07.01.14
17:05
Честит Имен Ден Ванка !
То освен по-космат не знам какво друго нестандартно да ти пожелая :)
казано от James Hinks на 07.01.14, 17:05:
Хахах, ще ги съберем с Гого да си мерят пуловерите :D :D
Сори, Ванка, ма не се сдържах :D
Честит Имен Ден Ванка !
Освен и в ушите ми да пораснат вече :D
казано от Петър на 07.01.14, 17:09:
Хахах, ще ги съберем с Гого да си мерят пуловерите :D :D
Сори, Ванка, ма не се сдържах :D
И брадите, и брадите! :)
08.01.2014 г.
№3
Тренировка “В 1”
10 тина минути ратзтягания
Описвам само работните серии.
Първо трисет от:
Класически клек с щанга зад врат 1х3 - 130 кг.
Напади, повторения за всеки крак, тежест обща 1х8 - 45 кг.
Сгъване за задно бедро от лицев лег 1х12 - 10 кг. на крак
Второ Класически клек с щанга зад врат 1х3 - 130 кг. (с колан), 1х5 - 120 кг., 1х3 - 120 кг.
Трето суперсерия от
Напади, повторения за всеки крак, тежест обща 1х5 - 40 кг. +1х8 - С.Т.
Сгъване за задно бедро от лицев лег 1х12 - 10 кг. на крак
Четвърто трисет от
Раменна преса с дъмбели, успореден хват, от стоеж 2х3 - 25 кг. на ръка
Разтваряне в страни с дискове 2х8 - 10 кг. на ръка
Разтваряне с дъмбели за задно рамо 2х12 - 7.5 кг. на ръка
! Слабичка. От близо месец не съм правил клек с щанга на гръб, но и настроението още не ми се е върнало. Фокус ми липсваше през цялото време.
На клека помолих Петър да ме наблюдава. Доста му накъсах тренировката, но поне ударихме един стабилен лаф. :D
Имах едно чувство за 130-те килограма и то се оказа вярно. След определен брой повторения ме сгъват. С малко чесане по главите стигнахме до заключение че проблемът е в CPU-то и в ядрото. Ще трябва да поработя по въпроса. А с колана щеше да ми гръмне главата.
По въпроса с настроението, както е казал Робърт Фрост (не съм запознат с творбите му, просто споделям мисълта)
“The best way out is always through.”
Храната
Честно казано ме мързи да я пиша. В общи линии, на работа довършвах остатъците от вчера, че освен двама именници имахме и рожденичка, и остана куп храна. В къщи доядох пилешкото с ориз и зеленчуци + 2 гр. Рибено масло.
П.П. Ей и нещо за прогреса в насока мобилност. На разтяганията при навеждане напред към крак, на земя, вече си докосвам коляното с нос. При напълно изпънати крака.
Подобрява се :)
11.01.2013 г.
Тренировка А
Загрявка и вработване
Малко OHS с разен лост
Суингове с 10 кг. диск 1х10 на страна
Коремни преси от наклонена пейка 1х12 бавно
Суперсерия
Мъртва тяга широк надхват до дисковете 1х8 - 70 кг., 1х3 - 100 кг., 1х1 - 120 кг.
Мъртва тяга, нормален раменен надхват 1х3 - 100 кг., от тук без почивка 1х3 - 120 кг., 1х2 - 140 кг., 1х1 - 150 кг.
Набиране неутрален успореден 2х5 - С.Т.
Работни
Първо трисет от:
Мъртва тяга, надхват 1х3 - 160 кг., 1х1 - 160 кг., 2х3 - 150 кг.
Набиране неутрален успореден хват 4х8 - С.Т.
Гребане с дъмбел 4х12 - 30 кг. на страна
Второ трисет от:
Набиране раменен подхват 3х3 - 15 кг.
Чуково сгъване с дъмбели: 3х8 - 17,5 кг. на рака
Трето
Зотман сгъване - 1х12 - 12,5 кг., 2х12 - 10 кг. на рака
Четвърто
Пулоувър+коремна преса на пейка 2х10 - 15 кг.
Предна централна опора 1х1 минута
! Тегава. На инат малко. С доста големи почивки между трисетите, около 2-3 минути. Краката все още не възстановени от клековете. Задните бедра пищаха да не ги ползвам и малко на кръст ги дърпах. Сега мускулите около него подсказват че не е била от най-светлите ми идеи.
Хвата на дясната ръка супер слаб днес. Усетих го още с 120 кг. на широката тяга. На второто завъртане със 160 кг., второто повторение не ги заключих и прецених че няма нужда от трети опит.
Пробвах OHS раменен хват с празен лост но беше доста мъчно. Много ми напряга раменете. Ще трабва да обърна внимание и на функционалните тренировки.
Тегло, сутрин на гладно 94,6 кг.
Храна, добавки
Преди тренировка: 1 ч.л. сусамов тахан, парченце шоколад Гайо с ягоди (много са яки :))
Второ хранене: Свинско с картофи, маслини с оцет, праз лук, кьопоолу 2 гр. рибено масло, 1 портокал.
Трето хранене: Кисело мляко с извара и домашно сладко от сливи, парченце шоколад Гайо с ягоди.
За сега до тук...
Следва:
Четвърто хранене: Печено на фурна кюфте от телешка кайма залято с гъбен сос с печурки и някаква салата, кьопоолу.
Пето хранене: Печено на фурна кюфте от телешка кайма залято с гъбен сос с печурки и някаква салата, кьопоолу.
Последно за деня: Овче сирене и чаша червено вино. може и малко шоколад.
Размисли!
Доста работа тези дни. Но поне проекта по който работихме с колеги от чужбина е готов и за България, напълно безплатно за всички :)
Запознах се и с Diddlina. Лъчезарна симпатяга и сърцат човек, веднага си личи. (bow)
Подари ми страхотен шоколад който кърша на все по-малки парченца за да не свърши прекалено бързо :D
11.01.14
21:34
Евала, Ванка! Много сериозни постижения бих казал :)
12.01.2014 г.
Преди тренировка малко мачкане върху бутилката.
Тренировка Б
Загрявка и вработване
Това само че на пейка и с дъмбел(много неудобно на пейка) 1х5 - 5 кг., 1х3 - 10 кг. на страна
Shoulder dislocation exercise с ластик 1х20
Band pull aparts с ластик подхват - 1х20
Повдигане на щанга от тилен лег, с почивка само колкото да кача тежестите на лоста 1х20 - лоста, 1х12 - 50 кг., 1х8 - 80 кг., 1х1 - 100 кг.
Работни серии
Първо трисет от:
Повдигане на щанга от тилен лег 2х3 - 105 кг., 2х3 - 100 кг.,
Полулег с дъмбели 2х8 - 30 кг., 2х6 - 30 кг. на ръка
Флайс с дъмбели 4х12 - 12,5 кг на ръка
Второ трисет от:
Повдигане на щанга от тилен лег, тесен хват, с акцент върху трицепсите 2х3 - 85 кг., 1х3 - 80 кг.
Кик бак с дъмбел, унилатерално 3х8 - 7,5 кг.
Разгъване на скрипец за трицепс, нормален подхват, портален скрипец 3х12 - 41 кг.
Трето
Ренегатско гребане с дъмбели 1х6 - 15 кг., на страна
! Добра тренировка. Малко е паднала силата, но ще се върне. Коремният пояс изморен от вчера и на ренегатското направих само загряващата. Яка мускулна треска се очертава на гърба :)
Храна, добавки
Преди тренировка: парченце шоколад с ягоди Гайо.
Закуска: 2 филии хляб вита с кълнове намазани с хайвер, 2 банана.
За сега до тук...
По план следва:
Второ хранене: Печено на фурна кюфте от телешка кайма залято с гъбен сос с печурки, салата зеле с моркови, 2 гр. Рибено масло.
Трето хранене: Мусака с кисело мляко и някаква салата, маслини, портокал, ябълка.
Помежду: Някоя лъжица сусамов тахан, банан.
След това: На вън с приятели и където седнем, к’вото има.
Последно за деня: Извара с кисело мляко и сладко от сливи.
Мнението беше редактирано от Иван К на 12.01.14 12:30.
15.01.2013 г.
Тренировка “В “
5 минути статични разтягания.
Клек с щанга над глава, раменен хват 1х8 - лоста, 1х5 - 40 кг.
Преден клек, без почивка до първа работна серия 1х10 - лоста, 1х5 - 50 кг, 1х3 - 70 кг., 1х3 - 90 кг., 1х1 - 100 кг.
Загряващи за раменете
Пак без почивка до първа работна, суперсерии от Военна преса и Високо изтегляне
Работните серии
Първо трисет от:
Преден клек 1х3 - 110 кг., 1х3 105 кг., 2х3 - 100 кг.
Сгъване за задно бедро от лицев лег 4х8 - 7,5 кг. на крак
Бедрено разгъване на машина 2х12 - 71 кг., 2х12 - 77 кг.
Второ трисет от
Военна преса, с обръщане от земя 3х3 - 70 кг. Поправка тук без обръщане, от стойка
Високо изтегляне от вис, широк хват 3х8 - 60 кг.
Разтваряне в страни с дискове 4х12 - 5 кг.
! Биваща тренировка. Клека малко ми натежа. Високото изтегляне доста ми е олекнало.
Храна, Добавки
Закуска: 3 кроасана, 1/2 кисело мляко.
Второ хранене: 5 яйца на очи, буркан домашна бобена салата, 2 филии царевичен хляб, овче сирене, парче пататаник.
Трето хранене: Филия царевичен хляб, сланина с праз.
Четвърто хранене: Филия хляб вита с кълнове намазана със смес от сусам тахан, какао, мед, извара с домашно сладко от сливи.
Последно за деня: Печен на фурна пилешки дроб, картофена салата с праз, 2 гр. Рибено масло.
:)
Мнението беше редактирано от Иван К на 18.01.14 12:07.
18.01.2014 г.
Тренировка А1 (на гладно)
Работни серии
Първо трисет от:
Гребане с щанга от наклон напред, надхват 2х3 - 110 кг., 2х3 - 100 кг.
Набиране широк надхват 2х8 - С.Т. 1х5 - С.Т., 1х4 С.Т.
Гребане на машина през долна макара, успореден хват 2х12 - 65 кг., 2х12 - 59 кг.
Второ трисет от:
Чуково сгъване с дъмбели 3х3 - 30 кг. на ръка
Набиране раменен подхват 3х6 -С.Т.
Трето
Коремни преси на пейка с минимален наклон, тежест над глава 2х12 - 15 кг.
Четвърто
Ренегатско гребане с дъмбели 2х6 - 17.5 кг. на страна
Пето
Заотман сгъване 2х12 - 12,5 кг. на ръка
! Добра тренировка. Бърза и стегната.
Нямаше много хора в 8 сутринта и загрявката бе доста шарена :D така че не я помня като цяло.
Храна и добавки Ден Вегетариана
Закуска: 4 варени яйца, две филии хляб вита с кълнове намазани с домашна лютеница, плочка сирене, черен чай и лайка с мед.
За сега до тук....
Следва:
Сусамов тахан с мед и орехи.
Пататник (с доста сирене и извара), компот от праскови, маслини с праз лук и оцет, 2 гр. Рибено масло.
Пататник, компот, някаква салата, ябълки.
Кисело мляко с извара и домашно сладко.
Мнението беше редактирано от Иван К на 18.01.14 12:10.
19.01.2013 г.
Тренировка Б1 (на гладно)
Описвам само работните серии
Първо трисет от
Повдигане на дъмдел от тилен лег, унилатерално 1х3 - 25 кг., 3х3 - 27,5 кг., на ръка
Кофички с акцент върху гърдите 4х8 С.Т.
Флайс с дъмбели 4х12 - 12.5 кг. на ръка
Второ трисет от
Трицепсово разгъване на горен скрипец (портален скрипец ) надхват 2х3 - 71 кг., 1х8 - 71 кг.
Кофички с акцент върху трицепсите 3х8 С.Т.
Трицепсово разгъване на горен скрипец (портален скрипец ) подхват 1х12 - 41 кг., 1х12 - 47 кг.
! Добра тренировка. Отново максимално стегната и интензивна. Има сила за 30 кг. на унилатералното повдигане на дъмбел. Доста баланс си изисква обаче.
Храна, добавки
Закуска: Пататник с извара и сирене, 2 филии хляб вита с кълнове намазани с домашна лютеница, 2 гр. рибено масло, един портокал.
За сега до тук...
Следва:
2-3 ч.л. смес сусамов тахан, мед и какао, ябълка.
Трето хранене: Пилешко с ориз и зеленчуци на фурна, салата домашно бурканирани домати със праз лук и зехтин (може и сирене, един портокал.
Четвърто хранене: Пилешко с ориз и зеленчуци на фурна, салата домашно бурканирани домати със праз лук и зехтин (може и сирене).
Последно за деня ще е: Извара с кисело мляко и домашно сладко от дюли.
казано от Иван К на 19.01.14, 13:19:
Има сила за 30 кг. на унилатералното повдигане на дъмбел. Доста баланс си изисква обаче.
А защо унилатерално го правиш? Според мен е излишно точно на това упражнение - балансът си е баланс, но като понатежи дъмбелът, може направо да те обърне от пейката.
казано от Boby_ на 20.01.14, 09:03:
казано от Иван К на 19.01.14, 13:19:
Има сила за 30 кг. на унилатералното повдигане на дъмбел. Доста баланс си изисква обаче.
А защо унилатерално го правиш? Според мен е излишно точно на това упражнение - балансът си е баланс, но като понатежи дъмбелът, може направо да те обърне от пейката.
Вярно! И поради тази причина вече мисля когато и да се налага да го правя, то да е с по-малка тежест.
А няколко от причините да го правя са цялостно натоварване на тялото и разнообразие. Кара те да включиш ядрото и даже пръстите на краката :D.
Най-вече го правя защото ми харесва :)
22.01.2014 г.
Тренировка “В 1”
10 тина минути ратзтягания
Първо трисет от:
Класически клек с щанга зад врат 2х3 - 130 кг., 1х5 - 120 кг., 1х10 - 100 кг.
Второ суперсерия от
Български клек, повторения за всеки крак, тежест обща 1х6 - 30 кг., 1х8 - 20 кг.
Сгъване за задно бедро от лицев лег 1х12 - 10 кг., 1х12 - 7.5 кг. на крак
Трето трисет от
Раменна преса с дъмбели, успореден хват, от стоеж 2х3 - 27.5 кг. на ръка
Разтваряне в страни с дискове 3х8 - 10 кг. на ръка
Разтваряне с дъмбели за задно рамо 3х12 - 7.5 кг. на ръка
Четвърто
! Добра тренировка. Нямаше възможност за трисети на долната част. Българският клек мисля е по-добре с по малко тежест. Иска си свикване. Лактите ме наболяват. Явно от комбинацията тясно кофи и успореден хват раменни преси, тези дни.
Мисля това да е последната тренировка по протокол Тежко, средно, леко.
Храна, добавки.
Закуска: Сусамов тахан с мед и какао, намазани на филия хляб вита с кълнове.
Второ хранене: Пенерлия, фурми.
Трето хранене: Ориз със пилешко и зеленчуци, царевичен корнфлейкс.
Четвърто хранене: Един банан, 1 с.л. смес сусамов тахан с мед и какао, печени фъстъци.
Пето: 1 с.л. смес сусамов тахан с мед и какао.
Последно за деня: Печен на фурна свински стек, два печени картофа, царевичен корнфлейкс.
П.П. Гришата води за сега. :) (party)
Мнението беше редактирано от Иван К на 22.01.14 08:26.
24.01.2014 г.
Тренировка Б1
Първо: Мъртва тяга широк надхват до дисковете 3х8 - 100 кг.
Второ: набиране неутрален хват 3х8 - 15 кг.
Трето суперсерия от:
Високо изтегляне от вис, раменен надхват 3х8 - 60 кг.
Набиране подхват с тежест 3х5 - 10 кг.
Четвърто: Гребане с два дъмбела от хоризонтален наклон напред 3х8 - 20 кг. на ръка
Пето: Пулоувър+коремна преса на пейка 2х12 - 15 кг.
! Опознавателно-адаптираща тренировка. Нов протокол с цел покачване на сила. Авторът разбира се е Александър Захариев (bow)
Широката тяга лека, с наблягане на техниката. При старта си иска задника да е по-близо до земята. Доста ще помогне със старта на конвенционалната тяга. Както и принуждава за по изправена позиция на гърба. Високото изтегляне, толкова тясно ме удря в контузеното задно ляво рамо. Гребането с двата дъмбела (ако съм схвана правилно) е нещо като пенделей с дъмбели и събирането им успоредно в долно положение.
Храна, добавки
Закуска: 2 ч.л. сусамов тахан.
Второ хранене: 1 Кашкавалка.
Трето хранене: 4 чйца на очи, 300 гр. бобена салата с праз лук, един банан.
Четвърто хранене: Два банан, една вафла с таханов пълнеж.
Пето хранене: 1 ч.л. мед, 3 ч.л. сусамов тахан, шепа царевичен корнлейкс.
Последно за деня: 1 кюфте от телешка кайма на фурна ~200 гр, домашна туршия, задушена царевица с масло, 1/3 компот от касис с плода, 2 гр. рибено масло.
Дублиран. За изтриване!
Мнението беше редактирано от Иван К на 26.01.14 12:41.
Дублиран. За изтриване!
26.01.2014 г.
Тренирова А на гладно
Първо:
Преден клек 1х8 - 80 кг., 2х8 - 90 кг.
Второ:
Военна преса 2х8 - 50 кг., 1х8 - 40 кг.
Трето:
Повдигане на щанга от тилен лег 1х3 - 90 кг., 2х8 - 80 кг.
Четвърто:
Кофички с акцент върху гърдите 2х5 - 15 кг., 1х8 - 15 кг.
Пето:
Повдигане на щанга от тилен лег, тесен хват 2х8 - 60 кг., 1х8 - 70 кг.
Шесто суперсерия от:
Предна централна опора 2х1 минута
Ball tuck с швейцарска топка 2х10
! Опознавателно-адаптираща тренировка. Като цяло слабичка. Клека изненадващо силен. Раменете ме предадоха рано, рано, а и сухожилията на лактите ме наболяваха(нещо съм настинал). Лег с уморени от преса рамене за сега ми е доста трудна задача. Трябва да свикна да почивам малко повече между двете упражнения докато изградя издръжливост.
Доста бавна ми се струва тренировката, като погледна часовника пак долу-горе за час свършва.
Храна, Добавки
Първо хранене: Две големи купички леща, две филии бял хляб.
За сега до тук....
Следва:
Второ хранене: Пататник с много сирене и извара, печен на фурна пилешки дроб с лук, туршия, компот от касис.
Трето хранене: Леща, пататник, печен на фурна пилешки дроб с лук.
Последно за деня ще е: Извара с кисело мляко и домашно сладко от сливи.
Дублиран. За изтриване!
29.01.2014 г.
Тренировка Б
Първо:
Мъртва тяга тесен надхват, за гладката част на лоста 1х5 - 120 кг., 1х5 - 130 кг.
Мъртва тяга раменен надхват 2х5 - 150 кг.
Второ: набиране неутрален хват 3х8 - 15 кг.
Трето суперсерия от:
Обръщане от вис 3х8 - 40 кг.
Набиране подхват с тежест 1х5 - 10 кг., 2х5 - С.Т.
Четвърто: Гребане с два дъмбела от хоризонтален наклон напред 1х8 - 22,5 кг., 2х5 - 22,5 кг. на ръка
Пето: Пулоувър+коремна преса на пейка 2х12 - 15 кг.
Шесто: Ренегатско гребане с дъмбели 2х6 - 17.5 кг. на страна
! Опознавателно-адаптираща тренировка. От тясната тяга ме схвана задника :D. Най-голяма разлика с конвенционалната усетих там, в глутесите. Като килограми и 130 бяха леки но първо да науча техниката. Хвата днес железен. 150 кг. леки с доста аванс и скорост. Обръщането ще ми отнеме малко повече време да го науча. Докато не изчистя техниката няма да качвам килограмите много. Предмишниците ми се схващат от него.
Храна, добавки
Закуска: 1. с.л. сусамов тахан, 3 филии хляб вита с кълнове намазана със домашно сладко от сливи и сирене.
Второ хранене: Печен на фурна свински врат с картофи, 230 гр. руска салата, 2 филии хляб вита с кълнове.
Трето хранене: Печен на фурна свински врат с картофи, 1 филия хляб вита с кълнове.
Четвърто хранене: Един банан, 2 с.л. сусамов тахан.
Последно за деня: Извара с кисело мляко, домашно сладко от смокини, един банан, 2 гр. рибено масло.
П.П. Болката в десният глутес се е увеличила. Сега разтривам яко на самоделният фоумролер и дано е само схващане. :(
Мнението беше редактирано от Иван К на 29.01.14 23:56.
01.02.2014 г.
Тренирова А 1
Първо: Класически клек с щанга зад врат само загряващите до 120 без почивка
Второ: Раменна преса с дъмбели успореден хват 1х5 - 20 кг., 2х5 - 25 кг. на ръка
Трето: Повдигане на дъмбели от тилен лег 1х5 - 30 кг., 2х5 - 35 кг. на ръка
Четвърто: Кофички с акцент върху гърдите 3х5 - 20 кг.
Пето: Повдигане на щанга от тилен лег, тесен хват 3х5 - 80 кг.
Шесто: Пулоувър+коремна преса на пейка 1х10 - 15 кг., 1х8 - 20 кг.
! Опознавателно-адаптираща тренировка. Лека без напъване никъде. Десният глутес още леко наболява затова без напъвания на долната час за сега. Все едно съм се натъртил така боли. Единствените движения при които усещам силна болка са тяга с тесен надхват и някой разтягания. Както и като мачкам с топката и бутилката. Някак си нервна болка. Предполагам че е леко възпаление. Ще внимавам повече с тясната тяга.
Тегло 94.1 кг.
Храна, Добавки
Преди тренировка: 1 с.л. сусамов тахан, едно картофве.
Второ хранене: Печена наденица, дупени картофи, бурканирани краставици, 2 сушени сини сливи , 1 филя хляб вита с кълнове.
За сега до тук...
Следва: Мусака, бурканирани краставици, кисело мляко, 2 гр. рибено масло, ябълки.
Следващото псъщото.
Последно за деня ще е киело мляко с извара и сушени сини сливи.
До довечера трябва да напиша една статия а от понеделник ме чакат 13 дни нон стоп работа. Кога ще са следващите тренировки и колко ще мога да натискам за сега не се знае. Дано по-скоро ми мине болката в глутеса.
Трябваше за Т.С.Л. да пиша впечатления но когато остане време.
03.02.2013 г.
Тренировка Б1
Първо: Мъртва тяга широк надхват на ~2 см. от дисковете 1х5 - 110 кг., 1х4 - 110 кг., 1х5 - 100 кг., 1х4 - 70 кг.
Второ: Набиране неутрален хват 2х5 - 15 кг., 1х4 - 15 кг.
Трето суперсерия от:
Високо изтегляне от вис, раменен надхват 1х5 - 65 кг., 1х5 - 70 кг.
Набиране подхват с тежест 3х5 - 10 кг.
Четвърто: Гребане с два дъмбела от хоризонтален наклон напред 1х5 - 30, 2х5 27,5 кг. на ръка
Пето: Пулоувър+коремна преса на пейка 2х8 - 20 кг.
! Опознавателно-адаптираща тренировка. Биваща тренировка. Има работа по техниката на шириката тяга. Затова и днес наблегнах на нея. Набиранията малко по-слаби днес.
Храна, добавки
утре ако не ме домързи ще я опиша
П.П. Най-важното. Болката в десният глутес отмина.
Мнението беше редактирано от Иван К на 04.02.14 00:25.
04.02.2014 г.
Тренирова А
Първо: Преден клек 1х3 - 100 кг., 2х5 - 90 кг., 1х4 - 100 кг.
Второ: Военна преса 2х5 - 60 кг., 1х5 - 55 кг.
Трето: Повдигане на щанга от тилен лег 3х5 - 90 кг.
Четвърто: Кофички с акцент върху гърдите 3х5 - 25 кг.
Пето: Повдигане на щанга от тилен лег, тесен хват 3х5 - 80 кг.
! Опознавателно-адаптираща тренировка.
Биваща. Клека слабичък днес. Доста ме натискаха 100 кг. Причините, невъзстановени от вчерашната тренировка гръб и коремен пояс, недоспиване. Бавно ми вървеше тренировката. Лега след военната преса все още е слаб но има подобредния. 25 кг. за 5-ци на кофите са добре за сега. Последната серия беше доста трудна.
Храна, добавки
Закуска: 3 варени яйца, 1 филия хляб вита с кълнове намазана със крема сирене, мусака, кисело мляко.
Второ хранене: Пилешко с ориз и зеленчуци на фурна, 400 гр. консервирани домати, солети.
Трето хранене: 1/2 кофичка кисело мляко, 3 с.л. сусамов тахан с мед и какао.
Помежду: Един банан.
Последно за деня: 1 печено на фурна кюфте от телешка кайма, голяма купа салата от прясно зеле и моркови, 2 гр. рибено масло.
П.П. Строших още един (пети) офис стол (dull)
Мнението беше редактирано от Иван К на 04.02.14 23:29.
04.02.14
23:36
Как успя(ваш) бре, Ванка? :D (за столовете) Аз уж съм бая отгоре като килограми, тормозя яко столовете (обичам да се излягам максимално), но засега съм на кота 0 :D
казано от Херцог Трън на 04.02.14, 23:36:
Как успя(ваш) бре, Ванка? :D (за столовете) Аз уж съм бая отгоре като килограми, тормозя яко столовете (обичам да се излягам максимално), но засега съм на кота 0 :D
И аз обичам да се излягам. Най-вероятно е заради това :D
Мнението беше редактирано от Иван К на 04.02.14 23:47.
Кръстачката ли чупиш? Преди време счупих кръстачката на моя, като се люлеех и здраво се изтърсих. :D
Мнението беше редактирано от Петър на 04.02.14 23:48.
Зависи си и от стола - колко е решил да се изръси шефът/шефката. ;)
В предната фирма (стисната, естествено) столовете ми бяха консуматив, в сегашната вече четири години не съм правил “бели”. :)
05.02.14
13:56
казано от Boby_ на 05.02.14, 10:29:
Зависи си и от стола - колко е решил да се изръси шефът/шефката. ;)
В предната фирма (стисната, естествено) столовете ми бяха консуматив, в сегашната вече четири години не съм правил “бели”. :)
Мда, имат си различни индекси за тежест и тези с по-високи са съответно и по-скъпи.
06.02.2014 г.
Тренировка Б
Първо: Мъртва тяга раменен надхват 1х3 - 160 кг., 1х1 - 160 кг. +2х0 - 160 кг. + 1х1-160 кг., 1х1 150 кг.
Второ: Набиране неутрален хват 4х3 - 20 кг.
Трето суперсерия от:
Обръщане от вис 2х8 - 40 кг., 2х5 - 50 кг., 1х4 - 50 кг., 1х3 - 50 кг., 2х8 - лоста
Набиране подхват с тежест 4х3 - 15 кг.
Четвърто: Гребане с два дъмбела от хоризонтален наклон напред 1х5 - 27,5 кг., 3х3 - 27,5 кг. на ръка
Пето: Ренегатско гребане с дъмбели 1х5 - 20 кг. на страна
Шесто: Колелце от колене 1х6 + ball tuck 1х10
! Добра тренировка. Въртеше ми се лоста на тягата в ръцете. Никъде другаде не тежаха. Набиранията стабилни. Последната серия, неутрален хват, бяха с пауза около 2 секунди долу на всяко повторение, но си ги дръпнах. На обръщането направих малко повечко серии за работа над техниката.
Храна, добавки
Закуска: 2 филии хляб вита с кълнове намазани със смес от сусамов тахан, мед какао.
Второ хранене: Едно печено пилешко бутче, буркан домашна бобена салата, 1 филия хляб вита с кълнове.
Трето хранене: 2 филии хляб вита с кълнове намазани със смес от сусамов тахан, мед какао, шепа печени фъстъци.
Последно за деня: Омлет от 4 яйца, 100 гр. сирене, половин буркан домашна апетитка, 1 филия хляб вита с кълнове, 2 гр. рибено масло.
Сега достягам багажа и утре заминавам служебно на тридневен семинар. Ако се прибера по-рано в неделя, ще има тренировка.
09.02.2014 г.
Тренирова А 1
Първо: Класически клек с щанга зад врат 2х3 - 130 кг., 1х3 - 120 кг. + 1х5 - 100 кг.
Второ: Раменна преса с дъмбели успореден хват 4х3 - 27,5 кг. на ръка
Трето: Повдигане на дъмбели от тилен лег 3х3 - 35 кг., 1х5 - 35 кг. на ръка
Четвърто: Кофички с акцент върху гърдите 4х5 - 20 кг.
Пето: Повдигане на щанга от тилен лег, тесен хват 4х5 - 75 кг.
Шесто: Пулоувър+коремна преса на пейка 2х10 - 20 кг.
! Биваща. Напрежение в кръста не ми позволи да клякам на оптимума си. Всички серии бяха АТГ но чувствах дисконфорт. Най-вероятно е породен от леглото на което спах последните дни в хотела.
На лега с дъмбели ми потреперваха ръцете. Не ми тежеше тежеста, по скоро до свикване. Заложих най-вече на това да затвърдя тежестите и да увелича сериите с една. Както и да намаля почивките между сериите.
Храна, добавки
Закуска: Половин баничка, една кифличка с шоколад.
Второ хранене: Супа топчета, пилешко бутче с ориз, 1 филия бял хляб.
Трето хранене: 2 филии хляб вита с кълнове намазани със смес от сусамов тахан, мед, и какао.
Последно за деня хранене: 1 печена на скара пилешка пържола от бут, 1/4 прясно зеле, 2 гр. рибено масло.
! Последните три дни бяха доста изтощителни. Не си бях представял че семинар, на който отидох по заместване, ще ми бъде толкова полезен въпреки огромната разлика между неговата цел, тематика и моята професия. :)
11.02.2013 г.
Тренировка Б1
Първо: Мъртва тяга широк надхват 2х3 - 110 кг., 2х2 - 110 кг.
Второ: Набиране неутрален хват 2х4 - 20 кг., 1х5 - 20 кг., 1х3 - 20 кг.
Трето суперсерия от:
Високо изтегляне от вис, раменен надхват 2х5 - 70 кг., 1х5 - 60 кг., 1х8 - 60 кг.
Набиране подхват с тежест 2х3 - 15 кг., 1х8 - С.Т.
Четвърто: Гребане с два дъмбела от хоризонтален наклон напред 3х3 - 27,5, 1х5 - 27,5 кг. на ръка
! По-скоро небиваща. Не си изпълних всичко по-план. Трябваше 3-ките на тягата да са на 115 кг. На третата серия някак си успях да се прискрипя с единият ръкав на лоста. А лоста, очевидно използван на стойката за клек, бе с толкова изпилен гриф от едната страна, че бе трудно да го задържа. Раменете ме наболяваха на високото изтегляне. Затова намалих първо повторенията на големите килограми, след това и килограмите.
Главната причина да не върви тренировката си остава недоспиването. Развалих режима който си поставих от началото на годината да се приспивам с книга (фентъзи най-често) и ровичкам из нета до никое време, чета научни статии или гледам анимета. Няма лошо, но се улисвам до сред нощ. Трябва промяна.
Храна, добавки
Закуска: Кроасан с кашкавал, кроасан с шоколад.
Второ хранене: Гювеч с наденица, маслини, 1/3 помело.
Трето хранене: Гювеч с наденица, 1 филия хляб вита с кълнове, домашна апетитка.
Последно за деня: 1 пържола от свински врат на фурна, 1/4 прясно зеле, 1/2 компот от кайсии, 2 гр. рибено масло.
12.02.2014 г.
Тренирова А
Първо: Преден клек 1х3 - 100 кг., 1х3 - 110 кг., 1х3 - 105 кг., (1х3 - 105 кг., + 1х2 - 100 кг. + 1х10 - 60 кг.)
Второ: Военна преса 1х3 - 70 кг., 1х3 - 65 кг., 2х4 - 65 кг.
Трето: Повдигане на щанга от тилен лег 3х3 - 100 кг., 1х3 - 105 кг.
Четвърто: Кофички с акцент върху гърдите 3х3 - 30 кг.
Пето: Повдигане на щанга от тилен лег, тесен хват 3х3 - 80 кг.
! Много добра тренировка. Заппочнах да натискам по малко. Реших да пробвам с по-широк хват на предният клек и да хвана с цяла длан лоста. Доста ми товари сухожилията на лактите. Оставам си на хвата с два пръста (показалец и среден). При последната серия на лега имах спотер. От година някъде не съм имал спотер и ми беше доста странно. За тесният лег не беше останала сила вече. Късно отидох в залата и нямаше време да направя по 4 серии на всичко.
Храна, добавки
Закуска: Баничка (отбелязвам си, че не беше по план)
Второ хранене: Гювеч с наденица, една печена на фурна пържола от свински врат, 1/4 прясно зеле.
Трето хранене: Една печена на фурна пържола от свински врат, маслини.
Четвърто хранене: 3 с.л. сусамов тахан, супена и половина лъжица мед.
Последно за деня: Извара, кисело мляко, 2 с.л. домашно сладко от вишни, 2 гр. рибено масло.
! Изнервен ден на макс.
Любимо парче :)
Мнението беше редактирано от Иван К на 12.02.14 23:44.
14.02.2014 г.
Тренировка Б
Първо: Мъртва тяга раменен надхват 1х3 - 165 кг., 1х3 - 160 кг., 1х1-160 кг., 1х1 150 кг.
Второ: Набиране неутрален хват 1х3 - 25 кг., 1х4 - 20 кг., 2х3 - 20 кг.
Трето суперсерия от:
Обръщане от вис 1х3 - 50 кг., 2х3 - 60 кг., 1х5 - 50 кг., 1х10 - лоста
Набиране подхват с тежест 2х4 - 15 кг., 2х3 - 15 кг.
Четвърто: Гребане с два дъмбела от хоризонтален наклон напред 3х5 - 27,5 кг. кг. на ръка
Пето: Пулоувър+коремна преса на пейка 3х10 - 20 кг.
Шесто: Предна централна опора с тежест 2х40 секунди - 15 кг.
! Биваща тренировка. Нямаше нищо общо с интензивността на последната тренировка. Този път се тутках и почивах доста дълго между сериите. Лоста ми се въртеше в ръцете на загрявката но някак си на инат изкарах две серии 3-ки. След това обаче се предаде. Набиранията много добре. На обръщанията 60 кг. доста ги кривя все още. На 50 кг. техниката (поне според мен) перфектна.
Храна, добавки.
Закуска: 1 кюфте от телешка кайма на фурна, половин консерва боб в доматен сос.
Второ хранене: 1 кюфте от телешка кайма на фурна, половин консерва боб в доматен сос, 250 гр. руска салата.
Трето хранене: Ядки асорти, плодова торта, чашка кола, чашка пунш, шоколадов бонбон с лешник.
Четвърто хранене, час преди тренировката: 1 ч.л. мед, 2 с.л. сусамов тахан.
Последно за деня: Кисело мляко, извара, домашно сладко от вишни, 2 гр. рибено масло.
! Отново предбит от работа и главата ми тежеше. Супер изтощен последните дни. Отвикнал съм да работя по 2 седмици без почивен ден.
17.02.2014 г.
Тренирова А 1
Първо: Класически клек с щанга зад врат 2х3 - 130 кг., 1х5 - 120 кг., 1х3 - 120 кг. + 1х3 - 100 кг. + 1х6 - 60 кг.
Второ: Повдигане на дъмбели от тилен лег 2х3 - 37,5 кг., 2х5 - 37,5 кг. на ръка
Трето: Раменна преса с дъмбели успореден хват 4х5 - 25 кг. на ръка
Четвърто: Кофички с акцент върху гърдите 3х5 - 30 кг., 1х5 - 25 кг.
Пето: Повдигане на щанга от тилен лег, тесен хват 4х5 - 80 кг.
! Биваща тренировка. Объркал съм местата на второ и трето. За другият път ще внимавам. Заложих на 5 повторения за да оставя нещо и за тесният лег. Получи се. Трябва да натисна сериозно на клека. Отидох по-рано от обикновено в залата. От достоверен източник разбрах че съм направил правилният избор. В противен случай щях да тренирам на тъмно :D
Храна
Разнообразна и много. Предимно луканка, яйца, банани, шоколади с ядки и т.н.т.
Последно за деня: Картофена салта с праз лук, един печен на фурна свински стек.
18.02.2013 г.
Тренировка Б1
Първо: Мъртва тяга широк надхват 1х2 - 120 кг., 2х4 - 110 кг., 1х2 - 115 кг.
Второ: Набиране неутрален хват 1х3 - 25 кг., 1х5 - 20 кг., 2х4 - 20 кг.
Трето суперсерия от:
Високо изтегляне от вис, раменен надхват 1х5 - 70 кг., 1х3 - 75 кг., 2х5 - 70 кг.
Набиране подхват с тежест 3х4 - 15 кг.
Четвърто: Гребане с два дъмбела от хоризонтален наклон напред 1х4 - 30 кг., 3х3 - 30 кг. на ръка
Пето: Пулоувър+коремна преса на пейка 1х10 - 20 кг., 1х8 - 25 кг.
! Добра тренировка. На тягата изкривих малко техниката и пак заложих на работа върху нея.
Храна, добавка.
Закуска: Шоколади с фъстъци, лешници и др. Луканка.
Второ и трето хранене, разделено на две равни порции: Картофена салата с праз лук, 2 печени на фурна свински стека с лук.
Четвърто: тъмен шоколад с лешници.
Последно за деня: Пържола и половина от пилешки гърди (мариновани в: горчица, мед, хималайска сол, зехтин и черен пипер,) печени на тиган, 3 с.л. варен бял ориз, прясно зеле, 2 гр. рибено масло.
Страшно вкусно се получи пилешкото.
20.02.2014 г.
Тренирова А
Първо: Преден клек 1х3 - 110 кг., 2х3 - 105 кг., 1х3 - 100 кг.,
Второ: Военна преса 4х3 - 70 кг.
Трето: Повдигане на щанга от тилен лег 4х3 - 105 кг.
Четвърто: Кофички с акцент върху гърдите 1х5 - 30 кг., 2х3 - 32,5 кг.
Пето: Повдигане на щанга от тилен лег, тесен хват 1х3 - 80 кг., 1х4 - 85 кг.
! Много добра тренировка. Клека натежаваше днес. Военната преса не. На лега също леки, последната серия със спотер. Посвикнах да бутам с уморени рамене от лег. Малък проблем ми остава само ваденето на щангата.
Доста се забавих на клека, понеже се въртяхме трима човека на стойката, и тренировката съответно се проточи. За последните две упражнения почти не остана време.
Храна, добавки.
Закуска: 1 с.л. мед, 3 с.л. сусамов тахан.
Помежду: Един крем карамел.
Второ хранене: 6 бъркани яйца със луканка, 200 гр. салата моркови, зеле, краставици.
Помежду: Половин авокадо.
Трето хранене: 3 филии бял хляб намазани с домашна лютеница, луканка, овче сирене.
Последно за деня: 3 препечени филии бял хляб намазани с масло и овче сирене, две от които с луканка и една с домашно сладко от вишни, 2 гр. рибено масло.
22.02.2014 г.
Тренировка Б
Загрявка и заучаване на техника
Мъртва тяга тесен надхват 1х8 - 70 кг., 1х5 - 100 кг., 1х3 - 120 кг.
Първо: Мъртва тяга раменен надхват 1х3 - 160 кг., 1х3 - 165 кг., 2х0 -170 кг., 1х0 - 170 кг.+1х1-160 кг.,
Второ: Набиране неутрален хват 1х3 - 25 кг., 1х4 - 25 кг., 2х3 - 25 кг.
Трето суперсерия от:
Обръщане от вис 1х3 - 50 кг., 1х3 - 60 кг., 1х4 - 60 кг., 1х3 - 65 кг.
Набиране подхват с тежест 1х4 - 20 кг., 3х3 - 20 кг.
Четвърто: Гребане с два дъмбела от хоризонтален наклон напред 1х4 - 30 кг., 3х3 - 32,5 кг. на ръка
Пето: Пулоувър+коремна преса на пейка 2х10 - 20 кг.
Шесто: Колелце от колене 2х8 (на третата се схванах)
! Добра тренировка. Доста продължителна. Трите 0 на 170 кг. са заради хвата. Навсякъде другаде бяха леки. Вдигнах ги до коляно, но и трите пъти започва да ми се върти лоста в ръцете. Явно не съм готова за тази тежест в надхват, затова ще натискам на повечко серии в диапазона 160-165 кг.. Обръщането добре този път. При последната серия с колелцето ме схвана малко гърба. Още го усещам. Както и кръста от трите 0, защото на първите две си позволих да се изгърбя, вместо да ги пусна веднага. Важното е че опитах и научих нещо :)
Храна, добавки.
Закуска: 3 препечени филии хляб, айрян, луканка, овче сирене.
Второ хранене: 2 филии хляб намазани с домашно сладко от вишни, овче сирене.
Трето хранене: Жълти китайски спагети със задушено печено на фурна свинско с лук.
Последно за деня: Половин кофичка кисело мляко, ~200 гр. извара, 2 гр. рибено масло.
25.02.2014 г.
Тренирова А 1
Първо: Класически клек с щанга зад врат 1х3 - 130 кг., 2х3 - 135 кг., 1х2 - 135 кг. + 1х5 - 90 кг.
Второ: Раменна преса с дъмбели успореден хват 3х3 - 30 кг. на ръка
Трето: Повдигане на дъмбели от тилен лег 1х3 - 40 кг., 2х5 - 40 кг. на ръка
Четвърто: Кофички с акцент върху гърдите 2х3 - 35 кг., 1х2 - 35 кг.
Пето: Повдигане на щанга от тилен лег, тесен хват 2х3 - 85 кг., 1х5 - 85 кг.
! Много добра тренировка. Стабилно сила днес на всякъде. На лега с дъмбели вече посвикнах и не ми треперят ръцете.
Кръста доста напрегнат от предната тренировка. Усещаше се през цялото време.
Храна, добавки.
Закуска: 2 и 1/2 филии хляб вита с кълнове намазани със смес от сусамов тахан, мед какао.
Второ хранене: 5 яйца на очи, 4 домашно бурканирани печени чушки, 100 гр. пушени свиснки гърди, телешка създърма, един шоколадов бонбон.
Трето: 1/2 филия хляб вита с кълнове намазана сусамов тахан, мед какао.
Четвърто: Овче сирене, 1 с.л. домашен мармалад, шепа сурово тиквено семе, 3 с.л., смес от сусамов тахан, мед какао.
Последно за деня: Печен на фурна пилешки дроб с лук, 3 бурканирани печени чушки, 2 гр. рибено масло.
26.02.2013 г.
Тренировка Б1
Първо: Мъртва тяга широк надхват 1х3 - 120 кг., 1х2 - 120 кг., 1х5 - 100 кг.
Второ: Набиране широк надхват 3х3 - 15 кг.
Трето, суперсерия от:
Високо изтегляне от вис, раменен надхват 2х5 - 70 кг., 1х4 - 80 кг.
Набиране подхват с тежест 3х4 - 15 кг.
Четвърто: Коремна преса на пейка, с тежест над глава 1х10 - 20 кг., 1х8 - 25 кг.
Пето: Държане на дъмбели за дисковете 1х20 секунди - 12,5 кг., 1х20 секунди - 10 кг.
! Контролирано лека тренировка. Още на загрявката усетих, че има лека болка и дърпане в десния латимус. Същото място, което ме схвана в събота след трите нули. На високото изтегляне доста сила днес.
Малко изнервен влязох в залата и една ситуация вътре доста ми опъна нервите. В яда си изтръгнах един лост от натоварените на него дискове, от едната страна, и стреснах няколко души покрай себе си. Не биваше!
Храна, добавки.
Закуска: 2 филии хляб вита с кълнове намазани със смес от сусамов тахан, мед какао.
Второ хранене: Печен на фурна пилешки дроб с лук, 300 гр. руска салата.
Помежду: 3 маршмелоу с шоколадова глазура, почерпка.
Трето хранене: Сланина с праз лук, 1 филия хляб вита с кълнове, половин морков.
Четвърто: Овче сирене, 1 с.л. домашен мармалад, 3 с.л., смес от сусамов тахан, мед какао.
Последно за деня: Свински гърди с ориз и кисело зеле на фурна, 3 бурканирани печени чушки, половин компот от череши и ягоди с плода, 2 гр. рибено масло.
Мнението беше редактирано от Иван К на 26.02.14 23:49.