казано от Sunny S. на 27.01.14, 16:22:
Трябва да спра да ям толкова късно вечер! През цялото време ми беше некомфортно от това, а и при стойката на глава като се изправих и усетих една тежест в областта на гръдния кош, стомаха, гърлото и “слезнах” в детската поза. След кратка почивка си направих стойката без проблем... Но знам, че проблема е в това, че съм се претоварила с храна снощи... [/color]
Dinner is finished… :D ...за съжаление е прав...всичко се прави на празен стомах, иначе не става. :) А при практика в 5 сутринта, това означава много ранна вечеря.
казано от Маргарита Манева на 27.01.14, 19:00:
казано от Sunny S. на 27.01.14, 16:22:
Трябва да спра да ям толкова късно вечер! През цялото време ми беше некомфортно от това, а и при стойката на глава като се изправих и усетих една тежест в областта на гръдния кош, стомаха, гърлото и “слезнах” в детската поза. След кратка почивка си направих стойката без проблем... Но знам, че проблема е в това, че съм се претоварила с храна снощи... [/color]
Dinner is finished… :D ...за съжаление е прав...
За голямо съжаление! Това ми е любимото хранене за деня (wasntme) От всяко друго мога да се лиша без проблем...
всичко се прави на празен стомах, иначе не става. :) А при практика в 5 сутринта, това означава много ранна вечеря.
Поне часа за практиката съм го оцелила според неговите (и не само) съвети ;)
28.01.2014
Йога:
ॐ 05:30 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ с начинаещи модификации
ॐ 1 час и 20 мин.
ॐ Много по-добре се чувствам дори и с малката промяна на вечерното ядене ... (wait)
ॐ Гледах по-внимателно да се намествам в лотоси и полулотоси... Не успях да направя наклона напред при Йога Мудра! Още ми е трудно с десния крак отдолу и се старая да не насилвам събитията...
ॐ Обръщам повече внимание на “jump back” и “jump trough”, тъй като до сега ги правех доста импровизирано с един излишен отскок, за който не съм готова и се мятам безумно при него...
17:50 - Следработно раздвижване
ॐ - 5 поздрава А, 5 поздрава Б, тазоотварящи с виняси помежду им, разтягане на предна част на бедрата, Навасана (отново не особено успешна) и планкове
ॐ Всичко около 40 мин.
21:50 - Преди сън
ॐ - Йога Нидра
ॐ Докато не легнах на земята не бях усетила, че ми е тежко на корема...
ॐ Към края задремах... (wasntme)
Храна и други:
❀ чай ❀ йохимбе + зелен* + лимон*
ॐ 05:30 - Йога
⌚ 07:45 - Крем от: кокосов орех*, фурми*, сурови какаови зърна*, мака*, канела*, джинджифил*
✽ добавки ✽ - МСМ*
❀ чай ❀ зелен* + мента*
⌚ около 12:30 - Блендирани къпини*, лимон* (с кората), пчелен прашец, мед* и канела
⌚ 14:30 - броколи* на пара в сос от кашу* с куркума*, хим.роз.сол*, босилек и няколко капки ябълков оцет*
ॐ 17:50 - Следработно раздвижване
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 19:30 до 21:00 - зеле*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
- слънчогледови семки*
- малко кисело мляко*
❀ чай ❀ маточина + лавандула*
Мисли разни разнообразни:
✍Днес ще пробвам да преместя Йога Нидра преди сън да видя как ще ми се отрази :) И съответно ще изтегля последното хапване още по-рано! Харесва ми как ми се отразява на усещанията при йогата!
;)
“The period between four and six in the morning is called the Brahmamuhurta, the Brahmic time, or divine period, and is a very sacred time to meditate. (140)”
― Swami Satchidananda, The Yoga Sutras
✍ Напоследък все по-често (да не кажа постоянно) мисля за това, че човек трябва да работи това, което обича... Което пък би трябвало да е това, в което е най-добър... Което би следвало да е това, с което той би бил полезен на света (може би малко силно казано...) ... Което би следвало да е това, за което е тук! Не вярвам в безпричинното съществуване ;)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 29.01.14 09:28.
29.01.2014
Йога:
ॐ малко по-малко от 1 час и 20 мин.
ॐ Отново търпеливо се намествах ...
ॐ “Jump through” с десния крак отдолу го правих в най-начинаещия му вариант, тъй като от упражняването му предните дни съм си ожулила неприятно този крак...
17:55 - Следработно раздвижване
ॐ - 5 поздрава А, 5 поздрава Б, тазоотварящи с виняси помежду им, разтягане на предна част на бедрата, Навасана и планкове
ॐ Всичко около 40 мин.
21:35 - Преди сън
ॐ - Йога Нидра
Храна и други:
⌚ 07:45 - Крем от: кокосов орех*, кашу*, фурми*, сурови какаови зърна*, мака*, канела*, джинджифил*
✽ добавки ✽ - МСМ*
⌚ 12:30 - 13:00 - Блендирани годжи бери*, лимон* (с кората), пчелен прашец и мед* и малко спирулина (колкото да развали цвета ;) )
⌚ 14:50 - овесени ядки* с броколи* на пара и домат* ( с хим.роз.сол*, босилек и малко черен пипер)
ॐ 17:55 - Следработно раздвижване
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 19:30 до 21:00 - зеле*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
- кашкавал
❀ чай ❀ маточина + мента*
✍ Най- накрая съм успяла да пренасям някаква тежест към делтовидните мускули... Цял ден съм с мускулна треска!
✍ След доста мислене по темата и като попрочетох разни работи и изгледах това кратко и позитивно клипче на Кино, реших да спазвам лунните дни стриктно, като не забравям и почивния - шести ден, който смятам да преместя в съботите. И ще гледам и часовете съответно. Например сега новолунието се пада на 30.01, но е в 23:39 часа, съответно аз ще пропусна практиката на 31.01. Та, в тези “почивни дни” мисля да се раздвижвам на кростренажора (както досега), но ще наблягам на думата “раздвижвам”. Ще се опитам (колкото и да ми е трудно) да не се натоварвам много... Ще се опитам и наистина да “се слушам” и когато усетя, че не съм във форма да използвам времето за опити за медитация...
✍ Трябва да преборя един много отвратителен мой недостатък! Всекидневно се опитвам да съм по-добър човек, но колкото и да съм изчистила разни негативни мои страни, все още понякога се появява ужасното чувство на завист… Осъзнавам, че е тъпо и страшно се ядосвам на себе си! (nbad) ЕГО! (wait)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 30.01.14 09:35.
казано от Sunny S. на 30.01.14, 13:41:
Полезно! (sun)
Само не съм съгласна с тъмнозелената точка под кутрето. ;) Особено ако ще балансираш.
30.01.2014
Йога:
ॐ 05:35 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ около 1 час и 15 мин.
ॐ Малко по-добре загрях днес! Ако климатика не беше спрял по средата да се размразява, щеше да е по-приятно! Не случайно не го харесвам това устройство... Друго си е да си запалиш печката на дърва - хем уютно, хем топло през цялото време :)
ॐ - 5 поздрава А, 5 поздрава Б, тазоотварящи с виняси помежду им, разтягане на предна част на бедрата, Навасана, планкове и опити за стойка на ръце (отново със стена и отново по диагонал)
ॐ Всичко около 35 мин.
21:40 - Преди сън
ॐ - Йога Нидра
Храна и други:
ॐ 05:35 - Йога
⌚ 07:45 - Крем от: кашу*, фурми*, сурови какаови зърна*, мака*, канела*, джинджифил*
✽ добавки ✽ - МСМ*
❀ чай ❀ мурсалски* + мента*
⌚ 12:30 - 13:00 - Блендирани къпини*, лимон* (с кората), пчелен прашец, мед* и канела
⌚ 14:40 - овесени ядки* с домати* направени на пюре ( с хим.роз.сол*, босилек и малко черен пипер)
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 19:30 до 21:00 - марули*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
- слънчогледови семки*
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 31.01.14 09:48.
31.01.2014
06:10 Почивен ден (новолуние) :
ॐ - лек стречинг
ॐ - Кростренажор - 35 мин. (13→14 км/ч; 8 км; на 8-ма степен) и 2 минути за разпускане
ॐ - малко леки разтягания за 10 мин.
ॐ Пулс - около 140 и малко повече...
ॐ - 5 поздрава А, 5 поздрава Б, тазоотварящи, разтягане на предна част на бедрата, Навасана, планкове, стойка на ръце, стойка на глава
ॐ Всичко 1 час.
ॐ Много бавно и приятно! Днес по-скоро упражнявах това да се отърва от очакванията (в моя вариант - плановете) и просто правех нещата, както дойде... (nmob)
21:40 - Преди сън
ॐ - Йога Нидра
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен* + лимон*
ॐ 06:10 - Движението
⌚ 07:45 - Шейк от спирулина*, лимон* и пренебрежимо малко джинджифил*
✽ добавки ✽ - МСМ*
⌚ 09:00 - 09:30 - Шейк от: йохимбе, сурови какаови зърна*, мака*, канела, кокосов крем* и мед*
⌚ 14:00 - 14:20 - ябълка* (доста големичка и вкусна)
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 19:30 до 21:20 - салата*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
- слънчогледови семки*
✍ Така и не огладнях през деня! Имах и много работа и не обърнах особено внимание... Очаквах като се прибера да съм освирепяла, но не! Чувствах си се нормално.
✍ И една любима мисъл: “Не съди за книгата по корицата!” :)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 08.06.14 12:24.
01.02.2014
09:20 Почивен ден (редовният шести) :
ॐ - лек стречинг
ॐ - Кростренажор - 40 мин. (11→13→14→15 км/ч; 9,30 км; на 8-ма степен) и 2 минути за разпускане
ॐ Пулс - около 140…
17:00 - Следобедно раздвижване
ॐ - 5 поздрава А, 5 поздрава Б, тазоотварящи, разтягане на предна част на бедрата, Навасана, планкове, стойка на ръце
ॐ Всичко 40 мин.
ॐ Бавно в унисон с апатията ми.
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен* + лимон*
ॐ 09:20 - Движението
✽ добавки ✽ - МСМ*
⌚ 11:00 - омлет от 2 яйца* (с куркума*, хим.роз.сол*, босилек) + броколи* на пара и домат*
⌚ 13:30 - 14:30 - Шейк от: спирулина*, спанак*, морков*, лимон* и щипка хим.роз.сол* (солта беше излишна...)
- сусамов тахан* и тиквени семки
ॐ 17:00 - Следобедно раздвижване
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 18:30 до 21:30 - Огромна купа с: карфиол*, зеле*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
- слънчогледови семки*
- сусамов тахан*
✍ Трябва да си потърся постелка за йога!
✍ Цял ден се нося като сянка... Нещо ми е заспало и апатично... Дали не прекалих със спането? Снощи си легнах малко след 22:00 и станах към 09:00…
Въпреки, че апатията често ме навестява... Особено в почивните дни... Не, че няма какво да правя... Желание нямам!
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 02.02.14 09:36.
02.02.2014
Йога:
ॐ 07:35 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ около 1 час и 20 мин.
ॐ Забавянето идва от наместванията!
17:30 - Вечерно раздвижване
ॐ - 5 поздрава А, 5 поздрава Б, тазоотварящи с виняси помежду им, разтягане на предна част на бедрата, Навасана, планкове и стойка на ръце
ॐ Всичко около 40 мин.
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен* + лимон*
ॐ 07:35 - Йога
⌚ 09:40 - ябълка*
⌚ 10:15 - овесени ядки* с кисело мляко*, канела и мака*
✽ добавки ✽ - МСМ*
⌚ 13:00 - Шейк от: спанак*, лимон*, морков* и отделно спирулина* (за да не ми разваля шейка ;) )
⌚ 15:00 - омлет от 2 яйца* (с куркума*, хим.роз.сол* и босилек) с броколи* на пара
ॐ 17:30 - Вечерно раздвижване
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 19:30 до 21:00 - салата*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- половин котлет от сьомга на пара
- тиквени семки
- слънчогледови семки*
✍Като че ли ми е по-добре да ставам по-раничко... Някак по-свежа съм и деня ми е по- ползотворен :)
✍След като за пореден път изгледах този филм снощи, пак се върнах в страната на чудесата (wasntme)...
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 03.02.14 11:02.
03.02.2014
Йога:
ॐ около 1 час и 15 мин.
ॐ - 5 поздрава А, 3 поздрава Б, тазоотварящи с виняси помежду им, Навасана
ॐ - Йога Нидра
ॐ Всичко около 40 мин.
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен* + лимон*
⌚ 07:10 - спирулина*
⌚ 07:45 - Крем от: кашу*, сурови какаови зърна*, мака*, канела*, мед*, джинджифил*
✽ добавки ✽ - МСМ*
⌚ 12:30 - 13:00 - Фреш от: спанак*, лимон*, морков* и ябълка*
⌚ 15:00 - омлет от 2 яйца* (с куркума*, хим.роз.сол* и босилек) с броколи* на пара и домат
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 19:30 до 21:00 - салата*, малко спанак*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
- слънчогледови семки*
✍ Много неспокойна нощ... Будих се 300 пъти... (dull)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 04.02.14 12:53.
04.02.2014
Йога:
ॐ малко повече от 1 час и 15 мин.
ॐ Лек прогрес в начинанието да не се насилвам... (wait)
17:45 - Следработно раздвижване
ॐ - 5 поздрава А, 3 поздрава Б, малко разтягане на предната част на бедрата, 1-2 тазоотварящи, Навасана, планкове
ॐ - Йога Нидра (Пак съм се унесла по някое време. Губи ми се част от записа... А накрая една мушица, решила да се разходи по челото ми, ме стресна и се раздвижих преждевременно.)
ॐ Всичко около 45 мин.
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен* + лимон*
⌚ 07:50 - Крем от: бадеми*, кокосов крем*, сурови какаови зърна*, мака*, канела*, мед*, джинджифил*
✽ добавки ✽ - МСМ*
❀ чай ❀ йоги чай* с лимон, джинджифил, зелен и др.
⌚ 12:30 - 12:50 - Фреш от: спанак*, лимон*, морков* и ябълка*
⌚ 14:45 - омлет от 2 яйца* (с куркума*, хим.роз.сол* и босилек) с броколи* на пара и домат
ॐ 17:45 - Следработно раздвижване
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 19:30 до 21:05 - салата*, малко спанак*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
- сусамов тахан*
- слънчогледови семки*
малко татково червено вино*
(wait)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 04.02.14 21:33.
05.02.2014
Йога:
ॐ около 1 час и 20 мин.
ॐ Много трудно загрявам десния крак. По скоро отварянето на таза в тази посока... Усещам напрежение в коляното поне до към средата на практиката. И това ме бави, тъй като отделям доста време да се наместя така, че да няма напрежение, където не трябва...
17:50 - След работа
ॐ - Йога Нидра
По- скоро беше опит за йога нидра, имайки предвид мотокара, който се опитваше да запали навън и напъните на някой от къщата да влезне на моя етаж, въпреки че са предупредени, че след работа поне до 19:00 е заключено и да не ме закачат...
ॐ Днес оставих само Йога Нидра след работа, без движението, за да мога да си свърша всички домашни задачки по-рано и по-спокойно и да си легна рано.
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен* + лимон*
⌚ 07:50 - Крем от: кашу*, кокосов крем*, сурови какаови зърна*, мака*, канела*, мед*, джинджифил*
✽ добавки ✽ - МСМ*
⌚ до към 13:00 - Фреш от: спанак*, лимон*, морков* и ябълка*
⌚ 15:00 - овесени ядки* с домати* (направени на пюре с хим.роз.сол*, малко черен пипер и босилек)
ॐ 17:50 - Йога Нидра
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 19:30 до 21:10 - карфиол*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет (престарах се в количествата, но пък ми беше вкусно)
- тиквени семки
- слънчогледови семки* (доста)
татково червено вино*
✍ Предстои ми предизвикателство! Утре ще стана още по-рано, че трябва да излезна по-рано... В 21:30 трябва да съм си легнала и ако може и да съм заспала вече...
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 06.02.14 09:35.
06.02.2014
Йога:
ॐ 05:10 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ по- малко от 1 час и 20 мин.
ॐ Дясното отваряне на таза още е тегаво...
ॐ Не мога да повярвам колко свежа се чувствах при това по-ранно ставане.
ॐ - 5 поздрава А, 3 поздрава Б, тазоотварящи с виняси помежду им, бърза Навасана
ॐ - Йога Нидра
ॐ Всичко около 40 мин.
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен* + лимон*
ॐ 05:10 - Йога
⌚ 06:50 - спирулина*
⌚ 07:20 - овесени ядки* с кисело мляко*, канела и мака*
✽ добавки ✽ - МСМ*
❀ чай ❀ мурсалски* + мента* + пчелен прашец
⌚ 12:30 - 13:00 - Фреш от: спанак*, лимон*, морков*, ябълка* и малко джинджифил*
⌚ 15:00 - 2 варени яйца*, карфиол* и морков* на пара с хим.роз.сол*, куркума* и чубрица
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 19:30 до 21:00 - зеле*, малко авокадо* (толкова ми беше останало), кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
- орехи*
татково червено вино*
✍Успях да стана в 04:40 и то без никакъв проблем! Чувствах се отпочинала :)
✍Постоянно чета и чувам отвсякъде колко силна е силата на мисълта и вярвам в това и се опитвам да го прилагам в живота си в положителна насока, но някак не се получава... Както и да е... Днес се убедих колко е силна и на колко дълбоко ниво работи! Няма да навлизам в подробности, но в един момент от живота си преди няколко години сложих едни бариери и неусетно и неосъзнавано се дистанцирах от всичко свързано с каквато и да е сексуалност... Някак съм казала на тялото си “Приключихме с това! Продължаваме без тези емоции!” Сутринта бях при гинеколога ми. МЦ така и не дойде доброволно ;) Та, в общи линии той ми обясни, че хипофизата ми отказва да си общува на тази тема и яйчниците ми не знаят какво трябва да правят...
И заради това от днес за 6 месеца започвам да пия Фемоден (който си пиех и преди), да се опитвам да съм по-спокойна и да опитам да приема, че трябва да се отворя към хората и да приема, че няма нищо страшно...
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 07.02.14 08:30.
07.02.2014
Йога:
ॐ малко повече от 1 час и 15 мин.
ॐ Не бях особено във форма. Малко тромаво се получи...
ॐ Буджа Пидасана стана от втория път. По принцип като не ми се получи някоя поза, просто я оставям докъдето съм успяла и продължавам нататък, но днес не устоях на изкушението да се пробвам пак след смехотворното падане на дупе... (giggle)
ॐ - 5 поздрава А, 3 поздрава Б, тазоотварящи с виняси помежду им, разтягане на предна част на бедрата, Навасана, планкове
ॐ - Йога Нидра
ॐ Всичко около 50 мин.
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен* + лимон*
⌚ 07:45 - овесени ядки* с кисело мляко*, канела и мака*
✽ добавки ✽ - МСМ*
❀ чай ❀ мурсалски* + мента*
⌚ 12:30 - 12:45 - Фреш от: спанак*, лимон*, морков*, ябълка* и малко джинджифил*
⌚ 14:45 - омлет от 2 яйца* (с куркума*, хим.роз.сол* и босилек) + броколи* на пара и 1 домат*, направен на пюре
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 19:30 до 22:00 - зеле*, карфиол*, кокосово масло*, босилек, майорана, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
- сусамов тахан* и слънчогледови семки* (доста, но пък ми беше хубаво (inlove) )
бяло вино*
✍Голяма мъка ми беше днес да издържа в офиса!!! Писна ми още на обяд, а и при това слънчево време да съм затворена вътре... (tmi) А пък и нямах желание да се захващам с абсолютно нищо. Само си изпълних ангажиментите, които бях поела, но останалото го пренебрегнах... Лошото е, че ще ме чака в понеделник, а хубавото е, че днес е петък! (sun)
:D
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 08.02.14 10:56.
08.02.2014
08:10 Почивен ден (редовният шести) :
ॐ - лек стречинг
ॐ - Кростренажор - 40 мин. (от 11 до 16 км/ч; 9,50 км; на 8-ма степен) и 2 минути за разпускане
ॐ Пулс - около 140…
17:55 - Следобедно раздвижване
ॐ - 5 поздрава А, 3 поздрава Б, тазоотварящи, разтягане на предна част на бедрата, Навасана, планкове
ॐ Всичко 50 мин.
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен* + лимон*
ॐ 08:10 - Движението
✽ добавки ✽ - МСМ*
⌚ 09:40 - спирулина*
⌚ 10:10 - Крем от: бадеми*, кокосов крем*, сурови какаови зърна*, мака*, канела, джинджифил* и мед*
⌚ 15:00 - 15:20 - Шейк от: спанак*, морков* и ябълка*
ॐ 17:55 - Следобедно раздвижване
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 19:30 до 22:20 - зеле*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
- слънчогледови семки*
бяло вино*
Прекрасен ден! Постоянно бях в движение, срещнах прекрасни хора, видях любимата ми баба (nlove9)
(sun)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 09.02.14 10:00.
казано от Sunny S. на 08.02.14, 20:13:
На шестия ден ли почиваш?
След последната почивка (вчера) имам ужасна мускулна треска...не ми се отразява добре почивката... :D
казано от Маргарита Манева на 08.02.14, 20:49:
казано от Sunny S. на 08.02.14, 20:13:
На шестия ден ли почиваш?
Да. :) Досега го правех в петък, но прецених, че събота е по-подходящо и ми е по-удобно :)
След последната почивка (вчера) имам ужасна мускулна треска...не ми се отразява добре почивката... :D
:D
Да, изкушението почивният ден да не е от най-почивните е голямо (giggle)
09.02.2014
Йога:
ॐ 07:50 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ 1 час и 25 мин.
ॐ Дооста бавно!
ॐ По някое време се замислих дали да не се откажа... Не бях съсредоточена, липсваше ми сила... А за бандхите изобщо няма да коментирам. Все още съм пълен лаик... (tmi)
17:25 - Следобедно раздвижване
ॐ - 5 поздрава А, 3 поздрава Б, тазоотварящи с няколко много мързеливи виняси помежду им
ॐ - Йога Нидра
ॐ Всичко около 40 мин.
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен* + лимон*
ॐ 07:50 - Йога
⌚ 10:00 - Коктейл за събуждане: спирулина*, МСМ*, лимон* и джинджифил*
⌚ 10:50 - овесени ядки*, пчелен прашец, малко мед*, мака*, канела и сурови какаови зърна*
13:00 - 14:30 Нещо като разходка
⌚ 15:00 - омлет от 2 яйца* (с куркума*, хим.роз.сол* и босилек) + броколи* на пара
ॐ 17:25 - Следобедно раздвижване
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 19:30 до 21:15 - зеле*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, майорана, чесън* и ябълков оцет
- половин котлет от сьомга на пара
- тиквени семки
- слънчогледови семки*
бяло вино*
✍ Бях на кратка разходка с две приятелки, с които сме израстнали заедно, и с техните деца. За пореден път се възмущавам от храненето на децата и от отношението на родителите... Но съветите ми се считат за откачени и никой не ми обръща внимание! В случая аз съм странната или, както ми бяха казвали веднъж по повод на подобни размисли:
Попитали един луд защо е в лудницата.
- Твърдях, че всички са луди, а всички твърдяха, че аз съм луд- казал той, - и накрая надделя мнозинството...
Та, и аз съм в това положение и ме е яд, когато става въпрос за хора, които обичам! Не искам да го разбират по трудния начин!
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 10.02.14 08:41.
10.02.2014
Йога:
ॐ 05:25 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ по-малко от 1 час и 20 мин.
ॐ Обърнах повече внимание на правилното изпълнение на Чатуранга Дандасана, което не беше много лесно...
ॐ Добре загрях като цяло.
ॐ - 5 поздрава А, 3 поздрава Б, тазоотварящи с няколко виняси помежду им
ॐ - Йога Нидра
ॐ Всичко около 40 мин.
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен* + лимон*
ॐ 05:25 - Йога
⌚ 07:05 - спирулина*
⌚ 07:45 - Крем от: кашу*, малко макадамия*, кокосов крем*, сурови какови зърна*, мака*, канела, джинджифил* и мед*
✽ добавки ✽ МСМ*
❀ чай ❀ мурсалски* + зелен* + пчелен прашец
⌚ 13:00 - 13:30 - Фреш от: спанак*, морков*, лимон* и ябълка*
⌚ 15:00 - омлет от 2 яйца* (с куркума*, хим.роз.сол* и босилек) + броколи* на пара
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ от към 19:30 до 21:05 - зеле*, карфиол*, авокадо*, кокосово масло*, босилек, чесън* и ябълков оцет
- тиквени семки
- сусамов тахан*
татково червено вино*
✍ Не мога да разбера какъв вид егоцентрик трябва да си, че когато си болен, да пръскаш бацилите си навсякъде! Щом толкова ти се ходи на работа, поне сложи маска!!! (nbad) То всъщност той ръката не си слага пред устата като киха, аз за маска съм се замечтала... (tmi) И разказва как детето му са го завели при баба му, за да не го зарази.... Освен и аз да ходя да работя от баба ми?
Както и да е! Няма да се ядосвам на чуждата глупост!
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 11.02.14 09:11.
казано от Sunny S. на 10.02.14, 19:59:
✍ Не мога да разбера какъв вид егоцентрик трябва да си, че когато си болен, да пръскаш бацилите си навсякъде! Щом толкова ти се ходи на работа, поне сложи маска!!! (nbad) То всъщност той ръката не си слага пред устата като киха, аз за маска съм се замечтала... (tmi) И разказва как детето му са го завели при баба му, за да не го зарази.... Освен и аз да ходя да работя от баба ми?
Както и да е! Няма да се ядосвам на чуждата глупост!
Да, и аз я имам абсолютно същата екзистенциална чуденка...и очевидно искаме прекалено много от хората...те си мислят че са някакъв вид герои, ходейки болни на работа, а ние сме взели да им се сърдим. (fubar) ;)
казано от Sunny S. на 10.02.14, 19:59:
❀ чай ❀ мурсалски* + зелен* + пчелен прашец
Пчелния прашец е голяма работа. ;) Можеш да добавяш по една таблетка келп към приема му.
11.02.2014
Йога:
ॐ около 1 час и 20 мин.
ॐ Пак с внимание върху Чатуранга Дандасана, която към края на практиката беше трудна мисия...
ॐ Опитвам да активирам Мулла Бандата. Това, което успявам засега не знам дали е това, което трябва, но това, което усещам е изправяне и издължаване на гръбначния стълб и по-лесното повдигане, но второто е едва забележимо (по-скоро едва усетимо)...
19:00 -
ॐ - Йога Нидра
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен* + малко мента* + лимон*
⌚ 07:45 - Крем от: бадеми*, кокосов крем*, сурови какови зърна*, мака*, канела, джинджифил* и мед*
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ около 13:30 - Фреш от: спанак*, морков*, лимон* и ябълка*
⌚ към 15:30 - омлет от 2 яйца* (с куркума*, хим.роз.сол* и босилек) + броколи* на пара
✽ добавки ✽ МСМ*
ॐ 19:00 - Йога Нидра
⌚ от към 19:30 до 21:05 - зеле*, авокадо*, кокосово масло*, чесън* и ябълков оцет (с подправки: хим.роз.сол*, малко куркума* и джинджифил, малко черен пипер и босилек)
- тиквени семки
- кашкавал
татково червено вино*
✍ Цял ден ме боли корема ниско долу... Това ми се случи и вчера следобед, но като се раздвижих в нас след работа, ми мина... А пък днес чак като си хапнах омлета ми поразмина... Бих заподозряла снощния тахан (който не беше много малко), но пък така не си обяснявам вчерашното неразположение... Нещо друго ще трябва да е...
✍ Сънувах много хубав сън и събуждането беше голяма мъка, но поне беше с усмивка на лицето. (sun)
✍ Лека нощ! |-)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 12.02.14 09:47.
Може ли едно маалко питане, понеже го виждам и в други дневници. Ще ми разшифроваш ли защо след някои храни има звездичка (*), а след други няма? :)
казано от Енев на 11.02.14, 23:25:
Може ли едно маалко питане, понеже го виждам и в други дневници. Ще ми разшифроваш ли защо след някои храни има звездичка (*), а след други няма? :)
Може :)
Звездичка слагам, за да означа храните, коита са домашни или био. Използването на звездичката идва от там, че на етикетите на органичните и био продукти означението е такова. Плагиатствам! (giggle)
ВЧЕРА - 12.02.2014
Йога:
ॐ 1 час и 20 мин.
ॐ Нищо особено за отбелязване, освен, че още се уча на съвсем базови неща като дишане, поглед, бандхи... Дано съм на прав път, де! (wait)
18:50 - Вечерно раздвижване
ॐ - 5 поздрава А, 3 поздрава Б, тазоотварящи с малко виняси помежду им
ॐ - Йога Нидра
ॐ Всичко около 40 мин.
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен* + лимон*
⌚ 07:45 - овесени ядки* с кисело мляко*, пчелен прашец, мака* и канела
✽ добавки ✽ МСМ*
❀ чай ❀ йоги чай* (джинджифил, портокал и ванилия) (за съжаление няма аромата, на който се надявам (dull) )
⌚ 13:00 - 13:30 - Фреш от: спанак*, морков*, лимон* и ябълка*
⌚ 15:20 - омлет от 2 яйца* (с куркума*, хим.роз.сол* и босилек) + броколи* на пара
✽ добавки ✽ МСМ*
ॐ 18:50 - Вечерно раздвижване
⌚ от към 19:30 до 21:15 - зеле*, авокадо*, кокосово масло*, чесън* и ябълков оцет (с подправки: хим.роз.сол*, малко куркума* и джинджифил и босилек)
- тиквени семки
- слънчогледови семки*
татково червено вино*
✍ Докато обядвах и оглеждах кухнята в офиса, се замислих, че най-доброто определение за офисния хладилник е “Chemical shit storm”! Добре, че аз не си държа храната там, да не вземе да прихване нещо... :D
✍ Поставиха ми в много гнусна ситуация. Запознах се с човек, с който работим, който меко казано не е най-положителния човек, който можеш да срещнеш... Аз бях на срещата по-скоро за украса и, доколкото разбрах впоследствие, като “стимул” да работим още по-добре с неговата фирма... Ами, на замислилия този план му се получиха нещата, но сега аз трябва да се правя на шут (предпочитам тази дума пред другата, която ми идва на ум) и да кокетнича с въпросния господин “светът ми е крив”... А пък той взе, че прескочи една важна граница като ми намекна за някакъв театър... (nbad2) Ще си измисля стратегия, де! Засега го отказах, дано така си остане...
✍ Пожелавам ви забавен ден! :)
13.02.2014
Йога:
ॐ малко повече от 1 час и 20 мин.
ॐ Трудничко ме беше днес! Беше тромавичко, тежичко... Дори и изправянето в стойка на глава ми се получи доста трудно и то от втория път... “STIFF MIND!” (dull)
18:55 - Вечерно занимание
ॐ - 5 поздрава А, 1 поздрав Б (много бавни, без отскоци, просто с преместване на краката един по един. Усетих доста от движенията така)
ॐ - Йога Нидра (ако не беше толкова шумно в тая къща щеше да е много приятно...)
ॐ Всичко около 30 мин.
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен* + лимон*
⌚ 07:45 - Крем от: кашу*, кокосов крем*, сурови какови зърна*, мака*, канела, джинджифил* и мед*
✽ добавки ✽ МСМ*
❀ чай ❀ йоги чай* (джинджифил, лимон, зелен)
⌚ към 13:00 - Фреш от: спанак*, морков*, лимон* и ябълка*
⌚ 15:20 - овесени ядки*, домати* (направени на пюре) и авокадо* (с хим.роз.сол.*, босилек)
✽ добавки ✽ МСМ*
ॐ 18:55 - Вечерно занимание
⌚ от към 19:30 до 21:45 - зеле*, авокадо*, кокосово масло*, чесън* и ябълков оцет (с подправки: хим.роз.сол*, малко куркума* и джинджифил и босилек)
- тиквени семки
- бразилски орехи*
- слънчогледови семки*
татково червено вино*
✍ Един от дните, в които хич не ми се работеше! А и ума ми все беше в мисли за това, че трябва да правя нещо, което обичам... А и компютърът ми постоянно се рестартираше, което допълнително утежняваше офисното ми пребиваване... Най-важното, което свърших, е да сменя датата на днешните задачки с утрешна!
✍ Порових се из разни материали за разни пречистващи процедури, тъй като кожата ми е зле, а и като цяло не се чувствам добре в кожата си... Дотук добре, но проблема е, че не вирея в условия на глад! През деня не е проблем, но вечер... И особено страстта ми - семките... Обмислям някакъв облекчен вариант, но ще видя как ще се развият нещата :)
Една мечта: ;)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 14.02.14 09:08.
14.02.2014
Йога:
ॐ 1 час и 25 мин.
ॐ Бавно, но пък приятно! Хващам се, че правя (или по-точно се опитвам да правя) неща, за които не съм готова, което не е най-умното нещо...
18:30 - Йога Нидра
ॐ На празен стомах е някак по-приятно :) .
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен* + лимон*
⌚ 07:30 - спирулина* с останалия от по-рано чай*
✽ добавки ✽ МСМ*
❀ чай ❀ зелен* + мента*
⌚ 12:30 - ябълка*
❀ чай ❀ коприва* + мента*
⌚ към 16:00 - малко фреш от: спанак*, морков*, лимон*, ябълка* и джинджифил*
✽ добавки ✽ МСМ*
ॐ 18:30 - Йога Нидра
⌚ от към 19:20 до 22:30 - зеле*, авокадо*, кокосово масло*, чесън* и ябълков оцет (с подправки: хим.роз.сол*, куркума* и босилек)
- тиквени семки
❀ чай ❀ маточина + мащерка + малко мента*
И много вода през целия ден, но това за мен не е нещо извънредно. По принцип си пия доста вода, особено в офиса, където климатика изсмуква цялата влага от въздуха...
✍ Е, днешният ден беше моята импровизация на нещо като пречистващ ден! Може и утре да го направя такъв, но ще е според зависи как се чувствам. Все пак това не си е гладуване! Днес се чувствах много добре, по-жизнена и работоспособна и нямах пристъпи на глад. Но да не бързам с изявленията, че денят още не е свършил ;) В момента се боря с вманиачената си планираност и затова няма да мисля никакви схеми за утре... Просто ставам и слушам какво иска госпо`ица Тялото ми ;)
✍ На който празнува, пожелавам безавариен празник ;)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 16.02.14 11:56.
15.02.2014
08:10 Почивен ден (2 в 1 - редовният шести + пълнолуние) :
ॐ - лек стречинг
ॐ - Кростренажор - 40 мин. (от 11 до макс 15 км/ч; 9,00 км; на 8-ма степен) и 2 минути за разпускане
ॐ - малко леки разтягания за 15 мин.
ॐ Пулс - около 140…
ॐ Имаше борба с егото! Въпреки че това раздвижване го правя за кеф просто, се вторачих по едно време в изминатото разстояние и се юрнах да си достигам някакви набелязани в главата ми цели. Но за щастие бързо осъзнах, че идва от егото и продължих да се вслушвам с сигналите на тялото...
ॐ Не си давах сметка, че съм подобрила гъвкавостта си (макар и малко), откакто се занимавам с йога, но днес докато се разтягах след кардиото, просто ми направи впечатление... И то са някакви съвсем малки неща, но за мен са огромни, тъй като преди това бях МНОГО скована... За да онагледя колко скована бях само ще спомена, че преди не можех да си изправя краката прави нагоре от лег, т.е. на 90 градуса спрямо торса... (wasntme)
18:50 - Вечерно раздвижване
ॐ - 5 поздрава А, 3 поздрава Б, тазоотварящи с малко виняси помежду им, Навасана
ॐ - Йога Нидра
ॐ Всичко около 50 мин.
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен* + лимон*
ॐ 08:10 - Раздвижването
✽ добавки ✽ МСМ*
⌚ - спирулина* с лимон*
❀ чай ❀ гравиола* (соурсоп)
✽ добавки ✽ 1000 мг. крилово масло
❀ чай ❀ коприва* + мента*
✽ добавки ✽ МСМ*
ॐ 18:50 - Йога Нидра
⌚ от към 19:30 до 22:20 - зеле*, малко рукола*, авокадо*, кокосово масло*, чесън* и ябълков оцет (с подправки: хим.роз.сол*, куркума* и босилек)
- тиквени семки
❀ чай ❀ маточина + мащерка
✍ Вторият ми псевдо-пречистващ ден! ;) Цял ден бях в движение, а и се чувствах добре!
✍ МНОГО СЪМ ЩАСТЛИВА!!! Имам си постелка за йога! След 1 час мислене в студиото, от където си я взех, мисля, че намерих моята! :) Дано :) В този ред на мисли, много ми е странно какви ярки цветове постелки правят. Аз упорито исках нещо по - нормално и си взех маслено-зелена като тревичка :) :) :) Нямам търпение да дойде утре за практиката! Не, че не я пробвах днес, но друго си е да усетя всички асани на нея... Разликата е огромна! Досега с този килим съм имала доста нередни движения. А да не говорим, че в момента “jump trough” е напълно невъзможна мисия. Явно сериозно съм си се парзаляла по мекото килимче в заблудата, че има някакъв “jump” (blush)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 16.02.14 11:55.
казано от Маргарита Манева на 15.02.14, 20:20:
Честито. (sun) Коя си избра? Снимай я ако можеш. :)
Мерси (sun) И мерси за съветите по темата! Доста ми помогна. :)
Взех си Мандука Про Лаит, която всъщност ти ми препоръча :)
Имаше и от по- големите, но цветовете бяха наистина абсурдно изкрящи. Сладко беше как момичето (което всъщност беше много позитивно и лъчезарно) ми обясняваше, че това е модерно и е новата колекция... Е, за пореден път се убеждавам, че не искам да съм модерна! (giggle)
Утре ще я снимам на светло. :)
казано от Sunny S. на 15.02.14, 20:30:
Взех си Мандука Про Лаит, която всъщност ти ми препоръча :)
(inlove) (inlove) Едно от най-добрите неща на пазара е. Да си я позлваш със здраве дълго време...
Трябва да си споделя просто! Не мога да се сдържа :D
Срещнах една позната, която ми се “похвали”, че “правела йога”! На въпросът ми каква йога, тя отговори:
Заставаш с ръце встрани и енергично ги мърдаш нагоре-надолу, но много малко
(да се разбира малка амплитуда)
за 10 минути!
(И тук идва забавната част)
Ако знаеш какви ръце се оформят така!!!
(tmi)
Така, че мили съфорумници, който иска оформени ръце, да зарязва тежестите и да започва да маха с ръце! Пък току виж, ако е достатъчно отдаден, може да получи бонус да полети. Ще спестява от пътни разходи... :D
Минаха ми през ума няколко вида прелетни и домашни птици, които биха охарактеризирали тази твоя позната, но викам айде да не обиждам птичките :)
казано от Енев на 16.02.14, 16:26:
Минаха ми през ума няколко вида прелетни и домашни птици, които биха охарактеризирали тази твоя позната, но викам айде да не обиждам птичките :)
Ами, тя, поне по описаното упражнение, вече се опитва да “пърха” като тях....(wasntme)
ВЧЕРА (16.02)- ИМАХ УЖАСНО КОШМАРЕН СЛЕДОБЕД!!! НАЙ-ВАЖНОТО НЕЩО В ТОЯ ЖИВОТ Е ЗДРАВЕТО НА БЛИЗКИТЕ ХОРА!!! Дано всичко се оправи (hug)
Преди въпросната гадост така или иначе си бях написала отчет за деня до тогава, затова си го копирам тук!
Йога:
ॐ 07:30 - Ashtanga Primary series ॐ
ॐ 1 час и 30 мин.
ॐ Голямо наместване падна! А и в позите от седеж задържах повече, за да се насладя на стабилността, която имам от постелката.
ॐ Последните няколко практики се мъча и се гърча с Чатуранга Дандасана само и единствено заради собствената си глупост. Чела-недочела промених позицията на дланите и толкова ги изтеглих назад... Както и да е! Ще ми е за урок. Изгледах няколко клипчета, за да разгледам добре как трябва да бъде.
ॐ Още малко впечатления от постелката: както вече казах, “jump trough” е невъзможна мисия. Стигам до “jump to” дланите! А положителното е, че мога да усетя доста по-добре някои от позите, което преди беше по-трудно, мислейки в това как ме ръмби земята. Защото килима ми е мек, но тънък и все едно съм си директно на пода. Това ми причиняваше доста кофти усещания на места... И в балансиращите пози добре усещам трите точки на стапалото и наистина балансирам
16:00 - Терасно раздвижване
ॐ - 5 поздрава А, 3 поздрава Б, тазоотварящи с виняси помежду им
ॐ Около 30 мин.
Храна и други:
❀ чай ❀ зелен* + лимон*
ॐ 07:30 - Йога
✽ добавки ✽ МСМ*
✽ добавки ✽ 1000 мг. крилово масло
⌚ 10:00 - спирулина*
⌚ 10:40 - портокал*
⌚ 11:30 - Крем от: кокосов орех* + водата* (обожавам лекия сладникав вкус на водичката. Подслажда ми крема точно толкова, колкото обичам!), сурови какови зърна*, мака*
❀ чай ❀ гравиола* (соурсоп)
Кошмарно, паническо тичане в условия на адски затруднено дишане и изтръпнали крайници.... Извинявам се, че пиша тези теща, но са част от живота ми и пряко влияят на психическото ми здраве, което пък се отразява на физическото такова!
⌚ някога вечерта - зеле*, авокадо*, кокосово масло*, чесън*
- тиквени семки
татково червено вино* в опит да ме приспи
17.02.14
18:53
Дано всичко е наред! :)
казано от Херцог Трън на 17.02.14, 18:53:
Дано всичко е наред! :)
Благодаря ти за подкрепата! И на всички, подкрепили поста :) Докторът ме успокои днес, вярвам, че нещата ще се подредят :)
Мнението беше редактирано от Sunny S. на 17.02.14 20:20.