Трябва ми съвет

PE

14.11.05
09:11

Значи аз съм на 14 години :) висок съм 1.62 и тежа 56 кг  :wink:
Искам да почна да тренирам за тяло( всичко гръб, бицепси.... )
Какво ми препоръчвате да правя в началото и след това ? Трябва ли да пия нещо ? :roll:

JI

14.11.05
09:26

нищо няма да пиеш а отиваш на стадиона и редуваш 1 ден набирания 1 ден кофички и събота и неделя почиваш .
след половин година + отиваш във фитнеса и почваш по програма за начинаещи ....
най важното е яденето :
от резулатата 30% е тренриовка и 70% ядене
стреми се  да ядеш много месо яйца мляко сирене кашкавал и тн ...
избягвай пържено и сладко . белия хлаб също го понамали ако можеш да го замениш със пълнозърнест идеално .
спи по 8 + часа на ден
не си лягай много късно
успех

PE

14.11.05
09:28

Аз на стадиона ходя от близо 2 години, но не да се набирам на лоста ;-) а да тренирам футбол ;-) Това позволява ли ми да тръгна още сега на фитнес ? И ако е да може ли една програма за начинаещи  8)

PH

14.11.05
10:38

В фитнеса си има инструкгор питай го :wink:  Иначе като начало трабва да тренираш всички мускулни групи в един ден/да кажем 3 дена в седмицата/и така това го правиш месец, месец и нещо/Тва се прави с цел избегвани на по-нотаташната мускулна треска и да привикне тялото И след това започваш да ги тренираш поотделно.
Примерно:
Понеделник—>Гърди , Бицепс
Сряда—> Рамо, Крака
Петък—> Гръб , Трицепс.
Ся има различни вариянти тука нали в каква комбинация да ги тринераш/Око ще ходиш 3 пъти седмично/

PE

14.11.05
11:27

Ахам мерси ясно :-) А да знаеш случайно някаква хранителна норма по 4 - пати на ден не повече?
И като почна да тренирам да пия ли нещо от рода креатин ала-бала .. ? Или с протеин(ако може ми кажи какъв да зимам) първите 5 месеца и чак тогава да мина на креатин ?

14.11.05
12:07

Абе почни да тренираш, научи упражненията и тогава почни да взимаш добавки.

PH

14.11.05
19:35

[quote author=“BabaVanga”]Абе почни да тренираш, научи упражненията и тогава почни да взимаш добавки.

:D мммм да това на първо време иначе за храни не мога да ти кажа нищо  :?  .Иначе Протеина е почти задължителен ако ще тренираш повече от 3 пъти в седмицата за да може тялото ти по-бързо да се възтановява.Ако няма да ходиш повече от 3 пъти не е чак толкова необходимо но трябва да ядеш определени храни/С които не съм на ясно/.И да даваш много добра почивка на тялото,защото все пак мускула расте докато почива,а не като одитеш да се наблъскаш в залата :wink:  .Иначе креатина се пие за покачване на мускулна маса,също така той ти дига силата с около 20%.Както и Глюкозата тя е за покачване на маса

15.11.05
21:57

Изчакай поне година преди да започнеш да се занимаваш с тежестите! Не е добре за тялото да започнеш да трупаш маса твърде рано. Щом искаш да тренираш нещо по-силово, не само спорт бягане, кофички, набирания, лицеви опори може. Да кажем един ден кофички, друг ден набирания, трети бягане (понеже тренираш футбол това може да го изпуснеш), като някъде си слагаш тренировките по футбол, по възможност да нямаш 2 тренировки в един ден. А за добавки - недей ...безпредметно е...стани на 17-18, пък тогава прецени дали има смисъл да вземаш нещо...пък ако решиш да вземаш след 3 години ще разбираш повече. Друго много важно нещо е - чети и се учи сам, и от себе си (от опита си - наблюдавай се). Не разчитай само на нечие мнение, трябва да си имаш някаква грамотност!

16.11.05
00:05

Наистина добре е да изчакаш година още но не я губи а чети всичко дето ти падне за културизъм ще ти е от полза после

П.С. Защо всички начинаещи питате трябва ли да пия нещо  :D

16.11.05
21:59

Да наистина, защо всички начинаещи питат какво трябва да пият???
Аз, когато почнах да тренирам даже не знаех какви са тея протеини и си мислех, че са вредни.Но може би, защото не съм знаел, че има такъв сайт и не е имало толкова информация.
Изглежда, че в някои случаи липсата на информация не е толкова лошо.
Естествено после се образовах.

16.11.05
23:30

Митовете се въртят около това че всеки по мускулест непременно е пил химийка

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1