05.03.14
20:47
Здравейте, подразбира се под заглавието, какво ще ви питам. :) На 17 съм, 65 кг, 174-5 см, целя покачване на мускулна маса, тренировъчната програма ми е:
( тренирам 2на2)
1 ден - гърди, задно рамо
2 ден - цели ръце, цели крака
3-4 ден почивка
5 ден - гръб, предно и средно рамо
6 ден - цели ръце, цели крака
Програмата ми е така разпределена, че да правя гърдите със задното рамо и гърба с предно и средно, защото ми почиват по - добре, имам малки проблеми с рамената и ме болят, ако правя гърди с предно и средно рамо почват да ме болят. Лежанка не правя въобще, преди правих на 75, сега на 60 ме боли рамото... правя по изолирани упражнения.
Искам да отбележа, че ходя с фитнес инструктур. Той не е такъв, като повечето да се хвали, колко може, колко разбира, а е много нормален и приятен човек. Към въпроса.. втория ден ( цели ръце и цели крака ) правя много дълга тренировка, по 2 часа, понякога 2 часа и 10-15 минути, не е ли много?
Каза ми, че може с гърдите и задното рамо да правя предно бедро а на втория ден задното бедро и прасец, същото и в дена с гърба и предно, средно рамо. Какво ще кажете вие? Не ми е проблем да правя тренировка от 2 часа, но примерно излизам от нас в 15 часа, 15:30 съм във фитнеса, 15:40 почвам да тренирам ( ял съм към 14:40-50 ), тренирам до 17:40, става 18 часа докато се изкъпя и оправя, докато изчакам рейс и се прибера става 18:40-50 ( понякога и по - късно ), пия протеин след тренировка с 50 грама сухо мляко, смятам го, че 4 часа седя без ядене, не е ли много?
Добавки : Днес си взех амино, петък ми идва кре-алкалина и протеина.
05.03.14
21:27
МОля те, опиши една твоя двучасова тренировка, че си умирам от любопитство да разбера какво точно правиш 2 часа:)
Не е проблем при доста стаж и доста повече от отлично възстановяване.Аз също се присъединявам , към любопитството на Адриана , след като видях две тренировки за ръце !?
06.03.14
10:29
По-мое мнение цели ръце и цели крака в един ден е прекалено много. Самият Арнолд в началото на кариерата си е тренирал наведнъж крака с друг мускул и бързо е разбрал, че това е много за една тренировка и мускула, който е тренирал последен не е получавал добро натоварване, затова ги разделил. Аз лично само краката ги правя 2 часа, а това нещо бицепс, трицепс, предно и задно бедро за 2 часа не знам колко добра обработка получават мускулите. На тези възраст, ръст и килограми си мисля, че това не е добър подход /лично мнение/. Отделен ден за ръце и отделен за крака е удачен вариант.
На тази възраст и с този стаж въобще не му трябва отделен ден за всяка мускулна група. Болки в раменете, изолиращи упражнения вместо базови и многоставни...Аз бих сменил спешно инструктора с истински треньор.
Мнението беше редактирано от Anthony на 06.03.14 12:58.
казано от Руслан Емануилов на 06.03.14, 10:29:
По-мое мнение цели ръце и цели крака в един ден е прекалено много.
Всъщност, тренирал съм точно така и тренировката ми беше 50 мин. Не знам какво правите по 2 часа в залата, но до колкото имам наблюдения, в общия случай я ползвате за социален клуб и почивки по уредите, или правите безкрайно много излишни упражнения.
Иначе просто не виждам как една нормална тренировка, т.е., с нормален обем и почивки ще продължи два часа и по-важното, как ще издържите толкова дълго.
06.03.14
13:55
Когъто съм правил гърди на другия ден почвам със силен бицепс ( 5 упражнния по 2 серии ) и лек трицепс, когато правя гърба почвам със силен трицепс ( 5 упражнения по 2 серии ) и лек бицепс, за крака 3 серии клек, напъди 2 серии, лег преса 2, за задно бедро 3-4 серии, за прасец и това е,
Почивам между сериите по 2 минути.
Това са 20 серии. С 3 мин. на серия, са не повече от час. Айде, прасеца и лекия трицепс (бицепс) да отнемат още, но пак не виждам какво ти отнема 2 часа.
казано от Петко К на 06.03.14, 13:35:
правите безкрайно много излишни упражнения.
(y)
06.03.14
15:13
казано от Петко К на 06.03.14, 14:10:
Това са 20 серии. С 3 мин. на серия, са не повече от час. Айде, прасеца и лекия трицепс (бицепс) да отнемат още, но пак не виждам какво ти отнема 2 часа.
20 серии само за ръцете :), аз като правя лек трицепс, правя пак 5 упражнения по 2 серии, но изолирани, горе-долу час и краката ....
ами за бицепс правя прав с крив лост, скотово, концентрично в чук, лягам по корем на пейката и сгъвам и с въжета последното, трицепса 4 упражнения с въжета ( когато е лек трицепс ) и накрая кофички за трицепс 3 серии.
За гърдите - дъмбели от полу лег, флайсове от полу лег, бенч преси, флайсове от хоризонтален лег и накрая довършвам или с кросоувър или кофички с широк хват. За гръб - набирания 3 серии с тежести ( понякога и без тежести ), гребане с дъмбел, чукове, мъртва тяга и още нещо. За задно рамо правя 3 упражнения по 3 серии ( по бързо ги правя, почивка 1 мин някъде ), за предно и средно рамо общо 3-4 упражнения. Правя по повечко, защото когато ходя 2на2, различните мускулни групи почиват бая..
Мнението беше редактирано от THE MAGNIFICENT на 06.03.14 15:17.
Почива май само мозъка ти в момента. Десет серии за бицепс и трицепс дори и Арнолд не прави :)
Прав си, Арнолд прави (или поне е правил навремето) по 20-30. И то по 3 пъти седмично. И другите на неговото ниво също правят.
Разликата е, че вие не сте Арнолд и не сте на неговите медикаменти.
06.03.14
17:08
Хахаха добре :), в повечето сплитове даже са по 3-4 упражнения по 3 серии, то същото..
06.03.14
17:10
казано от Петко К на 06.03.14, 17:07:
Прав си, Арнолд прави (или поне е правил навремето) по 20-30. И то по 3 пъти седмично. И другите на неговото ниво също правят.
Разликата е, че вие не сте Арнолд и не сте на неговите медикаменти.
Прав си, не сме Арнолд, какво ще кажеш, как ми е сплита? И ако ми кажеш дали по 10 таблетки на ден е добре ще съм ти много благодарен, питам а никой не ми отговаря.. Amix Amino Pills са аминките, пише по 5 сутрин и вечер и 5
Преди и след трен, достатъчно ли е..?
06.03.14
17:51
Дори да тренираш по две мускулни групи на ден.. повече от 1.30-1.40мин. е загуба на време.. или просто си почиваш доста някои хора дори не осъзнават колко много се заседяват..
07.03.14
09:44
Действително от прекалено продължителните тренировки няма голям ефект, но пък момчето е ученик и вероятно има повечко свободно време. Нищо не пречи да отдели време и за хубава загрявка преди самите тежести, както и за качествено разтягане след това.