Основни въпроси в покупката на хранителна добавка + компетентно мнение :)

03.03.14
12:45

Здравейте, казвам се Валентин на 20 години от гр. Златоград :) Малко за мен: На 20 години 122 кг. 188 см. имам стаж в фитнеса 16 дни, първите 13-14 дни правех само кръгови тренировки + специално изготвех хранителен режим от треньора ми :) От днеска започнах ме да работим върху всяка мускулна група отделно. Тук идва и въпроса ми, тъй нашия фитнес е много беден от към хранителни добавки / бърмъни искам вашете по-компетентно мнение за няколко въпросчета, моля админите да не ми трият/местят темата, тъй като после няма да мога да си я намеря и ще стане една обърквация. Целта ми е отслабване в последствие да стегна тялото си. Трябва ми хранителна добавка / бърмън които да може да се пребори с доста излишни килограми, също така да ми даде и енергия да мога да си правя всички тренировки без много да се изморява. Аз съм се спрял на няколко продукта, но искам и вашете по-компетентно мнение, тъй като аз почти нищо не разбирам от тези неща. Ще съм Ви, безкрайно благодарен за всякаква помощ. Благодарско и честит празник Българино :)

1. AMIX ThermoCore ™ Professional 90 Caps.  + Л-карнитин мисля да включа за по-добър и по-бърз ефект.
2. USP LABS OxyELITE Pro 90 Caps. + пак мисля да включа Л-карнитин, но вие вече ще кажете дали да има или не допълнителен :)
3. AMIX ALC /with Taurin & Vitamine B6/ 120 Caps.

П.п. Само искам да попитам за 2-рия продукт, как мога да разбера дали е от новата или старата формула?

Темата беше редактирана от Снежен на 03.03.14 12:45.

Какво значи “бърмън” ? Извинявай, но за първи път чувам тази дума.. може би имаш предвид “бърнър” :)
1. не съм го пила
2. ДА, ако е старата  формула обаче - новата не става. Пише си на него в конкретния  сайт (поне би трябвало!),а ако няма информация -по-добре не го взимай
3. Пила съм го и съм доволна, ако имаш добър хранителен режим и досега не си приемал такива добавки, евентуално ще има някакъв ефект

03.03.14
13:31

казано от Adriana Dacheva на 03.03.14, 13:22:

Какво значи “бърмън” ? Извинявай, но за първи път чувам тази дума.. може би имаш предвид “бърнър” :)
1. не съм го пила
2. ДА, ако е старата  формула обаче - новата не става. Пише си на него в конкретния  сайт (поне би трябвало!),а ако няма информация -по-добре не го взимай
3. Пила съм го и съм доволна, ако имаш добър хранителен режим и досега не си приемал такива добавки, евентуално ще има някакъв ефект

Привер Адиана, значи мисля да си го взема от друг сайт, тъй като тук го нямат незнам защо. Сайта е: с.и.л.а.б.г

До сега не съм пил други добавки. Моя грешка искаш да кажат “бърнър” , за което се извинявам за недоразумението. Значи м/у двата 2-3 кой е по-добър и по-удачен избор.!? Значи трябва да търся старата формула, а не новата която я има навсякаде.?

На този етап можеш да сваляш достатъчно бързо и лесно само с тренировки и добър хранителен режим, добавките могат да почакат. Недей да търсиш бързи резултати, имай предвид, че след като години наред си вървял срещу себе си и си трупал излишно тегло няма как да оправиш всички поразии за 3-4-5 месеца, най-добрата добавка за теб е търпението, поне на този етап.

03.03.14
14:05

казано от Владимир Димитров на 03.03.14, 13:45:

На този етап можеш да сваляш достатъчно бързо и лесно само с тренировки и добър хранителен режим, добавките могат да почакат. Недей да търсиш бързи резултати, имай предвид, че след като години наред си вървял срещу себе си и си трупал излишно тегло няма как да оправиш всички поразии за 3-4-5 месеца, най-добрата добавка за теб е търпението, поне на този етап.

Да, при тези килограми сърдечно-съдовата ти система и без това е претоварена, не мисля че е удачно да я форсираш приемайки стимуланти. Както казаха преди мен, първо редуцирай до някакво прилично ниво, и след това ако имаш застой включи бърнер. На този етап, мисля че е излишно. Успех.

03.03.14
14:09

Благодаря за отговорите. Значи за 15 дни съм свалил само 2 кг. което за мен не е нормално. Имам доста интензивно кардио тренировки + отделни групи силови тренировки. Но едвам свалям незнам защо така, също така когато направя например 1-2 упражнения както днеска за бицепс на 3-тото упражнение вече нямах сили и не можах да го направя. Поне да ми препоръчате добавка, която дава енергия.?

Кафе преди тренировка :) Другите са прави - по-добре изчакай още поне месец и тогава мисли за добавки. В момента организмът ти ще започне да се чисти и сам, а с добавките се свиква много бързо, по-добре ги запази за момента, когато ще дойде застой и ще имаш нужда от подбутване.

03.03.14
14:22

казано от Adriana Dacheva на 03.03.14, 14:18:

Кафе преди тренировка :) Другите са прави - по-добре изчакай още поне месец и тогава мисли за добавки. В момента организмът ти ще започне да се чисти и сам, а с добавките се свиква много бързо, по-добре ги запази за момента, когато ще дойде застой и ще имаш нужда от подбутване.

Добре, но тренера не ми дава да пия кафе, зареди диетата която ми състави.? Значи да започна с добавките към 17-19 този месец точно правя 1 месец от както спортувам и режим спазвам.? Или кога да започна да ги пия?

Не, след още 1 месец. Една от основните грешки, която всички правите е, че искате всичко да стане веднага. Не може да започнеш да спортуваш от 1 месец, да се храниш здравословно от 1 месец и да очакваш тялото ти веднага да започне да асимилира процесите. Това е организъм, а не компютърна машина.. нужно е ВРЕМЕ. Нещата стават бавно, постепенно и с постоянство, а не на секундата. Продължавай да се храниш правилно, продължавай да тренираш. Ако ти е забранено кафето, вземи си зелен чай на Тwinings и пий зелен чай - той също е богат на кофеин и ще ти даде малко енергичност преди тренировка.

03.03.14
15:37

Добре тогава, на 04.04.2014 г. ще пусна пак една тема, или ще пиша в тази да споделя резултата след още един месец, тогава да ми кажете дали е време за бърнър. Да попитам още едно въпросче извън темата.

С какво мога да заменя това упражнение за бицепс?  ” Скотовото сгъване ” , че това упражнение ми идва доста трудно за изпълнение. И добре ли е всеки ден да правя упражнения за всяка отделна група.? Както днеска правех само бицепс с по 3 упражнения?

Да, така според мен е най-добре.

Относно втория ти въпрос - ако си начинаещ, според мен още ти е рано да тренираш всяка отделна мускулна група в отделен ден. По-добре е горна/долна част, корем/кардио и да ги редуваш. След това вече можеш да мислиш за разпределяне на мускулните групи по сплитове:) Но това е лично мое виждане. Когато започнах с фитнеса, 1-2 месеца тренирах кръгово със собствено тегло, после разделих горна-долна част и чак след това започнах да тренирам отделните мускулни групи в отделни дни.
Кое точно ти създава трудност при скотовото сгъване? Пробвай да го правиш по отделно с дъмбели и виж как ще се чувстваш.

Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 03.03.14 15:44.

03.03.14
15:52

Продължи с дневника и си описвай храна и тренировки :)

03.03.14
15:59

казано от Adriana Dacheva на 03.03.14, 15:44:

Да, така според мен е най-добре.

Относно втория ти въпрос - ако си начинаещ, според мен още ти е рано да тренираш всяка отделна мускулна група в отделен ден. По-добре е горна/долна част, корем/кардио и да ги редуваш. След това вече можеш да мислиш за разпределяне на мускулните групи по сплитове:) Но това е лично мое виждане. Когато започнах с фитнеса, 1-2 месеца тренирах кръгово със собствено тегло, после разделих горна-долна част и чак след това започнах да тренирам отделните мускулни групи в отделни дни.
Кое точно ти създава трудност при скотовото сгъване? Пробвай да го правиш по отделно с дъмбели и виж как ще се чувстваш.

Незнам дали съм начинаещ още, но когато правя кръгови тренировки все едно няма никакъв ефект.? Скотовото ми е трудно, когато си свивам лактите и ме болят много защото и облегалката е една твърда гадна и не мога го правя изобщо. Искам да започна отделни групи да мога по-бързо да си направя малко плочки и да стегна тялото. Имам доста познания вече в фитнеса, започнах да правя правилните пози вече всичко според мен е ок. :) Искам просто скотовото да го заменя с някое друго упражнение, ако е възможно и да бъде толкоз ефикасно както скотовото. Иначе за бицепс правя тези упражнения:

Загрявка 5 мин. Велоергометър
Крив лост- 6 серии по 7 повторения
Чукове 6 серии по 7 повторения
Скотовото сгъване 4 серии по 6 повторения
Велоергометър 25-30 мин.

03.03.14
15:59

казано от Ronaldinho на 03.03.14, 15:52:

Продължи с дневника и си описвай храна и тренировки :)

Аз нямам дневник.!? Това е просто тема

03.03.14
16:00

Направи го дневник :)

Аз смятам че и след 5 месеца ще ти е рано за добавки. Другото което е много важно, кръговите тренировки не са предназначени да се правят 2 седмици и 2 кг за 2 седмици е добър резултат, не знам какво точно очакваш. Ако държиш на това да имаш трайни резултати нещата трябва да се случват бавно.

Мнението беше редактирано от Владимир Димитров на 03.03.14 18:04.

03.03.14
18:24

казано от Владимир Димитров на 03.03.14, 18:01:

Аз смятам че и след 5 месеца ще ти е рано за добавки. Другото което е много важно, кръговите тренировки не са предназначени да се правят 2 седмици и 2 кг за 2 седмици е добър резултат, не знам какво точно очакваш. Ако държиш на това да имаш трайни резултати нещата трябва да се случват бавно.

Добре тогава, колко още да продължа с кръговите тренировки?

03.03.14
19:21

казано от Валентин Иванов на 03.03.14, 15:59:

Велоергометър 25-30 мин.

Това ти е една тренировка ли ???

03.03.14
19:22

казано от Pavel на 03.03.14, 19:21:

казано от Валентин Иванов на 03.03.14, 15:59:

Велоергометър 25-30 мин.

Това ти е една тренировка ли ???

Да това е само за бицепс: понеделник

Вторика е друга мускулна група пак с 3 упражнения + кардиото

03.03.14
19:29

Тренировка ти е пълен абсурд !!!

Включи  базови упражнения  и  тренирай цялото тялото.

03.03.14
19:32

казано от Pavel на 03.03.14, 19:29:

Тренировка ти е пълен абсурд !!!

Включи  базови упражнения  и  тренирай цялото тялото.

Кръгови тренировки искаш да кажеш? Още колко време да ги правя.?

03.03.14
19:38

Може да ги правиш постоянно , след време може да минеш на дърпащи и бутащи.
След това може и на сплит 3 дневен.
Да тренираш само бицепс си е чиста загуба на време в твоя случай.
Тренирай интензивно !

И си пий кафе преди тренировка , няма да ти навреди.
Опиши един ден от храната.

03.03.14
19:47

казано от Pavel на 03.03.14, 19:38:

Може да ги правиш постоянно , след време може да минеш на дърпащи и бутащи.
След това може и на сплит 3 дневен.
Да тренираш само бицепс си е чиста загуба на време в твоя случай.
Тренирай интензивно !

И си пий кафе преди тренировка , няма да ти навреди.
Опиши един ден от храната.

Значи тренировките са ми така:

Понеделник: Бицепс  - 3 упражнения
Вторник: Трицепс - 3 упражнения
Сряда: Гърди - 3 упражнения
Четвъртък: Рамо - 3 упражнения
Петък: Гръб - 3 упражнения

Събота кардио сутрин и вечер
Неделя кардио сутрин

Хранителния режим:

Закуска:
Белтъци - 4 броя ( не обичам жълтиците )
Сирене/извара - 50 гр.
Мандарини - 3 броя
Маслини - 9 броя

Обяд:
Пилешко месо - 150 гр.
Зелена салата - 290 гр.
Ябълки 2 бр. - около 200 гр. ми излизат
Зехтин - 1 ч.л.

Следобедна закуска:
Една кофичка млеко 2%

Вечеря:
Скумрия пекана - 150 гр.
Зелена салата - 290 гр.
Мандарини - 2 броя
Зехтин - 1 ч.л.

Късна вечеря:
Кофичка млеко 1/2 2 %

Валентин, сори, ама инструктора ти не става..

03.03.14
23:05

казано от Adriana Dacheva на 03.03.14, 23:00:

Валентин, сори, ама инструктора ти не става..

Съгласен съм, но отначалото нямаше кои друг да ми помага. Сега на въпроса, ще може ли ми отговориш.?

При всички случаи не виждам смисъл да продължиш да тренираш по този начин. Пробвай кръгови тренировки със свободни тежести, основни базови движения - клек,лег,тяга,военна преса и др. И режимът ти също не е ок според мен, попрочети малко статиите из форума, информация има АДСКИ много, насочи се към нещо, после сподели какво си измислил и ще обсъдим пак:)

03.03.14
23:18

казано от Adriana Dacheva на 03.03.14, 23:08:

При всички случаи не виждам смисъл да продължиш да тренираш по този начин. Пробвай кръгови тренировки със свободни тежести, основни базови движения - клек,лег,тяга,военна преса и др. И режимът ти също не е ок според мен, попрочети малко статиите из форума, информация има АДСКИ много, насочи се към нещо, после сподели какво си измислил и ще обсъдим пак:)

Режима си го харесвам, има малко ядене, но на мен това ми стига. Погледни дневника ми, кажи тези кръгови тренировки дали са добре съчетани?

казано от Валентин Иванов на 03.03.14, 14:09:

Значи за 15 дни съм свалил само 2 кг. което за мен не е нормално.

За теб може и да не е нормално, но е един напълно приличен резултат и добро темпо на сваляне.

казано от Валентин Иванов на 03.03.14, 23:18:

Режима си го харесвам, има малко ядене, но на мен това ми стига.

Гладът скоро ще ти провали усилията... но личният опит е незаменим. :)

Не настоявай за мнения и съвети.
Който има такива и желае да ги сподели - ще го направи.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1