вашите предложения за хранителни добавки

Привет на всички ентусиасти на спорта!!! Значи, висок съм 1.77/8, тежа 95 кг и глобално погледнато тренирам от почти три години, но с прекъсвания. За последно не съм спирал от около година и 2-3 месеца. Преди тренирах като цяло във фитнеса и отделях 2-3 дни в седмицата на лостове. Сега обаче ходя и на бокс и доста позабравих стрийт фитнеса. На 17 години съм. Като цяло имам мазнинки най-вече в областта на корема и талията, не са много, но са достатъчно за да ме дразнят и да ми хващат окото. Мисля, че съм си доста добре развит в останалите области, но тове естествено си е лично мое мнение. За лятото реших да си взема суроватъчен протеин, защото работих в Албена, а там предполагам сте запознати с режима на хранене на един работник... Както и да е, сега мисля да пробвам нещо различно и да оставя протеина. Първо бих искал да попитам, можете ли да ми дадете предложения за комбинация на добавки за сила с добавки за чистене? Бюджета ми е около 100 лв месечно. Знам, че не е много, но спестявам от джобни и тем подобни, и не ми се иска да искам пари от нашите за подобни неща. Не искам да ставам Джей Кътлър, а просто да се поизчистя и да се поуформя до колкото е възможно. Наясно съм, че храната играе огромно роля в чистенето и ще се старая да хапвам чисто... поне спрямо възможностите ми. Ако не е възможно да си позволя добавки и за сила, и за горене на мазнини, държа повече на добавките за сила... Искам да ви кажа, че съм ви адски благодарен за времето, което ще отделите! Желая ви една хубава вечер!

ПС: Гледайте “Под прикритие”

Привет,

За сила ти препоръчвам да се спреш на креатин и по-специално монохидрат, като най-изследваната, ефективна, безопасна и евтина форма.

Тук има две странички, които можеш да прочетеш и да ти бъдат от полза:
Креатин - повелителят на експлозивната сила
Креатин по време на отслабване - излишен суплемент или безценен помощник?

Като продукти мога да те насоча към някой от тези:
Pure Nutrition 100% Pure Creatine
Optimum Nutrition Creatine Powder
NOW Foods Creatine monohydrate

С нито един няма да сбъркаш. Избери според това коя разфасовка те устройва повече, като количество и цена.

За отслабването...така като прочета “имам малко, не са много, но ме дразнят” все си мисля, че човекът реално няма нужда от отслабване и чистене, но в случая ти си знаеш най-добре.

За тази цел от помощ могат да бъдат фетбърнърите.

Като за начало препоръчвам да се запознаеш подробно с двата вида фетбърнъри - липотропните и термогенните:
Липотропни фетбърнъри
Термогеници

След това можеш да разгледаш следните, според категориите:

Липотропни:
Herbal Burn
Super Cuts 3

Термогенни:
Black Fire
Fyre (original)

Ако избираш друг фетбърнър, гледай в него да няма диуретици или поне не и силни такива. Комбинацията диуретик + креатин не е оферта.

Прочетох, че ще спираш протеина. Направи си хубава сметка дали (ще) успяваш да си набавяш необходимото количество от храната. Протеинът е изключително важен не само за градежа на мускулната тъкан, но и за нейното запазване в период на “чистене”.

Поздрави,
Тишо

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 13.02.14 16:20.

Благодаря ти много за изчерпателния отговор! Ще разгледам страниците и ще видя какво ще ми допадне. А някакво мнение за азотния буустер можете ли да дадете?

Азотните буустери са чудесен начин за стимулиране преди тренировка, въпросът е дали имаш нужда от тях. За мен са по-скоро за временна употреба, когато гониш високи цели примерно и ти трябва малко “побутване”.

Иначе трябва да си в добро здравословно състояние (кръвно, сърце, черен дроб, бъбреци и т.н.). На 17 обаче не бих препоръчал прием на буустери.

Специално за покачването на мускулната маса, пряко буустерите не влияят. Идеята зад тях е да ти дадат допълнително енергия, с която да тренираш по-интензивно и съответно да даваш по-добри стимули за растеж.

Можеш да прочетеш повечко за тях и в тези статии:
Азотен буустeр - да напомпам или не? (първа част)
Азотен буустeр - да напомпам или не? (втора част)
Азотните буустери - странични ефекти

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 17.02.14 18:34.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1