11.02.14
19:39
Добър вечер. Бих искал да знам дали има начин да тренирам по-долния начин понеже работя 3 дена нощни смени и 4 дена почивка. Проблема ми е, че след нощната смяна, спя и след това нямам нужната сила, енергия и настроение за тренировки. Дори и да тренирам след това пак съм нощна и се отразява доста.. Възможно ли е (и ако е) как може да се разделят мускулните групи.
Понеделник: Почивка
Вторник: Почивка
Сряда: Почивка
Четвъртък: Гърди + Рамо
Петък: Гръб + Трапец
Събота: Крака
Неделя: Ръце
Възможно ли е да тренирам по-този начин? Целият смисъл е, да тренирам през почивните дни.. :) Поздрави!!!
12.02.14
12:00
Ако питаш, дали може да тренираш 4 поредни дни - на теория може, дори и 5 или 6 дни. Аз лично съм тренирал успешно и всеки един ден, но с дозиране на натоварването.
Опитай, за да знаеш (а и ние), дали е възможно и на практика.
Има вероятност, защо да няма? :)
Аз лично бих се придържал към по-различни варианти:
Бутащи+клек, дърпащи+тяга x 2
Горна - долна х2
2 броя тренировки за цялото тяло - през ден или два.
13.02.14
15:04
Ако бях на твойто място щях да си спя всеки ден от сутрин до следобяд и вечер да си будувам :D
Може да тренираш така, ама ако някой от дните се чувстваш свеж иди тогава да не са ти много наблъскани тренировките, а и 3 дена почивка са не малко
Ако пробвам това?
1. Клекове ( крака )
2. Лег с щанга ( гърди )
3. Флайс от лег ( гърди )
4. Раменни преси ( предно рамо )
5. Разтваряне в страни ( предно рамо )
6. Сгъване с лост ( бицепс )
—————————————————————-
1. Набиране ( гръб )
2. Гребане с щанга/дъмбел ( гръб )
3. Обратен пек-дек ( задно рамо )
4. Мъртва тяга ( гръб )
5. Френско разгъване ( трицепс )
6. Разгъване с една ръка ( трицепс )
*Само се чудя колко серий и повторения..
Мнението беше редактирано от Бау Мяу на 13.02.14 15:36.
Става. Доста добре си се ориентирал всъщност.
Само тези за трицепса ги сложи в ден 1, като аз бих оставил само ференското. Бицепсовото сгъване можеш да го сложиш в ден 2.
Повторения: клек, лег, тяга - няколко серии с 3-8 повторения би следвало да са Ок.
Другите неща, както ти дойдат. В рамките на 20-30 повторения в 2 до 4 серии ти дава достатъчно свобода да си дозираш натоварването.
Не, че не можеш да правиш 5х5 тяга, 50 набирания и незнамколко си гребания. :)
Аз бих започнал с тягата като най-сериозно упражнение, после гребане, набиране и бек-пек, дек...така де. :)
Ако не си правил досега последователни тренировки на клек и тяга, подхождай с внимание. Аз по-скоро бих правил преден клек, в ден преди тяга, но всеки с особеностите си.
Не са ли малко само 2 дни седмично по-този начин... извинете ме за невежеството, но не съм тренирал по-такива начини до сега.. без това е време да сменя тренировките, че застоя не е хубаво нещо :)
Ако искаш да е и в четирите дни, то имаш 2 различни тренировки, които можеш да повториш в рамките на тези 4 дни.
Ако са ти непосилни или те притеснява евентуално претоварване, можеш да ги направиш 4, като 2 от тях са по-леки, например:
Първа:
1. Клекове ( крака )
2. Лег с щанга ( гърди )
3. Флайс от лег ( гърди )
4. Раменни преси ( предно рамо )
5. Разтваряне в страни ( предно рамо )
6. Френско разгъване ( трицепс )
—————————————————————-
Втора:
1. Набиране ( гръб )
3. Гребане с щанга/дъмбел ( гръб )
4. Обратен пек-дек ( задно рамо )
5. Бицепсово сгъване
Трета:
1. Раменни преси от седеж и/или с дъмбели
2. Кофи
3. Лег с тесен хват
4. Разтваряне в страни ( предно рамо )
5. Френско разгъване ( трицепс )
Четвърта:
1. Мъртва тяга ( гръб )
2. Гребане с щанга/дъмбел ( гръб )
3. Набиране ( гръб ).
4. Обратен пек-дек ( задно рамо )
5. Бицепсово сгъване
Това ще го пробвам и ще видим резултатите, ако ме натоварва много ще намаля 2 от 4 серийте и повторенията. Благодаря за което! :)
Едно бързо въпросче отново... мога ли да тренирам по-този начин, но всичко да е 5х5 с почти максимални килограми? (При положение ,че съм на ВВД)