12.02.14
21:19
Здравейте на всички. Реших и аз да започна един дневник. Ще ви споделям за тренировките ми и храненето и ще очаквам вашите мнения и препоръки . Преварително благодарен. :Д
Темата беше редактирана от Максимилиян Малчев на 14.02.14 23:53.
12.02.14
21:38
Първо искам да се представа . Казвам се Макси на 14 съм. 182 см височина 88 кг съм. Подкожните мазнини са ми големия проблем . Напоследък свалям. Храненето ми е основно от богати на протеин храни. Свалил съм към 4 кг за един месец някъде. Редовен съм на залата- мин 4 пъти на седмица . Имам цели и съм готов да ги постигна . Правя кардио често
12.02.14
22:04
Хранене за деня :
Закуска - мляко + нестле фитнес ( само сега без базик за тоя нестле фитнес :Д)
Обяд - макарони ( не съм сигурен какви бяха)
Докато бях на училище - кюфте
Вечеря- пилешко с ориз и зелен пипер
30 мин след вечеря една шепа ядки
( обикновено храненето е различно, но днеска беше малко изключение)
Днеска ми е почивен ден от тренировка .Утре ще правя тренировка
Мнението беше редактирано от Максимилиян Малчев на 13.02.14 11:07.
13.02.14
21:35
Хранене за деня:
закуска: печен кашавал
обяд: пилешко
Вечеря: пак пилешко+ориз+2 варени яйца
след вечеря: 1 кофичка 2%кисело мляко
изпил съм около 2 литра вода днес
тренировка- рамо+трапец+кардио към 1час и 30мин. тотал
14.02.14
22:19
Хранене днес
Закуска : мляко и нестле фитнес
Обяд:кюфте
Преди тренировка : сандвич от черен хляб с пилешко месо и зеленчици
След тренировка : две яйца и 2 филийки пълнозърнест хляб.
Тренировка гърди + кардио към 1час и 45 мин цялата тренировка .
14.02.14
22:36
Значи мога да се опитам. Но например упражненията на уред ще ми е малко трудно.
Така значи гърди+кардио
Повдигане на щанга от хоризонтален лег 4х10 35кг
Повдигане на дъмбели от полулег 3х10 10кг дъмбели
Кросовър 3х10 30кг
Флайс на машина 3х10 30кг
Две упражнения на машина . Едното е доста просто . Сядаш хващаш дръжките и буташ. 3х10 50кг
Второто е подобно ,само че е от леко по наклонено положение 3х10 35кг
30мин кардио мисля , че направих към 3км
За какво правиш кардио. И ядеш кюфтета по същото време. Реши качваш ли или сваляш. Само при качване можем да си позволим такива храни, който значително съм увеличил (wasntme).
15.02.14
00:52
Определено сваляне !!! Ами не знам . Ако го нямаше тва проклето училище , там няма ко полезно да са яде. Само гадории. В къщи може да са направи месо риба зеленчуци яйца и друго. Имам цели и съм решен на всичко да ги постигна :)
казано от kassi hah на 15.02.14, 00:42:
За какво правиш кардио. И ядеш кюфтета по същото време. Реши качваш ли или сваляш. Само при качване можем да си позволим такива храни, който значително съм увеличил (wasntme).
Миналата година в Германия се запознах с един 142 килограмов младеж, трениращ за състезание за тази или следващата година. Продължаваше да качва. Каза, че си похапва 2100гр. овесени ядки дневно, сметни въглехидрати и калории само от тях. Същевременно правеше по две едночасови кардиа. Самият той за килограмите си беше доста чист. Дори в период на качване не смятам, че кардиото трябва да бъде изоставено.
То ни принуждават да носим от вкъщи храни на тия тъпи училища с гадните им столове. Както и да чувал съм, че се качва до лятото, а после лятото се сваля по-лесно, защо си решил да правиш обратното? Не, че има огромно значение.
15.02.14
00:59
Аз дори кардиото го правя заради доброто усещане след него. Чувството да тъчаш много време е просто уникал. В момента съм се захванал да поизчистя , да сваля 7-8кг да стана 80кг. После да почва истината. Качването на мускулна маса . Възможно използване на протеин whey , но все още има дълго време до тогаваи тва все още се обмисля
Така е в тия училища нит са изучаваме ,а с тас храна само ставаме по дебели .
Мнението беше редактирано от Максимилиян Малчев на 15.02.14 01:03.
7-8 кг са страшно много и ще заприличаш на клечка. Протеинът знаеш, че е храна, та от сега започни да изчисляваш дневния си прием на протеин и като достигнеш до 1,5 г/кг тегло, тогава може да извлечеш полза от протеина. Пример : 80 килограма си , дневният ти прием 2/кг ти е 160 грама. Можеш да си набавяш само 120 грама. Така 1,5 г/кг качваш ММ, но при 2 дози 20 грама, 160 грама стават 2 г/ кг и така качваш още повече. Толкова е просто. Но ако питаш за мнение, най-здравите момчета, които виждам във фитнеса, не чистят (дори да имат мазнини), а качват ММ. То с мускулната маса, сланините вече не се забелязват толкова, колкото като видиш един отпуснат. Ама ти си избираш, голям с маса или изчистен с релеф. Ама кардиото не го изоставай. И аз дето съм 60 кг ( е аз съм по-нисък от тебе де, но все пак), преди тренировката за крака бягам 15 мин на пътечката, просто така най-лесно загрявам.
П.С - Трансформирането е дъъъълъг процес.
Мнението беше редактирано от Scorpi на 15.02.14 09:55.
15.02.14
10:33
казано от kassi hah на 15.02.14, 09:54:
7-8 кг са страшно много и ще заприличаш на клечка.
При сегашното му тегло и ръст (88кг./182см.)ще трява да свали над 20 кила, за да започне да изглежда като клечка.
15.02.14
11:11
Да, нещо такова е клечка, но за 14 годишен си е напълно нормално да е такъв, а при минус 10-15 кг. с тренировки ще му стоят идеално.
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 15.02.14 11:15.
Може, знам ли. Аз пък съм си на 10 % и не се тревожа за мазнините (което предполагам той иска) и хич не ме кефи тялото ми, прекалено слабо ми изглежда на 175, 60 кг. Но то всеки, не си харесва тялото де .. както и да, да приемаме тялото си какво е и да тренираме пък то няма да гоним олимпията, преди всичко за удоволствие.
Мнението беше редактирано от Scorpi на 15.02.14 11:15.
15.02.14
11:19
Според мене чак 20кг е твърде много и съм съгласен ,че даже ще стои грозно до някъде. Познавам такъва не е яко. И да знам, че протеина е просто храна. Мисля,че от дневния хранителен прием си набавям към 120г протеин не е много , но сега чистя мазнината . Съветвах се със инстуктор на фитнеса и съвета ,който ми даде съвета първо да чистя и ако после съм бил навит да взимам протеин. Не знам дали с ,тая мазнина качването на ММ ще е добре и дали мускула ще си личи.
Мнението беше редактирано от Максимилиян Малчев на 15.02.14 11:20.
15.02.14
11:20
Ако си ти на снимката, според мен ти трябва само малко оформяне, а с годините килограмите ще си се покачват с мускули или сланини, според живота ти. :)
Мнението беше редактирано от Debel Lebed на 15.02.14 11:21.
Това което ти искаш е да свалиш мазнина, а не просто кантара да показва по-малко. И за това ти трябва хранителен режим, който да не включва макарони и други въглехидрати, а да е висок на протеин. 3 часа отдели в четене и всичко ще ти стане ясно. Например сега си 17 % искаш да я докараш до 14 %, това е много по-точна цел отколкото да свалиш 7 кг, които даже може да са и ММ.
Мнението беше редактирано от Scorpi на 15.02.14 11:25.
15.02.14
11:28
Тва не ми е обичаиното хранене- пилешко риба яйца ядки и др. си ги ям често.
И да на тая снимка съм аз .
Значи да точно точно иска да намаля процента подкожна мазнина . А ако на тоя етап включа протеин whey ще има ли ефект или ще е безсмислен
Започни да изчисляваш дневния си прием на протеин. Ако има поне 1г/ кг може да включиш протеин. Но той няма да намали мазнините, той просто е допълнение към хранителният ти режим. Демек храна. Но ти предлагам да изчакаш поне докато имаш точна програма и започнеш да описваш храненето си подробно с грамове протеин и така нататък та тогава да започнеш с добавки. И ти гарантирам, че с една туба 900 грама протеин никакъв ефект няма да видиш. Нито с 2 кг. Това е просто храна, и основното покачване на ММ, което ще видиш е от истинската храна. Добавки, от които наистина ще видиш ефект са например креатините, но при тях е по-точно за сила, даже ти “пълни” мускула с вода, та може да останеш разочарован, защото е нормално да качиш килограми вода. А и там вече трябва да си сериозен при Спортни добавки, а не хранителни източници като протеина. Та така ..
15.02.14
11:41
казано от Максимилиян Малчев на 15.02.14, 11:28:
Хмм, интересно. На снимката, която показа kassi hah няма мазно за сваляне.
15.02.14
11:43
Ще се опитам да изчисля протеин довечера кота пиша храненето. Значи инструктора ми каза първо да чистя после ако искам да пия whey протеин да повишавам ММ . Да разбирам сега ще е загуба на пари . А и има един друг проблем който трябва да се реши
15.02.14
11:44
казано от Debel Lebed на 15.02.14, 11:41:
казано от Максимилиян Малчев на 15.02.14, 11:28:
Хмм, интересно. На снимката, която показа kassi hah няма мазно за сваляне.
Има има просто снимкатае с лошо качество, ако са пипна то са усеща ,че е мазнина
Само при над 15% е за усилено сваляне. Дай ми мерките си и ще ти изчисля процентите мазнина има метод. Трябва ми.
Ръст
Тегло
ширина на талията
пиши ми лично
Мнението беше редактирано от Scorpi на 15.02.14 11:47.
15.02.14
15:21
???
Смея се... какви глупости ти пише тоя касси. Не приемай като чиста монета това, което те съветват хора, които не познаваш. Може да са прави, но може и да не се, съмнявай се и чети.
15.02.14
16:47
съгласен съм до някъде.
15.02.14
21:41
Ден за почивка.
Хранене:
Понеже е уеекенд и съм извън града съм ял към 14:00 и 20:00 по пилешка пържола по 200гр. и няколко черни хлебчета (2-3)
16.02.14
21:36
Храненето за деня:
Закуска : мляко и нестле фитнес
Обяд:4 варени яйца (само белтък)
След обнядно ядене : 150гр пилешко месо и малко картофи на фурна
Вечеря: 175гр пилешко
След вечеря : малко фъстъци
Тренировка крака:
Бедрено разгъване 3х10 45кг
Бедрено сгъване 3х12 20кг
Лег преса 4х10 50кг
Клек на машина 3х10 15кг
Повдигане на пръсти от стоеж: 2х25 50кг
От седнало положение 3х10-12 25кг
20мин кардио
Как ги изчисляваш точно тия грамове ;д.
Да те питам нещо.
Защо правиш толкова малко повторения с много серий?
2х25 ? Доколкото знам, повторенията правят тренировката, не напъването с по-тежки килограми.
Мнението беше редактирано от Scorpi на 17.02.14 19:02.
казано от Scorpi на 17.02.14, 19:01:
Да те питам нещо.
2х25 ? Доколкото знам, повторенията правят тренировката, не напъването с по-тежки килограми.
НЕ
17.02.14
19:41
Да те питам нещо.
lifting (or Bodybuilding) is not an endurance sport.
Dorian Yates
17.02.14
20:25
Защо правиш толкова малко повторения с много серий?2х25 ?
Малко недоразумение е станало. :) Видях, че в твоя дневник първо пишеш повторенията и после сериите, а общоприето е да се прави обратното - серии, повторения, килограми.
Понеже видях анкета в сайта.
Кой е по-добрият вариант за изграждане на мускулатурата ?
Правилно изпълнение с повече повторения и по-малки кг 34
По-неправилно изпълнение с по-малко повторения и повече кг 15
казано от Debel Lebed на 17.02.14, 20:25:
Защо правиш толкова малко повторения с много серий?2х25 ?
Малко недоразумение е станало. :) Видях, че в твоя дневник първо пишеш повторенията и после сериите, а общоприето е да се прави обратното - серии, повторения, килограми.
Аха. Е така вече става.
17.02.14
21:12
Хранене днеска:
закуска; мляко + нестле фитнес
обят; пилешко
преди тренировка; 2 варени яйца само белтъка
вечеря; пилешко+зелен пипер
тренировка гръб
Горен скрипец пред гърди 3х12 45кг
горен скрипец зад врат 3х12
придърпжане на долен скрипец 3х12 45кг
+ 3 упражнения на уред и трите 3х10 с 30кг
ОбяД*
Все по-често срещам хора, които ядат само белтъците. Какви точно бяха предимствата да се ядат само жълтъци, понеже никога не ги отделям, та трябва ли или и с тях е добре?
Мнението беше редактирано от Scorpi на 17.02.14 22:01.