Фитнес програма за малко по-напреднал

10.03.14
14:23

Здравейте, вече близо 2 месеца и някой ден ходя всеки ден на фитнес. До сега превех само кръгови тренировки, повечето от които бяха на уредите ‘придърпванията на вертикален трицепс и т.н.” , но сега вече искам малко да си поосвежа програмата. Целта ми е отслабване в същото време да си оформя тялото. Един колега от форума ми направи тази програма, аз само си измислих упражненията които да правя. Въпроса ми идва тук, добре ли е структорирана програмата. Програмата е направена с помощта на: Цеци Ангелов

Понеделник: Гърди + предна и средна част рамене
Избутване на дъмбели от наклонен лег - 2 серии по 10 повторения
Изтласкване на щанга от лег с тесен хват - 2 серии по 10 повторения
Горна лежанка - 2 серии по 10 повторения
Флайс с дъмбели - 2 серии по 10 повторения

За предна и средна част на рамене , ще ми е нужна вашата помощ за упражнения. Почти никакви упражнения не намерих в мрежата, които да се правят малко по-лесно.

Вторник: Гръб + задно рамо + трапец
Придърпване на долен скрипец - 2 серии по 10 повторения
Пулоувър с щанга или с дъмбел - 2 серии по 10 повторения
Придърпване на вертикален скрипец с раменен и широк хват - 2 серии по 10 повторения
Хоризонтални набирания - 2 серии по 10 повторения

Ще ми е нужна помощ, за упражненията за задно рамо както и за трапец :)

Сряда: Бицепс, трицепс и корем
Бицепсово сгъване на долен скрипец - 2 серии по 10 повторения
Бицепсово сгъване с крив лост - 2 серии по 10 повторения
Двойно бицепсово сгъване на портален скрипец - 2 серии по 10 повторения

Трицепс:
Изтласкване на щанга от лег с тесен хват - 2 серии по 10 повторения
Трицепсово разгъване на горен скрипец - 2 серии по 10 повторения
Френско разгъване с щанга от лег - 2 серии по 10 повторения

Корем:
Извивки встрани с дъмбели - 2 серии по 10 повторения
Коремни преси - 4 серии по 5-6 повторения
Вертикално повдигане на краката на стенд - 6 серии по 3-4 повторения

Четвъртък: Бедра и прасци
Бедрено разгъване - 3 серии по 5-6 повторения
Лег-преса - 2 серии по 10 повторения
Затваряне на бедра на Аддуктор машина - 2 серии по 10 повторения

Прасец:
Повдигане на пръсти на лег преса - 4 серии по 10 повторения

Петък: Мисля, да правя това което правя в понеделник?

Ще съм благодарен на всякаква помощ,препоръки и съвети :)

10.03.14
14:27

Какъв напреднал 2 месеца, човек...Прави многоставни движения във всяка тренировка. За цялото тяло. Рано ти е да изолираш.

Мнението беше редактирано от pe6о на 10.03.14 14:28.

казано от pesho vasilev на 10.03.14, 14:27:

Какъв напреднал 2 месеца, човек...Прави многоставни движения във всяка тренировка. За цялото тяло. Рано ти е да изолираш.

Искаш да кажеш да продължа с кръговите тренировки?

10.03.14
14:56

лег, тяга, клек, гребане, набиране, раменна преса и т.н. Това са многоставни, базови движения. Прави ги всяка тренировка, като се стремиш бавно, но постоянно да прогресираш. Тва ти е играта.

Здравей, но аз съм 121 кг. как да започна да клякам с щанга.? Амоли пак да се набирам?

Няма ли някой по-лесни в началото упражнения?

казано от Георги Петков на 10.03.14, 19:28:

Здравей, но аз съм 121 кг. как да започна да клякам с щанга.? Амоли пак да се набирам?

Научи се първо да клякаш без щанга.Например 5x20 с минимална почивка, ще са ти достатъчни за да се прибереш с походка на робокоп.За набиранията-пробвай негативни,помагай си с отскок или стол.Постепенно ще започнеш да правиш по няколко цялостни.Всяко нещо с времето си.

13.03.14
22:32

Малко по-напреднал след някоя година още :) За набиранията килограмите не пречат в кой знае каква степен,силата е важна.Преди бях 65 кг и не можех да се набера и веднъж , но както ти казаха - негативни , от стол или със скок и ще стане  .

13.03.14
23:47

казано от Георги Петков на 10.03.14, 19:28:

Няма ли някой по-лесни в началото упражнения?

Те трудните упражнения дават най-много.
клек
тяга
военна преса
обръщане
набиране (тук вече има скрипец)
лежанка или лицеви

Всичко това можеш да го правиш и на твоето тегло. Ако имаш проблем с изпълението, то ще е от лоша мобилност.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1