Добре ли е това за гръб??

09.11.05
15:04

Значи карам по 3дневен сплит и във втория ден от седмицата,правя гръб,трицепс и трапец и искам да попитам дали упражненията които првя за гръб са добри ако искам релеф и ако въобще може да се говори за релеф на гръб а не за маса??Та значи:
1.придърпване на верт. скрипец-3x8
2.придърпване на хоризонт. скрипец-3x8
3.гребане с дъмбел-3x8
Като имам предвид че стажа ми е малко за мъртва тяга... :?:

09.11.05
16:18

Със скрипци трудно се прави добър гръб.Трябват ти свободни тежести.Гребане с щанга,дъмбели и Т-щанга.Вкарай ги основно тях в програмата си и резултатите няма да закъснеят

09.11.05
16:19

според мен :
1 Придърпване на скрипец с тесен хват  4х10
2 Придърпване на скрипец с широк хват  4х10
3 Гребане с дъмпел 3х10
така тренирах аз когато навлизах в фитнеса (не че сега не навлизам още де :))

09.11.05
17:18

Ами да,ясно ми е че за добър гръб трябва основно да наблегна на свободните тежести,но при моя не толкова голям стаж(5,макс-6месеца) дали ще е удачно да ги правя,това е и основния ми въпрос,иначе ако няма проблем веднага бих се заел да поразменя упражненията...

09.11.05
17:21

Разбира се че е удачно и наистина за сега не прави мъртва тяга.Први и набирания макар че лично аз не съм му фен ,но е страхотно за разширяване на гърба

09.11.05
17:28

Аха,ясно...Ами раотата ясна-ще преустроя упражненията за гръб а може и да включа набирания,защото именно към по широк гръб се стремя,което е малко клиширано казано,но както и да е...Мерси!  :P

09.11.05
19:39

не ми се отваря нова тема а и гледам че тук е повдигнат въпроса за мъртвата тяга при по младите :lol: аз имам стаж 9месеца и съм на 15.вчера правих тяга за първи път с леки кг и ми хареса.въпроса ми е че не е вредно да правя тяга на тази възраст с леки килограми нали?въпроса ми е малко смешен ама за мен е важен

09.11.05
21:43

ridddick  и  аз съм на толкова стажа ми е 7 месеца и правя тяга от 4месеца сигурно сега я правя 130х6 такаче проблем не виждам.А колкото че на някои стажа им е малак.. ако си ем заложено генетично силовите упражнения не би трябвало да представляват проблем.

09.11.05
22:03

Малко са 3 упражнения  за гръб.Към тези си добави и набиране и си готов.Мъртва тяга както ти казаха прави в по-късен етап.

RE

09.11.05
22:22

ае брато аз на 4-тия си месец почнах да прая тяга и клек
и като зех да ги прая сичко на сичко ми са дигнаха резултатите
и гърба по силен ми стана
мноо я уважавам тягата.
Тея 2-те упражнения мноо дигат тестостерона и хормона на растежа.

09.11.05
23:02

[quote author=“RED_WOLF”]ае брато аз на 4-тия си месец почнах да прая тяга и клек
и като зех да ги прая сичко на сичко ми са дигнаха резултатите
и гърба по силен ми стана
мноо я уважавам тягата.
Тея 2-те упражнения мноо дигат тестостерона и хормона на растежа.

ми и на мен много ми хареса упражнението.докато го правиш ме гледа инструктура и усещах как наистина работи гърба.и за напред смятам да си правя тягата :wink:

11.11.05
19:35

На мене пък,чуковете направо ми пръснаха гърба,хем ги праих със супер мизерна тежест.

12.11.05
00:09

[quote author=“Oblivion_”]На мене пък,чуковете направо ми пръснаха гърба,хем ги праих със супер мизерна тежест.

Като си ги правил чисто и си натоварвал това дето трябва си постигнал нещо не като някои дето искат да покажат колко со силни и си седят с години с един и същ размер и сила

14.11.05
12:31

За гръб аз ти препоръчвам набирания, гребане с дъмбел, и хоризонтален скрипец (все пак искаш и нещо към релеф, това е много подходящо за целта упражнение според мен. Аз почти винати съм го имал в тренировката си и съм много доволен)

14.11.05
19:01

И все пак установих че квото и да каже всеки набиранията са върховно упражнение за гръб,а иначе ще добавя и гребане с дъмбели,чукчета и може би хоризонталния скрипец...Мерси мн на всички!

14.11.05
19:31

Аз доссега правих само обща тренировка :)

Та откакто си разпределих тренировките, тази за гърба е:
2 упражнения на вертикален скрипец
1 на хоризонтален
и набирания :)

Като правя сериите:
1вата - леки 12 повторения
2 и 3-та - тежки 8 повторения
4-та - много тежки - 4 повторения
5-та - като в първата серия - 12 повторения :)

Мисля скоро да почна и със свободни тежести ;)

PH

14.11.05
21:33

Дали ще може да ми кажете какво ще рече чукове :oops:  :oops:

14.11.05
23:17

[quote author=“Phenomena”]Дали ще може да ми кажете какво ще рече чукове :oops:  :oops:

Хората ти дават линкове към сайта.
Толкова ли не можеш да отидеш и да видиш различните упражнения вместо във всяка тема да задаваш безсмислени въпроси?  :?

http://www.bb-team.org/exercise/
Не е толкова сложно ;)

BR

25.11.05
23:05

само искам да използвам тази тема да попитам Миле , или които може да ми обясни как да го правя това гребане с щанга.Аз го правя с дъмбел?Тренировката ми за гръб е следната.Значи ас правя така-първата седмица като правя гръб правя:

1.Набирания с широк хват (4х10)
2.Мъртва тяга (3х12)
3.Хамър (4х10)
4.Чукчета (4x8)

А следвашата седмица като ми доиде пак деня за гр1б правя:

1.Набирания с широк хват (3х10)
2.Т-щанга (3х8)
3.Лодка(хоризонтален скрипец (3х12,10,8,8)
4.Мъртва тяга (4x15)

И най много се дразня от това че има упражнения , които зная че са хубави , а няма къде да ги сложа - пулдаун отпред с раменен хват , гребане с дъмбел(щанга) ......

26.11.05
17:14

Заставаш под наклон 45-75 градуса ловиш щангата в надхват или подхват и придърпваш към корема след това контролирано връщаш в изходно положение

BR

27.11.05
14:48

djgorgio-ASTOR тва не се ли казва чукчета :Р;)?

27.11.05
15:02

[quote author=“Br1ng3r”]djgorgio-ASTOR тва не се ли казва чукчета :Р;)?

Дам така им казват незнайно защо

BR

27.11.05
17:48

djgorgio-ASTOR , значи няма смисъл да права гребане с дъмбел и гребане с щанга в една тренировка ?

27.11.05
18:04

Движението изглежда едно и също но упражненията са различни аз съм ги правил и двете правил съм ги и по единично засега недй да ги правиш заедно тъй като получаваш и без това голям стрес

BR

27.11.05
19:23

Ок,мерси много личи си че не си някой , които не разбира и се занимава с глупости.Мерси много ще го имам в предвид , вярно е че стреса е доста голям от Тягата , Т-щангата , Чукчетата и Хамъра.

27.11.05
22:40

[quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“Br1ng3r”]djgorgio-ASTOR тва не се ли казва чукчета :Р;)?Дам така им казват незнайно защо

А тези чукчета/чукове не представляват ли гребане със щанга/дъмбел,че нещо се обърках.

^V

28.11.05
01:04

[quote author=“Size”][quote author=“djgorgio-ASTOR”][quote author=“Br1ng3r”]djgorgio-ASTOR тва не се ли казва чукчета :Р;)?Дам така им казват незнайно защоА тези чукчета/чукове не представляват ли гребане със щанга/дъмбел,че нещо се обърках.

да, това представляват :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1