07.02.14
16:25
Здравейте, от малка спортувам, волейбол, бягане, на по-късен етап започнах и с фитнес, но уви вече бях голяма и трябваше да работя, следователно времето за тренировки намаля, а постепенно и силата за тях изчезна. И какво стана... спрях да тренирам, спрях да се движа, дори градския транспорт и ходенето от спирка до спирка изчезна, защото започнах да се движа с кола. Така движението ми сведе до минимум. Храненето ми не е за гордост, предимно тесто и въглехидрати, късните часове са ми най-вкусни :D Звучи ви като описание на някой вече наистина надебелял човек нали? Само че качих само 5, 6 кг, които дори не личат фрапантно. Основно мазнините се насочиха към корема, паласките и талията ми. И за да ме разберете по ясно ще ви кажа, че изглеждам добре в дрехи, но в много прилепнали и светли дрехи се забелязва пухкавата ми талия (краката и дупето ми са супер, за тях по половин, един см сваляне ще е достатъчно). Лошото е, че коремът ми става доста неприятен, за това си възстанових желанието за тренировки и от няколко седмици съм много редовна във фитнеса. Имам изготвен режим и тренировки от Любомир Иванов. Тренировката ми е от две части, които редувам, за горната част на тялото и за долната, като след всяка тренировка завършвам с 20 минути кардио на пътеката със скорост 7км/ч. Диетата ми е предимно от протеин, въглехидратите са предимно на обяд, вечер никакви и имам 5 хранения за деня. Понеже мисля, че така няма да имам желания ефект (понеже коремът ми е значително по-дебел от краката и дупето, т.е. той трябва да се топи), не мисля че силовите тренировки и толкова малко кардио ще ми свършат работа ( 3 пъти седмично на фитнес с горе посочената програма). За това реших да си спазвам тази диета, но да не правя силови тренировки, а да правя 4,5 пъти седмично кардио по 1 час. Какво ще кажете за моите фитнес откровения и решения, дали се насочвам правилно или имам нужда от промяна?
Благодаря ви фитнес разбирачи :D
Темата беше редактирана от Петя Петрова на 07.02.14 16:28.
07.02.14
16:34
казано от Петя Петрова на 07.02.14, 16:25:
Понеже мисля, че така няма да имам желания ефект (понеже коремът ми е значително по-дебел от краката и дупето, т.е. той трябва да се топи), не мисля че силовите тренировки и толкова малко кардио ще ми свършат работа...
Грешиш. :)
казано от Петя Петрова на 07.02.14, 16:25:
За това реших да си спазвам тази диета, но да не правя силови тренировки, а да правя 4,5 пъти седмично кардио по 1 час. Какво ще кажете за моите фитнес откровения и решения, дали се насочвам правилно или имам нужда от промяна?
Идеята ти означава драстично намаляване на ефективността на режима. Гарантирано.
По-скоро можеш да елиминираш кардио-заниманията, от колкото силовите тренировки.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.02.14 16:37.
Аз не разбирам... как първо гласуваш на някого доверие и съответно си плащаш за услуга, след което на база собствения си никакъв опит, решаваш да пренебрегнеш указанията на човека :Д :Д
Мнението беше редактирано от ddd на 07.02.14 16:41.
07.02.14
17:16
Например когато правя силова трнировка и кардио след това почти не се потя, освен това искам предимно да отслабвам следователно не мисля, че силовата тренировка може да ми е достатъчно интензивна, че дори да отслабвам, кардиото смятам, че е малко предвид това че искам да свалям корем. Мислиш ли, че за 20 минути тичане 3 пъти в седмицата ще имам резултати? Според мен не по-рано от една година с тази програма на Любомир Иванов
07.02.14
17:35
казано от Петя Петрова на 07.02.14, 17:16:
Например когато правя силова трнировка и кардио след това почти не се потя
Нима потенето е показателно за процесите на намаляване на телесните мазнини?
освен това искам предимно да отслабвам следователно не мисля, че силовата тренировка може да ми е достатъчно интензивна, че дори да отслабвам, кардиото смятам, че е малко предвид това че искам да свалям корем.
Така смяташ ти. Опитвам се да ти кажа, че в главата ти има митология, т.е. неща, които не се покриват точно с истината.
Мислиш ли, че за 20 минути тичане 3 пъти в седмицата ще имам резултати?
Да, ако силовата част на тренировката ти е достатъчно добра.
Според мен не по-рано от една година с тази програма на Любомир Иванов
Според теб... а дали реално ще стане точно така? :)
07.02.14
17:56
Петя, за жалост преди няколко години и аз мислех като теб. Но за радост, пораснах и това се промени:) Като човек, прекарал ненужно много часове, въртейки колело и тичайки на пътека, без особено голям ефект, ще ти кажа, че ТОЧНО със силовите упражнения ще свалиш мазнини. Това, че си дала пари за нещо, а след това без да имаш изобщо някаква компетенция, решаваш, че ще си правиш каквото мислиш ТИ, изобщо няма да го коментирам, то само говори за себе си. И най-малкото - преди да пробваш нещо, не можеш да го отричаш. Та, вариантите са 2 - приемаш, че човекът, на когото си платила, и има доста голям опит в тези неща, си е свършил работата с оглед и на това, че всички тук ти го казват. Вариант две - правиш си простотията с по 1 час кардио без силови упражнения и виждаш,че нещата не стават точно така. Изборът е твой :) Успех.
Като толкова искаш кардио,го увеличи на 30мин.,но не махай силовите тренировки,те са ядрото на всичко.С 1 час кардио ще изгориш това,което трябва да стопи мазнините :)
Мнението беше редактирано от DS* на 07.02.14 18:13.
07.02.14
18:19
Тук ще намериш отговор на въпросите си, стига да търсиш такъв :)
07.02.14
20:23
Благодаря ви за коментарите и мненията, на тези които наистина дадоха мнение, а не просто да хейтват колко глупаво е от моя страна. По моя въпрос не срещнах две мнения нито тук, нито от четене из форума и интернет. Това ми беше въпроса кой вариант е по-добър. Следващата седмиця започвам с 4 тренировки, като 3 от тях ще са силови с кардио накрая, а четвъртата само кардио. Радвам се, че има подобен форум, където можеш да намериш и получиш информация и така да избегнеш грешки. Ще пиша как върви режима и се надявам скоро да ви покажа плочки
10.02.14
11:43
Здравейте, вчера започнах със силовите тренировки и правилното хранене. Ето как мина моята тренировка:
10 мин. кростренажор за загрявка
Клек с дъбел - 3x15
Коремни преси - махало - 3x15
Лег преса - 3x15
Гръбни екстензии - 15, 7, 15
Лег кърлинг (15 кг) - 15, 15, 10
Коремни преси от легнало положение - 3x15
Leg extensions 3x15
Странични преси 3x11 (за всяка страна)
Външно бедро (20 кг) - 15, 15, 15
Вътрешно бедро (20кг) - 15, 15, 17
Ритници от колянна опора - 20, 20, 20
Повдигане на дупе от легнало положение 3x20
Кардио - пътека - редуване на скоростта 5.5 км/ч и 7 км/ч - 20 мин
Закуска - купичка кисело мляко (200мл) + лъжица овесени ядки и овесени трици + банан + лъжица мед
Втора закуска - Ябълка
Обяд - 100гр пиле на грил + 100гр картофена салата
Вода - 2л
И на вечеря просто не издържах и си направих филийки с кашкавал 3броя
10.02.14
13:05
Защо не вечеряш, Петя :) Вечеряй си съвсем спокойно, не е нужно да “издържаш” особено когато си физически активна :) Но вечеряй хубав източник на протеин + салата и малко зехтин например, а не хляб :) Това не е вечеря
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 10.02.14 13:06.
10.02.14
14:16
Вечерям или пилешко или риба, но не издържах защото бях много гладна и за това си направих филийки.
11.02.14
10:48
Вторият ден от режима ми мина по следния начин:
Закуска: Мляко с овесени ядки и трици, банан и лъжица мед.
Обяд: Пилешка паржола на скара (200 гр) и картофена салата
Междинно ядене: 25гр сурови бадеми
Вечеря: Сьомга на скара и зелена салата с малко зехтин, печени чушки с малко олио и оцет
Вода: Почти 2л
Тренировка: 30 мин кардио
Качвам и снимки на моментното ми тегло и визия, след определен период от време, спазвайки този начин на хранене и тренировки ще кача нови снимки, да видим дали има някакъв резултат.
Мнението беше редактирано от Петя Петрова на 18.02.14 10:40.