Anelia: Много OFF Season

Темата е заключена.
Прескочи до:

ит из лайк ийтинг уейт казва една позната, когато има да се ядат американски кит-кат кейкове :-)

09.12.13
16:09

Да, аз го употребих в малко по-различен смисъл от стандартния. Обикновено се има предвид “ще си платиш прескъпо за нещо, което правиш сега”. Е, ние на пролет си плащаме зимните угощения с меса и вина, така че пак се връзва и твоят превод :)

11.12.13
20:48

Хора, какво правите през зимата, за да обуздаете апетита си? Аз не успявам по никакъв начин :( Постоянно съм гладна. През деня стоя донякъде на топло, но се налага и да излизам на студ + тренировки на открито. Пия много чай без захар, за да се топля, но уви, не ми се получава особено.

Ето ми фуд лог-а, днес за пръв път отмного време насам си въведох всичко изпито и изядено и се втрещих, че съм с калориите на мъжете на режим за качване на маса.
Компотът ми от сини сливи (благодаря, мамо) е по време на 2,5 часово каране в студа. Много е като калории от захар, но иначе ще ме изядат вълците някъде, студът ми изпива силицата.

11.12.13
20:57

Този Уикенд бях на Узана и мечките там спят. (hug)
Зима е: ако прекарваш време навън или трябва да си с процента мазнини на мечката или някак трябва да си набавиш енергията.
Т.е. най-вероятно е нормално да ти се яде.

Единственото, което ми обуздава апетитa, са готини мъже. Затова като бях обвързана, бях постоянно гладна (wait) (wasntme)(giggle)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 11.12.13 21:17.

11.12.13
21:25

абе има една изпитана рецепта, но не ти я пожелавам... Любовно разочарование, по-скоро да те изоставят след дълги години. Направо ядеж на сила, апетит нулев...по-добре се радвай, че си хапваш и си добре :) Защото аз в момента искам да ми се яде, но само като видя храна ми се...

казано от Пипи на 11.12.13, 21:25:

абе има една изпитана рецепта, но не ти я пожелавам... Любовно разочарование, по-скоро да те изоставят след дълги години. Направо ядеж на сила, апетит нулев...по-добре се радвай, че си хапваш и си добре :) Защото аз в момента искам да ми се яде, но само като видя храна ми се...

Ох,  госпожице Пипи, не зная какво ти се е случило, но не позволявай на глупави неща да ти развалят настроението. И все пак, ако пък ще гладуваш така, нека ти припомня
горчивата истина, че зад всяко красиво нещо стои доза болка ...

12.12.13
16:32

Днес правих пак кардио с тежести. Много е студена залата и това ми е начин да се стопля, освен това четох, че се нарича кондиционно трениране: интензивното с по-малки тежести и разчупени упражнения.

5 кръга:
15 hang clean & jerk много бързо @12 кг
15 гребане с щанга (много бързо) @12 кг
15 суинга @пудовка
30 ходещи напада @12 кг
15 повдигане на колене от успоредка

после 3 пъти редувах:
15 френско сгъване @11 кг
15 бицепсово сгъване @11 кг

Колелото само до работа и в града.

19.12.13
01:25

Тази седмица много работя ->нямам време за залата.
Понеделник: изцяло почивка от тренировки (но заради това пък пълен ден)
Вторник: 2:15 колело (+пълен до минутата ден)

Сряда, днес: тежести + 1:50 колело +пълен до секунда ден+банкет вечерта
Тренировката днес беше само около 20на минути, 5 от които нагласях тежести. Много ми тежеше, нямах време и натоварих тежките за мен железа. Гънах се като кифла, чийтвах и охках, нямаше никой в залата.
Само туй:

5 кръга:
5 лежанка @25 кг
5 долен скрипец @30 кг
5 военна преса @20 кг (джърк в последните повторения)

06.01.14
20:57

От 21-и декември не съм влизала в зала. След едноседмично боледуване по Коледа, къде възстановена, къде не, започнах да бягам и карам колело.
За миналата седмица имам 18 часа на колелото и час и нещо бягане.
Почивка...нямам откакто оздравях, не съм имала нужда.
Днес карането ми беше малко: едва скалъпих 2 часа и следобяд си потичах. Реших да не се мотам с дълги бягания, а да си стегна малко трътката и да се напъна, че в последно време само се влача. Правих теста на Купър. 2,6 км. Не е нещо впечатляващо, но добре се натоварих, пулсът ми беше над 170 и дишах като ранено животно, добре че нямаше хора наоколо.
Водя си дневник в ендомондото, както ина ексел. Въобще, подредена работа :)
Яденето: предимно въглехидрати, трябват ми. Все още съм 54 кг, но зимата може, ще ги смъквам като излязат салатите :)

16.01.14
12:36

В залата днес исках да тренирам с по 2 упражнения всички части на тялото. Почти ми се получи:

4 кръга за 40 минути:

10 лежанка @20 кг
7,5,5,1 лицеви опори (бях се изтощила тотално на последната серия)

10 долен скрипец @20 кг
10 гребане с щанга @20 кг

10 клека @20 кг
10 суинга @пудовка

10 раменни преди @12 кг
10 повдигания встрани @2,5 кг диск на ръка

10 повдигане на колене от успоредка
10 ренегадско гребане

10 кофички на пейка
10 френско сгъване @кривия лост (май е 8 кг)

+ходене пеш
+колело

25.01.14
08:29

Вчера имах само малко време и правих ограничен брой упражнения.

7 кръга:
лежанка: 10 х20 кг 5х25кг 5х25кг 5х20 кг 5х20 кг 10 х20 кг 10 х20 кг
клек: 10х20 кг 10х25 кг 10х25 кг 5х30 кг 5х30 кг 5х35 кг 5х30 кг
обръщане и изтласкване 7х20 кг

3х10 бицепсово сгъване @18 кг

28.01.14
12:50

След 20 км бягане, както и тренировката на следващия ден в петък, миналата седмица, едва днес долу-горе се пооправихот мускулните трески на краката най-вече.
И дали сезонът е такъв или съм в период някакъв, но ми се правят само обемни тренировки. Дай ми да бягам 20 км, но не и да се напъна яко 200 метра. Та и тежестите ми днес са обемни:
10 кръга от:
5 обратни набирания
10 лежанка @20 кг
10 мъртва тяга @25 кг
10 клека @25 кг
След тези 100 клека и 100 тяги, поредната мускулна треска ми е гарантирана, но да видим..

Я да напиша храна засега, днес не е чак толкова зле:
50 гр. мюсли, 300 мл прясно мляко, 2 малки парченца домашен шоколадов салам
палачинка 3 яйца, 1 банан, отгоре настъргано 1 парченце шоколад за готвене (52% какао), 300 мл прясно мляко

След кратка почивка смятам да бягам, но не чак толкова много, макс 8-10 км.

28.01.14
13:19

Хм, чета едно време хората как са тренирали...  Накратко: колоездач от 50те години не е правил никакви тренировки януари и февруари, пълна почивка, наблягане на храна и хидратиране и лягане в 9 часа.
От друга страна, този колоездач е носител на рекорда на състезанието Race Across America и само миналата седмица е прекарал 32 часа на седлото: 14 часа на пътя и 18 часа на тренажор. Както и да го погледна, това си е пълен работен ден, луда работа.
Може би съвременните дроги дават на хората свръх човешки способности и сили, а едно време са карали “на чисто” и са имали нужда от почивка. Сега е газ до ламарината. Та се чудя за човек като мен (тренирам чисто) дали е добре да се бъхтя толкова зимата, да се чудя как да се екипирам в снега, как да не замръзна и как да не се пребия. Или просто си намирам оправдания да скатая тренировка :D

28.01.14
13:55

Почивката е важна, но много влияе на мотивацията. Може би трябва просто да поддържаш по-леко темпо през зимата, делоуд евентуално.
Аз не съм фен на златната среда (shake) почна ли напълно да почивам ме хваща голям мързел. И не само за тренировките важи.

29.01.14
20:09

Брях, всеки ден съм в залата. Но такива виелици са тук и преспи, не си и помислям за спорт навън. Само оцеляващо ходене до/от работа. Днес системата пак е 10/10..

Та, 10 кръга от:
30 ходещи напада без тежест
10 дърпане горен скрипец @20кг
10 суинга @пудовка
10 раменни преси @12 кг

11.02.14
12:14

Мале, откога не съм тренирала ц ц ц
Зимата ме свари неподготвена, без силна мотивация, натлъстях и съвсем свалих темпото. От бягане и колоездене минах на разходки, но и на моята улица слънце изгря, снегът се стопи, няма място за оправдания.

Днес 5 кръга:
3 обратни набирания
3 лежанка @27 кг
5 обръщане и изтласкване @20 кг
7 на ръка ренегатско гребане @някакви гири
5 раменни преси @18 кг
5 скрипец @20 кг
Крака не правих. Сега излизам да карам.

11.02.14
16:27

Гледам тука по 20 км. бягаш, много добре. За колко ги вземаш горе долу? На писта ли бягаш, мен ми става доста скучно, ако бягам над 1 час на писта, чувствам се като хамстер на въртележка. (giggle)

11.02.14
17:23

Здрасти,
ето последното ми 20-километрово бягане. Бягам на Шуменското плато като започвам с изкачването му: около 200 м качване. После продължавам по равно, но то не е съвсем равно, все пак не е писта, после го спускам до реката и качвам още надморска докато се прибера до моя квартал, който също е на високо. Около 500 м денивалация и 20 км ги правя за около 2 часа, зависи как се чувствам и колко лед и локви има по пътя :) Не е нещо изключително, но сега през зимата съм надебеляла, а и бягането не е моя спорт.
На стадиона и аз не мога да издържа над 5 км.

11.02.14
20:21

Доста добри времена имаш и голяма активност!
П.П. Много як сайт, някой ден сигурно ще се сдобия със смартфон искам или не искам и ще го ползвам задължително. :D

25.02.14
18:03

Една тренировка в залата на месец достатъчна ли е :D

Днес 7 кръга:
5 мъртва тяга @40 кг
5 лежанка @25 кг
10 суинга @пудовка
7 военна преса @10-на кг, не знам точно колко
5 гребане с щанга @25 кг

Следобяд 2 часа колело в сняг, кал, лед, киша и въобще пълна мизерия (puke) Намръзнах яко, сега не мога да си насмогна на апетита :( Още маааалко и проклетата зима да се маха от очите ми, не ща да виждам вече бяло и кафяво (puke) Искам зеленина и синьо небе със слънце и цветенца (F)

05.03.14
13:24

Днес 5 кръга за бързо
3 мъртва тяга @50 кг
3 лежанка @30 кг
7 клека плие @най-голямата пудовка
4 clean and press @25 кг

В режим на сваляне на кг съм, пия Л-карнитин и съм на калориен дефицит около -1000 калории. Ям по 2000 калории с много сурови неща: много зеленчуци, някой плод и месо/ядки/яйца/риба. Трудно ми е, гладна съм почти постоянно, но няма как, иначе не се получава само с положително мислене. А времето е все още е доста неприятно, тренировките не са много интензивни и апетитът е в силата си. Студено ми е.

06.03.14
20:28

Доста бях стриктна последните дни, но засега няма резултат :( Не искам да намалявам въглехидратите още като предните години, защото се чувствам като парцал.

Тренировките:
01.03. колело 2:30 часа, ходене пеш около час
02.03. качване на 5200 стъпала + слизането им (4 пъти по 1300 за около 2 часа общо)
03.03. бягане 50 мин леко + 3 часа колоездене
04.03. почивка
05.03. тежести 30 мин + бягане 1 час с ускорения + ходене пеш около час
06.03. колело вкъщи (тренажор) 1 час с около 10-15 едноминутни интервали

08.03.14
21:44

07.03.
50 мин бягане с 16 спринта по около 100 метра (по 8 и между тях по-голяма почивка), общо около 7 км

08.03.
1:30 колелото вкъщи, мнооого пот излях, 3 интервала 6,8 и 10 минути съответно

Макар и по-интензивни тренировки, са по-кратки и по-бързо се възстановявам. Особено днес ядох баница сутринта и 1 питка бял хляб следобяд (бях на банкет и бавеха много основното ястие, а не бях обядвала) и вечерта имах доста сила на тренажора, щом откарах час и половина без да ми писне.

Мнението беше редактирано от Anelia на 08.03.14 21:45.

09.03.14
20:31

9 март
Времето тук е ужасно, вали сняг, духа и е студено. Сутринта намръзнах навън и прегладнях, нямах никакво желание да излизам навън за тренировка. Заради това извъртях 1 час на тренажора вкъщи вечерта, но колкото да отбия номера. Чувствам се в застой, хленчи ми се и ми е скучно. Нямам настроение.

09.03.14
21:05

А колко време ще си в калориен дефицит?
Много мотивирана изглеждаш с тези редовни отчети с таблици, чак и аз се чудя дали да не се включа (wasntme)

09.03.14
21:14

Нямам представа, Радост. Може би докато ми свърши Л-карнитина. Или докато ми издържи ината да съм стриктна :) Понякога като се случи така, че нямам възможност да ям в интервал 4-5 часа, супер озверявам и не отговарям за постъпките си :) Днес след такъв период ми попаднаха свински ребърца и пържоли, омахах си калориите за деня направо наведнъж, сега вечерта трябва да ги гладувам, тъпо е...

10.03.14
16:45

Днес в залата 6 кръга:
10 суинга @пудовка
10 лежанка @22 кг
10 клек @22кг
15 дърпане горен скрипец @20 кг
10 клек плие @пудовка
10 раменна преса @12 кг
10 стъпвам с един крак на високо, после 10 с другия
5 лицеви опори
Тежестите не са големи, но се оформиха цели 4 упражнения за крака и г§з. Смятах по-малко кръга да направя, но явно не успях да се изморя много и после ходих и да катеря 1300 стъпала. Обух си панталона, а той ми стягаше на четириглавия, явно го бях напомпала.
Малко отклонения
Въпреки че беше студено, духаше и валеше сняг, се почувствах много добре, презаредена и в доста добро настроение.
Имах време в тишината да размишлявам и ето какво измислих. Мислих си за едно обръщение към завършващи студенти, което неправилно се приписва на Кърт Вонегът, а всъщност е на Мери Шмидт. Всъщност няма значение на кого е прословутата реч за плажното масло, от нея си мислех за изречението “Don’t read beauty magazines, they will only make you feel ugly”. И го наложих към моята реалност, колоездачната. Снощи тренирах вкъщи на тренажора, но нямах много сила и направих посредствена тренировка. А докато тренирам, се “мотивирам” с разни състезания или филмчета за колоезденето и снощи гледах състезания от моята дисциплина от световната купа. Както списанията с красавици могат да ви накарат да се чувствате грозни, така и тези състезатели от световната купа могат да ви накарат да се чувствате бавни. След тренировката не се чувствах щастлива, а напротив: подтисната. В главата ми бяха мисли от сорта “никога няма да бъда като тях, защо се напъвам, на кого се доказвам, къде съм тръгнала тепърва на 35 години да се състезавам, за чий са ми тези тиквени медали, които събирам в една торба вкъщи....”
И да контрастирам: днес тренировката без пулсомер, без часовник, на сняг и студ, ми допадна много повече. Усмихна ме и зарадва, вместо да ме забие.

Довечера съм на кръчма, ще впиша всичките бири в табличката :)

11.03.14
21:45

Обещаните бири бяха изпити, но нещо ми идват в повече. Сутринта усещах жажда, ускорен пулс и замаяна глава, т.е. признаци на махмурлук. Вече ще се ограничавам до 2, 3 ми идват в повече.
Днес също съм около 800 кал дефицит, въпреки големите количества храна, карах и 3 часа на вятъра с голяма мускулна треска от вчерашните тежести.

11.03.14
21:55

А следната таблица показва доколко приемам нужните ми вещества. По принцип по 2-3 ми светят в червено, т.е. малко не ми е достатъчно, но днес съм отличник: всичко е зелено

13.03.14
20:12

Охх, тези агнешки дреболии много наяждат, чак си направих кафе за храносмилане вечерта.
Тренировките:
вчера 4,5 пъти качване на 1300 стъпала на бегом почти всичките
днес 3 часа колело умерено темпо
Май утре ще трябва да стягам трътката и да бягам.

15.03.14
23:37

Вчера не успях да бягам, съвещанията се проточиха много. Но за сметка на това днес бях отпочинала и направих една 10-часова тренировка.
За пръв път от началото на март си позволявам “кофти” храни като 3 палачинки с шоколад. За целия ден: около 3 000 кал, дефицит: около 1600.

20.03.14
10:31

Преди известно време се бях жалвала, че нищо не се получава с моя режим, въпреки че го следвах стриктно и броях калории, пих л-карнитин, записвах всичко и бях на дефицит. Тренировките няма нужда да споменавам, те присъстват винаги по подразбиране, само дето станаха мааалко по-кратки и по-интензивни от зимата. Въпреки липсата на резултати първите седмици, не се отказах и ето днес усещам дънките си по-широки, а и кантарът отчете намаляване на килограмите. Но това се случва едва на 20-я ден. Consistency is the key, няма какво да се лъжем. Продължавам :)
Радвам се също, че нещата се получават без напълно да спирам любимата си напитка бирата, но просто я имам предвид като част от калориите за деня.

20.03.14
22:24

Ужас, толкова да се изморих от готвене.
Но като тръгне добре денят, колко е хубаво и така да свърши :) Цял ден ми беше ползотворно, ведро, свърших си всички задачки на работа, купихме разни неща за мъж ми и мен (всъщност дънки, каска и форма за мъфини). Направих много хубава 3-часова тренировка в гората, видях 1 див заек и цели 8-9 ОГРОМНИ елена! пресякоха пътя пред мен, бяха страхотни! Докато карах измислих донякъде решение на проблем за мен от последната седмица. После сготвих 3 манджи и сега лежа с вдигнати крака, че готвенето ме измаря :)

24.03.14
19:49

Всеки ден си попълвам табличките, вече съм в състезателно тегло, паднах под 52 кг. Не съм много в състезателна форма, но и това ще стане.
Открих сезона на кърлежите и днес съм с болежка на ръката от тетанус.
Хремава съм, едва дишам, но не си променям начина на живот: колелото и бирата си ми вървят все едно нищо ми няма. Нямам почти никакъв вкус и се сещам да ям едва когато ми пристърже, т.е. на доста голям дефицит съм, но все пак поствам таблички с хубави менюта:

25.03.14
09:27

казано от Anelia на 24.03.14, 19:49:

вече съм в състезателно тегло, паднах под 52 кг.

Тъй си мисля само аз обаче. Снощи поразгледах за пореден път теглото на състезателките от световно ниво в моята дисциплина и там на моите килограми са тези, по-високи с няколко сантиметра от мен. На моя ръст са 47,5 кг. Way to go…
Готина е, а ;)

27.03.14
05:59

Вчера имах не толкова тренировка (само около час успях в гората), колкото придвижване в града с колелото, при това бързах (+около час придвижване) + едни стъпала набързо.

27.03.14
21:11

Днес доста тежка тренировка, за 45 км качих 1700 м положителна денивелация. Храна:

05.04.14
20:04

Днес голямо готвене цял ден. Варих октопод, глави от сьомга, правих рибена чорба, салати, пица за другите, а за мен за вечеря си спретнах ето това чудо:
Пастет от коприва и магданоз върху резени домати, отгоре са печени семки. Пастетът като идея го взех от тук, но модифицирах леко. Състав: запарена коприва, магданоз, овче сирене, 2 сварени яйца, малко зехтин.

Мнението беше редактирано от Anelia на 05.04.14 20:09.

22.04.14
11:04

Интересно нещо...на Велик ден се отключват всякакви алергии и мен не ме пропусна този празник. Насочвам се към няколко фактора...Всеки ден почти си ям по принцип по 3 сварени яйца от доста време насам. Но пък тези, които си ям 1. не са боядисани 2. са от кокошки. На Велик ден изядох 1 яйце всичко на всичко, като половината беше от кокошка, а половината от патица. Но ме съмнява това да е отключило алергията. После продължих с агнешко, но отново разумно количество, без да съм прекалявала.
Ето последователността на храните и дейностите:
12:00 салата домати и краставици, 1 боядисано яйце, 2 малки парчета агнешко
след това разходки
15:00 парче (около 100 гр) козунак, купешки
събирах охлюви и се врях по треви
16:30 2 малки ябълки, купешки и веднага след като ги изядох, започна адският сърбеж, изриване на мехури, подуване на устни и език.
Вечерта ядох само хляб.
Веднага при обрива отидохме в спешното, биха ми урбазон и бързо се успокоих, минаха пъпките и от тогава не съм имала проблем. Трите ми насоки са: 1. боята по яйцето 2. тревите (но това, че обривът беше по цялото тяло, а не локално, където съм се допирала до растенията, ме кара да не съм убедена) 3. най-вероятното според мен е козунакът или по-точно една от всичките химии, с които са ги набухали. Много рядко ям боклуци и може да съм отвикнала от Е-тата, маргарините и всичките гадости.
Станалото станало, вече съм по-добре и днес от любопитство изядох 3 яйца да видя какво ще стане, стискайте палци да не е от яйцата.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1