Pure Nutrition BCAA Blast

Прескочи до:

24.07.12
12:07

Здравейте. Имам няколко въпроса относно продукта. Какъв е най-добрия начин на приемане преди/след, преди/повреме, преди/повреме/след и т.н. Какви са дозите, които взимате и според значение кг/ръст ли се взимат? Също така искам да попитам от къде бих могъл да си намеря мерителна лъжичка 6,5г., понеже не съм взимал добавки и нямам такава, а ако няма от къде как бих могъл да изчислявам дозировката, след като нямам и малък кантар до 3кг например. Също така БЦАА се приема само в тренировъчни дни или..? Съжалявам за невежеството и многото въпроси, но какво да се прави..Благодаря предварително и моля без иронични коментари.. :)

Приемай ги по време или след тренировката, по около 10-тина грама БЦАА - 2, 2.5 мерителни лъжички. Лъжичка има вътре в продукта, която отговаря на една доза - 6,5гр. Можеш да ги пиеш и в нетренировъчни дни, но според мен е излишно, ако си набавяш достатъчно протеин от храната.

Погледни и статията за БЦАА. :)

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 24.07.12 12:37.

25.07.12
00:00

Аз ползвам същите БЦАА. Пия ги само в тренировъчни дни по 5 лъжички разтворени в 1,5 литра вода по време на тренировката. Но до края на тренировката гледам да съм ги изпил, защото после пия протеин. На теб 5 лъжици може и да са ти много. Може да си ги пиеш и както пише на кутията.

25.07.12
01:33

Информация за теб липсва. Дори не си си направил труда да прочетеш какво пише за въпросния продукт. Аз мойте БЦА ги приемам сутрин след закуската около 30-40 мин + мулти витамин и веднага след тренировка. В почивен ден след закуската по същия начин и още един прием, ако имам възможност вечерта. В предвид малката доза можеш да ги приемаш по 2 лъжици. Избрания продукт от теб има в кутията си мерителна лъжица 6.5 грама. 2 лъжици = 2 дози.

24.07.13
18:41

Грозде и диня

24.07.13
18:56

Диня

Плодов пунш

24.07.13
18:34

Може ли тези, които са ползвали продукта да споделят предпочитан вкус .. Благодаря предварително :)

Мнението беше редактирано от Димитър Михайлов на 24.07.13 20:42.

24.07.13
20:44

казано от Madboy на 24.07.13, 18:41:

Грозде и диня

казано от Владимир на 24.07.13, 18:56:

Диня

казано от Херцог Трън на 24.07.13, 18:59:

Плодов пунш

На вкус и на цвет, товарищей нет. :D :D :D

Да ме прощават русофилите, ако не съм го написал правилно, но познанията ми по руски са толкова “обширни”, че дори учителката ми по руски го признаваше с безапелационното: Дори и да искам, не мога да вкарам всичките падежи в едно изречение, както го прави Владо.

24.07.13
21:10

е ясно е това, че всеки си има собствен вкус, но все пак исках да чуя някое друго мнение, никога не е излишно ..  знам ли, може пък да си има някакъв изявен фаворит при вкусовете :D

24.07.13
21:14

За това са мострите (ако има) опитваш и преценяш сам ;)

ПП Има!

Мнението беше редактирано от Valdis на 24.07.13 21:15.

24.07.13
21:35

Охо супер .. признавам си за това не се бях сетил. Благодаря, сега ще сведа до минимум шанса да пия добавка която да не ми харесва на вкус .. а като чета из форума, особено при BCAA пудрите, това е доста срещано явление :D

09.02.14
17:47

За мен и двете не са за предпочитане.

Защо си се спрял точно на тези?

09.02.14
18:09

Какво имате против Pure Nutrition BCAA Blast ?!

09.02.14
18:16

казано от Master Admin на 09.02.14, 18:09:

Какво имате против Pure Nutrition BCAA Blast ?!

Какво имаш за Pure nutrition bcaa blast ?

09.02.14
18:38

на Scitec не бих взела нищо дори да ми го подаряват. А на BCAA Blast си мисля, че за тези пари би взел доста по-качествен продукт, например: Xtend, Amix BCAA elite rate, Amino Decanate, Mex BCAA, и т.н. Във всички изброени има по-голямо съдържание на левцин, а той ти е най-важната аминокиселини след глутамина, разбира се.

09.02.14
19:20

Една от причините е, че ги вземам по-евтино.Една кутия от тези продукти ми излиза 39лв.

09.02.14
19:59

Мен сщо ме вълнува тази тема в момента и така и не намерих нещо ,което да изглежда по-добре от BCAA blast na Pure nutrition. За толкова пари в тези дози.  Тези на MEX гледам ,че ги хвалят доста напоследък ,но за 50лв за 500грама с 16 грама на доза не ми излиза сметката :)

Ето това ми изглежда добре: Saturn Supplements - BCAA-5000 500грама за 50лв при 5 грама на доза.
Съотношението на L-Leucine, L-Isoleucine and L-Valine в доза е 2,5гр /1,25гр/1,25гр наблягал много ана БЦАА
Мисля ,че изглежда напъно смислен избор.

09.02.14
15:05

Кое препоръчвате да взема?В момента пия първа кутия от PURE NUTRITION BCAA Blast с креатин монохидрат на Оптимум.Доволен съм, но май доволството ми идва главно от креатина :)Мноооого пауър дава.
Та да си дойдем на въпроса, коя от двете марки е за предпочитане?

10.02.14
19:45

при тези на МЕХ само левцина ти е 7-8 грама, 30 дози са и се пият по време на тренировка като ги разтваряш във водата.
Тези който ти си посочил трябва да приемаш по една доза преди и една след тренировка за да усетиш нещо, ако въобще усещаш нещо от аминокисели. И щом наблягаш на БЦАА гледай количеството на левцина в тях, защото той е най-важната аминокиселина след глутамина.

11.02.14
14:13

Малко да се отклоня от темата ,но ми попаднаха доста изгодно едни телешки аминокиселини на UNIVERSAL. Какво ви е мнението за тях. Като цяло мнението ви за телешките аминокиселини.

11.02.14
14:47

казано от Gergi_81 на 11.02.14, 14:13:

Малко да се отклоня от темата ,но ми попаднаха доста изгодно едни телешки аминокиселини на UNIVERSAL. Какво ви е мнението за тях. Като цяло мнението ви за телешките аминокиселини.

Не са лош избор, но при дневен прием от 20 хапа нагоре ;)

Изпил съм няколко кутии от тях както и uni-liver и получавах добро възстановяване. Приема ми беше по 6 хапа с всяко хранене.

11.02.14
16:26

казано от the_powerpuff_girl на 10.02.14, 19:45:

при тези на МЕХ само левцина ти е 7-8 грама, 30 дози са и се пият по време на тренировка като ги разтваряш във водата.
Тези който ти си посочил трябва да приемаш по една доза преди и една след тренировка за да усетиш нещо, ако въобще усещаш нещо от аминокисели. И щом наблягаш на БЦАА гледай количеството на левцина в тях, защото той е най-важната аминокиселина след глутамина.

Много важен глутаминът..Толкова,че е напълно ненужен.
Толкова проучвания и все още се бълват глупости и глупости по форумите,не само тук.

13.02.14
19:26

Тъй като глутамина е най-често срещаната аминокиселина в мускулната тъкан (около 60%) си мисля, че има някаква важност. Не искам да обременявам някой с мнението си и ако греша някъде се извинявам. Въпрос на личен избор дали ще пиеш или не каквито и да е добавки, но лично за мен глутамина си е важен.

13.02.14
19:34

Според проучванията,които показват,че дори не помага за задържането на мускулна маса..
А отделно на друга страна е опитът на хората,които твърдят само за плацебо ефекта. Чел във форуми разсъждения за 50-60 + гр на ден дали би имало ефект върху възстановяването,ама не смятам,че всеки,който взема глутамин ще го употребява в толкова високи дози и ще дава повече от минимална заплата на месец само за глутамин.

Мнението беше редактирано от Teen Power на 13.02.14 19:35.

13.02.14
20:59

Днес направих първата си треинировка с въпросните аминокиселини. 40мин пред трен 5 гр.креатин и след 20 мин една доза от BCAA BLAST(грозде....много приятен вкус) След 20 минутки си наравих тренировката ,която удължих с няколко серии и стана общо около час и половина. По време на тренировката пих още една доза на малки глътки между отделните упржнения. След тренировката си допих аминките заедно с 1 доза креатин и 1 банан. а след 10-тина минутки една доза gold standard.
Досега тренирах по съия начин ,но без аминокиселините ,като преди тренировка вместо тях взимах протеина. Не усетих някакво по-различно възстановяване от тях ,но определено имах малко повече енергия по време на тренировката. 

Според вас да променя ли нещо в начина на прием ,или да си ги джуркам така. Като цяло ме вълнува повече възстановяването и чистенето на мазнини,като не искам да губя маса ,даже ако може и да кача малко :)

13.02.14
21:22

казано от Gergi_81 на 13.02.14, 20:59:

Днес направих първата си треинировка с въпросните аминокиселини. 40мин пред трен 5 гр.креатин и след 20 мин една доза от BCAA BLAST(грозде....много приятен вкус) След 20 минутки си наравих тренировката ,която удължих с няколко серии и стана общо около час и половина. По време на тренировката пих още една доза на малки глътки между отделните упржнения. След тренировката си допих аминките заедно с 1 доза креатин и 1 банан. а след 10-тина минутки една доза gold standard.
Досега тренирах по съия начин ,но без аминокиселините ,като преди тренировка вместо тях взимах протеина. Не усетих някакво по-различно възстановяване от тях ,но определено имах малко повече енергия по време на тренировката. 

Според вас да променя ли нещо в начина на прием ,или да си ги джуркам така. Като цяло ме вълнува повече възстановяването и чистенето на мазнини,като не искам да губя маса ,даже ако може и да кача малко :)

Ами да, например да дигнеш дозите на това BCAA. Знаеш съдържанието, знаеш и колко са коментирани работещите дози :)

14.02.14
08:49

Аз пробвах както е описано на опаковката ,понеже гледам и финансовата гледна точка. А и се надявах БЦАА-то в протеина да допълва картинката. Но явно за да усетя по-силен ефект ще ги праскам по 10 гр. преди и 10гр.по време на трен. :)

Както казва един познат клтурист....”формулата на успеха е ОТ ВСИЧКО ПО МНОГО ! “

14.02.14
13:56

Модерация: Мнение без връзка с темата!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 14.02.14 13:57.

14.02.14
17:48

Какъв точно ефект се надяваш да усетиш от аминокиселини? И как усети, че те възстановяват “по различен начин” ? Следващият път си вземи просто някакви по-концентрирани, вместо да пиеш по 1 кг аминокиселини на ден, и ще ти излезе по-евтино.

казано от the_powerpuff_girl на 14.02.14, 17:48:

Следващият път си вземи просто някакви по-концентрирани, вместо да пиеш по 1 кг аминокиселини на ден, и ще ти излезе по-евтино.

Предложи някакви ‘по-концентрирани’, моля. :)

14.02.14
20:26

1кг памук или 1кг желязо .....кое тежи повече? :)

16.02.14
11:25

Вече няколко тренировки с малко по-завишени дози и всичко се получава много добре. Пия по 2 дози разтворени в 600мл вода (половината преди трен. и допивам по време на трен.) И една доза след тренировка. Всичко е супер с този продукт според мен. Мисля,че пак ще повторя,но ще опитам и MEX BCAA 9K. просто като хап идеята ми допада повече. С тия чорби малко ми тежи по време на трен. :)

Мнението беше редактирано от Gergi_81 на 16.02.14 18:01.

Последните, които си взех, имаха УЖАСЕН ВКУС, а дори са капсули и не се разтварят, пак беше гадно - смятай. Не знам какво им имаше, но нещо им имаше, от тогава не съм си взимала повече, имай го предвид като инфо :)

16.02.14
20:39

Благодаря ти за съвета,Ади. А можеш ли да ми предложиш някакъв вариант около 50лв за поне 40-45 дози. Това как ти се струва ***

Модерация: Нарушаване на правилата!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 16.02.14 20:59.

Съставът е същият като на Мекс 9k - 2:1:1 , така че, ако това търсиш - става, но марката не съм я пробвала. Тези http://shop.bb-team.org/scitec-bcaa-x-press?sku=1659 са също 500 гр 2:1:1 + че са и по-евтини :) Но са неовкусени

17.02.14
22:41

Извинявам се за нарушението на правилата. Не се съобразих.

А за цната ,тези на scitec идват по-скъпи. Аз имам други цени в този сайт ,който неумместно бях публикувал. Но тези на Saturn ми идват около 49лв. въпроса е дали в тези 5 грама BCAA качеството и усвояемоста им ,ще е като на всеки друг продукт със съдържание на въпросните 3 аминокиселини.

А ако може Ади да ми предложиш нещо в съотношение 6:1:1 или 8:1:1 или не нещо по-ралзично от 2:1:1 ше съм много благодарен.Понеже виждам ,че си наясно с аминокиселините. Най-важна за мене е цената да ми излиза под 0,60 0,70лв за доза. За да мога да си пия поне 3 дози дневно в дни с трнировка.

17.02.14
22:59

Gergi 81 гледай количеството на BCAA, не само съотношението в доза/единичен прием ! BCAA Blast да пил съм ги, работят, но при 3-4 дози по време на тренировка и още толкова между храненията и да речем, че за един ден приемаш по 6 дози средно сам можеш да си направиш извода дали си заслужават за паричките. Имат минимално съдържание 4грама в доза, ако не се лъжа.

17.02.14
23:04

Adriana Dacheva, можете ли и на мен да предложите, че ми стана интересно (makeup) :P

Цветомир Неделчев, вие сте по-компетентен по тези въпроси :))

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1