Какво е вашето мнение?

17.03.14
19:47

Здравейте в моя случай реших да споделя собствения си режим с вас и сигурен съм,че има хора който са запознати с по-правилния начин на хранене или трениране...Та мисълта ми е на 24 години съм,187-97кг,тренирал съм като любител предимно фитнес,но винаги ми е изкачало нещо,работа учене,чужбина и не мога да кажа,че съм спортна натура..Като цяло смятам,че съм ектоморф,но с олегналоста последните 4-5 години качвах-свялях и така..Не съм пълен но в бедрата и корема съм малко мазен(което не мога да променя лесно)имам подкожни мазнини,но и горе-долу оформени мускулни групи...
Та в момента съм свободен от към време..и действам по следния начин.
всеки ден гледам да ходя пеш,когато имам някаква работа,минавам с бърза крачка по 4-5 км.поне.
Първи ден тренирам-Гръб с биценпс
Втори ден в естествена среда карам по около 15-20 км колело.
трети ден тренирам-Гърди с трицепс.
Пак 15-20 км колело.
Рамо и крака
и два дни колело
Нямам възможност като цяло да спазвам стриктен хранителен режим понеже ми се налага да пътувам по малко заради учение или работа и т.н,гледам да се храня с повече печена или задушена храна..като основно да е домашно сготвена без много олио или тесто.
П.С. Колоездено като навик го практикувам от доста години когато времето го позволява и тези 15-20 км не ги усещам особено..но дневната разходка е задължителна..Какво бих могъл да добавя или променя?

И какво сподели? Защото аз не разбрах почти нищо нито за храненето ти, нито за тренировките ти. Освен,че караш колело по “навик” нищо друго не си конкретизирал, всичко е общи приказки. Не знам как очакваш някой да ти каже нещо.

17.03.14
21:09

Въпроса ми  е дали програматата ми ,съответно 3 пъти в седмицата,без кардио по време на тренировката е добър вариант,дали трябва да разделя мускулните групи по отделно всяка-да речем 5 пъти седмично,или както съм сега не е проблем-през ден по 2 групи на тренировка,необходимо ли е да  отделям време на пътеката или на колелото по време на тренировката за изчистване след като го правя в почивните дни в парка примерно.Защото с тази програма тренирам около час поне,и съм чувал,че не е добре да се прекалява с времето в залата,а и правилната тренировка не бива да превишава 60-75мин. дори с кардио упражнения..

17.03.14
21:11

След като тренировките са през ден, бих сменил местата на бицепса и трицепса.
Няма проблем да са по-дълги тренировките, особено като тренираш само 3 пъти седмично.

Мнението беше редактирано от Петко К на 17.03.14 21:12.

17.03.14
21:18

Преди съм тренирал с разделенени мускулни групи-1денГърди.2денРъце.Почивка.4денамо и крака.5ден Гръб и 2 дни почивка,сега реших да пробвам така...НЗ като цяло кой вариант е по сполучлив при по-голямата част от хората,както и при моите физически показатели да речем.

19.03.14
18:54

Искам да започна да тренирам краката отделно от рамото(досега така правех)Но не знам първо дали разликата ще е голяма,не за друго,но времето ми е важно  и второ кои упражнения да избера.Някои хора казват задължително клякане с щанга-други обаче че бедрата растат и при по-едри хора създава впечатление за напълнялост,със сигурност не съм пълен,но не искам да качвам повече,даже се стремя да изгоря подкожните мазнини с повече повторения и кардио,също така ако  клякаме трябва ли да се прави и лег-преса или са подобни като упражнения?? П.С Висок съм 186-96кг.

07.04.14
16:19

Еми клякането с щанга е базово упражнение за крака и то оформя най- добре. Иначе за крака си правиш лег преса и на машините задно и предно бедро и прасец.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1