08.03.14
23:43
Здравейте, пиша тук защото изчетох много теми, диети и други но без никакъв резултат. Така и след всичко, което изчетох не мога да заключа някаква диета, която да използвам за очакваният ефект. Моят проблем е че не ям месо, но искам да сваля не много килограми, даже по скоро искам само да се изчистя малко като се подложа на диета съвместно с тренировките във фитнеса. Никога не съм ял месо и не мисля от сега да започвам, месо, морски деликатеси нищо, просто не ми харесва. Ям всичко останало, досега съм нямал никакъв режим или нещо подобно, имам стаж във фитнеса около месец и нещо. Готов съм да заместя месото с хран. добавки до колкото е възможно. Висок съм 176см, 76кг
Темата беше редактирана от Радко Кирчев на 09.03.14 00:46.
09.03.14
07:28
Разбира се,че може.Наблягай на яйца,мляко,сирене,извара и ядки.Все пак трябва да си докараш нужния протеин.Успех с целите предполагам,че си си изчислил БМР-то и всичко както трябва :)
09.03.14
09:59
Може да си вземеш някоя матрица или просто телешки протеин ако ти е трудно да си набавиш протеина от главно яйца.
09.03.14
12:23
Опитах се да наблегна на тези продукти, да ги ям в различен ред, но все ми се струва, че трябва да увелича самото приема на продуктите. Ям горе долу около 5-6 пъти на ден като имам 2 междинни хранения. Отначало ядях овес за закуска с 0.1% масленост прясно мляко след това тренирам, след тренировка банан и 0.1% кисело мляко, след това обяд нещо което съм си сготвил (боб, леща или картофи), след около 2-3 часа ориз (варен, бланширан) около 350-400гр, когато се прибера в нас задължително извара около 100-150 гр( незнам дали има значение, но я правя на шейк с банан), час час и половина преди лягане 3-4 яйца (белтъци). До колкото за протеина мислех си American whey standard - суроватка с висок грамаж на протеин в дозата и едни амино на Monster за по-бързото възтановяване
09.03.14
12:37
Протеинът го държиш много ниско! Само една извара ядеш и няколко белтъка.Кисело мляко,което не е мляко въобще.Изварата и на нея не разчитай на 100% ,нямаш мазнини.. Смисълът от добавки в този ред на мисли е нулев.
09.03.14
13:14
Точно, заради това че не постигам очакваният ефект писах тук, за подходящ съвет.
09.03.14
14:12
Извинявай, но нещо не разбрах! Искаш да чистиш, но ядеш по 400гр. ориз на ден, отделно приемаш и други въглехидрати????? По-едър съм от теб, и съм по-висок, и ям по 150гр. ориз на ден. Не знам как ще изчистиш с това хренене, честно.
09.03.14
14:27
Явно, че храната която ям, начина, пропорциите които ям НЕ са правилни, не съм се консултирал, с фитнес инструктори, нито с диетолози, всичко е на база мои размишления по въпроса, отново казвам, че писах във форума за подходящ съвет-диета по която за постигна желаният ефект.
09.03.14
14:30
казано от summertime на 09.03.14, 14:12:
Извинявай, но нещо не разбрах! Искаш да чистиш, но ядеш по 400гр. ориз на ден, отделно приемаш и други въглехидрати????? По-едър съм от теб, и съм по-висок, и ям по 150гр. ориз на ден. Не знам как ще изчистиш с това хренене, честно.
Не се съмнявай,лординов чисти на килограм ориз на ден :D
Иначе то е според зависи,кой както си го направи..
Аз чистя на 400,друг пък на 100,трети и на 600 чисти,всякакви индивиди има.
То много зависи и от %подкожни,защото се влошава инсулиновата чувствителност колко растат мазнините..И съответно от малко количество въглехдирати по-лесно даже омазняваш,докато като си на нисъм бодифет и може да караш на високи въглехидрати и пак не можеш да качиш.
Иначе храната е трагедия.Просто включваш подходящи храни,месото не е задължително,направи си един хр.режим и го постни да го видим в съответния раздел.. Сложи риба вместо месо ,някое яйце после и това е.
09.03.14
17:10
Всъщност не е уточнил дали 400 гр са в сурово или в сварено състояния. Ако това е количeството на сварения ориз се получават около ...100-120 гр въглехидрат, което не е никак много.
За източници на протеин може да вкараш (както ти бяха написали) повече яйца, извара, мляко, варива(като грахът е най-богат на белтъчини), елда, тофу и т.н
За протеина, които си си избрал MEX American standard whey е добра опция също.
09.03.14
17:31
казано от the_powerpuff_girl на 09.03.14, 17:10:
Всъщност не е уточнил дали 400 гр са в сурово или в сварено състояния. Ако това е количeството на сварения ориз се получават около ...100-120 гр въглехидрат, което не е никак много.
За източници на протеин може да вкараш (както ти бяха написали) повече яйца, извара, мляко, варива(като грахът е най-богат на белтъчини), елда, тофу и т.н
За протеина, които си си избрал MEX American standard whey е добра опция също.
Оризът е сварен, блаширан без никакви добавки, колко яйца, колко извара? Ям около 100-150 гр извара на шейк и 4 до 6 яйца преди лягане, да отбележа че ги ям без сол нито яйцата, нито ориза(яйцата са час, час и нещо преди лягаване)
10.03.14
10:01
Кога ще се научите ,че тая пуста храна се мери във СУРОВОООООО състояние ?! 1 гр ориз може да събере до 3 молекули вода какво ме бърка колко ще стане в готово?Интересува ме в СУРОВО колко е за да мога да си сметна примерно на ден колко въглен приемам..... теб основата ти е зле да не говорим за по натам :)
13.03.14
00:31
казано от Master Admin на 10.03.14, 10:01:
Кога ще се научите ,че тая пуста храна се мери във СУРОВОООООО състояние ?! 1 гр ориз може да събере до 3 молекули вода какво ме бърка колко ще стане в готово?Интересува ме в СУРОВО колко е за да мога да си сметна примерно на ден колко въглен приемам..... теб основата ти е зле да не говорим за по натам :)
Братле, грешно си разбрал, аз нито претендирам, че знам, нито претендирам че мога да кажа нещо вярно в областа. Пиша тук защото търся съвет и бих желал да го получа. Бих желал да ми се отговори компетентно на въпроса,а не с нападки въз основа това което съм написал, защото както казах, не претендирам че знам, нещо което не знам. ( гледам както, с каквото мога да помогна на хората които са заинтересовани, който не е има лесно, просто подминава)
и аз съм с подобно хранене като тебе, само че включвам понякога пилешко и риба, въпреки че не ми харесва вкуса. та някой може ли да даде ориентировъчна бройка яйца на ден горе долу...? и колко грама извара? (172см 67кг 30год са при мене; цел - изчистване, качването на м.м. е от второстепенно значение)
с коя марка да заменя Верея 0.1% ? едната алтернатива е домашно мляко от уличен продавач с неясен произход и 1см каймак, много мазно и затова го избягвам
и кой е най-евтиният протеин на прах, които да върши работа за по-начинаещи? някой който може да се комбинира с мляко и ов.ядки на закуска примерно
Мнението беше редактирано от Pavel D на 13.03.14 12:52.
14.03.14
11:20
казано от P_Dimitrov P_Dimitrov на 13.03.14, 12:45:
и аз съм с подобно хранене като тебе, само че включвам понякога пилешко и риба, въпреки че не ми харесва вкуса. та някой може ли да даде ориентировъчна бройка яйца на ден горе долу...? и колко грама извара? (172см 67кг 30год са при мене; цел - изчистване, качването на м.м. е от второстепенно значение)
с коя марка да заменя Верея 0.1% ? едната алтернатива е домашно мляко от уличен продавач с неясен произход и 1см каймак, много мазно и затова го избягвам
и кой е най-евтиният протеин на прах, които да върши работа за по-начинаещи? някой който може да се комбинира с мляко и ов.ядки на закуска примерно
Виж братле, с тая Варея много лошо направих, защото винаги, абсолютно винаги пих/ядох Варея след тренировка (бях си взел 2 касетки по 18 от МЕТРО), ходих до София и когато се върнах, беше “развалена” ама такова развалено мляко бе бях виждал, нямаше му нищо, само много много дъг на нещо лошо(говорим 6-7 дена след срока за годност), така че вече и аз си взимам от местната кравеферма, извара, прясно и кисело мляко.Боли ме колко мазно има вътре, поне знам, че кравата го е правила.Колкото до яйцата ям от 4-6 яйца и около 150 гр чиста извара (като след като си я направя на шейк е около 350гр, слагам половин портокал и мляко прясно)
казано от Master Admin на 10.03.14, 10:01:
1 гр ориз може да събере до 3 молекули вода
:D :D :D
А една молекула ориз?!? (wasntme)
14.03.14
20:20
Така в крайна сметка реших си проблема, направих си режим (макар и с 200 гр месо)
Ставам в 6:30 приготвям се за кардио, бягам до към 8 (тоест около 1 час)
Първо ядене - в тенджера с вряща вода сипвам 3 яйца (сурови), бъркам, натрошавам сирене и овес.
Около 9 часа отивам на фитнес.
Второ ядене около 11:00-11:30 - 100 грама пилешки филета и около 200 гр ориз.
Трето ядене около 14:10-14:30 - 100 грама пилешки филета и около 200 гр ориз.
Четвърто ядене около 16:10-16:30 - Зелена салата около 250-400 гр
Пето ядене около 19:40-20:00 - 2-3 яйца (варени) с извара отново около 100-150 гр
Обедини второ и трето. Къв е смисъла през 2 часа да ядеш едно и също. Сега си мислиш, че няма, но те уверявам, че след месеци ще ти писне. Така че - обединявай.
16.03.14
14:23
казано от P_Dimitrov P_Dimitrov на 13.03.14, 12:45:
Всички протеини могат да се комбинират с мляко, овес и т.н. Това зависи от вкуса на протеина. Щом си начинаещ, значи няма кой знае какво значение какъв протеин ще избереш, защото всички ще ти свършат работа. Изгоден излиза Predator на Амикс или на тези на МЕХ
казано от Радко Кирчев на 14.03.14, 20:20:
Така в крайна сметка реших си проблема, направих си режим (макар и с 200 гр месо)
Ставам в 6:30 приготвям се за кардио, бягам до към 8 (тоест около 1 час)
Първо ядене - в тенджера с вряща вода сипвам 3 яйца (сурови), бъркам, натрошавам сирене и овес.
Около 9 часа отивам на фитнес.
Второ ядене около 11:00-11:30 - 100 грама пилешки филета и около 200 гр ориз.
Трето ядене около 14:10-14:30 - 100 грама пилешки филета и около 200 гр ориз.
Четвърто ядене около 16:10-16:30 - Зелена салата около 250-400 гр
Пето ядене около 19:40-20:00 - 2-3 яйца (варени) с извара отново около 100-150 гр
Ще му писне, защото е прекалено еднообразно.
Според мен протеина е малко..може да вкараш пове4е яйца като не искаш месо. В едно яйце има 10 гр протеин.
Другият ми съвет е да си мериш ориза суров, а месото сготвено. Така ще имаш по-ясна представа какво ядеш.
Имаш някакво хранене само от салата, което ме озадачи. Можеш да резнеш няколко белтъка в салатата.
Можеш да вкараш и малко зеленчуци в обяда и вечерята.