03.03.14
12:45
Здравейте, казвам се Валентин на 20 години от гр. Златоград :) Малко за мен: На 20 години 122 кг. 188 см. имам стаж в фитнеса 16 дни, първите 13-14 дни правех само кръгови тренировки + специално изготвех хранителен режим от треньора ми :) От днеска започнах ме да работим върху всяка мускулна група отделно. Тук идва и въпроса ми, тъй нашия фитнес е много беден от към хранителни добавки / бърмъни искам вашете по-компетентно мнение за няколко въпросчета, моля админите да не ми трият/местят темата, тъй като после няма да мога да си я намеря и ще стане една обърквация. Целта ми е отслабване в последствие да стегна тялото си. Трябва ми хранителна добавка / бърмън които да може да се пребори с доста излишни килограми, също така да ми даде и енергия да мога да си правя всички тренировки без много да се изморява. Аз съм се спрял на няколко продукта, но искам и вашете по-компетентно мнение, тъй като аз почти нищо не разбирам от тези неща. Ще съм Ви, безкрайно благодарен за всякаква помощ. Благодарско и честит празник Българино :)
1. AMIX ThermoCore ™ Professional 90 Caps. + Л-карнитин мисля да включа за по-добър и по-бърз ефект.
2. USP LABS OxyELITE Pro 90 Caps. + пак мисля да включа Л-карнитин, но вие вече ще кажете дали да има или не допълнителен :)
3. AMIX ALC /with Taurin & Vitamine B6/ 120 Caps.
П.п. Само искам да попитам за 2-рия продукт, как мога да разбера дали е от новата или старата формула?
Темата беше редактирана от Снежен на 03.03.14 12:45.
03.03.14
13:22
Какво значи “бърмън” ? Извинявай, но за първи път чувам тази дума.. може би имаш предвид “бърнър” :)
1. не съм го пила
2. ДА, ако е старата формула обаче - новата не става. Пише си на него в конкретния сайт (поне би трябвало!),а ако няма информация -по-добре не го взимай
3. Пила съм го и съм доволна, ако имаш добър хранителен режим и досега не си приемал такива добавки, евентуално ще има някакъв ефект
казано от Adriana Dacheva на 03.03.14, 13:22:
Какво значи “бърмън” ? Извинявай, но за първи път чувам тази дума.. може би имаш предвид “бърнър” :)
1. не съм го пила
2. ДА, ако е старата формула обаче - новата не става. Пише си на него в конкретния сайт (поне би трябвало!),а ако няма информация -по-добре не го взимай
3. Пила съм го и съм доволна, ако имаш добър хранителен режим и досега не си приемал такива добавки, евентуално ще има някакъв ефект
Привер Адиана, значи мисля да си го взема от друг сайт, тъй като тук го нямат незнам защо. Сайта е: с.и.л.а.б.г
До сега не съм пил други добавки. Моя грешка искаш да кажат “бърнър” , за което се извинявам за недоразумението. Значи м/у двата 2-3 кой е по-добър и по-удачен избор.!? Значи трябва да търся старата формула, а не новата която я има навсякаде.?
03.03.14
13:45
На този етап можеш да сваляш достатъчно бързо и лесно само с тренировки и добър хранителен режим, добавките могат да почакат. Недей да търсиш бързи резултати, имай предвид, че след като години наред си вървял срещу себе си и си трупал излишно тегло няма как да оправиш всички поразии за 3-4-5 месеца, най-добрата добавка за теб е търпението, поне на този етап.
03.03.14
14:05
казано от Владимир Димитров на 03.03.14, 13:45:
На този етап можеш да сваляш достатъчно бързо и лесно само с тренировки и добър хранителен режим, добавките могат да почакат. Недей да търсиш бързи резултати, имай предвид, че след като години наред си вървял срещу себе си и си трупал излишно тегло няма как да оправиш всички поразии за 3-4-5 месеца, най-добрата добавка за теб е търпението, поне на този етап.
Да, при тези килограми сърдечно-съдовата ти система и без това е претоварена, не мисля че е удачно да я форсираш приемайки стимуланти. Както казаха преди мен, първо редуцирай до някакво прилично ниво, и след това ако имаш застой включи бърнер. На този етап, мисля че е излишно. Успех.
Благодаря за отговорите. Значи за 15 дни съм свалил само 2 кг. което за мен не е нормално. Имам доста интензивно кардио тренировки + отделни групи силови тренировки. Но едвам свалям незнам защо така, също така когато направя например 1-2 упражнения както днеска за бицепс на 3-тото упражнение вече нямах сили и не можах да го направя. Поне да ми препоръчате добавка, която дава енергия.?
03.03.14
14:18
Кафе преди тренировка :) Другите са прави - по-добре изчакай още поне месец и тогава мисли за добавки. В момента организмът ти ще започне да се чисти и сам, а с добавките се свиква много бързо, по-добре ги запази за момента, когато ще дойде застой и ще имаш нужда от подбутване.
казано от Adriana Dacheva на 03.03.14, 14:18:
Кафе преди тренировка :) Другите са прави - по-добре изчакай още поне месец и тогава мисли за добавки. В момента организмът ти ще започне да се чисти и сам, а с добавките се свиква много бързо, по-добре ги запази за момента, когато ще дойде застой и ще имаш нужда от подбутване.
Добре, но тренера не ми дава да пия кафе, зареди диетата която ми състави.? Значи да започна с добавките към 17-19 този месец точно правя 1 месец от както спортувам и режим спазвам.? Или кога да започна да ги пия?
03.03.14
15:22
Не, след още 1 месец. Една от основните грешки, която всички правите е, че искате всичко да стане веднага. Не може да започнеш да спортуваш от 1 месец, да се храниш здравословно от 1 месец и да очакваш тялото ти веднага да започне да асимилира процесите. Това е организъм, а не компютърна машина.. нужно е ВРЕМЕ. Нещата стават бавно, постепенно и с постоянство, а не на секундата. Продължавай да се храниш правилно, продължавай да тренираш. Ако ти е забранено кафето, вземи си зелен чай на Тwinings и пий зелен чай - той също е богат на кофеин и ще ти даде малко енергичност преди тренировка.
Добре тогава, на 04.04.2014 г. ще пусна пак една тема, или ще пиша в тази да споделя резултата след още един месец, тогава да ми кажете дали е време за бърнър. Да попитам още едно въпросче извън темата.
С какво мога да заменя това упражнение за бицепс? ” Скотовото сгъване ” , че това упражнение ми идва доста трудно за изпълнение. И добре ли е всеки ден да правя упражнения за всяка отделна група.? Както днеска правех само бицепс с по 3 упражнения?
03.03.14
15:44
Да, така според мен е най-добре.
Относно втория ти въпрос - ако си начинаещ, според мен още ти е рано да тренираш всяка отделна мускулна група в отделен ден. По-добре е горна/долна част, корем/кардио и да ги редуваш. След това вече можеш да мислиш за разпределяне на мускулните групи по сплитове:) Но това е лично мое виждане. Когато започнах с фитнеса, 1-2 месеца тренирах кръгово със собствено тегло, после разделих горна-долна част и чак след това започнах да тренирам отделните мускулни групи в отделни дни.
Кое точно ти създава трудност при скотовото сгъване? Пробвай да го правиш по отделно с дъмбели и виж как ще се чувстваш.
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 03.03.14 15:44.
03.03.14
15:52
Продължи с дневника и си описвай храна и тренировки :)
казано от Adriana Dacheva на 03.03.14, 15:44:
Да, така според мен е най-добре.
Относно втория ти въпрос - ако си начинаещ, според мен още ти е рано да тренираш всяка отделна мускулна група в отделен ден. По-добре е горна/долна част, корем/кардио и да ги редуваш. След това вече можеш да мислиш за разпределяне на мускулните групи по сплитове:) Но това е лично мое виждане. Когато започнах с фитнеса, 1-2 месеца тренирах кръгово със собствено тегло, после разделих горна-долна част и чак след това започнах да тренирам отделните мускулни групи в отделни дни.
Кое точно ти създава трудност при скотовото сгъване? Пробвай да го правиш по отделно с дъмбели и виж как ще се чувстваш.
Незнам дали съм начинаещ още, но когато правя кръгови тренировки все едно няма никакъв ефект.? Скотовото ми е трудно, когато си свивам лактите и ме болят много защото и облегалката е една твърда гадна и не мога го правя изобщо. Искам да започна отделни групи да мога по-бързо да си направя малко плочки и да стегна тялото. Имам доста познания вече в фитнеса, започнах да правя правилните пози вече всичко според мен е ок. :) Искам просто скотовото да го заменя с някое друго упражнение, ако е възможно и да бъде толкоз ефикасно както скотовото. Иначе за бицепс правя тези упражнения:
Загрявка 5 мин. Велоергометър
Крив лост- 6 серии по 7 повторения
Чукове 6 серии по 7 повторения
Скотовото сгъване 4 серии по 6 повторения
Велоергометър 25-30 мин.
казано от Ronaldinho на 03.03.14, 15:52:
Продължи с дневника и си описвай храна и тренировки :)
Аз нямам дневник.!? Това е просто тема
03.03.14
16:00
Направи го дневник :)
03.03.14
18:01
Аз смятам че и след 5 месеца ще ти е рано за добавки. Другото което е много важно, кръговите тренировки не са предназначени да се правят 2 седмици и 2 кг за 2 седмици е добър резултат, не знам какво точно очакваш. Ако държиш на това да имаш трайни резултати нещата трябва да се случват бавно.
Мнението беше редактирано от Владимир Димитров на 03.03.14 18:04.
казано от Владимир Димитров на 03.03.14, 18:01:
Аз смятам че и след 5 месеца ще ти е рано за добавки. Другото което е много важно, кръговите тренировки не са предназначени да се правят 2 седмици и 2 кг за 2 седмици е добър резултат, не знам какво точно очакваш. Ако държиш на това да имаш трайни резултати нещата трябва да се случват бавно.
Добре тогава, колко още да продължа с кръговите тренировки?
казано от Валентин Иванов на 03.03.14, 15:59:
Велоергометър 25-30 мин.
Това ти е една тренировка ли ???
казано от Pavel на 03.03.14, 19:21:
казано от Валентин Иванов на 03.03.14, 15:59:
Велоергометър 25-30 мин.Това ти е една тренировка ли ???
Да това е само за бицепс: понеделник
Вторика е друга мускулна група пак с 3 упражнения + кардиото
Тренировка ти е пълен абсурд !!!
Включи базови упражнения и тренирай цялото тялото.
казано от Pavel на 03.03.14, 19:29:
Тренировка ти е пълен абсурд !!!
Включи базови упражнения и тренирай цялото тялото.
Кръгови тренировки искаш да кажеш? Още колко време да ги правя.?
Може да ги правиш постоянно , след време може да минеш на дърпащи и бутащи.
След това може и на сплит 3 дневен.
Да тренираш само бицепс си е чиста загуба на време в твоя случай.
Тренирай интензивно !
И си пий кафе преди тренировка , няма да ти навреди.
Опиши един ден от храната.
казано от Pavel на 03.03.14, 19:38:
Може да ги правиш постоянно , след време може да минеш на дърпащи и бутащи.
След това може и на сплит 3 дневен.
Да тренираш само бицепс си е чиста загуба на време в твоя случай.
Тренирай интензивно !И си пий кафе преди тренировка , няма да ти навреди.
Опиши един ден от храната.
Значи тренировките са ми така:
Понеделник: Бицепс - 3 упражнения
Вторник: Трицепс - 3 упражнения
Сряда: Гърди - 3 упражнения
Четвъртък: Рамо - 3 упражнения
Петък: Гръб - 3 упражнения
Събота кардио сутрин и вечер
Неделя кардио сутрин
Хранителния режим:
Закуска:
Белтъци - 4 броя ( не обичам жълтиците )
Сирене/извара - 50 гр.
Мандарини - 3 броя
Маслини - 9 броя
Обяд:
Пилешко месо - 150 гр.
Зелена салата - 290 гр.
Ябълки 2 бр. - около 200 гр. ми излизат
Зехтин - 1 ч.л.
Следобедна закуска:
Една кофичка млеко 2%
Вечеря:
Скумрия пекана - 150 гр.
Зелена салата - 290 гр.
Мандарини - 2 броя
Зехтин - 1 ч.л.
Късна вечеря:
Кофичка млеко 1/2 2 %
03.03.14
23:00
Валентин, сори, ама инструктора ти не става..
казано от Adriana Dacheva на 03.03.14, 23:00:
Валентин, сори, ама инструктора ти не става..
Съгласен съм, но отначалото нямаше кои друг да ми помага. Сега на въпроса, ще може ли ми отговориш.?
03.03.14
23:08
При всички случаи не виждам смисъл да продължиш да тренираш по този начин. Пробвай кръгови тренировки със свободни тежести, основни базови движения - клек,лег,тяга,военна преса и др. И режимът ти също не е ок според мен, попрочети малко статиите из форума, информация има АДСКИ много, насочи се към нещо, после сподели какво си измислил и ще обсъдим пак:)
казано от Adriana Dacheva на 03.03.14, 23:08:
При всички случаи не виждам смисъл да продължиш да тренираш по този начин. Пробвай кръгови тренировки със свободни тежести, основни базови движения - клек,лег,тяга,военна преса и др. И режимът ти също не е ок според мен, попрочети малко статиите из форума, информация има АДСКИ много, насочи се към нещо, после сподели какво си измислил и ще обсъдим пак:)
Режима си го харесвам, има малко ядене, но на мен това ми стига. Погледни дневника ми, кажи тези кръгови тренировки дали са добре съчетани?
03.03.14
23:52
казано от Валентин Иванов на 03.03.14, 14:09:
Значи за 15 дни съм свалил само 2 кг. което за мен не е нормално.
За теб може и да не е нормално, но е един напълно приличен резултат и добро темпо на сваляне.
казано от Валентин Иванов на 03.03.14, 23:18:
Режима си го харесвам, има малко ядене, но на мен това ми стига.
Гладът скоро ще ти провали усилията... но личният опит е незаменим. :)
Не настоявай за мнения и съвети.
Който има такива и желае да ги сподели - ще го направи.