24.07.12
12:07
Здравейте. Имам няколко въпроса относно продукта. Какъв е най-добрия начин на приемане преди/след, преди/повреме, преди/повреме/след и т.н. Какви са дозите, които взимате и според значение кг/ръст ли се взимат? Също така искам да попитам от къде бих могъл да си намеря мерителна лъжичка 6,5г., понеже не съм взимал добавки и нямам такава, а ако няма от къде как бих могъл да изчислявам дозировката, след като нямам и малък кантар до 3кг например. Също така БЦАА се приема само в тренировъчни дни или..? Съжалявам за невежеството и многото въпроси, но какво да се прави..Благодаря предварително и моля без иронични коментари.. :)
24.07.12
12:15
Приемай ги по време или след тренировката, по около 10-тина грама БЦАА - 2, 2.5 мерителни лъжички. Лъжичка има вътре в продукта, която отговаря на една доза - 6,5гр. Можеш да ги пиеш и в нетренировъчни дни, но според мен е излишно, ако си набавяш достатъчно протеин от храната.
Погледни и статията за БЦАА. :)
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 24.07.12 12:37.
Аз ползвам същите БЦАА. Пия ги само в тренировъчни дни по 5 лъжички разтворени в 1,5 литра вода по време на тренировката. Но до края на тренировката гледам да съм ги изпил, защото после пия протеин. На теб 5 лъжици може и да са ти много. Може да си ги пиеш и както пише на кутията.
Информация за теб липсва. Дори не си си направил труда да прочетеш какво пише за въпросния продукт. Аз мойте БЦА ги приемам сутрин след закуската около 30-40 мин + мулти витамин и веднага след тренировка. В почивен ден след закуската по същия начин и още един прием, ако имам възможност вечерта. В предвид малката доза можеш да ги приемаш по 2 лъжици. Избрания продукт от теб има в кутията си мерителна лъжица 6.5 грама. 2 лъжици = 2 дози.
24.07.13
18:56
Диня
24.07.13
18:59
Плодов пунш
Може ли тези, които са ползвали продукта да споделят предпочитан вкус .. Благодаря предварително :)
Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 24.07.13 20:42.
казано от Madboy на 24.07.13, 18:41:
Грозде и диня
казано от Владимир на 24.07.13, 18:56:
Диня
казано от Херцог Трън на 24.07.13, 18:59:
Плодов пунш
На вкус и на цвет, товарищей нет. :D :D :D
Да ме прощават русофилите, ако не съм го написал правилно, но познанията ми по руски са толкова “обширни”, че дори учителката ми по руски го признаваше с безапелационното: Дори и да искам, не мога да вкарам всичките падежи в едно изречение, както го прави Владо.
е ясно е това, че всеки си има собствен вкус, но все пак исках да чуя някое друго мнение, никога не е излишно .. знам ли, може пък да си има някакъв изявен фаворит при вкусовете :D
За това са мострите (ако има) опитваш и преценяш сам ;)
ПП Има!
Мнението беше редактирано от Valdis на 24.07.13 21:15.
Охо супер .. признавам си за това не се бях сетил. Благодаря, сега ще сведа до минимум шанса да пия добавка която да не ми харесва на вкус .. а като чета из форума, особено при BCAA пудрите, това е доста срещано явление :D
09.02.14
17:51
Защо си се спрял точно на тези?
09.02.14
18:09
Какво имате против Pure Nutrition BCAA Blast ?!
казано от Master Admin на 09.02.14, 18:09:
Какво имате против Pure Nutrition BCAA Blast ?!
Какво имаш за Pure nutrition bcaa blast ?
09.02.14
18:38
на Scitec не бих взела нищо дори да ми го подаряват. А на BCAA Blast си мисля, че за тези пари би взел доста по-качествен продукт, например: Xtend, Amix BCAA elite rate, Amino Decanate, Mex BCAA, и т.н. Във всички изброени има по-голямо съдържание на левцин, а той ти е най-важната аминокиселини след глутамина, разбира се.
09.02.14
19:20
Една от причините е, че ги вземам по-евтино.Една кутия от тези продукти ми излиза 39лв.
Мен сщо ме вълнува тази тема в момента и така и не намерих нещо ,което да изглежда по-добре от BCAA blast na Pure nutrition. За толкова пари в тези дози. Тези на MEX гледам ,че ги хвалят доста напоследък ,но за 50лв за 500грама с 16 грама на доза не ми излиза сметката :)
Ето това ми изглежда добре: Saturn Supplements - BCAA-5000 500грама за 50лв при 5 грама на доза.
Съотношението на L-Leucine, L-Isoleucine and L-Valine в доза е 2,5гр /1,25гр/1,25гр наблягал много ана БЦАА
Мисля ,че изглежда напъно смислен избор.
09.02.14
15:05
Кое препоръчвате да взема?В момента пия първа кутия от PURE NUTRITION BCAA Blast с креатин монохидрат на Оптимум.Доволен съм, но май доволството ми идва главно от креатина :)Мноооого пауър дава.
Та да си дойдем на въпроса, коя от двете марки е за предпочитане?
10.02.14
19:45
при тези на МЕХ само левцина ти е 7-8 грама, 30 дози са и се пият по време на тренировка като ги разтваряш във водата.
Тези който ти си посочил трябва да приемаш по една доза преди и една след тренировка за да усетиш нещо, ако въобще усещаш нещо от аминокисели. И щом наблягаш на БЦАА гледай количеството на левцина в тях, защото той е най-важната аминокиселина след глутамина.
Малко да се отклоня от темата ,но ми попаднаха доста изгодно едни телешки аминокиселини на UNIVERSAL. Какво ви е мнението за тях. Като цяло мнението ви за телешките аминокиселини.
казано от Gergi_81 на 11.02.14, 14:13:
Малко да се отклоня от темата ,но ми попаднаха доста изгодно едни телешки аминокиселини на UNIVERSAL. Какво ви е мнението за тях. Като цяло мнението ви за телешките аминокиселини.
Не са лош избор, но при дневен прием от 20 хапа нагоре ;)
Изпил съм няколко кутии от тях както и uni-liver и получавах добро възстановяване. Приема ми беше по 6 хапа с всяко хранене.
11.02.14
16:26
казано от the_powerpuff_girl на 10.02.14, 19:45:
при тези на МЕХ само левцина ти е 7-8 грама, 30 дози са и се пият по време на тренировка като ги разтваряш във водата.
Тези който ти си посочил трябва да приемаш по една доза преди и една след тренировка за да усетиш нещо, ако въобще усещаш нещо от аминокисели. И щом наблягаш на БЦАА гледай количеството на левцина в тях, защото той е най-важната аминокиселина след глутамина.
Много важен глутаминът..Толкова,че е напълно ненужен.
Толкова проучвания и все още се бълват глупости и глупости по форумите,не само тук.
13.02.14
19:26
Тъй като глутамина е най-често срещаната аминокиселина в мускулната тъкан (около 60%) си мисля, че има някаква важност. Не искам да обременявам някой с мнението си и ако греша някъде се извинявам. Въпрос на личен избор дали ще пиеш или не каквито и да е добавки, но лично за мен глутамина си е важен.
13.02.14
19:34
Според проучванията,които показват,че дори не помага за задържането на мускулна маса..
А отделно на друга страна е опитът на хората,които твърдят само за плацебо ефекта. Чел във форуми разсъждения за 50-60 + гр на ден дали би имало ефект върху възстановяването,ама не смятам,че всеки,който взема глутамин ще го употребява в толкова високи дози и ще дава повече от минимална заплата на месец само за глутамин.
Мнението беше редактирано от Teen Power на 13.02.14 19:35.
Днес направих първата си треинировка с въпросните аминокиселини. 40мин пред трен 5 гр.креатин и след 20 мин една доза от BCAA BLAST(грозде....много приятен вкус) След 20 минутки си наравих тренировката ,която удължих с няколко серии и стана общо около час и половина. По време на тренировката пих още една доза на малки глътки между отделните упржнения. След тренировката си допих аминките заедно с 1 доза креатин и 1 банан. а след 10-тина минутки една доза gold standard.
Досега тренирах по съия начин ,но без аминокиселините ,като преди тренировка вместо тях взимах протеина. Не усетих някакво по-различно възстановяване от тях ,но определено имах малко повече енергия по време на тренировката.
Според вас да променя ли нещо в начина на прием ,или да си ги джуркам така. Като цяло ме вълнува повече възстановяването и чистенето на мазнини,като не искам да губя маса ,даже ако може и да кача малко :)
казано от Gergi_81 на 13.02.14, 20:59:
Днес направих първата си треинировка с въпросните аминокиселини. 40мин пред трен 5 гр.креатин и след 20 мин една доза от BCAA BLAST(грозде....много приятен вкус) След 20 минутки си наравих тренировката ,която удължих с няколко серии и стана общо около час и половина. По време на тренировката пих още една доза на малки глътки между отделните упржнения. След тренировката си допих аминките заедно с 1 доза креатин и 1 банан. а след 10-тина минутки една доза gold standard.
Досега тренирах по съия начин ,но без аминокиселините ,като преди тренировка вместо тях взимах протеина. Не усетих някакво по-различно възстановяване от тях ,но определено имах малко повече енергия по време на тренировката.Според вас да променя ли нещо в начина на прием ,или да си ги джуркам така. Като цяло ме вълнува повече възстановяването и чистенето на мазнини,като не искам да губя маса ,даже ако може и да кача малко :)
Ами да, например да дигнеш дозите на това BCAA. Знаеш съдържанието, знаеш и колко са коментирани работещите дози :)
Аз пробвах както е описано на опаковката ,понеже гледам и финансовата гледна точка. А и се надявах БЦАА-то в протеина да допълва картинката. Но явно за да усетя по-силен ефект ще ги праскам по 10 гр. преди и 10гр.по време на трен. :)
Както казва един познат клтурист....”формулата на успеха е ОТ ВСИЧКО ПО МНОГО ! “
14.02.14
13:56
Модерация: Мнение без връзка с темата!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.02.14 13:57.
14.02.14
17:48
Какъв точно ефект се надяваш да усетиш от аминокиселини? И как усети, че те възстановяват “по различен начин” ? Следващият път си вземи просто някакви по-концентрирани, вместо да пиеш по 1 кг аминокиселини на ден, и ще ти излезе по-евтино.
14.02.14
17:55
казано от the_powerpuff_girl на 14.02.14, 17:48:
Следващият път си вземи просто някакви по-концентрирани, вместо да пиеш по 1 кг аминокиселини на ден, и ще ти излезе по-евтино.
Предложи някакви ‘по-концентрирани’, моля. :)
Вече няколко тренировки с малко по-завишени дози и всичко се получава много добре. Пия по 2 дози разтворени в 600мл вода (половината преди трен. и допивам по време на трен.) И една доза след тренировка. Всичко е супер с този продукт според мен. Мисля,че пак ще повторя,но ще опитам и MEX BCAA 9K. просто като хап идеята ми допада повече. С тия чорби малко ми тежи по време на трен. :)
Мнението беше редактирано от Gergi_81 на 16.02.14 18:01.
16.02.14
20:31
Последните, които си взех, имаха УЖАСЕН ВКУС, а дори са капсули и не се разтварят, пак беше гадно - смятай. Не знам какво им имаше, но нещо им имаше, от тогава не съм си взимала повече, имай го предвид като инфо :)
Благодаря ти за съвета,Ади. А можеш ли да ми предложиш някакъв вариант около 50лв за поне 40-45 дози. Това как ти се струва ***
Модерация: Нарушаване на правилата!
Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 16.02.14 20:59.
16.02.14
21:01
Съставът е същият като на Мекс 9k - 2:1:1 , така че, ако това търсиш - става, но марката не съм я пробвала. Тези http://shop.bb-team.org/scitec-bcaa-x-press?sku=1659 са също 500 гр 2:1:1 + че са и по-евтини :) Но са неовкусени
Извинявам се за нарушението на правилата. Не се съобразих.
А за цната ,тези на scitec идват по-скъпи. Аз имам други цени в този сайт ,който неумместно бях публикувал. Но тези на Saturn ми идват около 49лв. въпроса е дали в тези 5 грама BCAA качеството и усвояемоста им ,ще е като на всеки друг продукт със съдържание на въпросните 3 аминокиселини.
А ако може Ади да ми предложиш нещо в съотношение 6:1:1 или 8:1:1 или не нещо по-ралзично от 2:1:1 ше съм много благодарен.Понеже виждам ,че си наясно с аминокиселините. Най-важна за мене е цената да ми излиза под 0,60 0,70лв за доза. За да мога да си пия поне 3 дози дневно в дни с трнировка.
Gergi 81 гледай количеството на BCAA, не само съотношението в доза/единичен прием ! BCAA Blast да пил съм ги, работят, но при 3-4 дози по време на тренировка и още толкова между храненията и да речем, че за един ден приемаш по 6 дози средно сам можеш да си направиш извода дали си заслужават за паричките. Имат минимално съдържание 4грама в доза, ако не се лъжа.
Adriana Dacheva, можете ли и на мен да предложите, че ми стана интересно (makeup) :P
17.02.14
23:07
Цветомир Неделчев, вие сте по-компетентен по тези въпроси :))