казано от `~1! на 07.02.14, 23:54:
Еми... 4-5 лева не е зле... Като знам, че ще изкара поне 1-2 седмици...
Говоря ти за 100тина грама, всичко е по спомен, но знам, че беше доста скъпо. Едно бурканче за 4-5 пъти и отива.
Еее, като каза 100г и направо ме съсипа... Хм, като ходя в някой хипермаркет ще ги разгледам и ако си прав ще помисля за нещо друго калорично.
08.02.14
00:35
След 1 година тренировки и ставаш като него :)
http://www.youtube.com/watch?v=sUEVZrYeWco
Не ги слушай Ронка, след време ще ти завиждат, майна. Аз от рано да взема да посещавам залата на Лаута пак специално да се запозная с една форумна легенда :)
Майтапа настрани, хареса ми техниката ти, особено на клека - браво. Имай търпение и постоянство. Ше станеш супер изруд.
казано от Димо на 08.02.14, 00:42:
Не ги слушай Ронка, след време ще ти завиждат, майна. ...
Ронката не е човек, който може да бъде обвинен, че е послушал някого :D
08.02.14
07:47
казано от `~1! на 08.02.14, 00:18:
Еее, като каза 100г и направо ме съсипа... Хм, като ходя в някой хипермаркет ще ги разгледам и ако си прав ще помисля за нещо друго калорично.
Фъстъченото масло върви межди 3, 50 и 6 лева/има и по-скъпи/ за количества от 300 до 500 гр. Лично аз много го харесвам и много често си изяждам едно бърканче наведнъж. Калориите на това, което ям в момента са 680 за 100 грама. Аз го ям направо с лъжицата, без да го мажа на филии. Идва си скъпо и ако не го ядеш за удоволствието не си струва да го използваш като източник на допълнителни калории и мазнини, при тази цена. Друг е въпроса, че при теб май няма нужда от допълнителни калории :)
Относно техниката на упражненията от последния клип - на мен ми харесва, особено на тягата, все още продължавам да смятам , че на клека правиш скоростно спускане, което лично на мен не ми допада.
Междудругото през седмицата чета дневниците вечерта след работа и като погледна твоя дневник, от предишния ден са изписани 2-3 страници и е трудно да се ориентирам на каква програма последно се спря.
Със сигурност ще е горна/долна, правя последни модификации и няма да я променям до лятото.
08.02.14
14:47
казано от `~1! на 08.02.14, 11:37:
Със сигурност ще е горна/долна, правя последни модификации и няма да я променям до лятото.
:D
Мнението беше редактирано от TonsOfDamage на 08.02.14 14:48.
Имам в предвид, че до лятото ще е горна/долна, иначе почти е сигурно, че ще сменям някои вторични упражнения. Даже ей ся още се чудя кои да сложа, щото има упражнения, които искам да правя, но просто няма място за тях, например кофички, горен и долен скрипец...
08.02.14
14:56
Кофички ок, но горен и долен скрипец и въобще машини и кабели не ти трябват. ;)
Да, ясно. Миналата програма (на 45та страница) е изградена само от щанги, дъмбели и собствено тегло, обаче ще дам друг пример - лег преса (машина), със сигурност тя ще ми свърши повече работа, отколкото напади с дъмбели, примерно.
Мнението беше редактирано от Ронката на 08.02.14 15:00.
08.02.14
15:00
Мисля, че се сети какво имам в предвид. :)
казано от TonsOfDamage на 08.02.14, 15:00:
Сетих се, ама ти казвам, че понякога има машини, които са по-добри от дадено упр. със свободни тежести.
казано от `~1! на 08.02.14, 15:01:
казано от TonsOfDamage на 08.02.14, 15:00:
Сетих се, ама ти казвам, че понякога има машини, които са по-добри от дадено упр. със свободни тежести.
Така е Ронка но това го определя твойта цел.
08.02.14
15:44
Абе, не го разбираш,а му харесваш мнението,т.е. се съгласяваш с него?!?!?!?!!?
because fuck logic,that’s why.
Мнението беше редактирано от ARM STRONG на 08.02.14 15:44.
Ронка,напади с тежест -особено ходещи напади с тежест,ще ти свършат много по-добра работа от лег преса.Даже бих казал,че са не по-лошо упражнение от клека,да не казвам по-добро,че целият форум ще ме анатемоса...
Значи да оставя и в двете тренировки нападите, вместо в едната напади, а в другата лег преса, така ли?
Мнението беше редактирано от Ронката на 08.02.14 16:01.
казано от vatman на 08.02.14, 16:10:
Ако тьрсиш обем лег преса.
Ами ако търся и сила, и обем?
‘Щото не вярвам нападите да не стават за обем.
Мнението беше редактирано от Ронката на 08.02.14 16:13.
08.02.14
16:14
Ако правиш тежки клекове и мъртва тяга що ти е тая лег преса, да ти се чуди човек как все търсиш да сложиш нещо ново в тренировката
казано от WhiteWalker на 08.02.14, 16:14:
Ако правиш тежки клекове и мъртва тяга що ти е тая лег преса, да ти се чуди човек как все търсиш да сложиш нещо ново в тренировката
Да, правя и тежки клекове, и тежка тяга, но в тренировката трябва да има по едно допълнително упражнение за квадрицепс и задно бедро.
Понеделник - Горна А
1А: Лежанка 5х1-5 (целта е 5х5)
1Б: Гребане с щанга 5х1-5 (целта е 5х5)
2А: Раменна преса с дъмбели 4х6-10 (целта е 4х10)
2Б: Набиране с тесен успореден хват 4х6-10 (целта е 4х10)
3А: Френско 3х11-15 (целта е 3х15)
3Б: Скотово сгъване 3х11-15 (целта е 3х15)
Вторник - Долна А
1А: Клек 5х1-5 (целта е 5х5)
1Б: Римска тяга 5х1-5 (целта е 5х5)
2А: Напади с щанга 4х6-10 (целта е 4х10)
2Б: Хиперекстензии от 45 градуса 4х6-10 (целта е 4х10)
3А: Прасец прав с щанга 3х11-15 (целта е 3х15)
3Б: Повдигане на краката 3х11-15 (целта е 3х15)
Четвъртък - Горна Б
1А: Набиране с раменен подхват 5х1-5 (целта е 5х5)
1Б: Военна преса 5х1-5 (целта е 5х5)
2А: Гребане с дъмбел 4х6-10 (целта е 4х10)
2Б: Кофички 4х6-10 (целта е 4х10)
3А: Сгъване с щанга прав 3х11-15 (целта е 3х15)
3Б: Разгъване седнал зад глава 3х11-15 (целта е 3х15)
Петък - Долна Б
1А: Мъртва тяга 5х1-5 (целта е 5х5)
1Б: Преден клек 5х1-5 (целта е 5х5)
2А: Хиперекстензии от 90 градуса 4х6-10 (целта е 4х10)
2Б: Напади с дъмбели 4х6-10 (целта е 4х10)
3А: Коремни преси 3х11-15 (целта е 3х15)
3Б: Прасец седнал с щанга 3х11-15 (целта е 3х15)
В червено са последните промени на програмата. Упражнение за горни гърди няма да има, защото те се товарят при упражненията за долни гърди, както и от раменните преси. Вместо полулег - кофички. Сега остава да реша само как да увеличавам тежестта.
Мнението беше редактирано от Ронката на 08.02.14 16:45.
08.02.14
16:57
С каква цел ти е програмата?
Сила и маса. Първите двусети са за сила, вторите са за маса, третите - за напомпване.
Сила и маса с тези простотии няма да качиш.Интересно ми е с какво ще допринесат хипересктензиите,повдигането на прасец и разгъвания пред,отзад,отстрани на дъмбели ;).
Започни с кръговете и може да вкараш едни единици в седмицата.Първо ще се поизчистиш,после ще започнеш леко да дигаш силата и размерите,но трябва да си търпелив.
казано от `~1! на 08.02.14, 16:17:
казано от WhiteWalker на 08.02.14, 16:14:
Да, правя и тежки клекове, и тежка тяга, но в тренировката трябва да има по едно допълнително упражнение за квадрицепс и задно бедро.
Не че нещо, но ти гледам дневника поне от окло 2-3 седмици и винаги тренировките ти са доста леки ... Уж имап 150 тяга, а правиш серии с 80-90кг и в същото време твърдиш, че искаш сила. Е как ще стане тази сила като не се напъваш изобщо и сигурно от месец нямаш тежка тренировка ...
казано от The Reem на 08.02.14, 17:08:
Сила и маса с тези простотии няма да качиш.Интересно ми е с какво ще допринесат хипересктензиите,повдигането на прасец и разгъвания пред,отзад,отстрани на дъмбели ;).
Започни с кръговете и може да вкараш едни единици в седмицата.Първо ще се поизчистиш,после ще започнеш леко да дигаш силата и размерите,но трябва да си търпелив.
Знам, че с кръговете е най-добре, но проблемът е залата. Твърде рядко се случва да правя сам с дадена щанга/на даден уред, почти винаги има някой/някои, с който/които се редуваме и почивките стават дълги.
Едит: Дълбоко в себе си знам, че си напълно прав, но просто нямам възможност да правя винаги кръгове. Пример за това е сряда.
Мнението беше редактирано от Ронката на 08.02.14 17:27.
08.02.14
17:24
Рончица ти пак ли нова схема почваш,вече през два дни,така ли?
казано от lordinov на 08.02.14, 17:24:
не е нова, просто я модифицирах съвсем малко
Момче, стига ги пъни тез измислици. Много упражнения слагаш, дето са излишни. А тежестта няма кво да я мислиш, то се усеща колко и как да слагаш в момента на тренировката. Тва е все едно да искаш да се научиш да готвиш по часовник - нагласяш таймера и чакаш, ама като трябва да наблюдаваш манджата, нещо не се получава ;)
Иначе - хиперекстензиите са нещо много хубаво, остави си ги за вработващия кръг. Прасеца няма да ти порасне с тез неща, при него трябва константно натоварване и пак не е гаранция - голяма доза ген е.
Нападите - с дъмбели/дискове. Вкарай ги след набиране/тяга и си се радвай на вените. И да не навеждаш главата, че масово го наблюдавам това как се правят напади и носа е забит в земята. Което не коригира клатушкането ни най-малко :D
казано от `~1! на 08.02.14, 17:23:
Едит: Дълбоко в себе си знам, че си напълно прав, но просто нямам възможност да правя винаги кръгове. Пример за това е сряда.
Нямало ли начин? Ми аз как ставам рано, за да ида бе, докато няма хора. Няколко пъти ще ти вземат уреда, ще се разбеснееш и повече няма да те закачат. Аз от известно време тези проблеми с изчакването ги нямам :D Даже е яко така, по-бърза е тренировката.
Мнението беше редактирано от cocobutt на 08.02.14 17:38.
Ронкаааа какъв е тоя обем бе момче :Д мислиш ли че ще се възстановяваш :Д За стотен път, вземи нещо готово и нищо не пипай по него.
казано от `~1! на 08.02.14, 17:25:
казано от lordinov на 08.02.14, 17:24:
не е нова, просто я модифицирах съвсем малко
Ронка, иначе трябва да ти призная, по- упорита и твърдоглава животинка от теб НЯМА !!! :D
Няма ли някоя дама да се жертва за това момче,за общата ни кауза да вкараме Рони в правия път.Ако бях женичка щях да му помогна.
Ронка, на твое място до сега да съм го изтрил тоя дневник! Толкова народ ти сипа да си хапнеш, толкова ти се наливаше в балона с хелий дето го носиш на раменете и пак си знаеш твоето! :D