Дневника нa Жаклин.

Темата е заключена.

18.02.14
13:02

Здравейте на всички! Казвам се Жаклин и съм на 18 години,мооята мечта е да имам по-добро тяло. Висока съм 177 и тежа 60 килограма,целта ми е да се стегна защото съм доста отпусната,но за жалост уча в град,който няма фитнес и нямам възможността да тренирам в фитнес. Прибирам се в родния ми град ,почти всяка седмица,но за два дни няма как да направя нещо. Бих искала да сваля 5 килограма и да се оформя доста добре,лятото тренирах доста усилено,поръчах си на Билияна Йотовска режим и тренировъчна програма,харесва ми,но това беше само за няколко месеца и като свърши лятото пак се почна хапване по колкото искам,без тренировки и с две думи отпусната работа :).. В момента от 2 седмици съм си забранила почти всичко,ям само зеленчуци и плодове за да отслабна,но искам и да се стягам с някакви упражнения поне в домашни условия да правя нещо. Бихте ли ме посъветвали. Какво да права и как да постигна резултата,който желая. Благодаря много.

Темата беше редактирана от Zhacline Georgieva на 08.01.15 12:25.

Искаш да отслабваш? Груба грешка в приоритетите.
Ядеш само плодове и зеленчуци? Изключително груба грешка в подхода към храненето.
В момента си причиняваш нещо лошо, което дори няма да ти донесе търсения ефект.

Намери време за четене на сайта.
По най-бързия начин се насочи към хранене с достатъчна като качество и количество храна.

18.02.14
13:12

Доста четох и виждам,как всички си похапват,а имат хубави тела..

Изкорени връзката ‘глад - хубаво тяло’, която си създала в главата си. В реалността такава не съществува. Гладът е свързан точно с това, което не харесваш, а като допълнителна “печалба” от него получаваш влошено здраве и никакъв тонус.

18.02.14
13:20

Не знам,аз все си мисля,’че трябва да отслабна още малко и да почна да се стягам,защото сланини как се стягат с ядене. :(

18.02.14
13:28

Изгради мускули, за да си стегната.Права си само, че мазнините в тялото не могат да се стягат.По снимките ти си личи, че си слаба.Промени си храненето в правилната посока и качи мускули.
Успех.

Сланините се стопяват - това се случва когато категорично убедиш тялото си, че няма да го подлагаш на екстремен глад и да го караш да оцелява на всяка цена. Ако го направиш, то просто няма нужда от толкова значителни мастни запаси, съответно - ще намали съществуващите и няма да трупа нови. Ще се получи когато осигуриш на тялото си достатъчно белтъчини, мазнини и въглехидрати от качествени източници (храни). И мазнини. За трети път - достатъчно качествени мазнини в храната. Заедно с това трябва да дадеш стимул на мускулатурата на цялото тяло, да я вкараш в тонус и да сложиш допълнително малко мускулчета навсякъде по теб. Ето ти пътя към желаната от теб визия. Той минава неизбежно през храненето и тренировките.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.02.14 13:36.

18.02.14
13:32

Благодаря. Дано след време,качвам снимки на това което искам да постигна.

18.02.14
13:36

Закуска 8/9ч
1 кисело мляко 1,5% масленост, в което разтваряте 50гр. овесени ядки
или
1 плод, кисело мляко 1,5% масленост /помео или греипфрут/
или
палачинка от 3 белтъка + 1 жълтък, 50гр. Овесени ядки и малко извара
*30 мин Елед закуска се приемат 2 капсули витамини “Opti Woman”

—-1л. вода—

*на гладно - 1 капс. “XENADRINE” /
Обяд 12.00ч.
100гр. Телешко филе /може и телешки или пилешки кюфтета/
салата по избор или задушени зеленчуци

—-1/2л. вода—-

15.30ч. Следобедно хранене
Местна супа или Боб/леща
салата по избор или задушени зеленчуци, плочка серене
или
Пилешко/пуешко филе
салата по избор или задушени зеленчуци, плочка серене
или
50гр. Protein, разтворен с обезмаслено кисело или прясно мляко

—-1/2л. вода—-

19ч. Вечеря
100гр. Риба или морски дарове
салата по избор или задушени зеленчуци
50гр. Ядки /бадеми, лешници, кашу/

—-1\2л. вода—-

22ч. Последно хранене
50гр.Protein, разтворен с обезмаслено кисело или прясно мляко
Toва е Хранителния режим на Биляна.
Добре ли е?

(1) Ти Биляна ли си?
(2) Ти имаш ли същите антропометрични параметри като Биляна?
(3) Ти тренираш ли точно като Биляна?
(4) Кое те кара да мислиш, че това е добро за теб?

При достатъчно постоянство и воля от твоя страна за Море 2015 ще си фантастична!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.02.14 13:43.

18.02.14
13:46

Нищо не ме кара да мисля,че това е добре за мен,просто това бях спазвала лятото.
*30 минути преди Тренировка:
2 аспирина (американски)
1ампула L-Carnitine 2500 “Danier”
1 доза (30, 40гр.) Protein Nectar, Carnivor or Sinta 6 ISOLATE
*по време на тренировката се приема много вода
*веднага след Тренировка:
1 доза (30, 40гр.) Protein Nectar, Carnivor or Sinta 6 ISOLATE

Първи ден: Гърди, Рамене,Трицепс
Гърди:
на машина за гърди 1 по 15, 1 по 12, 3 по 10
флаис със дъмбели  3 по 15
Рамене:
избутване на дъмбели нагоре от седеж  1 по 15, 1 по 12, 3 по 10
разтваряне на дъмбели в страни, прав  4 по 15
Трицепс:
разгъване на скрипец прав  1 по 15, 1 по 12, 3 по 10
разгъване с дъмбел зад врат  4 по 15
*30 минути колело, пътека или степер

Втори ден: Гръб, Задно рамо, Бицепс
Гръб:
придърпване на скрипец към гърди от седеж  1 по 15, 1 по 12, 3 по 10
придърпване на скрипец към корема от седеж  1 по 15, 3 по 10
хипер екстензии на машина (за кръста)  3 по 15
Задно рамо:
разтваряне на дъмбели в страни от водоравен наклон  3 по 15
на машина за задно рамо  3 по 12
Бицепс:
сгъване със щанга, прав  1 по 15, 1 по 12, 3 по 10
последователно сгъване с дъмбели  3 по 10
*30 минути колело, пътека или степер

Трети ден: Крака, Прасци
Крака, глутеус:
разгъване на машина  2 по 15
ходещи напъди  3 по 15
сгъване на машина  1 по 15, 1 по 12, 3 по 10  
махове назад на глутеус машина 3 по 15  
клекове с малка тежест /до долу, с добре изправен гръб/  3 по 15
на адуктур машина  3 по 20
на абдуктур машина  3 по 20
Прасци:
изправяне на пръсти прав на машина  1 по 20, 1 по 15, 3 по 12
изправяне на пръсти на калф машина  1 по 20, 1 по 15, 3 по 12

Четвърти ден: Кардио, Корем
60 минути колело, пътека или степер
Корем:
Горна част  3 по 20
Долна част  3 по 20

И се чудих дали мога пак да почна. Защото не мога сама да преценя,какво да тренирам и какъв режим да спазвам.

18.02.14
13:58

казано от Кольо Пияндето на 18.02.14, 13:10:

Намери време за четене на сайта.

18.02.14
14:10

Успех в начинанията и наистина приеми съветите на Кольо Пияндето. На 17-18 години всички сме били на твоя хал без особени познания - едни гладуват, други използват разни чудодейни програми на знайни и незнайни типове :)

18.02.14
14:17

Благодаря,дано се получат нещата ще,чета тренирам пък да видиме. До колкото желание имам много и воля.

Къде ги видя тия сланини първо ? Май са само в главата ти..

18.02.14
16:08

Имам... :( И целулит и стриии.. Стриите ги мазах с всякакви работи,но те няма как да се махнат,но поне нови да не излизат..

Момиче, ти си супер слаба, изглеждаш супер ! Не се филмирай......поне на тия снимки аз просто не виждам никакви сланини. Единственото, което можеш да направиш, е да качиш малко мускулна маса, че си само кожа и кости:)

19.02.14
15:18

Искам плочки на корема,оформени крака,но това става със спорт. И се захващам по въпроса,ще видим резултата какъв ще е.

Спорт и “хранътъ прай борбътъ” нали знаеш.. релеф, за да искараш, първо трябва да имаш някакви мускули:) Работи върху това, успех!

19.02.14
19:12

Ами ще се опитам днеска,ядох: Сутринта в 08;00 един портокал , в 10;00 една ябълка. На обяд в 14;30 ядох салата маруля с една краставица,тренирах в 17;00 до 18;15 ,аеробика,упражнения за крака,дупе и корем,нещо като кръгова тренировка,след това хапнах за вечера салатка от домати и краставици. Може би храната е малко.... ама не знам,точно как да си съчетая нещата и чета в сайта за да си направя някакъв режим.

19.02.14
19:20

Тя не просто е малко, това дори не може да се нарече храна. Ти имаш само плодове и зеленчуци. Не се страхувай да се храниш, просто го прави правилно. Този начин на хранене не само няма да ти донесе желаните резултати, а ще  провокира куп други неприятности.

19.02.14
19:22

казано от Кольо Пияндето на 18.02.14, 13:30:

Сланините се стопяват - това се случва когато категорично убедиш тялото си, че няма да го подлагаш на екстремен глад и да го караш да оцелява на всяка цена. Ако го направиш, то просто няма нужда от толкова значителни мастни запаси, съответно - ще намали съществуващите и няма да трупа нови. Ще се получи когато осигуриш на тялото си достатъчно белтъчини, мазнини и въглехидрати от качествени източници (храни). И мазнини. За трети път - достатъчно качествени мазнини в храната. Заедно с това трябва да дадеш стимул на мускулатурата на цялото тяло, да я вкараш в тонус и да сложиш допълнително малко мускулчета навсякъде по теб. Ето ти пътя към желаната от теб визия. Той минава неизбежно през храненето и тренировките.

19.02.14
19:23

Благодаря за съвета,аз знам че е малко,но все още не знам как да комбинирам нещата.

19.02.14
19:26

Добави към салатата малко месо, яйце, извара или сирене . Може да пробваш да слагаш в салатата сурови ядки, чиа, зехтин задължително. Аз често си правя зелена салата със сирене коридж , риба или пиле. Започни от някъде. Не гладувай, така губиш мускулна маса , а ти искаш да оформиш мускули. За това имаш нужда от градивен елементи и енергия, а и двете липсват в днешното ти хранене.
И забрави, че ти имаш сланини, иначе ще ти пратя една снимка на моите да видиш какво е сланина :) Това го приеми като заплаха :)

Мнението беше редактирано от Rapuncelina на 19.02.14 19:28.

19.02.14
19:31

Благодаря за съвета,утре ще го направя. Но мен също така ме е яд,на града в който уча-Котел. Толкова смотан град,че няма нищичко ,никакви условия да си правя нещата стриктно и както трябва, има два магазина умрели на кръст,които стоките са всичките с изтекъл срок. А и живея на квартира и нямам фурна,че да си пека пиле или имам избор за нещо по различно от плодове зеленчуци и яйцата,за риба да не говоря....

19.02.14
19:36

В градчета като Котел има обаче едно много хубаво нещо- все още се намират истински продукти -мляко, сирене, яйца, зеленчуци и плодове.  Възползвай се, намери си някоя баба да те “снабдява”. И аз като студентка имах само един котлон, по-трудно е, но става. Вземи си една кошничка за варене на пара, можеш да си правиш зеленчуци и да ги съчетаваш с млечни или някакво готово месо, щом няма друг вариант. Вземи си от някой по-голям град “провизии ” като елда, киноа и си готви с тях, става лесно и само с котлон, а имат много добри хранителни качества.

19.02.14
19:46

Бабата може да даде и някое друго домашно пиле, което на пара или сварено не е лош вариант ;)
Почти винаги може да си осигуриш добра храна и тренировки при достатъчно желание :P
Мисли градивно, яж, тренирай и забрави за това къде се намираш (F)

П.С. Нямаш сланина...

19.02.14
19:48

Благодаря за съветите наистина,лошото е че не обичам много много домашните неща,ама това е друг въпрос.
Аз бях преди време си направила мой си режим измислен от мен :Д ..
Искам да кажеж,какво мислиш:
Закуска-Овесени ядки+ кисело или прясно мляко
Втора закуска-50 грама бъдеми
Обяд-салата/каквато и да е с две варени яйца
Вечеря- Пилешко месце 100гр и салата
За другия ден пак нещо подобно
Закуска- пак овесени ядки
Втората закуска-плод
Обяд- Филийка пълнозърнес хляб+2 тънки ивици бекон+салата
Вечеря- салата+ 1 яйце
Не знам дали изобщо има нещо както трябва в това ама....

19.02.14
20:34

Ще дойде време, когато ще оцениш “домашните неща” :) Т.нар. “софиянци” ме гледат като изтокани , когато разтоварвам корите с яйца и бурканите , но не купувам боклуците от магазина :D Жалко само, че поколението на нашите баби и дядовци е може би последното , което се занимава с подобни ” ритуали ” :(

19.02.14
20:41

Така е :) Но просто не обичам да ми мирише на крави,овце и така нататака ,иначе яйца да няма проблем, месо също.Макар,че от домашното наистина няма по-хубво :)

19.02.14
22:36

Така определено е по-добре. Добави си малко маслини, слагай в салатите зехтин. . По-добре чисто месо вместо бекон.

казано от ME4O_TURIST на 19.02.14, 20:34:

Ще дойде време, когато ще оцениш “домашните неща” :) Т.нар. “софиянци” ме гледат като изтокани , когато разтоварвам корите с яйца и бурканите , но не купувам боклуците от магазина :D Жалко само, че поколението на нашите баби и дядовци е може би последното , което се занимава с подобни ” ритуали ” :(

Охооо, домашни яйца ли каза:))

20.02.14
09:44

И аз да се включа в темата...Напълно съм съгласна с всички съвети до тук...Режима на хранене е най-важен,не се лишавай от яйца и месо....набавяй си достатъчно белтък,той ще ти помогне не сам в изграждането на мускулите,но и в по-бързото възстановяване след тренировка...а що се отнася до това че “Котел е тъп град и няма нищо в него”....категорично не съм съгласна...Не е задължително да разполагаш с фитнес зала,има толкова много упражнения,които можеш да изпълняваш в домашни условия и пак да се оформиш...разгледай и чети...освен това какво по-добро от бягане навън вместо на пътека...просто трябва да подобриш начина си на хранене и да намериш точно формулата,която работи за теб...Успех от мен :)

казано от Zhacline Georgieva на 19.02.14, 19:48:

Закуска - Овесени ядки + кисело или прясно мляко
Втора закуска - 50 грама бъдеми
Обяд - салата/каквато и да е с две варени яйца
Вечеря - Пилешко месце 100гр и салата

Към закуската добавяш 100 g сирене или кашкавал.
Можеш в киселото мляко с овеса да сложиш и малко заквасена сметана (1-2 чаени лъжички).

Към втората закуска прибавяш 1 яйце. Ядките - само сурови.

Обяд - вместо яйца слагаш мръвка, но нека да е 150 g.

Вечеря - правиш мръвката 150-200 g или добавяш 2-3 яйца, добавяш малко гарнитура по твой вкус (включително картофи, ориз, бобови храни) или 2-3 филийки хубав хляб, към салатката добавяш ГОЛЯМА шепа маслини или едно авокадо.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 20.02.14 10:18.

20.02.14
19:16

Благодаря за всичките съвети,днес хапнах: Сутринта- един портокал,към 11 ядна ябълка, На обяд- Салата домати и краставици и 2 яйца, и Вечеря-варени картофи. От другата седмица,почвам да добавям месо.

21.02.14
19:15

Добър вечер,нека си споделя какво хапнах днес,а и така ми е по-добре да знам какво съм яла.
Сутринта:Един портокал
На обед:Салата домати и краставици със две сварени яйца
Междинна: една зелена ябълка
Вечеря: Маруля със краставица и 100г сирене+ 5 сини сливи .

Лека вечер от мен :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1