23.02.14
22:35
Здравейте, симпатяги!
С някои се знаем , с други-не... Аз съм June ... вече г-жа June :D Това е вторият дневник ,който започвам да водя тук. Реших, че ми е време пак да се включа отново, защото честно казано имам нужда от Вашата подкрепа ,за да се преборя със самата себе си.
Нека кажа 2-3 думи за мен, за да имате представа кой ще води дневника :) Аз съм на 25 години, активна, жизнерадостна, спортна натура.Завършила съм спортно училище, след това Спортната академия.Не се занимавам със спорт професионално.От няколко години по-усилено се информирам по въпросите за здравословно хранене. Ходя на фитнес, обичам да тичам в парка, имам велоергометър вкъщи и два чифта дъмбели. В залата не следвам някаква специална програма. Стремя се да тренирам цялото тяло. Изпробвала съм различни режими на хранене, смятала съм калории, изготвяла съм си менюта с точност до грамове. Допускала съм и доста грешки, от които съм си направила изводи за себе си. Най-сериозната е претрениране и изтощение в комбинация с някакви лишения в храненето, в следствие на което имах леко удължаване на МЦ с 10-12 дена. Това продължи около година и половина, може би 2 години.Сега уж съм позакрепила нещата и на този фронт всичко е нормално.
Нямам проблем с наднормено тегло – 164см, 45-46кг съм. Е, малко имам да постегна, да поизчистя (жените винаги сме взискателни към себе си) :))
Гледам да не се претоварвам с тренировките, за да не си докарам пак някои проблем с МЦ. :)
Проблемът е с храната. На теория всичко знам ... ама на практика-вървя срещу себе си. Тъпча се без да съм гладна. Не е задължително да е с “боклуци”. Понякога просто решавам да ям плодове, ядки в големи количества( въпреки,че ми дразнят гастрита!), филии хляб с масло и домашно сладко. Положението е ... нямам думи да Ви го опиша! Сега не преяждам всеки ден.. Даже преди беше повече.Стигала съм до моменти, в които ми става лошо от цялата захар, която съм погълнала.
Донякъде съм се справила с проблема си, но все още ми тежи на сърцето. Стремя се да не си слагам крайни забрани, за да не предизвикам по-силно желание към дадена храна после. Също така гледам да не се впечатлявам ако изям 1 шоколадов бонбон, малко лютеница на обяд или парче торта на рожден ден.
Мислех, че като водя дневник може да се вглабя повече в проблема, но се чувствам длъжна да опитам. Това може да е моят шанс да се преборя с храната и да бъда себе си, а не някакво лудо същество, което постоянно дъвче нещо :D
Дано опитът ми бъде успешен! :)
Обожавам сайта! Тук има много приятни хора, много полезна информация и съм сигурна,че ще науча много нови неща и ще изпитам положителни емоции :)
Edit: Към днешна дата 12.02.2017г. съм мама на 2-годишно момченце. Тренирам ,когато мога. Старая се да се храня добре. Бягам от мании. Боря се с ефектите от нездравия сън. Иии все още съм един усмивнат и позитивен човек (поне през по-голямата част на денонощияето) :D
Темата беше редактирана от June101 на 16.03.17 15:23.
24.02.14
17:54
Честит дневник, ще следя с интерес тренировките и храненето :) И успех с бебчето:))
Благодаря, Адриана! И аз следя твоя дневник с интерес! :)
Сега да се отчета за днес ...
24.02.2014г. (7)
8:00- 1/2 чаша мляко с нес
9:30- 2 яйца бъркани + масло
фучене вкъщи с прахосмукачки, парцали... знаете как е :D
11:30- 1 банан
13:30- пилешко филе на скара + ориз
14:30- 1 филия немски протеинов хляб с мед / имах чувството, че ще преритам без сладко, направо падах |-) / , (coffee) с 1 ч.л. кафява захар
19:00- Трен
21:15- пилешко филе на скара + малко зелена салата и краставичка
Допълнително: фолиева киселина, vit C 3бр. , Мg + B complex
Тренировка:
1) Тяга - 10х20кг, 10х20кг, 7х25кг, 7х25кг
2) Гребане с лост - 8х20кг, 10х20кг, 10х20кг, 7х20кг
3) Пулоувър- 10х6кг, 7х7кг, 7х7кг, 5х8кг
4) Раменни преси- 12х5кг, 7х7кг, 6х7кг, 5х7кг
5) Кик-бек- 10х3кг , 10х3кг
6) Кофички на пейка- 10, 10
7) Пътека- 20мин ходене, тичане , ускорения / 2.7км/
Липсваше ми това писане в дневник :)
За храната да си кажа ... само филията с мед ми избожда очите и пак добре, че беше една, защото обикновено са 3. Имам някакъв период след обяд , в който ми падат много батериите и изпитвам нужда от бърза енергия. Още съм на кантар дали да водя битка или просто да си подавам някакви захари.
Доволна съм от тренировката. Действам полека, но натоварването го усещам напълно достатъчно така, че да има адекватна ответна реакция от организма ми.
Понеже доста съм намалила кардиото усещам по-бавно вработване. След 10-та минута включих ускоренията.
Днес мъжът ми домъкна вкъщи фоумролер. Ще се изпробва тези дни :)
Мнението беше редактирано от June101 на 02.03.14 17:59.
25.02. 2014г. (8) Нетренировъчен
8:30- 1/2 чаша прясно мляко с нес
10:00- сандвич - 1 филия немски протеинов хляб , пилешко филе и Филаделфия (знам,че Филаделфия не е най-доброто решение, но иначе сандвича ми е мноого сух)
бръмчене по магазините в търсене на обувки
12:00 (coffee) с 1ч.л. захар
13:30- пилешко филе на скара + зелена салата и краставичка
още щъкане навън по задачи
16:30- сандвич (същия като сутринта)
за вечеря: омлет 2 яйца + зелена салата с царевичка (уж Био ;) ) и моркови
Допълнително: Фолиева к-на, Calcium + vit D
Днес навъртях километраж с кракомобила.Хубав ползотворен ден беше. Доволна съм :)
Мнението беше редактирано от June101 на 02.03.14 17:58.
25.02.14
18:33
Немският ти протеинов хляб на Mestemacher ли е ? :)
казано от Adriana Dacheva на 25.02.14, 18:33:
Немският ти протеинов хляб на Mestemacher ли е ? :)
Да, на Mestemacher е :) Мернах, че и ти май хапваш от същия или греша? :)
Мнението беше редактирано от June101 на 25.02.14 18:48.
25.02.14
19:02
Да, затова те питах:) Да не би да си открила нещо, за което да не знам и да се информирам:))
26.02.2014г. (9)
8:00- мляко с нес
10:00- 1 филия протеинов хляб + риба тон + Филаделфия ( рибата е в собствен сос, аз лично махам соса, добавям малко зехтинче, лимон и черен пипер :) )
13:00- 1 филия протеинов хляб + риба тон + Филаделфия + салата домати и краставици
14:30- (coffee) с 1 ч.л. кафява захар
16:30- 1 час стречинг + фоумролер
следва: пилешко филе на скара + зелена салата
Допълнително: Супрадин + коензим Q10
Денят беше добър. Стречингът и фоумлерът ми се отразиха добре. Заредих се с енергия и утре смятам да потренирам.
Днес имаше приготовления ( прически, тоалети) за утрешното дипломиране (makeup) (giggle) Приятно развълнувана съм :)
Мнението беше редактирано от June101 на 02.03.14 18:00.
27.02.2014г. (10)
Вече дипломиран Магистър! (sun) Следваща стъпка Доктор на науките! (може би някой ден) (giggle)
7:00- мляко с нес
8:30- 2 яйца + масло
13:30- пилешки филета на скара + ориз + зелена салата
16:30- Трен фитнес
следва вечеря- свински котлет на скара + зелена салата
Допълнително: Супрадин + коензим Q10, Mg + B complex
Тренировка:
1) СС / 3 кръга , 45сек между всеки кръг/
а) избутване на дъмбели от лег с 2х6кг - 15, 15, 15
б) едностранно гребане с дъмбел 5кг - 15, 15, 15
2) СС / 3 кръга , 30сек почивки между всеки кръг/
а) Абдуктор- 15х15кг, 15х20кг, 15х20кг
б) Аддуктор-15х15кг, 15х15кг, 15х15кг
3) СС / 2 кръга, 1 мин почивка между всеки кръг/
а) лицеви опори- 10, 6
б) кофички на пейка - 8, 6
4) СС / 3 кръга, 45сек почивка между всеки кръг/
а) тренажор за корем- 12х25кг, 15х25кг, 15х25кг
б) хиперекстензии- 14, 12, 15
5) Повдигане на крака на стенд- 12, 12, 12
6) Пътека- 20мин , 2.73км / ходене,бягане, ускорения/
Един прекрасен ден изпълнен с много хубави емоции! :) Отидох в залата заредена и тренирах с кеф.
За храната: доволна съм
За тренировката: Днес исках тренировката да бъде с висока плътност и да поддъжвам сравнително висок пулс през цялото време. 3) трябваше да е 3 кръга, но пилешките ми мускули не се справяха добре. Нищо! Вадя си изводи! :) Поне знам на какво да обърна повече внимание.
Днес се сбодих с хубаво четиво :) Едната снимка е на двете книжки ,които си взех, а другата .. ами просто съвсем случайно седнах да хапна пилешки филета, ориз и салата и много тематично беше застанала книжката до обяда :D Стана ми смешно и реших да споделя :D
Мнението беше редактирано от June101 на 02.03.14 17:58.
28.02.14
07:55
Следя ти дневника с интерес,поздравление за тялото и опитите които полагаш.Само исках да те питам за кафето,пиеш го с цел енергия преди тренировка или понеже си свикнала с него ?
казано от just m на 28.02.14, 07:55:
Следя ти дневника с интерес,поздравление за тялото и опитите които полагаш.Само исках да те питам за кафето,пиеш го с цел енергия преди тренировка или понеже си свикнала с него ?
Привет! Благодаря за милите думи!
Не мога да кажа,че съм привикнала към него. След обяд обикновено имам един период, в който съм леко сънлива и съм забелязала, че ми действа добре като пийна едно кафенце :) То е късо и невинаги го допивам,но ме зарежда, ако мога така да се изразя :)
28.02.2014г. (11) Нетренировъчен
6:00- мляко с нес
8:30- 2 бъркани яйца + масло
9:30 (coffee) с 1ч.л. кафява захар (изпих половината)
13:30- 1 филия протеинов хляб намазана с Филаделфия + риба тон (зехтин и лимон добавени от мен) + зелена салата
15:00- бадеми и кашу общо 30гр , допих си кафето от сутринта
за вечерята още не знам каква ще е и дали ще има..бях намислила да си задуша броколи и тиквички + пилешко филенце , ама ще видя .. нямам апетит днес
Допълнително: Супрадин + коензим Q10, vit C 3 бр, 1 Тайлол хот ; 20 капки мента,глог и валериан преди лягане
Нещо се опитвам да се разболявам. Мисля, че съм понастинала лекичко, но ще пресека работата още в началото. :)
Последните няколко нощи не спя добре. Будя се , въртя се, не се наспивам качествено. Днес се ококорих в 6ч. Довечера ще пийна 20 капки мента, глог и валериан с надеждата,че ще помогнат.
Пожелавам хубав уикенд на всички!:)
Мнението беше редактирано от June101 на 02.03.14 17:57.
01.03.2014г. (12)
Честита баба Марта! Бъдете много здрави и позитивни!:)
7:30- мляко с нес
9:30- 1 филия протеинов хляб с Филаделфия и пилешко филе
11:00- (coffee) с 1 ч.л. кафява захар (изпих половината)
12:00- 1 филия протеинов хляб с Филаделфия и пилешко филе
13:30- ябълка , бадеми и кашу общо 30гр
16:00- допиване на кафето
16:30 Трен
следва вечеря - пилешко филе на скара, зелена салата, задушени броколи,тиквички и моркови
Допълнително: Супрадин, vit C 3бр; мента,глог и валериан преди лягане
Тренировка вкъщи:
20мин вело , 9,62км
стречинг
Цял ден фуча вкъщи. Довечера родителите ми са ни на гости и трябваше да се подготвим :)
Не мога да кажа, че имам много енергия. Мисля, че малко трябва да увелича въглехидратите, за да възстановявам по-бързо и по-добре.
Идеята на тренировката днес не беше усилено кардио ,а раздвижване ,чрез което да загрея и стречингът да е по-качествен.
Мнението беше редактирано от June101 на 02.03.14 17:57.
02.03.2014г. (13) Нетренировъчен
7:15- мляко с нес
8:30- сандвич ( 1 филия протеинов хляб,Филаделфия, пил.филе Фитнес)
10:00- сандвич (същия)
11:00- (coffee) с 2 ч.л. захар (изпих половината)
13:30- около 100гр задушени картофи + толкова пилешко филе на скара
16:30- пак толкова картофи + пил филе Фитнес + малко сирене + домати и краставици
17:30- допиване на кафето
22:00- пилешко филе Фитнес + домати и краставици
Допълнително: Супрадин + коензин Q10; Calcium + vit D
Днес имах повече апетит като цяло.Винаги когато времето е дъждовно, аз ходя като муха без глава.Мисля ,че кръвното ми е малко по-ниско.
Имам да наваксвам още със съня. Най-добре се чувствам когато спя по 8- 8 часа и половина, а напоследък са около 7.
Днес с мъжа ми ходихме до Decathlon. Взехме си пулсомер—> http://www.decathlon.bg/pulsomer-onrhythm-410-progress-id_8246479.html :) Надявам се да останем доволни. (sun) Нямам търпение утре да спретна една тренировка и да го изпробвам.Много съм любопитна :D
Ох, няма ли това време да се оправя.. тича ми се в парка (h)
Мнението беше редактирано от June101 на 02.03.14 22:27.
03.03.2014г. (14)
Честит празник! :)
8:30-мляко с нес
10:00- 2 яйца + масло
гастрита се обади
11:20- чай с 1 ч.л. кафява захар
12:30- ориз + пилешко филе Фитнес
13:30- мляко с нес 1 ч.л. кафява захар
14:30- Трен
16:30- ориз + пилешко филе
следва същото
Допълнително: Супрадин + коензим Q10, Mg + B complex
Трен вкъщи:
3 кръга :
1)лицеви опори- 10, 10, 6
2) кофички- 10, 10, 10
3) крънчове- 20, 20, 20
4) бицепсово сгъване - 25х3кг, 10х5кг, 8 х5кг (на ръка)
5) едностранно гребане- 20х3кг, 12х5кг, 10х5кг (на ръка)
6) вертикално повдигане на крака от лег- 20, 20, 20
7) раменни преси- 10х(2х5кг), 10х(2х5кг), 15х(2х3кг)
8) извивки встрани с дъмбел 5кг- 15, 15, 15 (на страна)
вело- 20мин, 12км
Общо време 46мин.
Според пулсомера: са изразходвани 240kcal, средно HR- 129, max HR- 181
Интересно е ,че на велото ми изписва изразходвани 274kcal.
-стречинг 15-20мин
Днес гастрита ме сви леко и в такива случаи преминавам на ориз и леко месо.Няма как:) Дано се размина само с това.
Възможно е да се е раздразнил от: зелена салата, ядки, кафе. И трите ги спирам за някакъв период.
Коляното ме понаболява леко, но то се обажда чат-пат. Имам си някаква чувствителност там в следствие на по-голямо натоварване в периода ,когато се занимавах професионално със спорт. Ще мине:)
Стига болежки! (sun) Иначе всичко е ток и жица ,както се казва :D
June, здрасти :)
Много свеж днесвник, както и доста мотивиращ, следя го с интерес.
Виждам също, че взимаш доста добавки и различни по вид. Кои ти се отразяват най-добре? Тоест, кои би препоръчала?
казано от Зизу на 04.03.14, 11:32:
June, здрасти :)
Много свеж днесвник, както и доста мотивиращ, следя го с интерес.
Виждам също, че взимаш доста добавки и различни по вид. Кои ти се отразяват най-добре? Тоест, кои би препоръчала?
Много ти благодаря, мила! (F)
Веднага казвам- Супрадина го пия от сравнително скоро, но ми го препоръчаха.Като цяло на опаковката мернах 13 витамина и 10 минерала и микроелемента. Според мен е добро допълнение ,а и нали пролет идва- трябва ни още малко подсилка:)
Магнезия + Б компелкс гледам да го пия в тренировъчни дни или когато ме гони ПМС. Чела съм ,че осигурява отпускане на нервната система. Пия го вечер. Препоръчвам го :)
Калция с вит Д го пия когато се сетя.Смятам, че е едно добро допълнение и е важен за костите.
Мента ,глог и валериан - помагат ми за моменти ,в които не мога да заспя или не спя спокойно. Взимам и понякога, когато заради ПМС усещам,че нервата ме друса с всичка сила :D Препоръчвам ти го при нужда :)
Фолиеватата киселина ми е задължителна понеже правим опити за бебенце и знам,че е необходимо да я приемам в момента, за да предотвратя евентуални увреждания на плода :)
Витамин Ц - ето ти една хубава статийка за него и ползите от него- http://www.bb-team.org/articles/1420_vitamin-c-znaem-li-dostatachno-za-nego :) И него ти го препоръчвам. :)
Аз лично гледам всеки ден да пия по нещо,но не и всички добавки заедно. Като цяло тези ми допадат и съм намерила някакви ползи за себе си. Имам и Омега3, което рядко включвам засега. :)
Ехааа, колко подробен отговор! Благодаря ти (F)
Витамин Ц със сигурност ще добавя, както и магнезий.
Супрадин изпих един ама нещо ми раздразни стомаха (аз съм с язва+гастрит, малко кофти), затова ще трябва под форма на таблетки, не разтворим.
Навлизам вече и в добавките, супер :)
казано от Зизу на 04.03.14, 13:57:
Ехааа, колко подробен отговор! Благодаря ти (F)
Витамин Ц със сигурност ще добавя, както и магнезий.
Супрадин изпих един ама нещо ми раздразни стомаха (аз съм с язва+гастрит, малко кофти), затова ще трябва под форма на таблетки, не разтворим.
Навлизам вече и в добавките, супер :)
Моля, моля :) Много се радвам,че с нещо мога да бъда полезна.
И аз съм с гастрит! Много гадна работа! Взимам си само таблетки. В противен случай после рискувам да ме свива стомаха. Аз и протеин с прясно мляко не мога да пия поради същата причина :)
В сайта има много информация за хранителни добавкии може да сдобиеш доста пълна информация, но аз ще си позволя да препоръчам и нещо допълнително :) Едно полезно четиво, което лично на мен ми е доста интересно. :) В книгата се залага главно на това, че можем чрез хубаво, здравословно и разнообразно меню да си набавяме повечето необходими за тялото ни вещества. Прилагам снимчица на книгата :)
А кафето с мляко не ти ли дразни? Понеже и аз съм гастритаджийка и съм забелязала, че то ми е по-убийствено и от цитрусовите плодове.
казано от Ann на 04.03.14, 14:29:
А кафето с мляко не ти ли дразни? Понеже и аз съм гастритаджийка и съм забелязала, че то ми е по-убийствено и от цитрусовите плодове.
И с кафето, и с цитросите съм на моменти :)Един път може много да ме раздразнят, а друг път може да ги консумирам на гладно и нищо да ми няма. Оптималният вариант, който не ме дразни засега е мляко с нес, което пия сутрин.:)
04.03.2014г. (15) Нетренировъчен / с малко предизвикателство /
9:20- 2 яйца + сирене + масло
11:00- мляко с нес и 1ч.л. кафява захар
13:00- 1 филия и половина протеинов хляб + Филаделфия + пилешко филе Фитнес + печени червени чушки
17:30- 1 филия протеинов хляб + Филаделфия + пилешко филе Фитнес + малко ориз
18:30- половин филия протеинов хляб с мед
Едит: вечерта хапнах - малко пилешки филета, а по-късно телешко с грах и картофи
Допълнително: Супрадин + Q10; vit C 3бр; Calcium + vit D
Днес е нетренировъчен ден, но сутринта докато си пиех млякото с нес реших да си поставя някаква цел, която да изпълня в рамките на целия ден. Не е кой знае какво, просто раздвижване :)
- 200 коремни преси- изпълнени
- 40 лицеви опори- изпълнени
- 70 бр повдигане на крака от лег- изпълнени
- 160 глутеус ритници- изпълнени
Хехе днес става около месец откакто не съм хапвала “боклук”. Последно на 03.02 изядох един цял шоколад Милка и се ядосах на собствената си глупост :) Интересното е ,че не съм се усетила колко бързо е минал 1 месец.Горда съм със себе си ,защото аз съм едно малко шоколадово чудовище :) Явно не ми липсват толкова сладкишите:) (поне засега) :D
Мнението беше редактирано от June101 на 05.03.14 07:06.
казано от June101 на 04.03.14, 19:18:
Хехе днес става около месец откакто не съм хапвала “боклук”.
филия и половина протеинов хляб + Филаделфия + пилешко филе Фитнес
Мислиш ли? ;)
казано от Маргарита Манева на 04.03.14, 20:32:
Хехе днес става около месец откакто не съм хапвала “боклук”.
филия и половина протеинов хляб + Филаделфия + пилешко филе Фитнес
Мислиш ли? ;)
Да, Маргарита, мисля :) Може би не съм се изразила напълно ясно. Под “боклуци” аз лично разбирам сладкишите от магазина :) Ясно ми е ,че Филаделфия и пилешкото филе не са най-добрия избор и го отчитам ,но имах друго предвид с изказването си. И съм доволна от себе си :)
05.03.2014г. (16)
10:00- 2 варени яйца , прясно мляко с цикория и 1 ч.л. захар
14:00- телешко с грах и картофи
14:30- (coffee) с мляко и 1 ч.л. кафява захар
16:00- Трен
17:45- 1/2 кофичка кисело мляко
следва - пилешко филе на скара и зелена салата
Допълнително: Фолиева киселина; vit C 3бр; Calcium + vit D; мента, глог и валериан преди лягане
Трен във фитнеса:
1) Лег- 12х20кг, 8х20кг, 6х20кг, 6х20кг
2) Гръб на машина с 2х5кг - 12, 9, 7, 7
3) Пулоувър- 10х7кг, 8х8кг, 5х9кг, 6х7кг
4) Вертикален скрипец- 15х10кг, 10х15кг, 4х20кг, 4х20кг
СС:
5) Хиперекстензии- 14, 14, 14
6) Тренажор за корем- 12х25кг, 12х25кг, 10х25кг
7) пътека- 25мин , 3.46км (равномерно бягане, ускорения)
-стречинг
HR max- 190 , изгорени калории 424kcal
Днес имах много ходене пеша.Направо се чудя как успях и да тренирам даже :D Голяма активност, голямо нещо.
Доволна съм от тренировката. Отрази ми се добре.
Слагам снимчица на едното ми варено яйце (nlove5) Любовта е навсякъде около нас :D
06.03.2014г. (17) Нетренировъчен
8:00- 1 филия протеинов хляб + Филаделфия + пилешко филе Фитнес
8:30- мляко с нес
10:30- 2 яйца + масло ; (coffee) с 1 ч.л. кафява захар и мляко
13:30- пилшко филе на скара + ориз + крем супа от карфиол
15:00- (coffee) с мляко и 1ч.л. кафява захар ( не го допих)
20:00- малко крем супа от карфиол, пилешко филе на скара и зелена салата
22:00- 1 филия протеинов хляб с Филаделфия и пилешко филе Фитнес
Допълнително: Супрадин + коензим Q10; Фолиева киселина; Calcium + vit D; зелен чай
Не съм фен на такива мрачни и дъждовни дни. Хайде да идва слънчицето вече!
Цял ден ми се ядат ядки, ама пуст гастрит - страх ме е да не го раздразня. Иначе като цяло се чувствам добре и възстановена от вчерашната тренировка. За съжаление (или не) трябва да навляза полека-лека в периода с по-леките тренировки до второ нареждане. :)
Качвам 2 актуални снимки от днес. И по-добре може ,но засега не е необходимо. Без зор, лекичко! :D
Мнението беше редактирано от June101 на 07.03.14 07:02.
06.03.14
20:09
Страхотна :) Хайде бързо възстановяване ;)
казано от Janka .. на 06.03.14, 20:09:
Страхотна :) Хайде бързо възстановяване ;)
Благодаря! :) Нямам от какво да се възстановявам. :) При мен е по-скоро период на неведение и тренирам малко по-внимателно, докато не разбера какво се случва :D
07.03.2014г. (18)
8:30- 1 фил.протеинов хляб , Филаделфия + пил.филе Фитнес , чай с 1 ч.л. захар
11:00- (coffee) с 1 ч.л. кафява захар (дори половината не изпих)
12:00- картофена крем супа + 1 филия протеинов хляб , Филаделфия + пил. филе Фитнес + 45гр бадеми и кашу
15:00- 1/2 грейпфрут, зелен чай
16:30- 1/2 грейпфрут
17:00- Трен
вечеря- бяхме на гости- малко зелена салата и салата със спанак и тиквени семки, свински котлет, ориз приготвен по рецепта от Бали ( имаше соев сос, яйце, морков и някакви други нещица) , няколко глътки домашна ракия
Допълнително: Креон ензими, Фамултран за стомаха; Супрадин; vit C 3бр.; Фолиева киселина
Тренировка вкъщи (или по-скоро раздвижване):
-10 мин вело
-20мин различни упражнения със собствено тегло и 2х3кг
бицепсово сгъване, глутеус ритници, крънчове, напади, раменни преси, повдигане на ръце напред и встрани, навеждане с дъмбели
-10мин вело
HRср 110 , HR max 134, 124кcal Време 40мин
-стречинг
Днес стомахът е зле. От сутринта ми е тежко и гадно. Все едно имам топка в стомаха. Има няколко вероятни причини, но за мен най-възможната е да съм си нарушила алкално-киселинния баланс. Мисля, че съм се “поразкиселила”, ако мога така да се изразя и е добре утре да взема мерки, за да повиша алкалността и да си улесня работата на храносмилателната система. Хич не ми се иска да пия ензими, фалумтрани и т.н.
Естествено с тази тежест в стомаха днес съм хипер неактивна.
В крайна сметка понаправих раздвижване и съм доволна. Колкото-толкова :)
Хубава вечер на всички!:)
Мнението беше редактирано от June101 на 08.03.14 09:32.
08.03.2014г. (19) Нетренировъчен
Честит празник , скъпи дами! Бъдете здрави, щастливи, обичани и винаги усмихнати! (F)
9:00- мляко с нес
10:30- 1 филия протеинов хляб + Филаделфия + пил. филе Фитнес
12:00- 1 грейпфрут
обикаляне по магазините с мама (nfun)
15:00- пиле на грил + зелена салата
16:30- мляко с нес
19:00- 1 грейпфрут
20:00-крем супа от картофи + пилешко филе Фитнес
22:00- крем супа от картофи + пилешко филе Фитнес
Допълнително: Супрадин + коензин Q10; мента, глог и валериан при нужда
Днес имах енергия. Щъках насам-натам, посвърших разни неща. Стомахът е ок.
От снощи се чувствам една подута, дебела .. Явно прогестерона се е повишил.Всеки месец е така около пика му. Не виждам друга причина да се чувствам като слон.
Понаправих малко упражнения, колкото да се пораздвижа,но не ми беше до качествена тренировка.
Мнението беше редактирано от June101 на 09.03.14 10:19.
09.03.2014г. (20)
9:30- омлет от 2 яйца + малко сирене и 1 домат
10:30- 1 киви
12:00- много малко супа от картофи
15:00- супа от картофи + 1 филия протеинов хляб + Филаделфия + пил. филета Фитнес; 1 банан
16:30- много, много ядки - слънчогледови семки, бадеми, кашу и лешници да кажем около 120-130гр (dull)
17:30- Трен
21:00- пилешко филе Фитнес + зелена салата
Допълнително: Супрадин; мента, глог и валериан
Тренировка вкъщи:
- 40мин вело
- 20 мин упражнения с 3кг и 5кг
HRср- 139 , HR max- 171 , 377kcal
Денят е от онези гадните (envy) Задържане на вода, липсва на тонус, нервата ме друса, остава само на рев да избие.
Освен това всичко ми се яде. Ядките снощи ги сънувах и цял ден бягам от тях,но все пак се предадох. Отделно с мъжа ми бяхме в Била и за една идея да се предам на едни питки, които приготвят там. Ядат ми се бял хляб, спагети, пици ,макарони, соленки. Към сладко нямам влечение.
Хайде да минава този период, че все едно не съм аз!
Мнението беше редактирано от June101 на 10.03.14 20:27.
10.03.14
13:06
казано от June101 на 09.03.14, 19:41:
09.03.2014г. (20)
Денят е от онези гадните (envy) Задържане на вода, липсва на тонус, нервата ме друса, остава само на рев да избие.
Освен това всичко ми се яде. Ядките снощи ги сънувах и цял ден бягам от тях,но все пак се предадох. Отделно с мъжа ми бяхме в Била и за една идея да се предам на едни питки, които приготвят там. Ядат ми се бял хляб, спагети, пици ,макарони, соленки. Към сладко нямам влечение.
Хайде да минава този период, че все едно не съм аз!
Дано мине по-бързо :)
Мерси за подкрепата Just m :))) Днес съм по-добре. То нямах и време да си помисля точно как съм :) Ей, психо нагласата е голяма работа :)
10.03.2014г. (21) Нетренировъчен
7:30- мляко с нес
9:00- 1 и половина филия протеинов хляб с Филаделфия и пилешко филе Фитнес
13:00- 1 банан
15:00- 1 филия протеинов хляб с Филаделфия и пилешко филе Фитнес
17:30- (coffee) с с малко мялко и 2ч.л. кафява захар
20:00- пилешко филе Фитнес + зелена салата
22:00- пилешко филе Фитнес
Допълнително: Супрадин, Фолиева киселина, Calcium + vit D
Днес съм доста в движение. Изкачих се 2 пъти до 10-тия етаж на Пирогов за свиждане при баща ми. Мисля да понаправя и някое упражненийце просто за тонус.
Преди 2 седмици си закупих един ваучер от Grabo за посещение при диетоложка ;) От чисто любопитство! Отидох аз да видя за какво иде реч. Една възрастна дама диетложка ми отдели половин час. Качи ме на платформа да ми измери телесния състав. Премери ме на един кантар барабар с дрехи и всичко по мене. Установи ,че съм под нормата ( не помня някога да не съм била). Принтира ми една “базова диета” , която според мен е една и съща за всеки един клиент. Диетоложката е и представител за България на някакви хранителни добавки Nature House , та в диетата ми естествено имаше и от тях. В резултатите от телесния състав излезе липса на мускулна маса 1 кг (?) и женицата каза да ям много протеини. Аз лично бих изтълкувала това нещо по следния начин : липса на мускулна маса= трябват повече тежести + повече белтъци в храната, ама .. нейната препоръка се сведе до това във всяко мое хранене да присъстват белтъци. Каза ми, че гладувам, тялото ми било изнемощяло, още малко щеше да каже, че едвам се движа :D Искрено се забавлявах като заявих,че ям по 4-5 пъти на ден. А като видях как започва диетата направо ми идваше да се засмея с глас и да си тръгна : ” обезмаслено прясно мляко”. Това е първи ред от закуската :) Екстраа!
Ще впиша анализа на телесната маса от днес , като ще споделя и два мои предходни анализи. За мене лично тези платформи дават недостоверни данни. Има някакви разминавания, някакви неточни изчисления кг/ %.
От днес 10.03.2014г.
1.Вода- 29.1
2. Немастна материя- 39.76
4. Мазнини- 6,74кг - 14,5%
5. Тегло- 46.5кг
23.08.2012г. правено пак на платформа в JK фитнес. Това беше след 1 месец вегетарианство, което първо не мисля ,че аз направих както трябва и второ все пак се оказа, че това не е подходът за мен.
1.Вода /общо/- 27,4л
2. Чиста мускла маса- 34,9 кг / общо водата + 7,5кг protein mass/
3. Телесна маса- 37,5 кг / общо вода + protein mass + кости /
4. Мазнини- 6,5кг - 14,8%
5. Тегло- 44кг
6. BMI- 16,4
Есента на 2010г. с калипер
1.Вода- ...
2. Абсолютно количество на мускулна маса- 23,7кг
3. Телесна маса- 39,13кг
4. Мазнини- 4,77кг- 11,06%
5. Тегло- 44,6кг
6. BMI- 16,56
Мнението беше редактирано от June101 на 11.03.14 15:34.
10.03.14
21:18
Уредът в JK се доближава най-много до истината от всички машинарии, които съм пробвала, а и съм засичала измерване там и веднага след това измерване с калипер и дава до 1% отклоонения +/-. Няма да коментирам диетоложката и диетата :Д А иначе - браво, впечатляващ прогрес. Вдигнала си мускулната маса и си запазила нисък процента мазнини, но в същото време си прогресирала и от прекалено ниските 11% :)
11.03.2014г. (22)
6:20- мляко с нес
7:30- филия и половина протеинов хляб с Филаделфия и пилешко филе Фитнес
11:00- (coffee) с малко мляко и 2 ч.л. кафява захар (половината)
14:00- крем супа от картофи + 1 филия протеинов хляб с Филаделфия + пилешко филе Фитнес ( супичката е направо мехлем за гастрита :) )
15:00- допиване на кафето
16:00- бадеми, кашу, лешници общо 50гр
17:00- Трен
19:30- крем супа от картофи + пилешко филе Фитнес + зелена салата
сигурно ще има нещо преди лягане ... напоследък съм започнала да вечерям по 2 пъти :D
Допълнително: Супрадин + коензим Q10; vit C 3бр; мента, глог и валериан преди лягане
Трен вкъщи:
-20 мин вело
- 15 мин упражнения с 3кг, 5кг и собствено тегло
HRср 135 ,HRmax 167, 204 kcal
Днес бях доста енергична като цяло. Сутринта имах чувството, че имам енергия да завъртя Земята в обратна посока :D Чувствам се добре, жизнена, удовлетворена и в хубаво настроение.
Тренировката беше много хубава. Отрази ми се добре. В 15-те минути действах без почивка.
Доволна съм :)
12.03.2014г. (23) Нетренировъчен
Мъдрост за деня:
“Положителният човек е убеден, че всяка мисъл ще се реализира, стига само да я повтаря достатъчно често!” :)
9:30- 1 филия и половина немски хляб с Филаделфия и пил.филе
10:00- (coffee) с мляко и 2 ч.л. кафява захар (изпих половината)
11:15- 1 филия немски хляб със същото
щъкане в НСА и после прибиране пеша през Южния парк
17:00- крем супа от картофи + 1 филия немски хляб, Филаделфия и пилешко филе; бадеми и кашу 80гр
21:30- 1/2 кофичка кис. мляко
Допълнително: Супрадин + коензим Q10; Фолиева киселина
Не трябва да си позволявам големи интервали от време без храна. Днес излезнах към 11:30 и като се прибрах в 17ч. вече бях много гладна. Натъпках се доста и още ми е тежко. Трябваше да си помъкна някаква храна с мен. Яд ме е за ядките. Бях си казала, че само в тренировъчни дни ще си ги позволявам.Нищо, свърши вече.. :) Менюто е еднообразно , но аз си имам такива периоди, в които ми се ядат само определени неща. И това ще отмине.
Днес бях на представяне на Дисертация в НСА на тема ” Личностни характеристики на спортисти занимаващи се с културизъм и фитнес”. Били са изследвани 160 души ( половината културисти, а другата половина любители на фитнеса). Имаше интересни изводи, но бих казала ,че повечето бяха логични ( от сорта на това, че културистите тренират за спортни постижения и всеобщо признание, докато любителите главно тренират за здраве). И все пак беше много хубаво:)
Мнението беше редактирано от June101 на 13.03.14 14:42.
13.03.2014г. (24) Нетренировъчен
разходка от Орлов мост до Редута (h) любимия ми маршрут
9:30- 1 филия немски хляб с Филаделфия и пилешко филе
10:00- (coffee) с мляко и 2ч.л. кафява захар
14:00- крем супа от картофи + 1 филия немски хляб с Филаделфия + пилешко филе Фитнес + малко зелена салата + бадеми и кашу 70гр (envy)
15:00- (coffee) с мляко и 1ч.л. кафява захар
16:00- 1 банан + още 40гр бадеми и кашу
19:00- няколко пилешки филенца Фитнес
20:00- още малко ядки
Допълнително: Супрадин + коензим Q10; vit C 3бр.; Фолиева киселина; Mg + b complex; мента, глог и валериан преди лягане
Трябваше да е тренировъчен, ама хич ме няма. Реших да не си давам зор като нямам сили и желание да тренирам.Снощи съм заспала към 22ч. и днес в 7ч едвам се излюпих. Надушвам някакво ПМС. Обикновено преди МЦ ставам такава- хем ящна, хем нетренираща. Поне си походих пеша днес :)
П.П.: Тази диетоложка не знам какво измери на онзи кантар, какво приспадна от дрехи, но вчера сутринта се премерих на гладно - 45,1кг.
Мнението беше редактирано от June101 на 14.03.14 09:32.
14.03.2014г. (25)
Няма да описвам храната по часове, защото то си беше постоянно , безразборно хранене. Ще опиша само всичко,което съм изяла. Вчера ударих към 1800kcal , а днес не знам дали не отиват 2000kcal.
мляко с нес
1 (coffee) с 1ч.л. кафява захар
2 филии немски хляб с Филаделфия и пилешко филе
3 филии немски хляб с масло и мед
ядкиииии 150гр може би ...натам са :)
1 чиния супа от карфиол
Това съм аз с ПМС! Свинчо! Хем ядях, хем никаква енергия, хем ми стана и тежко.Този период ме убива направо.Сутринта се пробвах да чистя вкъщи- почти никакъв успех. Нито физическата, нито мисловната дейсност ми вървяха днес.
Прекарах 70% от времето на дивана, други 20% пред хладилника и шкафа с ядките и 10% оставям за тренировката (е, поне имаше такава).
И нерва се опита да ме друса леко (devil) така, че се постарах да си взема силиците , за да не го отнесе милият ми мъж.
Тренировка към 16:30
вело 35мин
HRср- 159 , HRmax 180, 305kcal
20мин упражнения с 3кг и 5кг (тук бях махнала пулсомера)
Допълнително: Супрадин + Q10; Фолиева киселина; мента,глог и валериан по-късно
15.03.2014г. (26)
Нещата днес са по-спокойни:)
7:20- мляко с нес
9:30- 1 филия протеинов хляб с Филаделфия и пилешко филе Фитнес
11:00-13:00ч. разходка в Южния парк и (coffee) с мляко и 2ч.л. кафява захар ( половината)
13:30- крем супа от карфиол + 1 филия протеинов хляб с Филаделфия и пилешко филе; 1 филия и половина немски хляб микс от 3 вида ядки с масло и мед.. не можах да мина без да засладя
16:30- допиване на кафето
17:00- Трен вкъщи
21:00- вкусна, мазна вратна пържолка на скара + голяма купа зелена салата
Допълнително: Супрадин + Q10; Mg+ B complex; Фолиева киселина
Тренировката:
вело- 20мин / HRср- 146, HRmax- 163, 141 kcal/
10 мин упражнения с 3кг
Общо - 30мин - HRср 138 HRmax-163 183kcal
Днес имах енергия и настроението е добро.Усещам по-голям контрол над себе си, емоциите си, действията си.
Има лека водна задръжка, която дразни, но няма как да се мине без нея. Коремът ми е подут и леко ме наболява.
С мъжа и кума ходихме на кино и гледахме “300”. Имаше доста кървища,но като цяло филмът ми хареса. :)
Хубава вечер на всички! :) :) :)
16.03.2014г. (27)
Не съм сигурна, че имам думи , с които да опиша ситуацията...
Ще опиша храната дотук и ще кажа, че май до края на деня е по-добре да си погладувам. Станах в 7ч. с мисълта за сладко , мазно и тестено. Мислех да си правя палачинки от овесени трици с мед и банан, но се оказа, че нямам кисело мляко.Та нещата се заформиха така:
- мляко с нес
- 150гр немски хляб с 3 вида ядки + масло и мед
- бадеми и кашу- 90гр
- 2 филии БЯЛ хляб - едната с масло и мед, другата с масло, кашкавал и пилешко филе
(envy) дотук към 1700ксал
добавям:
-10-11 бонбона Мерси ( беше време явно.. 6 седмици не бях хапвала сладък боклук,но .. днес е денят)
още 3 филии бял хляб с масло ,кашкавал и пилешко филе
То не беше ядене (или по-скоро тъпчене), то не беше чудо. Аз затова направих дневника- за да се следя какви ги върша с храната, кога ям много и дали наистина ям толкова много, защото повечето хора не ми вярват. Ами ям си! Свинска работа!Самоконтрол = 0 !
Сега естествено ще започне да играе и кръвната захар, но ще си сърбам попарата.
Мнението беше редактирано от June101 на 16.03.14 17:48.
17.03.14
11:35
Ей, било каквото било, продължаваш на чисто. Всеки стига до такива крайни моменти, но не бива заради такива неща да се отказваш, предаваш, ядосваш и най-вече самообвиняваш. Просто приемаш, че е имало такъв ден и толкова. Трудно е да ги пребориш “тези” дни, но понякога се налага просто както се казва да си “затвориш” очите, и да продължиш напред по-плана :) Все някога има такива моменти, в които просто не можеш да устоиш и да си кажеш “не”. Просто трябва да ги приемем, че има и така заплаха :) Хапни си още една пържола, за вчерашния ден :D
Усмихната седмица! (F)
Мнението беше редактирано от Ивчето Пивчето на 17.03.14 11:36.