Помощ за изграждане на нова програма!

17.02.14
20:10

Здравейте, Моля някой да ми помогне да си направя нова програма с приоритет Гръб-Рамо. В момента гърба и рамената ми са тесни и искам да ги разширя и да си вдигна като цяло силата. Почти съм на 17г. и съм висок 1.85 и тежа 83 кг. Ходя на фитнес от година и половина и съм качил 25-27 кила.
Сегашната ми програма е:
Понеделник - Гръб
Вторник - Гърди
Сряда - Крака
Четвъртък - Рамо
Петък - Ръце
Благодаря предварително!

П.С Набиранията на широк хват са ми малко трудни - мога 1-2.

18.02.14
23:34

Здравей приятелю :)
Първо златно правило за хубав, широк и релефен гръб се нарича “набирания”.
Погледни също така и тази статия набирания . Накратко казано, това е едно от най-старите и изпитани упражнения за гръб. Това, че ти е малко трудно широкия хват е напълно нормално. Аз навремето започнах набирания със серии с по 4 повторения:D Но с времето тялото заяква и почваш да правиш все повече. Ако не можеш на широк захват започни като за начало на раменен. А и според мен най-важното нещо за теб- че от набиранията, за разлика от хоризонталния скрипец, гребанията и мъртвата тяга и т.н., почти няма вероятност от трявми и увреждания!

За рамене пак ти давам за пример нещо изпитано- раменна преса (войнишка) от седеж. Сложи и така повечко килограми 30-40-50. Не и се плаши.(nfun)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1