, особено при третото повторение на тази тежест. Инатът си е инат, но има и по-важни неща. В същото време пък надхватът изостава. На 210 все още изпусмам лоста и не винаги успявам да направя три повторения. Затова при тягата новостта ще е, че известно време ще правя само в надхват, като така ще преследвам две цели - засилване на хвата и облекчаване на кръста. Още не съм решил дали да не опитам да посвикна малко и с ключов хват, но щом успявам да държа 210 в обикновен надхват (с палец върху, а не под другите пръсти), значи може и повече, така че вероятно няма да го направя.
Клек:
На предния клек затвърдих 145 кг за тройка.
Тук имам две идеи - първата е, че ми се иска да се върна отново на заден клек за известно време. За целта обаче трябва да съм сигурен от какво са проблемите ми в горната част на гърба, които доста намаляха (даже отшумяха), откакто спрях да слагам щанга там. С други думи няма да започна да правя пак заден клек, докато не мина през ЯМР и нямам точна диагноза. Отлагам ходенето на преглед от много отдавна, но вече е време.
Другата възможност е да поработя върху мобилността на лактите и китките си и да се опитам да махна фитилите на предния клек. Не е кой знае каква цел, но все пак е по-добре да мога да ида и да грабна щангата, вместо да завися от допълнителни приспособления.
Още не съм решил коя от двете промени да направя, дали да комбинирам заден с преден клек или изобщо да не пипам нищо.
Лежанка:
Тук съм вече на тройка на 165 кг, но техниката ми е такава, че няма да мине на никое състезание. Отлепям задника (колкото повече ми тежи, толкова по-високо го вирвам) и натискам с краката.
Отдавна ми се иска да зауча трибойската техника с мост и две опорни точки. Опитвах един-два пъти, но ми причинява дискомфорт в кръста и тогава реших да се откажа. Сега мисля да опитам отново - ще върна малко или много тежестта (колкото се налага) и ще работя с мост. Може да направя компромис с това колко да е голяма дъгата, за да не си товаря излишно кръста, но ще се опитвам да не отлепям таза от пейката. Успокителното е, че няма да се наложи да слизам под 130 кг - на толкова правя четворка за адаптация и не отлепям. :)
Другото специфично за моята лежанка е сравнително тесният хват, с който работя. Нямам проблеми с раменете, но винаги са били сравнително слаби по отношение на трицепса и ми е по-комфортно да бутам с хват малко извън раменния. Това не е нещо, което мога да променя веднага, но ми се иска постепенно да го разширя малко, без да стигам до крайности. За целта първо трябва да разширя хвата на раменната преса от стоеж, защото и нея правя с подобен по-тесен хват (вероятно по същата причина, а и просто по навик). Така или иначе натискам на бутащите над глава, но без особен прогрес - и там трябва нещо да се “пипне”.
Ако някой е прочел всичко това и е стигнал до тук, поздравления! Ако пък чете направо последното изречение, значи заслужава още по-големи поздравления, защото си е спестил словоизлиянията ми и може да продължи натам с ровенето из форума. :)
Аз също започнах с доста тесен хват на лежанката. Много бавно и постепенно разширявах по мъничко с всяка тренировка или през тренировка,докато свикна. Много терсене ми беше отначало,но се свиква сравнително бързо,особено като усетиш,че така имаш по-стабилна опора :)
Мостът също ми причиняваше дискомфорт в началото,но когато загрея добре кръста и корема,няма подобно усещане. Не че правя кой знае каква дъга де,но и там забелязвам прогрес като се има предвид,че съм с мобилността на дъска за гладене :)
Мнението беше редактирано от Juls на 07.02.14 10:26.
казано от Boby_ на 07.02.14, 10:18:
Малко разсъждения за прогреса ми досега...
Ако приемаш съвети :):
1. Тяга - добре си решил като цяло. На твое място бих минал на режим “свежи единици” за известно време, може и в суперсерии с бутащо движение. Т.е. това с което правиш в 3-4 повт, сега да го правиш по 1, но с по-малко почивки и повечко серии.
2. Клек - изкушавам се да кажа, че щом аз раздвижих китките и лактите до положение да правя успешен преден клек (и то с моите относително дълги предмишници), то и ти ще можеш. И не бих се връщал на заден клек, освен епизодично, колкото да не го забравя ;).
3. Лежанка - виждам, че ти е любимо движение, но категорично го надценяваш. След определена възраст, бенч пресата носи повече вреди, отколкото ползи. Освен това, с твоите проблеми в гръбнака, въобще не бих се опитвал да си налагам трибойска мостова техника. Дори напротив - ще използвам Military Bench Press, при която краката свити в коленете са вдигнати във въздуха и прибрани към торса. Тесният хват щади раменете като стави, но ги натоварва сериозно като мускули - не бих разширявал, дори и с цената на повече гъделичкащи егото кила на щангата.
А за бутащите над глава - ще прогресират ако приложиш пуш преса. Хем ще пазиш ставите, хем ще работиш с по-големи кила безопасно.
Мнението беше редактирано от Vic на 07.02.14 10:42.
07.02.14
10:59
Само със свежите единици не съм съгласен аз. Бих заложил да гоня бройка на 200 и на 210, тоест това да са ми единствените две работни серии.
Иначе Боби пък няма да е съгласен с комбинацията бутащо + тяга, не му е по схемата ;)
Благодаря, Вик!
казано от Vic на 07.02.14, 10:41:
Ако приемаш съвети :):
Приемам, разбира се. :) Нали затова ги пиша всички тия раздъждения. :)
1. Тяга - добре си решил като цяло. На твое място бих минал на режим “свежи единици” за известно време, може и в суперсерии с бутащо движение. Т.е. това с което правиш в 3-4 повт, сега да го правиш по 1, но с по-малко почивки и повечко серии.
Аз и сега правя двойки до тройки. Не отричам потенциалната позла от единичките, но не изпитвам желание да тренирам така на този етап. :)
2. Клек - изкушавам се да кажа, че щом аз раздвижих китките и лактите до положение да правя успешен преден клек (и то с моите относително дълги предмишници), то и ти ще можеш. И не бих се връщал на заден клек, освен епизодично, колкото да не го забравя ;).
Това е идеята - да се поразчупя малко. :) Приемам идеи за упражнения за подобряване на мобилността на лакти без партньор. Смятам, че китките ми са достатъчно мобилни, но и за тях не вреди да пробвам нещо.
3. Лежанка - виждам, че ти е любимо движение, но категорично го надценяваш. След определена възраст, бенч пресата носи повече вреди, отколкото ползи. Освен това, с твоите проблеми в гръбнака, въобще не бих се опитвал да си налагам трибойска мостова техника. Дори напротив - ще използвам Military Bench Press, при която краката свити в коленете са вдигнати във въздуха и прибрани към торса. Тесният хват щади раменете като стави, но ги натоварва сериозно като мускули - не бих разширявал, дори и с цената на повече гъделичкащи егото кила на щангата.
А за бутащите над глава - ще прогресират ако приложиш пуш преса. Хем ще пазиш ставите, хем ще работиш с по-големи кила безопасно.
Знам, че доста хора смятат лежанката за надценена, но не съм съгласен. Ползата от едно упражнение не се измерва само в прираста на сила (била тя специфична или по-универсална) или хипертрофията. За мен лично това е единственото от трите трибойски движения, което ми доставя удоволствие (може би и тягата, но с уговорки). В крайна сметка разтоварването от стреса и удовлетворението са сред най-важните причини изобщо да стъпвам в залата. Затова и нямам никакво намерение да се отказвам от лежанката, докато мога да я правя без контузии и други проблеми.
Отнемането на опората под краката ще направи движението по-изолирано, което в момента не ми е цел, затова няма да се възползвам от този съвет.
Като говоря за трибойски мост, нямам предвид това, което правят истинските трибойци, а нещо като лека дъгичка (колкото да се каже, че има) - толкова, че да не ми причинява дискомфорт. По-скоро стремеж да не отлепям таза, отколкото истинско “нагърчване”, както му казват някои. :)
Разширяването на хвата не ми е приоритет - споменах го по-скоро като наблюдение, отколкото като нещо, на което ще наблягам, така че тук вероятно ще постъпя, както казваш и няма да закачам широчината.
За пуш-пресата не съм мислил. Струва ми се подозрително лесно да побутнеш с краката (едва ли не измама), въпреки че знам, че не е така. :) Но от друга страна по-голямата тежест над главата си е по-голяма тежест и раменете все пак я бутат в част от движението, макар и не сами. При положение, че отделно от военната преса правя и такава с двупудовки и дъмбели, май наистина ще заменя тази с лост с пуш-преса. И тук отново приемам съвети за правилното изпълнение. :) Представа си нямам как точно се изпълнява.
казано от James Hinks на 07.02.14, 10:59:
Само със свежите единици не съм съгласен аз. Бих заложил да гоня бройка на 200 и на 210, тоест това да са ми единствените две работни серии.
Иначе Боби пък няма да е съгласен с комбинацията бутащо + тяга, не му е по схемата ;)
Сашо, ами тя тягата си е повече или по-малко бутащо така или иначе, поне по отношение на краката. Възраженията са ми други. :) Бройка ще правя на тясна и широка тяга в другата тренировка. Тази ще си остане за до три повторения в четири кръга. Знаеш, че съм консервативен на тема промяна на каквото и да било. И без друго едва се прежалих изобщо нещо да пипна. :)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.02.14 11:15.
07.02.14
11:29
Тягата си е бутащо отвсякъде :) Даже това разделение на бутащи и дърпащи е доста неправилно като определение на механиката на движенията - би следвало да се делят на разгъващи, сгъващи и ротационни. Но мястото и в схемата не е случайно и точното защото си консервативен и тренираш за разтоварване от стреса не я мешай с други разгъващи.
Щом не искаш бройки - вземи си трап бар, откога ти го разправям ;) Оставяш изцяло конвенционалната, тясна и широка в обемната тренировка, трап бара в тежката. Трудно е човек да те навие на нещо, но колкото пъти съм успявал толкова пъти после не си съжалявал ;) То всъщност беше май само един път де :D
казано от Boby_ на 07.02.14, 11:05:
...
Това е идеята - да се поразчупя малко. :) Приемам идеи за упражнения за подобряване на мобилността на лакти без партньор. Смятам, че китките ми са достатъчно мобилни, но и за тях не вреди да пробвам нещо.
Всъщност, не правя нищо специално. Конкретно преди преден клек правя следното:
1. Молитвено събрани длани, натискане до малко преди прага на болката, задържане 4-5 сек.
2. При мачкане на бедрата с фоумролер, слагам дланите плътно на земята и при придвижване напред разтягам китките, като ръцете не се отлепят от първоначалната позиция и изостават назад. Не знам дали го обясних добре, ако искаш ще снимам клипче.
3. Мачкане на вътрешната част предмишниците в близост до лактите с помощта на лоста на стойката.
4. Разтягане на китка и лакет с последователно заемане на рак позиция с една ръка странично и постепенно завъртане на торса към щангата.
Забележка:
Каквото и да правя на загрявката, леката щанга в началото “виси”. Едва когато сложа близо 100 кг, нещата си идват горе-долу на място. След това успешно успявам да ракна и значително по-лека щанга.
...
Знам, че доста хора смятат лежанката за надценена, но не съм съгласен. Ползата от едно упражнение не се измерва само в прираста на сила (била тя специфична или по-универсална) или хипертрофията. За мен лично това е единственото от трите трибойски движения, което ми доставя удоволствие (може би и тягата, но с уговорки). В крайна сметка разтоварването от стреса и удовлетворението са сред най-важните причини изобщо да стъпвам в залата. Затова и нямам никакво намерение да се отказвам от лежанката, докато мога да я правя без контузии и други проблеми.
Отнемането на опората под краката ще направи движението по-изолирано, което в момента не ми е цел, затова няма да се възползвам от този съвет.
Като говоря за трибойски мост, нямам предвид това, което правят истинските трибойци, а нещо като лека дъгичка (колкото да се каже, че има) - толкова, че да не ми причинява дискомфорт. По-скоро стремеж да не отлепям таза, отколкото истинско “нагърчване”, както му казват някои. :)
Щом те кефи и нямаш проблеми - прави я смело :)
Не съм на мнение, че става по-изолирано движението с отлепяне на краката. По-скоро е въпрос на нагласа и вътрешна настройка. Аз и за повдигането на таза имам по-особено мнение - ако не си на състезание, това, че си отлепил леко таза не прави опита невалиден или по-малко полезен.
За пуш-пресата не съм мислил. Струва ми се подозрително лесно да побутнеш с краката (едва ли не измама), въпреки че знам, че не е така. :) Но от друга страна по-голямата тежест над главата си е по-голяма тежест и раменете все пак я бутат в част от движението, макар и не сами. При положение, че отделно от военната преса правя и такава с двупудовки и дъмбели, май наистина ще заменя тази с лост с пуш-преса. И тук отново приемам съвети за правилното изпълнение. :) Представа си нямам как точно се изпълнява.
Нямаш нужда от специални инструкции за начало. Просто приклекни леко, бутни нагоре с цяло тяло и довърши движението с раменете и ръцете, като петите са стабилно стъпили на земята и краката/таза заключени. :)
Вик, благодаря за съветите за разтягането! Клипче би било полезно наистина. :)
Колкото до лежанката, съгласен съм, че малко отлепяне на таза не е проблем, даже напротив. Ключовата дума е “малко”. :)
Виж аз какво правя, особено на третото повторение:
Искам поне да започна да го намалявам, ако не да го елиминирам съвсем.
А пуш-пресата я включвам още в следващата силова тренировка на мястото на раменната от стоеж. Днес ще си правя раменна с двупудовки от стоеж и за десерт - с дъмбели от седеж. :)
Сашо, не съм се отказал от трап-бара. :) Ще му дойде времето. Чудя се обаче защо смяташ, че трябва съвсем да изключа “класическата” мъртва тяга?
Мнението беше редактирано от Boby_ на 07.02.14 12:02.
07.02.14
11:57
казано от Boby_ на 07.02.14, 11:47:
Сашо, не съм се отказал от трап-бара. :) Ще му дойде времето.
Времето му е дошло :)
Чудя се обаче защо смяташ, че трябва съвсем да изключа “класическата” мъртва тяга?
Защото тези трите - трап бар, широка и тясна, я покриват напълно. Нали искаш хем да не оставяш тежкото, хем да тренираш хвата, хем да няма проблеми с кръста ?
Отлепянето на таза не е проблем при лег-а според мен.Преди и аз гледах да съм мега стриктен,с гъз на лежанката и главата залепена за опората,но откакто почнах да бутам повече с краката и да дигам леко гъза килограмите почнаха да се качват.Все пак нито сме трибойци в IPF,нито тва че бутаме с краката и дигаме гъза премахва ролята на ръцете/гърдите.
казано от James Hinks на 07.02.14, 11:57:
Сашо, не съм се отказал от трап-бара. :) Ще му дойде времето.
Времето му е дошло :)
Още малко, още малко. :)
казано от James Hinks на 07.02.14, 11:57:
Чудя се обаче защо смяташ, че трябва съвсем да изключа “класическата” мъртва тяга?
Защото тези трите - трап бар, широка и тясна, я покриват напълно. Нали искаш хем да не оставяш тежкото, хем да тренираш хвата, хем да няма проблеми с кръста ?
Така, така. Само че ми се искаше и отгоре на това да мога да вдигам и тежка “класическа” мъртва тяга. Ясно ми е, че не може и туй в онуй, и душата в рая. :) Като взем трап-бара, ще си тренирам с него основно, а ще си правя “контролни” понякога на класическа тяга, за да не я зарязвам съвсем.
07.02.14
14:08
“Още малко” ако си го поръчал вече и го чакаш, иначе не го приемам :)
казано от James Hinks на 07.02.14, 14:08:
“Още малко” ако си го поръчал вече и го чакаш, иначе не го приемам :)
И сега като не го приемаш, какво правим? :)
Освен да пием по едно довечера... :D
07.02.14
15:05
Нищо не правим...аз трап бар имам, ти пий от мъка :D
07.02.14
15:27
то като почнеш и фат бар ще затърсиш ... не е лесно ;) С годините е нормално да ставаме по-капризни. Само да вметна, че аз трап-а на титан го харесвам - стабилна изработка, удобни дръжки, дълго рамо. Ако си се разтърсил де...
07.02.14
16:06
Единственото е, че техните са доста скъпи, което е нормално, понеже държат на качествената изработка :)
казано от Vic на 07.02.14, 11:36:
...2. При мачкане на бедрата с фоумролер, слагам дланите плътно на земята и при придвижване напред разтягам китките, като ръцете не се отлепят от първоначалната позиция и изостават назад. Не знам дали го обясних добре, ако искаш ще снимам клипче.
Може би е това,което Марги е обяснила,Боби.Прав ли съм,Вик?
http://www.bb-team.org/articles/4604_preden-klek-v-detaili-praktichen-analiz
казано от metalex на 07.02.14, 17:06:
...2. При мачкане на бедрата с фоумролер, слагам дланите плътно на земята и при придвижване напред разтягам китките, като ръцете не се отлепят от първоначалната позиция и изостават назад. Не знам дали го обясних добре, ако искаш ще снимам клипче.
Може би е това,което Марги е обяснила,Боби.Прав ли съм,Вик?
http://www.bb-team.org/articles/4604_preden-klek-v-detaili-praktichen-analiz
Ако визираш първата снимка - не е това. Снимах набързо днес каквото правя, като го сглобя ще го постна.
07.02.2014 г.
Тренировка 67 - Бутащи (обемна)
Загрявка:
Напади без допълнителна тежест.
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 10х10 кг.
Адаптация:
Напади с дъмбели - 6х40 кг. (двата)
Раменни преси от стоеж с дъмбели - 6x20 кг.
Работни серии:
1.1. Раменни преси с двупудовки от стоеж - 9х64, 8х64 кг. (тежестта е за двете)
1.2. Напади с дъмбели - 7х80, 5х80 кг. (тежестта е за двете, бройката - на крак)
2.1. Повдигане на прав лост от лег с много тесен хват - 7х115, 6х115 кг.
2.2. Лег преса - 8х285, 9х285 кг.
3.1. Повдигане на дъмбели от лег - 9х104, 7х104 кг. (тежестта е за двата дъмбела)
3.2. Бедрени екстензии с дъмбел - 8х60, 8х60, 7x60 кг.
4.1. Кофички с доп. тежест (на широка успоредка) - 6х38, 6х38 кг.
4.2. Раменни преси с дъмбели от седеж - 4х40, 5х40 кг.
За финал - трицепсово разгъване на портален скрипец с въженце (8 повторения с целия магазин).
Упражненията с еднаква първа цифра - в двусети.
Обобщение за тренировката:
Днес малко отбих номера, признавам си. Нито ми се тренираше, нито имах сила.
За сметка на това на нападите разтегнах нещо в предната част на лявото бедро, а на всичо отгоре в сгъвката на коляното усещам напрежение, граничещо с болка. Болката от бейкъровата киста по-надолу в прасеца отшумя, но първопричината (някакъв проблем с ципата на ставата) явно не е.
Добавки:
1. Към 7 - 10 мл FlexCode, 5 гр DAA на Bulk Powders, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now, 1 мг АИ.
2. Преди тренировка - 3 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 грам L-arginine на Now.
3. По време на тренировката - 3 грама бета аланин на Bulkpowders, 1 доза Complete Intraworkout на Bulkpowders, 30 гр мед.
4. След тренировка - ~80 грама Complete Protein Blend на Bulkpowders, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
5. Към 18 - 5 грама рибено масло, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now.
6. Преди лягане (план) - 5 грама рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best.
Продължавам “експеримента” с въглехидратите по време на тренировка. В крайна сметка реших да ги гълтам, докато не съм започнал сериозно НВД и съответно чистене.
Храна:
1. Към 7 - две чаши мляко с нес.
2. Към 12:30 - две купички свинско варено, паниран шницел, салата домати и краставици.
3. Към 16 - една дребна сладка.
4. Към 19 - две дози протеин, 30 гр пчелен мед.
5. Между 20 и 22 (план) - гръцка мусака, биволско сирене, малко сухи мезета, червено винце.
Обобщение за деня:
Много нерви потроших днес, а другата седмица ме чака и още. Направо не ми се разказва!
За сметка на това ще поздравя всички по случай петъка с едно изпълнение на самодеен вокално-инструментален ансамбъл “Содомче” към читалището в Гелзенкирхен, а през това време аз отивам да удавя мъката си по неосъществения трап-бар:
08.02.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 9 - 5 гр DAA на Bulk Powders, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now, 10 мл FlexCode.
2. Към 18 (план) - 5 гр. рибено масло, 10 мл FlexCode, 5 гр микронизиран креатин монохидрат на Now.
3. Към 21 (план) - 5 гр. рибено масло, 100 мг 5-htp на Doctors best, 2 таблетки Magnesium Citrate на Now (400 мг магнезий), 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now.
Докато чакам доставката от щатите, си взех рибено на Now от магазина на бб-тийм. Останах много изненадан от силната миризма на риба. Това на Мадре Лабс, което поръчвам, както и предишните на Now както от бб-тийм, така и от САЩ, също понамирисваха, но не чак толкова.
Не знам дали това е добре или зле, само отбелязвам. :) Предполагам, че по-скоро е добър знак, ако човек не е чувствителен на тема миризми.
Храна:
Планирам 18 часа фастинг, макар че сутринта вече пих две чаши мляко с нес и е малко несериозно да го наричам фастинг при това положение. :)
Обобщение за деня:
Разни домашни дейности днес - обслужване на аквариуми, чистене и т. н. Малката щерка има рожден ден, а кумът ми си е дошъл от Лондон за няколко дни и довечера ще излизаме, за да съчетаем двата повода.
08.02.14
14:02
казано от Boby_ на 08.02.14, 13:33:
...Останах много изненадан от силната миризма на риба. Това на Мадре Лабс, което поръчвам, както и предишните на Now както от бб-тийм, така и от САЩ, също понамирисваха, но не чак толкова.
Не знам дали това е добре или зле, само отбелязвам. :) Предполагам, че по-скоро е добър знак, ако човек не е чувствителен на тема миризми.
Не е много добър знак - ако оставя и силен рибен вкус, има голяма вероятност да е гранясало. Ще се изненадаш колко често се случва. Дълговерижните омега-3 мазнини са едни от най-ненаситените видове мазнини и са уязвими от оксидация. Като цяло, ако мирише силно, бие на терпентин и те кара да се уригваш на риба по цял ден, отпиши го ;) Ако ти се чете - полезна статийка
Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 08.02.14 14:03.
казано от Solomon Kane на 08.02.14, 14:02:
казано от Boby_ на 08.02.14, 13:33:
...Останах много изненадан от силната миризма на риба. Това на Мадре Лабс, което поръчвам, както и предишните на Now както от бб-тийм, така и от САЩ, също понамирисваха, но не чак толкова.
Не знам дали това е добре или зле, само отбелязвам. :) Предполагам, че по-скоро е добър знак, ако човек не е чувствителен на тема миризми.Не е много добър знак - ако оставя и силен рибен вкус, има голяма вероятност да е гранясало. Ще се изненадаш колко често се случва. Дълговерижните омега-3 мазнини са едни от най-ненаситените видове мазнини и са уязвими от оксидация. Като цяло, ако мирише силно, бие на терпентин и те кара да се уригваш на риба по цял ден, отпиши го ;) Ако ти се чете - полезна статийка
Хм, интересно! Наистина оставя силен рибен вкус за дълго. И сега какво да го правя - да го връщам отворено? Ще пробвам, пък ще видим.
казано от Boby_ на 08.02.14, 14:06:
казано от Solomon Kane на 08.02.14, 14:02:
Не е много добър знак - ако оставя и силен рибен вкус, има голяма вероятност да е гранясало. Ще се изненадаш колко често се случва. Дълговерижните омега-3 мазнини са едни от най-ненаситените видове мазнини и са уязвими от оксидация. Като цяло, ако мирише силно, бие на терпентин и те кара да се уригваш на риба по цял ден, отпиши го ;) Ако ти се чете - полезна статийка
Хм, интересно! Наистина оставя силен рибен вкус за дълго. И сега какво да го правя - да го връщам отворено? Ще пробвам, пък ще видим.
Направи рекламация въпреки всичко...”Вашето мнение е важно за нас!...” :D
Мнението беше редактирано от Петър на 08.02.14 14:28.
...
Всъщност, не правя нищо специално. Конкретно преди преден клек правя следното:1. Молитвено събрани длани, натискане до малко преди прага на болката, задържане 4-5 сек.
2. При мачкане на бедрата с фоумролер, слагам дланите плътно на земята и при придвижване напред разтягам китките, като ръцете не се отлепят от първоначалната позиция и изостават назад. Не знам дали го обясних добре, ако искаш ще снимам клипче.
3. Мачкане на вътрешната част предмишниците в близост до лактите с помощта на лоста на стойката.
4. Разтягане на китка и лакет с последователно заемане на рак позиция с една ръка странично и постепенно завъртане на торса към щангата.Забележка:
Каквото и да правя на загрявката, леката щанга в началото “виси”. Едва когато сложа близо 100 кг, нещата си идват горе-долу на място. След това успешно успявам да ракна и значително по-лека щанга.
...
Както казах - нищо специално:
Вил, супер си, много ти благодаря!
По описанието ти съм ги разбрал правилно, но друго си е да ги видиш! :)
08.02.14
17:47
http://www.youtube.com/watch?v=XKLVlYt2Ioc
Това също мисля ще е полезно на много хора, ако има с кого да го правят :)
Мнението беше редактирано от Херцог Трън на 08.02.14 17:48.
09.02.2014 г. (без силова тренировка)
Добавки:
1. Към 9 - 5 гр DAA на Bulk Powders, 1 гр Tribulus на Now, 1 капсула (30 мг) Opti L-Zinc на Now, 10 мл FlexCode.
Аз хубаво си пиша по 5 грама креатин на ден, но покрай разговора в дневника на Жоро реших вчера да си измеря количеството. Като започнах с креатина, си бях претеглил 5 грама и оттогава на око. Оказа се, че съм стиснат колкото си искам и с времето съм свалил количеството до мизерните 2,2 грама. :) Май ще трябва известно време да меря всеки ден, докато си уцеля пак мярката. :)
Храна:
1. Към 8 - две чаши мляко с нес.
2. Между 10 и 12 - кюфтенца, шунка, луканка, едно-две малки парчета пица (кетъринг), парче торта.
3. Към 18 (план) - агнешко със спанак и ориз, бира.
Обобщение за деня:
Сутринта ходихме на детско клубче да празнуваме вчерашния рожден ден на малката щерка.
По програма трябваше да тренирам. Още се колебая, но май нещата вървят към почивка. Снощи кумът ми беше на гости и малко попрекалихме... Днес ми е заспало и омърлушено и хич не ми се тренира. В последно време все по-често пропускам и започнаха да стават по над десет дни между “едноименните” тренировки. Засега не усещам негативи от това, но го мисля и ме дразни.
П. П. Отворих си биричка, така че вече не се чудя дали да тренирам. (beer)
Мнението беше редактирано от Boby_ на 09.02.14 14:48.
казано от Boby_ на 09.02.14, 14:33:
...
Аз хубаво си пиша по 5 грама креатин на ден, но покрай разговора в дневника на Жоро реших вчера да си измеря количеството. Като започнах с креатина, си бях претеглил 5 грама и оттогава на око. Оказа се, че съм стиснат колкото си искам и с времето съм свалил количеството до мизерните 2,2 грама. :) Май ще трябва известно време да меря всеки ден, докато си уцеля пак мярката. :)...
NOW имат и креатин на капсули по 750 мг, което решава момента с меренето, а се съмнявам разликата в цената да е сериозна.