12.03.14
17:14
Здравейте.
От скоро почнах да се занимавам с Борба свободен стил и се занимавам с bodybuilding от 2-3 год. вече.
Имам страх да не катаболизирам.Ям като дивак(мазнини много трудно качвам), по 6-7 пъти на ден.
Според вас тези спортове съвместими ли са, или си пречат.Също така по бодибилдърски сплит ли трябва да тренирам вече ?
Или нещо друго ?Желая да не изгубя мускулна маса.Според баща ми двата спорта не са съвместими той е бил класик и след това културист.Искам да продължавам да си качвам мускул.Възможно ли е или е претрениране ?
Имам борба всеки ден без петък,събота и неделя.
Благодария !
Темата беше редактирана от Георги Величков на 12.03.14 17:18.
12.03.14
19:34
Според мен с билдърски сплит няма да станат нещата,както трябва.За борбата са нужни качества,които с билдерски тренировки няма да постигнеш,самото натоварване е специфично - би трябвало да си усетил,ако наистина тренираш както трябва.Насочи се към кондиционни тренировки и стабилно хранене(възстановяване) - и мускул ще качиш :)
Дневника даден за пример в горният пост е много добър пример за ориентир,какво да правиш за целта.
Ако си решил да бъдеш борец, думите ‘’бодибилдинг’’ и ‘’сплит’’ ще е хубаво да ги позабравиш.
Борбата е един от най-тежките спортове по принцип, натоварва всички мускули, само ако се храниш както трябва ще растеш, макар и не с такива темпове като културист, което впрочем не е желателно в твоя случай, а и щом тренираш толкова често...
Тъй като ще си борец, тези въпроси трябва да ги зададеш на треньора си по БОРБА, той ще ти даде най-точен отговор. Но след като попита...моето мнение е, че няма да е пагубно ако вкараш три тренировки в седмицата олимпийски вдигания ..изтласквания, изхвърляне, също клек, лег и набирания като постоянно целиш прогрес в силовите си показатели, т.е три дни в седмицата да тренираш двуразово, но трябва да се възстановяваш добре. И ако се храниш както трябва - ще растеш. А пък доколкото си спомням, в залите по борба, които съм посещавал, силовите тренировки не бяха нещо непонятно :) Говори ли с треньора си за това?
Мнението беше редактирано от Ко Ша Ям на 15.03.14 01:43.