Body & mind log: living in a magical reality

Прескочи до:

22.02.14
23:53

Ооооо...йога-джънковееее... (inlove)

23.02.14
17:27

Неделя, 23.02
Движение:
кратка загрявка
Ащанга 1 - 70 минути; всичко вървеше леко, никакви проблеми по позите, дори и Супта Кумасана се получи...влизането в нея не беше много красиво, нямах и помощник, но в крайна сметка стана. ;)

Добавки:
метилирана фолиева киселина х 2
комплекс витамини, минерали и АК
изопринозин
крилово масло
дуфастон 2 х 1/2
метфогамма 2 х 1/2
магнезий, Б6
МСМ

Храна:
09.00 - чай йохимбин с чага*, рейши*, мака*, мед, кокосово масло*
10.00 - 3 непълни с.л. тахан* с малко манов мед*, 6 какаови зърна*
13.30 - конопен протеин с какао, канела, мед*, ленено семе*, ленено масло*
17.00 - салата от чери домати, авокадо, магданоз, сл.кълнове*, листа босилек, зехтин*; 3 малки чапатита*; 100-тина гр ементал; парче домашна бисквитена торта* с кокосов крем* и малко от маслената торта*
20.30 - портокал

Мнението беше редактирано от Margi на 23.02.14 21:07.

Маpги, кога успяваш да ги наготвиш всички тези неща...

23.02.14
18:15

Всяко от тях отнема около три, максимум пет минути. Единствено тортата (и десертите като цяло) отнемат повече време, затова пък ги правя в количества, които да ни осигурят седмицата. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 23.02.14 18:36.

24.02.14
14:43

Понеделник, 24.02
Движение:
малко загрявка
Ащанга 1 - 80 минути...интересно как когато ми е лесно час и половина не усещам как минава, а като се гърча на Втора серия 60 минути ми се виждат като два часа! :D ...всичко ок, без пропуски, дори успях да натисна брадата в пода при Бадаконасана А. Всички виняси спусках бавно от баланс на ръце, само на една-две тупнах, но си ги отбелязах като no rep, и си ги направих наново. Утре е седмия (почивен) ден...да видим.

Добавки:
конплекс витамини, минерали и АК
изопринозин
дуфастон 2 х 1/2
метфогамма 2 х 1/2
крилово масло
магнезий, Б6, МСМ

24.02.14
19:41

Храна:
08.00 - таханово бъркало* с ленено семе* и пчелен прашец* + 1 келп
таурин с мултивитамини преди йогата
13.00 - конопен протеин с мед*, мака*, ленено семе*, какаови зърна*
16.00 - шейк от ябълка*, вода от зелен кокос*, годжи бери*, мед*
18.30 - копривена супа*; листа босилек с ементал (ок. 100 гр); дом. бисквитена торта* с кокосов крем*; дом. маслена торта* (2 хапки); една хапка “звездна сладка” от Хумус хаус

Мнението беше редактирано от Margi на 24.02.14 20:42.

25.02.14
15:38

Вторник, 25.02
Движение:
като за почивен ден, доста се поизморих
сутринта направих няколко серии пулоувър, колкото да ми живне гърба
после:
- 2 х изправяне на ръце към шведска стена с едната ръка на платформа около 25-30 см - 5 пъти без да задържам, след това стойка на една ръка - около 15-20 сек по усещане беше времето, не съм засичала (заякнал ми е доста гърба, стойките ми бяха доста лесни); в почивките - разтягане на хип флексорите
- 2 х 5 ХСПУ + шпагати
- 3 пъти падане в мост и изправяне, без почивка (някои дни ми е супер лесно, през повечето време обаче, кръста ми не иска да работи :( ) + опити за стойка на ръце...днес на една ръка бях много по стабилна отколкото на две... (wait)
- 3 пъти наклон назад на римско столче + шпагати с предния крак повдигнат на 25-30 см платформа (с левия крак напред, таза ми опира в земята, с десния - не) + 1 капотасана (получи се доста добре, за мое голямо учудване, коленете ми останаха събрани...обикновено се отварят доста настрани)
- малко разпускане - лотоси, лотоси в свещ и стойка на глава, лотоси в баланс на ръце

Сутринта гледах тренировката на малките в залата по акробатика...момичетата загряват с движения, за които ми трябват поне 40 минути загрявка, за да изпълня, а някои дори са ми непосилни...правят си ХСПУ-та в баланс, ей така, докато си почиват...абе, готини са много. :) В четвъртък започвам тренровки с тяхната треньорка...дано не се откаже от професията си с мен, че докато гледах започнах да се чувствам като Пинокио в гипс. ;)

Добавки:
изопринозин
Д3, А, коемзим
крилово масло, ензим
дуфастон 2 х 1/2
метфогамма 2 х 1/2
магнезий, Б6, МСМ

Храна:
07.30 - чай сенча* с чага*, рейши*, мака*, мед*
11.30 - овесени ядки* с чиа*, маково семе*, какаови зърна*, ленено семе*, мед*; 3 лъжици  фъстъчено масло*
15.30 - 3 малки фпх с кашкавал и джинджифил; 2 хапки салата с чери домати, кълнове* и др.; малко парче дом. бисквитена торта*; кокосово-нишестян крем*
20.00 - копривена супа*; кокосово-нишестяно кремче*

Мнението беше редактирано от Margi на 25.02.14 22:07.

25.02.14
16:09

И аз съм така, като гледам профито горе на пистата.
За мен си е стимул, не са били винаги такива и те. Практис, практис, практис...както казва моя приятел Шрипатабиалабала:)

Аз се радвам повече от теб, че ще имаш шанса малко от малко да си покрай Галя и малките машини. Те още не знаят, че са яки и на тия неща им викат “гадна тренировка”...:))))

26.02.14
14:27

Сряда, 26.02
Движение:
загрявка с пудовката 8-ка, (с една ръка) суингове, хай-пулове, сначове, обръщане и преса (pistol grip), уиндмилове
шпагати
изправяне на една ръка, другата на около 40 см повдигната
малко си поиграх и на паралетите - няколко пъти от Л-сит, преминаване до опора върху рамене и опит за изправяне не ръце - доста неуспешен, повдигнах се на около 4 см от лоста ;)

Ащанга 2 - не знам колко време, получи се горе-долу добре (за това, което мога,де...не по принцип); успях да си направя изправянията от мост, кръста беше ок.

Добавки:
изопринозин
дуфастон 2 х 1/2 (последния (party) )
метфогамма 2 х 1/2
ензими
магнезий, Б6, МСМ

Мнението беше редактирано от Margi на 26.02.14 14:35.

26.02.14
19:12

Храна:
08.00 - кокосово лате*
09.00 - 3 с.л. тахан* с малко мед* и 7-8 какаови зърна*
13.30 - конопен протеин с ленено семе*, какаови зърна*, мака*, 1 и 1/2 с.л. фъстъчено масло*, мед*
15.30 - 3 малки препечени фпх с половин авокадо; 2 и 1/2 бисквити Закуска с домашно сладко от къпини*; 2 хапки кокосво сладкиш*
20.00 - вино и салатка навън + някакви панирани броколи

добавям крилово масло

Мнението беше редактирано от Margi на 26.02.14 22:12.

27.02.14
15:41

Четвъртък, 27.02
Движение:
тренировка в залата по акробатика: половинчасова загрявка, защото е хладничко вътре
-силово изправяне на ръце (с главата подпряна на стена) един-два пъти изправих без да ползвам стената, но още не мога да си намеря баланса...сложно ми е като движение и ми липсва сила...голям напън на китките, налжи се да ползвам бинтове за йогата след това
-силово изправяне на ръце от Бакасана - пак зор
-стойки на глава и шпагати в тях, падане в мост...дойде ми като почивка
-разтягане на раменете от мост, стойка на ръце и др

следобед: Ащанга 1 - 75 минути, доста си почивах, защото вече бях скапана от сутринта. Някоои от винясите не се получиха добре, китките ми вече не държаха. Гърбът ми обаче пукаше яко на няколко пъти, отдавна не се беше случвало.

Добавки:
изопринозин
метфогамма 2 х 1/2
крилово масло, ензими
магнезий, Б6, МСМ

Снощи навън ядох някакви панирани броколи (4-5 розички) и цяла нощ ме болеше корема, на сутринта ми беше още тежко...за мен е мистерия как хората ядат боклуци ежедневно...

27.02.14
16:01

казано от Маргарита Манева на 27.02.14, 15:41:

...
Снощи навън ядох някакви панирани броколи (4-5 розички) и цяла нощ ме болеше корема, на сутринта ми беше още тежко...за мен е мистерия как хората ядат боклуци ежедневно...

И аз имам същата чуденка! Преди, след командировка, стомахът ми имаше нужда от рехабилитация поне 1 седмица...
Сега се научих да гледам да си взимам най-малкото зло в менюто и винаги имам в багажа нещо по- качествено за спешни случаи ;)

27.02.14
16:08

Да, май следващото хапване навън (което не е в Хумус Хаус), ще предпочета да вечерям вкъщи, а навън да пия само виното... :D
Всъщност ги поръчах, защото се заблудих, че са просто броколи, без панировка, добре че имах помощ при изяждането им. Което ми напомня да сложа нещо за прихапване в чантата за събота и неделя... :)

27.02.14
16:15

казано от Маргарита Манева на 27.02.14, 16:08:

..... Което ми напомня да сложа нещо за прихапване в чантата за събота и неделя... :)

Ще направя в багажника отдел “кухня” ;) Но трябва да се контролирам, че като знам с каква торба ходя на работа... Все слагам нещо за всеки случай, ако ми се дояде :D

Мнението беше редактирано от Sunny S. на 27.02.14 16:22.

27.02.14
20:10

Храна:
08.00 - топло какао с кокосова захар*, кокосово масло* и вода от зелен кокос*
12.30 - конопен протеин с мед*, чага*, фъстъчено масло*, ленено семе*
16.00 - салата от шарен боб със зелен лук и зехтин*; 2 и 1/2 бисквити Закуска със сладко от къпини*; редче бял шоколад
19.45 - 3 лъжици салата от сл.кълнове*, репички, тиквичка, босилек, магданоз, авокадо, дом.я.оцет*, зехтин*; 2 редчета бял шоколад
21.30 - половин шепа лешници

Мнението беше редактирано от Margi на 27.02.14 21:24.

28.02.14
12:29

Петък, 28.02
Движение:
доста мачкане на гърба на ролера
поздрави А х 5
поздрави Б х 3
пози от сотеж
после в залата по акробатика - още половин час загряване на китки, обръщане на рамене, шпагати, малко мостове
силово изправяне на ръце от разкрач - противно на очакванията ми за ужасна мускулна треска, днес потръгна по-добре; направих сигурно 30-тина изправяния, започвам да си усещам баланса, но не всеки път. Пробвах един-два пъти същото изправяне със събрани прави крака - голям зор. (sweat)
Мисля това да е за днес.

Добавки:
изопринозин
метфогамма 2 х 1/2
таурин, аспирин, витамин Ц
крилово масло
магнезий, МСМ, Б6

28.02.14
19:44

Храна:
08.00 - таханово бъркало* с пчелен прашец*
12.30 - конопен протеин с мака*, какаови зърна*, лен*, мед*, фъстъчено масло*
14.30 - малко от вчерашната салата*; 2-3 редчета бял шоколад
19.30 - пак от същата салата*; шарен боб със зелен лук и зехтин*; 3 бисквити Закуска със сладко от къпини*; половин слънчогледка

Това ще е за тази седмица. Утре си вземем постелката и отивам на тридневна йога. ;)

Мнението беше редактирано от Margi на 28.02.14 19:44.

03.03.14
18:29

Йога уикенд в Стара Загора със Съни и още хубави хора. Интересни, полезни и забавни неща на едно място...абе - добре прекарани почивни дни. :) Получих някои много полезни насоки, които не ми се отдаде на момента да приложа, тъй като силовото изправяне на ръце ми се вижда доста по-лесно в сравнение с тези дребни на вид движения, но ми остават за домашно.

Събота, 01.03
Движение:
Ащанга 1 (група)

Храна:
(часовете са съвсем ориентировъчни)
06.30 - шейк от лечебни гъби*, мака*, мед*
08.30 - таханово бъркало*
15.30 - 2-3 лъжички фъстъчено масло* с мед* и какаови зърна*
21.00 - 3 яйца на очи, гръцка салата, вино

Неделя, 02.03
Движение:
Ащанга 1 - Майсор стайл, с много добри намествания, въпреки че като цяло не ми беше ден
Йога с партьор - забавна, голямо меле стана в залата - в един момент имаше просто камара от хора

Храна:
сутринта - конопен протеин с фъстъчено масло*, мед*, мака*, какаови зърна*...понеже си го бях приготвила още от вкъщи, беше поферментирал леко, имаше вкус на бозата от едно време ;)
по обед - 2-3 лъжички фъстъчено масло* с мед*, какаови зърна*
вечерта - салата от моркови и някакви сирена, малко парче пица, чаша вино

Понеделник, 03,03
Движение:
Ащанга 1, Майсор стил, пак с помощ, много по-добре от неделната; дадоха ми някои идеи за разнообразяване на винясите от някои пози; успях да се изправя на длани от Супта Курмасана (party)

Храна:
12.00 - овесени ядки* с кокосово масло*, кокосови стърготини, мед*, какаови зърна*
18.00 - зелена салата със зелен лук, зехтин*, дом.я.оцет*; малко ементал; червена леща с лук, лимонова трева и подправки; 5 бисквити РК с домашно сладко от диви ягоди*; половин шоколад....компенсирах си горе-долу за оскъдното ядене последните два дни ;)

Добавки и за трите дни - обичайните

Мнението беше редактирано от Margi на 04.03.14 08:28.

04.03.14
13:04

Вторник, 04.03
Движение:
почивка от Ащанга, иначе около час и половина в залата по акробатика:
много разтягане на таз и задни бедра
много обръщане на рамене
силово изправяне на ръце - до стена, но все по-малко я използвам, обаче все още ме е страх без нея
няколко стойки на ръце с отскок, без стена - задържане до 6 дълбоки вдишвания и издишвания (според “стандартите” на Кино, трябват ми още 4 за да мога да започна да се опитвам да правя други движения в нея)

Добавки:
изопринозин
метфогамма 2 х 1/2
крилово масло, ензими
магнезий, Б6, МСМ

Мнението беше редактирано от Margi на 04.03.14 13:06.

04.03.14
20:19

Храна:
08.00 - малко тахан* (1-2 с.л.) с мед* и 5-6 какаови зърна*
12.00 - топло какао с кокосово масло*, кокосова захар* и вода от зелен кокос*
14.30 - таханово бъркало*
19.30 - малко вино; копривена супа*; омлет от 3 яйца* с куркума и масло*; домашна бисквитена торта* с кокосово-нишестян крем*; 2 редчета шоколад

05.03.14
13:50

Сряда, 05.03
Движение:
мачкане на ролера и топчето
Ащанга 1 - 70 минути, от самото начало не ми потръгна добре; с позите нямах проблеми, но винясите ми бяха някак тромави - китките ми са изморени от десетките стойки на ръце, явно още не са привикнали към натоварването, дясната изпукавше на всяко jump through и гледах да не вдигам много високо таза, за да има по-малка тежест там.

Добавки:
метилирана фолиева киселина х 2 (сутрин и вечер)
изопринозин
метфогамма 2 х 1/2
крилово масло, ензим
магнезий, Б6, МСМ

05.03.14
19:13

Храна:
07.30 - топъл шейк* с лечебни гъби*, мака*, какао, мед*, кокосово масло*
09.00 - таханово бъркало* с маково семе*
14.00 - копривена супа*; 100-тина гр ементал; домашна бисквитена торта*
18.15 - грейпфрут
19.00 - няколко репички; 90-100 гр ементал; 5 бисквити РК с дом. сладко от горски ягоди*; 2 шепи печени фъстъци; редче бял шоколад...и още ми се яде ... (dull)

05.03.14
21:16

Ако някога си помисля че съм задобряла много, ще си го поглеждам. :)

Извинявай ако е нахално да те питам, но защо пиеш метфогамма за добавка?

06.03.14
10:39

казано от Ваня Великова на 06.03.14, 09:46:

Извинявай ако е нахално да те питам, но защо пиеш метфогамма за добавка?

Метфогама не е добавка, а лекарство по лекарско предписание.

П. П. С типичната си липса на такт бях писал някои разсъждения за какво го взима Марги, но в последствие се сетих, че това е недисректно, затов ги махам.

Мнението беше редактирано от Boby_ на 06.03.14 10:41.

06.03.14
11:01

Благодаря, Боби...

06.03.14
12:42

Да, пия я по лекарско предписание, въпреки че не отговорям на нито едно от описаните в листовката състояния, реших да и дам шанс, като най-безобидна от предписаните ми лекарства (които прецених за неблагоразумно да приемам, при положение че не съм болна, да не говорим че според всички направени ми изследвания съм в прекрасно здраве). Честно казано от време на време ми става лошо от нея, тъй като ми сваля прекалено кръвната захар...но остана само около седмица прием (всъщност - месец и една седмица, но втората половина от приема просто ще пропусна...)
Вписвам я към добавките, за да мога да отчета времето на приема.

Мнението беше редактирано от Margi на 06.03.14 13:26.

06.03.14
16:21

Четвъртък, 06.03
Движение:
принудителна почивка (dull)
Събудих се а адските болки в кръста (семейно ни е хванало ;) ) и цял ден не мога да ходя напълно изправена. Отидох иначе до залата по акробатика, загрях - напади, шпагати на всички посоки...като направих обаче първия опит за изправяне на ръце разбрах защо ме боли. Предишния път изправях основно без помощта на стената и съответно стабилизиращите мускули си работеха на макс, така както не са работили до сега....днес им беше почивния ден явно... пих диклофенак и беналгин, дано мине до утре...

Добавки:
изопринозин
метфогамма 2 х 1/2
крилово масло
магнезий, МСМ, Б6

Храна:
08.00 - таханово бъркало* с маково семе*
12.00 - овесени ядки* с кокосови стърготини, чиа*, мед*, какаови зърна*, маково семе*, орехи*
15.30 - топло какао с мед*, рейши* и коксово масло*
16.00 - копривена супа*; около 150 гр ементал с пюре от лимонова трева; доста домашна бисквитена торта*...голям сладък глад ме гони от вчера...по време на ПМС-то почти нищо не ядох, сега си компенсирам...(dull) ...абе, като цяло - пропилян ден.
Добавям: 20.00 - 2-3 шепи печени фъстъци
към 21.00 - фпх с масло; бял шоколад

Мнението беше редактирано от Margi на 06.03.14 22:40.

06.03.14
21:00

Можеш ли да споделиш как си правиш ‘’супата на Шрек’’ и откъде си набавяш копривата?

Моята баба винаги я смилаше и я правеше със застройка, затова и аз така си я правя. Та просто ми е интересно дали добавяш нещо в нея?

06.03.14
21:09

Копривата е брана в планината над Трявна (лично), и изсушена.
(За съжаление, за тази супа изразходих последната... :( )
Правя я без застройка (от малка не понасям супи със застройка, брашно и тем подобни), с малко кафяв ориз, лук и нарязана коприва.

Мнението беше редактирано от Margi на 06.03.14 21:46.

07.03.14
15:00

Петък, 07.03
Движение:
Сутринта кръста беше ок и реших да се пробвам с тренировка в залата.
Загрявка на китки, напади, шпагати, обръщане на рамене.
Силово изправяне на ръце - имаше няколко много стабилни опита, без да допирам стената, но заради болката бързо се отказвах, като видя че тръгвам накриво - дори не се и опитвах да се върна в баланс.

после - Ащанга 1 с Кино

Добавки:
изопринозин
таурин
крилово масло, Д3, коензим, А
около литър вода с МСМ
магнезий, Б6
метфогамма - само половин, защото сутринта не ядох

Мнението беше редактирано от Margi на 07.03.14 15:14.

07.03.14
20:03

Храна:
14.30 - тахан* с мед* и 7-8 какаови зърна*
19.30 - салата от кълнове*, репички, з.лук, дом.я.оцет*, зехтин*; 2-3 парченца домат; 3 малки препечени фпх с половин авокадо; 4 бисквити РК с дом. сладко от къпини*; малко сладолед; 2 редчета бял шоколад

07.03.14
21:48

115 силови стойки на 12 години...добре ли е? Някой още да има претенциите да е здрав? ;)

08.03.14
14:33

Събота, 08.03
Движение:
поздрави А х 5
поздрави Б Х 3
пози от стоеж
стойки на една и две ръце, едно полу-успешно силово изправяне по средата на стаята...всчко вървеше ок, но као се оказах с краката над главата, ме достраша и...паднах ;)
щях да ходя на следобедна Виняса, обаче изобщо нямам желание да се движа днес, а и тялото ми отказва (dull) ...мразя такива дни

Добавки:
изопринозин
метфогамма 2 х 1/2
крилово масло, ензими
магнезий, МСМ, Б6

Храна:
07.30 - топло какао с чага*, рейши*, мака*, вода от зелен кокос*, мед*
09.00 - малко тахан* с мед* и 8 какаови зърна*
13.00 - парче торта с черен шоколад и лешници, две шепи печени фъстъци (blush)
18.00 - зелена салата с репички, з.лук, кълнове*, дом.я.оцет*, зехтин; 1/4 пълнено варено яйце* ;) ; някакви сиренца, и още парче торта...(blush)

Честит 8-ми март. (F)

Мнението беше редактирано от Margi на 08.03.14 19:06.

08.03.14
22:23

Ето я причината за днешните прегрешения - бях най-безотговорно оставена цял ден вкъщи с торта в хладилника... (wasntme)

08.03.14
22:48

казано от Маргарита Манева на 08.03.14, 22:23:

Ето я причината за днешните прегрешения - бях най-безотговорно оставена цял ден вкъщи с торта в хладилника... (wasntme)

Добре дошла в клуба на грешниците днес :D

09.03.14
14:28

Неделя, 09.03
Движение:
мачкане на ролера и топчето (то всъщност е ежедневно, но забравям да го пиша)
Ащанга 1 - около 80 минути, като преди финалните пози отделих време за изправяне на ръце...успях 1-2 пъти да изправя без стената (party)

Добавки:
изопринозин
метфогамма 2 х 1/2
крилово масло, ензими
магнезий, Б6, МСМ

09.03.14
15:21

Марги, изглежда феноменално лесно, което знаеш какво значи - перфектно изпълнение. Браво :)

Мнението беше редактирано от Radost_nezemnA на 09.03.14 15:23.

09.03.14
16:34

Мерси, всъщност е много далеч от префектното изпълнение, реших да го пусна просто като първи успешен опит за сега (без да съм застанала пред стена). Тепърва ще се работи над запазване на баланса и намаляване на треперенето...на мен лично ми е много трудно като движение, и досега ми коства убийствени мускулни трески.
Факт е обаче че до преди само две-три седмици бях напълно убедена че това е нещо, което просто няма как се случи и намирах какви ли не оправдания свързани с антропометричните ми данни в подкрепа на това ми убеждение. Тренерката обаче каза: натискай...и аз си натискам...Оща сила и баланс трябва, т.е. още практика... :)

Мнението беше редактирано от Margi на 09.03.14 16:37.

09.03.14
17:59

Храна:
09.00 - шейк от чага*, рейши*, мака*, какао, мед*, кокосово масло*
12.00 - шейк от какао, лен*, годжи бери*, ленено масло*, кокосова захар*, пчелен прашец*
14.00 - 5 фурми с 8-9 какаови зърна*
17.00 - зелена салата с домат, зехтин*, листа босилек; императорски ориз* с червено къри и зехтин*; малко от тортата с черен шоколад и лешници; чаша вино
17.45 - шепа домашно печени бадеми с морска сол

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1