10.02.14
13:45
Април месец ще ходя на турне с едно представление по България (София, Плевен, Варна, Стара Загора, Бургас) и искам да си подготвя храната.
Говорим за поне 150 грама протеин на ден.
Единият вариант е да се храня главно в ресторанти или някакви малки местенца със хубава скара.
Другият вариант е да приготвя всичко преди да замина. Говорим за около 5 килограма месо, 30 яйца, 2 килограма зеленчуци, 1 килограм кафяв ориз. Това в приготвено състояние. Храната ще я слагам в кутиите вече приготвена.
Ако се предположи, че храната ще стои на сравнително хладно, неосветено място, но не в хладилник (защото не знам по хотелите дали ще има хладилник), дали храната ще се развали за 7 дни? И според вас за колко дни напред мога да се приготвя?
Навсякъде има хладилник. Хотел без минибар аз не съм виждал. :) Но предполагам мръвката ще замине. Особено това постоянно местене от топло (автобуса) на студено(минибара) влияе много зле на месото.
За два-три дни - ще оцелее, но за повече - съмнявам се. Отделен въпрос е престоят на хранителните продукти в пластмасови кутии.
На твое място бих си купувал храната на място от супермаркетите в големите градове. Все пак не отиваш в пустинята :) Винаги може да измислиш нещо качествено.
Мнението беше редактирано от Петър на 10.02.14 14:07.
10.02.14
14:08
Имаш предвид да купувам неща от топлата витрина? За това не се бях сетил. :)
10.02.14
14:12
Ако имаш възможност си вземи протеинова матрица, и така си решаваш проблема с влаченето на храна. Към матрицата, в зависимост от режима ти, можеш да добавиш някакъв въглехидрат и салата, ако ядеш в заведение. Но не яж боклуците от топлите витрини, защото вътре не е ясно какво точно има, и колко е прясно.
казано от Grey Knight на 10.02.14, 14:08:
Имаш предвид да купувам неща от топлата витрина? За това не се бях сетил. :)
В топлата витрина са неща със съмнителна годност :).
Имах предвид по-скоро сурово-пушени меса, вакумирани пилешки пържоли, млечни, риба - консерва, пушена, плодове и зеленчуци...Такива работи. То не че те са с гарантиран произход и съдържание, но месото в топлата витрина почти винаги се озовава там след като вече е започнало да се разваля на витрината за сурово месо. В големите супермаркети почти нищо не отива “фира” .
10.02.14
14:32
Ясно. Карба е лесен - сурови овесени ядки със лъжица, някакви хлябове.
Протеина ще е тегав. Това с матрицата - вариант е наистина, и ще бъде включено, за да обезпеча пазаруването. Може и някое малко дете на улицата да изям.
10.02.14
14:59
След третия ден каквото и да сложиш в кутиите доста ще си промени вкуса....а и състава...
Що не пробваш да си направиш малко протеинови вафлички? Ако си намериш и половин кило истинска пастърма, си готов за оцеляване в тила на врага ;)
Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 10.02.14 15:00.
казано от Solomon Kane на 10.02.14, 14:59:
След третия ден каквото и да сложиш в кутиите доста ще си промени вкуса....а и състава...
Що не пробваш да си направиш малко протеинови вафлички? Ако си намериш и половин кило истинска пастърма, си готов за оцеляване в тила на врага ;)
Павел е Бог на протеиновите вафли май, виж му в дневника рецептата..има и снимка даже :)
10.02.14
16:52
казано от Grey Knight на 10.02.14, 14:32:
Ясно. Карба е лесен - сурови овесени ядки със лъжица, някакви хлябове.
Протеина ще е тегав. Това с матрицата - вариант е наистина, и ще бъде включено, за да обезпеча пазаруването. Може и някое малко дете на улицата да изям.
Аз като ходя някъде, винаги си нося малка кутия Синта. Така като няма какво да ям, си правя шейк и си решавам проблема. А и не се занимаваш да търсиш хладилник, и въобще това с маджите е гадна работа. Към матрицата винаги можеш да добавиш нещо друго, но поне ще знаеш че основното си си го набавил, пък и те засищат де.
10.02.14
17:00
Кашкавал във вакумирани опаковки. Може да са по 200-300 g (за “еднократна” употреба) или по 400-500 g (режеш на две части). Безпроблемно съхранение при условия, които се осигуряват сравнително лесно. Може да се носи практически навсякъде, без да създава грижи - отваряш, хапваш, хвърляш опаковката и край. В същото време - протеин и мазнини в съотношение 1:1. Когато съм в движение или при непредвидени обстоятелства често си решавам проблемите с кашкавалче...
Сготвено месо също може да издържи 2-3 дни или повече, ако е в хладилник.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.02.14 17:03.
10.02.14
17:01
Аз ползвам една система за вакуумиране на Zepter. Храната издържа с месеци :) Единственият минус е , че си е цифра тази глезотийка
10.02.14
17:07
Комбинирай вариантите - мръвки в буркани,друга храна в кутии, варени яйца за първите 2-3 дни, а за останалите нещо по-трайно. Сетих се за бай Ганьо, какво ли е носил на път за Европата, споням си само, че караше на аванта във влака и на гости, но май през останалото време нагъваше хляб, сланина и праз. И люти чушки. :)
10.02.14
17:13
Консерви риба, 60гр протеин за 3 и нещо, но е удобно...
10.02.14
17:16
Кашкавали извари като основен източник на протеин е бая съмнително,а от витрината пък още повече..
Човече, ти ще ходиш в най-големите градове в България и те притеснява какво ще ядеш, странна работа...?
10.02.14
18:58
Няма да мога готвя, а не искам да давам по 30 лева храна на ден.
казано от Old Timer на 10.02.14, 17:24:
Човече, ти ще ходиш в най-големите градове в България и те притеснява какво ще ядеш, странна работа...?
Предлагам да направиш във всеки град по едно гости (я на вечеря, я на обядче) на някои от съфорумниците, и ей ти проблемът разрешен :D
После ще ми благодариш за идеята ;)
казано от Stela на 10.02.14, 19:15:
казано от Old Timer на 10.02.14, 17:24:
Предлагам да направиш във всеки град по едно гости (я на вечеря, я на обядче) на някои от съфорумниците, и ей ти проблемът разрешен :D
После ще ми благодариш за идеята ;)
Остава да се съгласува цена на куверта във всеки град. ;)
10.02.14
21:32
Като сме в Плевен, след като Марги и Славко ми подарят букет, излитам към тях на вечеря. Готово!
14.02.14
22:19
В София мога да ти пекна няколко кюфтака:):):)
Не знаеш ли къде ще отсядате? Да проучиш предварително с какво разполагат местата, където ще нощувате. Би трябвало да има хладилник навсякъде, така си решаваш много проблеми.
Правила съм го този номер, но за по-малко дни - най-бързо развалящите се неща ги ям първите 2 дни, после карам на сурови ядки, оризовки, месо от скари (или предварително купена риба в собствен сос - да, консерва е и не е желателно, но се предполага че това е рядък случай) и си нося протеин и шейкър.
Зеленчуците са лесни - тях можеш и от там да си вземеш, няма нужда да ги готвиш, а и като цена едва ли ще имат разлика.
казано от Grey Knight на 10.02.14, 21:32:
Като сме в Плевен, след като Марги и Славко ми подарят букет, излитам към тях на вечеря. Готово!
Да, ще те заведем във любимия ни вегетариански ресторант. ;)
...а там ще те посрещнат с червен килим.
Мнението беше редактирано от Margi на 14.02.14 22:22.