Мнение и съвети по моята програма

14.02.14
19:46

Здравейте,бих искал да дадете мнение и съвети по моята програма.Аз съм на 17 години, висок съм 1,60 м (знам че е малко за годините ми ,но ген ) и тежа 60 кг
От 3 месеца ходя на фитнес и исках да ви попитам какво да променя по програмата и дали вобще става !
Понеделник
Гърди ,Трицепс,Корем
3х8 лежанка- най-много правя с по 15 килограма от всяка страна.
3х8 лежанка полулег
3х8 избутване на дъбели от лег.
пек-дек 3х8
трицепс
3х8 тесен хват на лежанка за трицепс
3х8 дъбели зад врат
3х8 трицепсово разгъване на горен скрипец
Корем
3х20 коремни преси
3х20 на уреда за корем,незнам как точно се казва
3х20 сгъване на краката на успоредката
Вторник-почивка
Сряда -бицепс ,гръб-корем
Бицепс
3х8 Бицепсово сгъване с дъбели
3х8 бицепсово сгъване  на  пейката/стойка”
3х8 на “пейката/стойка” първо с едната после с другата ръка
3х8 бицепсово сгъване от долен скрипец
Гръб
3х8 предврат на вертикален скрипец
3х8 задврат на вертикален скрипец
3х8 придърпване на долен скрипец
Корем-същите упражнения като първия ден
Четвъртък -почивка
Петък -повтарям гръб бицепс или гърди трицепс
Предложете в петък какво да правя,и ако може кажете какво липсва на “моята програма” какво да махна,и какво да добавя.И следният въпрос,да спазвам ли някакъв хранителен режим,защото ми казаха ако не спазвам хранителен режим то по-добре да си седя вкъщи.Благодаря !

14.02.14
19:49

Ще ти кажа само, че на програма и липсват много неща, но за съжаление не мога да ти помогна, защото съм обещал да не давам съвети.

14.02.14
19:52

Благодаря за мнението,знам че липсват доста неща,все още съм “бос” в тази сфера  за това искам съвети от вас,но щом не можеш да помогнеш ок.

14.02.14
20:00

Мога да помогна, но съм обещал на форума да не давам съвети, защото според тях не знам нищо.

14.02.14
20:09

Ок,ако искаш помогни ако, ли пък не както прецениш, на мен ще ми бъде от полза :)

16.02.14
22:30

Зарежи сплита,започни тренировки за цялото тяло.След няколко месеца(и няколко килограма отгоре) се върни към сплита

17.02.14
19:21

Благодаря,но защо да спра сплита ?

Мнението беше редактирано от Valentin Petrov на 17.02.14 19:21.

17.02.14
20:23

ще посоча някои грешки( според мене)
-гръб 3 упражнения,а бицепс 4…прави обратното даже за гръб и 5 да сложиш ще си супер.За бицепс можеш и 2 упр да правиш,а даже и 1 упр примерно сгъване с лост прав 4 серии,защото в твоя случай тренираш бъцепса с гърба.Ако правилно съм разбрал тренираш първо бицепса а после гърба? Ако е така ги размени-първо гръб,защото е по голяма група.Не прави гръб само с машини! Вкарай тяга(докато я заучиш я прави с малко кг,да ти е леко),вкарай гребане с лост(отново първо с малко кг),гребане с дъмбел можеш също,и замени едното придърпване на скрипец с набирания.
-не виждам рамо и крака-тях включи в петък.
-Защо правиш всичко 3х8?Вкарай  примерно по 4-5 серии на тяга,гребане,клекове,раменна преса,лежанка с лост  и  да има серии с тежко,по-малко повторения по 4-5-6 повторения някъде,но с тежко и да има серии по 8-10 повторения с по-лекично (за напомпване).Не тренирай с едни килограми всяка серия тези упражнения и с едни и същи повторения.ОСтаналите движения можеш по 3 серии да си ги правиш по 8,но на тези,които ти посочих (ако не съм пропуснал някое) слагай повече серии и си играй с тежестите и повторенията  в сериите.

Дадох ти насоки за програмата,която си дал.Ако избереш друг подход както те посъветваха,действай.Можеби е удачен вариант,пък после се върни към тази програма.

За хранителния режим,ако не ти се занимава поне наблегни на: Месо,картофи,ориз,яйца,прясно мляко,кисело мляко,кашкавал,сирене,плодове и зеленчуци,риба.Избягвай газирано,евтини сокове,хляб си хапвай,но не прекалявай,разни чипсове,снаксове и тн дюнери,баници и тн.Можеш да не се лишаваш напълно,но не се тъпчи по цял ден с тях.Ако някой може да даде по добър съвет за диета,да го направи.Аз не разбирам толкова от диети.
Айде Вале успех!

Мнението беше редактирано от Попа на 17.02.14 20:24.

17.02.14
21:01

Мерси за отговорите на всички,много ми помогнахте ! Първо правя гръб и после бицепс,правя по 3 упражнения за гръб защото незнам повече,но това ще се промени !

17.02.14
21:03

А  и както казах съм нисък, на 17 години и съм 1,60,мъртвата тяга няма ли да повлияе на растежа ми?

17.02.14
21:19

Сплита е за малко по-опитни.Тренировките за цяло тяло ще ти помогнат да качиш малко килограми и опит.Така ще си подготвен за сплит и резултатите ще са по-добри

18.02.14
14:35

Ами темата за растежа винаги е била спорна,но според мене нищо няма да ти стане на ръста.Все пак докато заучиш техниката,докато започнеш да изграждаш сила в движението ще се мине време...няма да запоенш да правиш тягата с 300 кг от раз.А такива големи килограми евентуално биха ти направили нещо на ръста,в което пак не съм напълно сигурен.Прави си я тягата и не му мисли.Не се знае дали повече ще дръпнеш на ръст и без това,но с тягата със сигурност ще качиш маса и сила.

08.04.14
22:41

Имам още един въпрос,ако може да отговорите.Висок съм 160 см,на 17 години, и тежа 60 килограма,това добре ли е или трябва да кача малко ? И колко кг е нормално да бъда.Мерси !

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1