Велоергометър и оформяне на крака

Здравейте, колеги.

От няколко седмици тренирам активно с велоергометър, който си купих за домашно ползване.

Аз обаче искам да попитам каква е най-оптималната програма за оформяне на крака и мускулните групи в тази зона? Защото моята цел е не да свалям килограми, а по-скоро да оформя мускулите на краката.

В такъв случай как е по-добре да се тренира - повече време в по-бавно темпо или по-кратко, но интензивно? И още - сутрин на гладно ли да въртя или може и вечер?

Благодаря предварително за помощта :)

С уговорката, че само с велоергометър осезаеми резултати не бих очаквал, аз лично ще заложа на интервални тренировки.

Разбира се, ако уредът може да понесе такива. :)

21.02.14
19:07

С велоергометъра, просто поддържаш кондиция, но не мисля че можеш осезаемо да оформиш мускулите на краката. Трябва да правиш упражнения за краката, за да постигнеш този ефект. Иначе да, ако организма ти го позволява интервалното кардио е наистина чудесно. Ако имаш възможност, върти сутрин защото тогава общия тонус на организма е по-добър. На гладно, да! Ако тренираш интервално, т.е. имаш целева зона на пулса - натоварването се определя от нея. Аз например на моя ергометър въртя на 10-та степен, интервално като не намалявам натоварването по-време на нискоинтезивната част, а просто въртя колкото да не спра съвсем.

Благодаря, и само последен въпрос - колко минути е най-добре да се тренира сутрин? Аз перкам по 60 минути, ама не съм сигурен дали това е оптималната продължителност... :)

24.02.14
13:42

Абе за маса не знам, но ако е за оформяне само на краката не е верно че от въртене на педали не може да стане. Просто трябва да е редовно.

Справка в прикрепения файл.

Извинявам се, че пиша в чужда тема, но имам един въпрос.:!?

Значи от понеделник до петък, имам силови тренировки 35-45 мин. За загрявка правя по 6 км. вело, след силовата тренировка правя още 6 км. вело. Тук идва въпроса, ако ходя преди/след следобедната закуска на вело за 20-30 мин. ще има ли по-голям ефект в изгарянето на мазнините.?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1