18.02.14
13:02
Здравейте на всички! Казвам се Жаклин и съм на 18 години,мооята мечта е да имам по-добро тяло. Висока съм 177 и тежа 60 килограма,целта ми е да се стегна защото съм доста отпусната,но за жалост уча в град,който няма фитнес и нямам възможността да тренирам в фитнес. Прибирам се в родния ми град ,почти всяка седмица,но за два дни няма как да направя нещо. Бих искала да сваля 5 килограма и да се оформя доста добре,лятото тренирах доста усилено,поръчах си на Билияна Йотовска режим и тренировъчна програма,харесва ми,но това беше само за няколко месеца и като свърши лятото пак се почна хапване по колкото искам,без тренировки и с две думи отпусната работа :).. В момента от 2 седмици съм си забранила почти всичко,ям само зеленчуци и плодове за да отслабна,но искам и да се стягам с някакви упражнения поне в домашни условия да правя нещо. Бихте ли ме посъветвали. Какво да права и как да постигна резултата,който желая. Благодаря много.
Темата беше редактирана от Zhacline Georgieva на 08.01.15 12:25.
18.02.14
13:10
Искаш да отслабваш? Груба грешка в приоритетите.
Ядеш само плодове и зеленчуци? Изключително груба грешка в подхода към храненето.
В момента си причиняваш нещо лошо, което дори няма да ти донесе търсения ефект.
Намери време за четене на сайта.
По най-бързия начин се насочи към хранене с достатъчна като качество и количество храна.
18.02.14
13:12
Доста четох и виждам,как всички си похапват,а имат хубави тела..
18.02.14
13:17
Изкорени връзката ‘глад - хубаво тяло’, която си създала в главата си. В реалността такава не съществува. Гладът е свързан точно с това, което не харесваш, а като допълнителна “печалба” от него получаваш влошено здраве и никакъв тонус.
18.02.14
13:20
Не знам,аз все си мисля,’че трябва да отслабна още малко и да почна да се стягам,защото сланини как се стягат с ядене. :(
Изгради мускули, за да си стегната.Права си само, че мазнините в тялото не могат да се стягат.По снимките ти си личи, че си слаба.Промени си храненето в правилната посока и качи мускули.
Успех.
18.02.14
13:30
Сланините се стопяват - това се случва когато категорично убедиш тялото си, че няма да го подлагаш на екстремен глад и да го караш да оцелява на всяка цена. Ако го направиш, то просто няма нужда от толкова значителни мастни запаси, съответно - ще намали съществуващите и няма да трупа нови. Ще се получи когато осигуриш на тялото си достатъчно белтъчини, мазнини и въглехидрати от качествени източници (храни). И мазнини. За трети път - достатъчно качествени мазнини в храната. Заедно с това трябва да дадеш стимул на мускулатурата на цялото тяло, да я вкараш в тонус и да сложиш допълнително малко мускулчета навсякъде по теб. Ето ти пътя към желаната от теб визия. Той минава неизбежно през храненето и тренировките.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.02.14 13:36.
18.02.14
13:32
Благодаря. Дано след време,качвам снимки на това което искам да постигна.
18.02.14
13:36
Закуска 8/9ч
1 кисело мляко 1,5% масленост, в което разтваряте 50гр. овесени ядки
или
1 плод, кисело мляко 1,5% масленост /помео или греипфрут/
или
палачинка от 3 белтъка + 1 жълтък, 50гр. Овесени ядки и малко извара
*30 мин Елед закуска се приемат 2 капсули витамини “Opti Woman”
—-1л. вода—
*на гладно - 1 капс. “XENADRINE” /
Обяд 12.00ч.
100гр. Телешко филе /може и телешки или пилешки кюфтета/
салата по избор или задушени зеленчуци
—-1/2л. вода—-
15.30ч. Следобедно хранене
Местна супа или Боб/леща
салата по избор или задушени зеленчуци, плочка серене
или
Пилешко/пуешко филе
салата по избор или задушени зеленчуци, плочка серене
или
50гр. Protein, разтворен с обезмаслено кисело или прясно мляко
—-1/2л. вода—-
19ч. Вечеря
100гр. Риба или морски дарове
салата по избор или задушени зеленчуци
50гр. Ядки /бадеми, лешници, кашу/
—-1\2л. вода—-
22ч. Последно хранене
50гр.Protein, разтворен с обезмаслено кисело или прясно мляко
Toва е Хранителния режим на Биляна.
Добре ли е?
18.02.14
13:42
(1) Ти Биляна ли си?
(2) Ти имаш ли същите антропометрични параметри като Биляна?
(3) Ти тренираш ли точно като Биляна?
(4) Кое те кара да мислиш, че това е добро за теб?
При достатъчно постоянство и воля от твоя страна за Море 2015 ще си фантастична!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.02.14 13:43.
18.02.14
13:46
Нищо не ме кара да мисля,че това е добре за мен,просто това бях спазвала лятото.
*30 минути преди Тренировка:
2 аспирина (американски)
1ампула L-Carnitine 2500 “Danier”
1 доза (30, 40гр.) Protein Nectar, Carnivor or Sinta 6 ISOLATE
*по време на тренировката се приема много вода
*веднага след Тренировка:
1 доза (30, 40гр.) Protein Nectar, Carnivor or Sinta 6 ISOLATE
Първи ден: Гърди, Рамене,Трицепс
Гърди:
на машина за гърди 1 по 15, 1 по 12, 3 по 10
флаис със дъмбели 3 по 15
Рамене:
избутване на дъмбели нагоре от седеж 1 по 15, 1 по 12, 3 по 10
разтваряне на дъмбели в страни, прав 4 по 15
Трицепс:
разгъване на скрипец прав 1 по 15, 1 по 12, 3 по 10
разгъване с дъмбел зад врат 4 по 15
*30 минути колело, пътека или степер
Втори ден: Гръб, Задно рамо, Бицепс
Гръб:
придърпване на скрипец към гърди от седеж 1 по 15, 1 по 12, 3 по 10
придърпване на скрипец към корема от седеж 1 по 15, 3 по 10
хипер екстензии на машина (за кръста) 3 по 15
Задно рамо:
разтваряне на дъмбели в страни от водоравен наклон 3 по 15
на машина за задно рамо 3 по 12
Бицепс:
сгъване със щанга, прав 1 по 15, 1 по 12, 3 по 10
последователно сгъване с дъмбели 3 по 10
*30 минути колело, пътека или степер
Трети ден: Крака, Прасци
Крака, глутеус:
разгъване на машина 2 по 15
ходещи напъди 3 по 15
сгъване на машина 1 по 15, 1 по 12, 3 по 10
махове назад на глутеус машина 3 по 15
клекове с малка тежест /до долу, с добре изправен гръб/ 3 по 15
на адуктур машина 3 по 20
на абдуктур машина 3 по 20
Прасци:
изправяне на пръсти прав на машина 1 по 20, 1 по 15, 3 по 12
изправяне на пръсти на калф машина 1 по 20, 1 по 15, 3 по 12
Четвърти ден: Кардио, Корем
60 минути колело, пътека или степер
Корем:
Горна част 3 по 20
Долна част 3 по 20
И се чудих дали мога пак да почна. Защото не мога сама да преценя,какво да тренирам и какъв режим да спазвам.
18.02.14
13:58
Намери време за четене на сайта.
18.02.14
14:10
Успех в начинанията и наистина приеми съветите на Кольо Пияндето. На 17-18 години всички сме били на твоя хал без особени познания - едни гладуват, други използват разни чудодейни програми на знайни и незнайни типове :)
18.02.14
14:17
Благодаря,дано се получат нещата ще,чета тренирам пък да видиме. До колкото желание имам много и воля.
18.02.14
15:00
Къде ги видя тия сланини първо ? Май са само в главата ти..
18.02.14
16:08
Имам... :( И целулит и стриии.. Стриите ги мазах с всякакви работи,но те няма как да се махнат,но поне нови да не излизат..
18.02.14
22:00
Момиче, ти си супер слаба, изглеждаш супер ! Не се филмирай......поне на тия снимки аз просто не виждам никакви сланини. Единственото, което можеш да направиш, е да качиш малко мускулна маса, че си само кожа и кости:)
19.02.14
15:18
Искам плочки на корема,оформени крака,но това става със спорт. И се захващам по въпроса,ще видим резултата какъв ще е.
19.02.14
16:50
Спорт и “хранътъ прай борбътъ” нали знаеш.. релеф, за да искараш, първо трябва да имаш някакви мускули:) Работи върху това, успех!
19.02.14
19:12
Ами ще се опитам днеска,ядох: Сутринта в 08;00 един портокал , в 10;00 една ябълка. На обяд в 14;30 ядох салата маруля с една краставица,тренирах в 17;00 до 18;15 ,аеробика,упражнения за крака,дупе и корем,нещо като кръгова тренировка,след това хапнах за вечера салатка от домати и краставици. Може би храната е малко.... ама не знам,точно как да си съчетая нещата и чета в сайта за да си направя някакъв режим.
19.02.14
19:20
Тя не просто е малко, това дори не може да се нарече храна. Ти имаш само плодове и зеленчуци. Не се страхувай да се храниш, просто го прави правилно. Този начин на хранене не само няма да ти донесе желаните резултати, а ще провокира куп други неприятности.
19.02.14
19:22
Сланините се стопяват - това се случва когато категорично убедиш тялото си, че няма да го подлагаш на екстремен глад и да го караш да оцелява на всяка цена. Ако го направиш, то просто няма нужда от толкова значителни мастни запаси, съответно - ще намали съществуващите и няма да трупа нови. Ще се получи когато осигуриш на тялото си достатъчно белтъчини, мазнини и въглехидрати от качествени източници (храни). И мазнини. За трети път - достатъчно качествени мазнини в храната. Заедно с това трябва да дадеш стимул на мускулатурата на цялото тяло, да я вкараш в тонус и да сложиш допълнително малко мускулчета навсякъде по теб. Ето ти пътя към желаната от теб визия. Той минава неизбежно през храненето и тренировките.
19.02.14
19:23
Благодаря за съвета,аз знам че е малко,но все още не знам как да комбинирам нещата.
19.02.14
19:26
Добави към салатата малко месо, яйце, извара или сирене . Може да пробваш да слагаш в салатата сурови ядки, чиа, зехтин задължително. Аз често си правя зелена салата със сирене коридж , риба или пиле. Започни от някъде. Не гладувай, така губиш мускулна маса , а ти искаш да оформиш мускули. За това имаш нужда от градивен елементи и енергия, а и двете липсват в днешното ти хранене.
И забрави, че ти имаш сланини, иначе ще ти пратя една снимка на моите да видиш какво е сланина :) Това го приеми като заплаха :)
Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 19.02.14 19:28.
19.02.14
19:31
Благодаря за съвета,утре ще го направя. Но мен също така ме е яд,на града в който уча-Котел. Толкова смотан град,че няма нищичко ,никакви условия да си правя нещата стриктно и както трябва, има два магазина умрели на кръст,които стоките са всичките с изтекъл срок. А и живея на квартира и нямам фурна,че да си пека пиле или имам избор за нещо по различно от плодове зеленчуци и яйцата,за риба да не говоря....
19.02.14
19:36
В градчета като Котел има обаче едно много хубаво нещо- все още се намират истински продукти -мляко, сирене, яйца, зеленчуци и плодове. Възползвай се, намери си някоя баба да те “снабдява”. И аз като студентка имах само един котлон, по-трудно е, но става. Вземи си една кошничка за варене на пара, можеш да си правиш зеленчуци и да ги съчетаваш с млечни или някакво готово месо, щом няма друг вариант. Вземи си от някой по-голям град “провизии ” като елда, киноа и си готви с тях, става лесно и само с котлон, а имат много добри хранителни качества.
Бабата може да даде и някое друго домашно пиле, което на пара или сварено не е лош вариант ;)
Почти винаги може да си осигуриш добра храна и тренировки при достатъчно желание :P
Мисли градивно, яж, тренирай и забрави за това къде се намираш (F)
П.С. Нямаш сланина...
19.02.14
19:48
Благодаря за съветите наистина,лошото е че не обичам много много домашните неща,ама това е друг въпрос.
Аз бях преди време си направила мой си режим измислен от мен :Д ..
Искам да кажеж,какво мислиш:
Закуска-Овесени ядки+ кисело или прясно мляко
Втора закуска-50 грама бъдеми
Обяд-салата/каквато и да е с две варени яйца
Вечеря- Пилешко месце 100гр и салата
За другия ден пак нещо подобно
Закуска- пак овесени ядки
Втората закуска-плод
Обяд- Филийка пълнозърнес хляб+2 тънки ивици бекон+салата
Вечеря- салата+ 1 яйце
Не знам дали изобщо има нещо както трябва в това ама....
19.02.14
20:34
Ще дойде време, когато ще оцениш “домашните неща” :) Т.нар. “софиянци” ме гледат като изтокани , когато разтоварвам корите с яйца и бурканите , но не купувам боклуците от магазина :D Жалко само, че поколението на нашите баби и дядовци е може би последното , което се занимава с подобни ” ритуали ” :(
19.02.14
20:41
Така е :) Но просто не обичам да ми мирише на крави,овце и така нататака ,иначе яйца да няма проблем, месо също.Макар,че от домашното наистина няма по-хубво :)
19.02.14
22:36
Така определено е по-добре. Добави си малко маслини, слагай в салатите зехтин. . По-добре чисто месо вместо бекон.
20.02.14
00:18
Ще дойде време, когато ще оцениш “домашните неща” :) Т.нар. “софиянци” ме гледат като изтокани , когато разтоварвам корите с яйца и бурканите , но не купувам боклуците от магазина :D Жалко само, че поколението на нашите баби и дядовци е може би последното , което се занимава с подобни ” ритуали ” :(
Охооо, домашни яйца ли каза:))
И аз да се включа в темата...Напълно съм съгласна с всички съвети до тук...Режима на хранене е най-важен,не се лишавай от яйца и месо....набавяй си достатъчно белтък,той ще ти помогне не сам в изграждането на мускулите,но и в по-бързото възстановяване след тренировка...а що се отнася до това че “Котел е тъп град и няма нищо в него”....категорично не съм съгласна...Не е задължително да разполагаш с фитнес зала,има толкова много упражнения,които можеш да изпълняваш в домашни условия и пак да се оформиш...разгледай и чети...освен това какво по-добро от бягане навън вместо на пътека...просто трябва да подобриш начина си на хранене и да намериш точно формулата,която работи за теб...Успех от мен :)
20.02.14
10:13
Закуска - Овесени ядки + кисело или прясно мляко
Втора закуска - 50 грама бъдеми
Обяд - салата/каквато и да е с две варени яйца
Вечеря - Пилешко месце 100гр и салата
Към закуската добавяш 100 g сирене или кашкавал.
Можеш в киселото мляко с овеса да сложиш и малко заквасена сметана (1-2 чаени лъжички).
Към втората закуска прибавяш 1 яйце. Ядките - само сурови.
Обяд - вместо яйца слагаш мръвка, но нека да е 150 g.
Вечеря - правиш мръвката 150-200 g или добавяш 2-3 яйца, добавяш малко гарнитура по твой вкус (включително картофи, ориз, бобови храни) или 2-3 филийки хубав хляб, към салатката добавяш ГОЛЯМА шепа маслини или едно авокадо.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.02.14 10:18.
20.02.14
19:16
Благодаря за всичките съвети,днес хапнах: Сутринта- един портокал,към 11 ядна ябълка, На обяд- Салата домати и краставици и 2 яйца, и Вечеря-варени картофи. От другата седмица,почвам да добавям месо.
21.02.14
19:15
Добър вечер,нека си споделя какво хапнах днес,а и така ми е по-добре да знам какво съм яла.
Сутринта:Един портокал
На обед:Салата домати и краставици със две сварени яйца
Междинна: една зелена ябълка
Вечеря: Маруля със краставица и 100г сирене+ 5 сини сливи .
Лека вечер от мен :)