21.01.14
11:31
казано от gotcha на 21.01.14, 11:24:
казано от James Hinks на 21.01.14, 11:22:
Само не разбрах с каква идея си взе тия еспадрили като катериш детските турове на стена ?
Еспадрилите ще ти окажат влияние на скала, на стена за начинаещ е доста безсмислена покупка. Малко като бягане за здраве със шпайкове... ;)Дрън-дрън :)
Щом си рекъл :)
Остава и да прокатериш 10-ки ;)
Саше, много те уважавам майна :)
Може би едно 80-90% от нещата, които ми кажеш ще те послушам, но ще си проверя все пак за мене си, знаеш, че обичам да си троша главата...
С еспадрилите активираш краката едно 80% повече от колкото с каквито и да е било други чепици, а те са ми точно проблемни на мене, защото разчитам на силата си в горната част и хамалствам. Точно в началото искам да наблегна на техника и да зауча правилните неща, а това с еспадрили ще стане много по-бързо. И аз мислех да не избързвам със закупуването, защото не знаех колко ще се зарибя, но и пича още първия път каза, че не е зле да си вземем, а е доста вчас с нещата.
Относно това какво ще катеря, нямам никакви цели, кефи ме искам да уча нови неща и мисля, че катеренето ще ми помогне в доста отношения.
Хау
21.01.14
11:53
Каквото имах да казвам по въпроса с еспадрилите го казах - на стена, където всички хватки са правени, покритието и материала са коренно различни от скалата, туровете са подредени и трудността им не е голяма - еспадрилите са точно толкова полезни, колкото и шпайковете ако въртиш 20 минути обиколки на пистата за кеф. Разлика има, но то по-голяма разлика има да катериш стена с кубинки и с гумени кецове. Техниката на катерене да я научиш заради ползването на еспадрили...по-вероятно е да научиш хубаво беговата моторика с шпайкове ;)
p.s.
А бе казах ти аз, че догодина ще посрещаш новата година на Серо Торе, ти си мислеше, че се шегувам...:D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 21.01.14 11:55.
казано от James Hinks на 21.01.14, 11:53:
Каквото имах да казвам по въпроса с еспадрилите го казах - на стена, където всички хватки са правени, покритието и материала са коренно различни от скалата, туровете са подредени и трудността им не е голяма - еспадрилите са точно толкова полезни, колкото и шпайковете ако въртиш 20 минути обиколки на пистата за кеф. Разлика има, но то по-голяма разлика има да катериш стена с кубинки и с гумени кецове. Техниката на катерене да я научиш заради ползването на еспадрили...по-вероятно е да научиш хубаво беговата моторика с шпайкове ;)
p.s.
А бе казах ти аз, че догодина ще посрещаш новата година на Серо Торе, ти си мислеше, че се шегувам...:D
Викаш тая на Мусала, догодина там... :D
Ебавай се ти, ама още като си представя скали и някви стотици метри само при мисълта се насирам, постепенно действам аз, живот и здраве и на скали ще ида :)
казано от gotcha на 17.01.14, 17:28:
Заличка
Обръщане - 3х3@70
Раменна преса - 3х2@60
Трап бар - 3х3@164
Набирания - 3х3@16
Кофи - 3х3@16
Сталкер - 1@2х25
Бедрени екстензии - 3х8@40
Ако си решил да задобряваш в катеренето, тяги, обръщания, клекове, раменни преси...не ти вършат много работа.
Аз бих правила много дърпащи, много специфични изолиращи, много изометрии и много Ащанга. ;)
казано от Маргарита Манева на 21.01.14, 14:19:
Аз бих правила много дърпащи, много специфични изолиращи, много изометрии и много Ащанга. ;)
Аз пък бих катерил много траверси :D.
Сори Ванка, ма не можах да се сдържа :D
Заличка
Трап-бар - 5@64, 5@114, 3@164, 1@174, 1@184, 1@194
Раменна преса - 5@50, 3@60, 3х1@70
3 кръга
Бедрени екстензии - 20@25, 20@40, 20@50
Ам. подскоци - 10
Суинг @32 - 10
Сталкер - 2@2х21
Кофи - 5
Лицеви с отлепяне - 5
Днес добре беше силата, ама хвата изпускаше, потяха ми се ръцете, а поредния магнезий, който съм занесъл в залата е затрит...
Знаех си, че кръговете за крака трябваше да ги направя последни, защото после нямаше да ми се прави нищо след тях, ама ай де сърбеше ме да видя как ще се държи коляното на подскоците. Не беше зле мисля, че екстензиите вършат работа. Пробвах и клек на 50кг и веднага усетих лек дискомфорт на връзката. Явно си тря още заякване.
Така специално искам да отговоря на Маргото :)
И аз си мислех, че ще се комбинират супер тренировките за катерене с тези в залата като там наблегна на хвата и дърпащи в различни равнини, ширини и хватки, само дето изобщо не мога да ми се възстановят още предмишниците и като ходя в залата за катерене се одървят зверски и там нищо не мога да правя, защото ми трябват :) Искам да изчакам да се поадаптирам към издръжливостта на хвата и спецификата и тогава имам доста идеи какво да правя в залата... Време си сака за всичко :)
Така, че мисля за сега в залата дори да избягвам дърпащите, само трап-бара ще оставя за малки повторения да си подържам силата.
Мнението беше редактирано от gotcha на 21.01.14 17:07.
Еми, Ванка, без възстановяване няма как да стане. Ти искаш днес вечетра да се набираш и да дърпаш, а утре сутрин да катериш...няма как да стане, дори и да си най-натренирания. Попитай хората, които се занимават отдавна и изключително с катерене как тренират - повечето вероятно стават яки само с катерене и много специфични упражнения. Никой не прави трап барове и американски подскоци - това са движения, които просто нямат пренос в катеренето, не ти генерират нищо, което да ти помогне на стената/скалата.
казано от Маргарита Манева на 21.01.14, 20:34:
Еми, Ванка, без възстановяване няма как да стане. Ти искаш днес вечетра да се набираш и да дърпаш, а утре сутрин да катериш...няма как да стане, дори и да си най-натренирания. Попитай хората, които се занимават отдавна и изключително с катерене как тренират - повечето вероятно стават яки само с катерене и много специфични упражнения. Никой не прави трап барове и американски подскоци - това са движения, които просто нямат пренос в катеренето, не ти генерират нищо, което да ти помогне на стената/скалата.
Ама аз нещо не разбирам, защо всички си помислиха, че директно аз ставам някакъв катерач, който иска само това да прави...
Не съм малоумен и нямам никакво желание да загубя всичко, което съм постигнал в залата :)
Това, че сега катеря и ми е интересно, не означава, че аз не искам да си правя преходи и да си карам колелото, както преди правех, контузията ми пречи да правя тези неща, а катеренето не за сега...
Искам да пробвам различни спортове и занимания, които ми харесват, но не и да си загубя силата и кондицията, която съм градил.
Ще се опитам да направя всичко възможно да си запазя силата в базовите движения и силовата издръжливост независимо какъв нов спорт започна да практикувам. Ако наистина толкова много се зарибя в нещо и реша, че това е спорта на живота ми тогава може да направя компромиси и да се специализирам, но надали на тази възраст и с тези разбирания :)
Та пак казвам, ще си правя бедрени екстензии, да си оправям колената, ще си дърпам за да си лекувам кръста, ще си бутам на макс раменната преса, защото ми куцат бутащите и искам да имам силни бутащи, ще си правя ам. подскоци, защото ми дават всичко за бедрата и прасците и тн. и тн.
Генерално заключение - Този дневник изразява моментните ми интереси, желания и практики във физическите ми занимания. Отворен е да правя, каквото и когато си искам. Храната не я описвам, защото нямам някакви нови увлечения или разбирания относно нея освен да не ми прави дискомфорт и да не ме успива. Алкохол си пия след като ми мина натрупването на ГАБА в организма, което ми пречеше да правя едно от любимите ми неща - ДА ПОРКАМ!
Това е съфорумци и приятели :D
Хау
казано от gotcha на 22.01.14, 00:31:
...Алкохол си пия след като ми мина натрупването на ГАБА в организма, което ми пречеше да правя едно от любимите ми неща - ДА ПОРКАМ!
Това е съфорумци и приятели :D
Хау
Ами, наздраве тогава ! Тъкмо кротко си пийвам :)
казано от gotcha на 14.01.14, 09:18:
За щастие все повече осъзнавам и избягвам от идеята, че спорта е за да правиш естетическо тяло (пропорционално, симетрично), напротив, спорта е за да ти прави кеф, да ти дава нови усещания, нови способности и знания, а тялото е за да ти помага да го практикуваш. Всеки спорт изисква определени качества и ти с тренировките ги придобиваш.
Прав си, че тренировките в залата винаги могат да се нагодят така, че да ти помогнат в спорта, който практикуваш и аз се старая да го правя.
Чета това, чета и последния ти пост, и наистина не разбирам какво искаш да постигнеш.
Мнението беше редактирано от Margi на 22.01.14 11:36.
казано от Маргарита Манева на 22.01.14, 11:34:
казано от gotcha на 14.01.14, 09:18:
За щастие все повече осъзнавам и избягвам от идеята, че спорта е за да правиш естетическо тяло (пропорционално, симетрично), напротив, спорта е за да ти прави кеф, да ти дава нови усещания, нови способности и знания, а тялото е за да ти помага да го практикуваш. Всеки спорт изисква определени качества и ти с тренировките ги придобиваш.
Прав си, че тренировките в залата винаги могат да се нагодят така, че да ти помогнат в спорта, който практикуваш и аз се старая да го правя.
Чета това, чета и последния ти пост, и наистина не разбирам какво искаш да постигнеш.
Марго, аз пък не разбирам ти какво искаш да постигнеш? :)
Пак ще кажа, няма да си променям изцяло тренировките в залата, за да ми помагат само в катеренето, защото имам и други спортове, които не искам да занемарявам. Ще изчакам да се адаптира малко мускулатурата ми в катеренето и тогава ще включа определени неща в залата, които да ми подпомогнат катеренето.
Права си, че отначало насилих нещата и иисках да тренирам и катеря без достатъчно почивка, точно за това сега разреждам малко нещата, за да мога да се възстановявам.
Ще видиш и аз лично се надявам, че във времето ще ми се напаснат нещата :)
п.с. Тренировките в залата са точно, за да ми дават пренос в други спортове, да си лекувам травми, да подържам и ако мога да си повишавам силата и издръжливоста.
п.п.с Сторм, наздраве, ама довечера :D
Мнението беше редактирано от gotcha на 22.01.14 11:47.
Ами, исках да ти помогна...другото, което искам да постигна го пише в дневника ми... ;)
казано от Маргарита Манева на 22.01.14, 11:45:
Ами, исках да ти помогна...другото, което искам да постигна го пише в дневника ми... ;)
Знам, че искаш да ми помогнеш :)
Не съм толкова объркан, колкото изглежда или си мислиш...
Ти си по-целенасочена в нещата си и го уважавам, кип уолкинг!
Иначе си права за йогата, че помага доста в катеренето, ама ми е толкова скучна :( Виж за това можеш да ми помогнеш :)
Рехаб
Бедрени екстензии - 10х10@25 (бавно и контролирано с леко задържане горе)
Прасец на легпресата - 10х10@50 (бавно и контролирано с леко задържане горе)
Добре ми се отразяват екстензиите, а прасеца за престиж, че е намалял нещо, а и в катеренето бая си седя на пръсти...
НАЙ-ГОЛЕМИЯ!!!
Вчера катерене на Бонсист.
Този път си бях само с треньора час и половина, катерих по-трудни маршрути, ама накрая ми гръмнаха предмишниците и не можах да стигна до горе.
Друго си е като някой ти показва и казва какво да правиш...
http://www.360mag.bg/posts/26121
казано от gotcha на 24.01.14, 11:00:
http://www.360mag.bg/posts/26121
Това циркулира отдавна из Интернет. Не знам дали си обърнал внимание, но ако има “средно мъжко спортно тяло”, то ще е нещо като това на двамата борци в тая подборка. :)
От останалите има и тюфлеци, и скариди, което е показателно за спортовете им, щом изискват телосоложения в двата края на спектъра. :)
24.01.14
15:14
Зависи как си тренирал, Боби.
Аз бих заложил и на хокеиста и дискохвърляча ;) Щото изглеждам като дискохвърляча...или почи като него де :D
Мнението беше редактирано от James Hinks на 24.01.14 15:15.
Заличка леко
Трап бар - 5х64, 5х114, 2х3х154
Раменна преса - 5х50, 5х60, 2х70, 1х70
Малко бедрени екстензии и йога от стоеж.
Интересна работа, десетина дни не съм влизал в залата и бам 2х70, явно не съм си загубил силата :)
Имам някво странно напрежение в носа и като се напъвах става по-силно, но не ме боли и не е запушен... кво е тва чудо деба, се едно има налягане, чудя се дали да не е някъф синузит?
Скиор бех макло ас.
Вчера катерене на Бонсист. Не бях много в кондиция и не се раздадох много, ама посхващам някои неща. Накрая имах 10мин. по часовник на стената без да слизам, нагоре-надолу. Предмишници пак немах бая пъти... а и кръвното пак нещо ми се ебава и ми пречи доста.
Уеко ремонтирам ас :Д
казано от gotcha на 07.02.14, 09:58:
...
Уеко ремонтирам ас :Д
Приеми искреното ми съчувствие! ;(
В залата
Ролер
Бедрени екстензии 30х25кг
Тяга - 1х130, 3х130, 5х130
Раменна преса - 5х50, 5х60, 2х70
Клек - 5х50, 5х60, 5х70
Трап бар - 5х114, 3х164, 1х174, 0х194
Клек - 3х80
Две врътки от
Сталкер - 2@2х21
Високо изтегляне с трап - 3х120
Пуш преса - 3х70
Преден клек - 3х70
Набирания - 5, 3х16, 3х20, 3х25, 1х30
Кофи - 5, 3х16, 3х20, 3х25, 1х30
СЯВ - 5х16, 5х20, 5х25, 5х30
Две врътки от
Бедрени екстензии - 10х25
Ам. подскоци - 10
Суинг @32 - 10
Ролер
Йога от седеж
Вчера не пих и спах 7 часа, което явно си пролича в залата :Д
Като за формата ми днес доволно се понапънах и изпотих. “КОНдицията” ми е нулева за сега, едвам качих до 27 пулса...
Хубавото е, че пуснах лекичко клека и коляното не се обади, ще го видим утре как ще е...
Не искам да си поставям цели в залата, защото извън нея са ми по-важни, но ще се опитам да сваля 5кг, да си запазя силата и да си увелича сериозно издръжливостта. Също така да си възобновя клека и да натисна на подскоците. Да видим... :)
Катерене на Бонсист
Минах от втория път един червен маршрут, който миналият път не успях и един друг оранжев запецнах по средата на два пъти, просто предмишниците ми гръмват и не издържат :(
Още яко трябва работа с краката, ама явно става бавно, както всичко при мен от три до пет пъти сравнение с нормалните хора :D
Повисях по хватките едно 2 часа днес с почивките де...
И една песен за черупките...
Заличка
Ролер
Бедрени екстензии с 25кг до отказ
Трап бар - 5х64, 5х114, 3х3х164
Раменна - 10х40, 3х3х60
Клек - 3х3х60, 5х60, 3х70, 3х80
Толкоз... Имах идея за повече, ама след вчеращното нощно запиване в бара и бродене по джънк дупки - толкоз...
Мите, ти ме подхлъзна :D
Катерене в СУ
Слабо, много слабо днес. Вчера се понаправих, а и ми беше трети ден трениране и нещо висях кат прани гащи, а и в СУ нещо нищо не ме радва...
Как да е поне беше някакво раздвиждване. Сега остава да се събера и да се размажа подобаващо по случай хубавият БГ празник, наздраве и да ви е честит!
И простотия та за деня благодарение на Боби - Ако нямаш половинка за Св. Валентин си вземи литър! :D
Катерене НСА
Добре горе-долу, ама без инструктор още неам ясна идея кво правя...
Яко луда е тая!
В залата
Ролер
Трап бар - 5@64, 5@114, 2х3@164, 2@174, 1@184, 1@194
Раменна преса - 5@50, 50@60, 2х1@70, 4@60, 7@50
бедрени екстензии - 15@50
ам. подскоци - 15
суинг @24 - 15
набирания - 10
кофи - 10
Асани от седеж
На стадиона (sun)
400м - рунд синди - 400м - 5 набирания до пъпа, 10 лицеви с отлепяне, 15 ам. подскока - 400м - 1200м
Много силна седмица откъм течна храна, от понеделника до вчера не съм изпуснал ден да поркам особено бири... не е за хвалба и силно си личи по снагата ми и постиженията ми с тренировките :D
Днес обаче хубавото време ме подтикна да скокна до стадиона уж да се попека, но реших да видя как ще се държи коляното с някви по-къси дистанции в свински тръст и май чак накрая усетих съвсеем лекичко нещо, та постепенно ще почна да го натоварвам и с бягане и с колелото.
Наздраве! (beer)
Grunge is not dead!
п.с. Май няма да е зле да почна и да си описвам храната, че нещо не мога да се стегна и в тази част... След тренката зелева салата 3 пушени ребра на скара едно Пиринско*. Като добавки взимам паматон за крампите, цинк, келп, пчелен клей, папая ензим и небилет за кръвното.
Мнението беше редактирано от gotcha на 17.02.14 16:01.
Днес си покарах колелцето най-накрая!
30км общо, но само първите 20 и нещо бяха нон-стоп по шосета и паркове :) Коляното го усещах, но не ме е боляло дори на моменти нищо не усещах, та има светлина в тунела, само да не го претоваря ме е страх...
Храната
Пиринско, сурови ядки, кебапче, наденица, плескавица с картофки, питка и зеленчуци, Каменица.
До преди малко бях на този филм фест и беше доста яко, утре е втория и последен ден, който му се гледат такива неща да идва :)
казано от gotcha на 18.02.14, 23:57:
До преди малко бях на този филм фест и беше доста яко, утре е втория и последен ден, който му се гледат такива неща да идва :)
Сутринта слушах за него и даже си мислех да ти пиша, ама явно не е имало нужда :D
П.С. Иеййй, държа да отбележа -това ми е 3000-то мнение :D
Мнението беше редактирано от Петър на 19.02.14 00:01.
Честито Пепка! И благодаря, че си се сетил за мен :)
То аз скоро го видях, а всичко се оказа резервирано от януари, но ест. доста хора не дойдоха и нямаше проблем с намирането на места.
Поздрав с последното филмче от феста днес :D
Днес покарах малко колелце по София и градинките и после до Бонсист. Там покатерих и накрая пича ми каза да катеря един лесен маршрут, ама докато откажа напълно, оказа се, че физиката може доста след психиката, накрая се изпуснах бях безпомощен, но беше яко :)
Втори ден на феста беше днес и беше пак много яко!
Храната
Сурови бадеми и червена боровинка преди катеренето, след това задушено свинско със зеленчуци и чаша червено**, по време на филма парче торта с кафенце (бях в рая!) и сега пак свинско с винце** :)
Вчера почивка откъм физически дейности освен ходенето пеша до центъра.
Храната: Свинско със зеленчуци, Пиринско* с фъстъци, после бях на РД и си еба мамата... бира с водка и солети и после бири, уискита, фъстъци, напраих се на лешник (dull) за капак си доядох свинското :D
21.02.14
09:40
Иначе пиеш лекартсва за кръвното и искаш да ти минат болките в крака ;)
казано от James Hinks на 21.02.14, 09:40:
Иначе пиеш лекартсва за кръвното и искаш да ти минат болките в крака ;)
Саше, знаеш, че няма да спра алкохола... :)
А, крака почти се оправи да не кажа по-голяма дума...
А пък, кръвното като си пийна ми се оправя, щото е на нервна почва :)
А, апче :D
Мнението беше редактирано от gotcha на 21.02.14 09:42.
21.02.14
09:43
Ооо, твоя си работа дали ще го спреш или не ;)
Аз просто ти давам една насока да си мислиш там нещо...
казано от James Hinks на 21.02.14, 09:43:
Ооо, твоя си работа дали ще го спреш или не ;)
Аз просто ти давам една насока да си мислиш там нещо...
Аз тва го мисля от години, ама само с мислене не става :)
А ти какво правиш по въпроса пиянка такава? :D