И след 40 има живот

Темата е заключена.
Прескочи до:

09.03.14
12:26

Здравейте, малко ми е странно, че започвам дневник в компанията на момичета на 18-20 години. Вероятно съм на възрастта на майките ви 44 г., а на всичко отгоре и съм съвсем начинаеща. Не съм спортна натура, никога не съм тренирала сериозно нещо. Започвам тепърва. Смятам да направя дори някакви изследвания преди да вляза в залата и да помоля за помощ фитнес инструктор. Засега стартирам с малко кардио сутрин, преди закуска - тичане, 30 мин. и по-добър хранителен режим. Така 1 седмица. Мерките ми в момента: 164 см височина, 58 кг, мастни натрупвания в областта на корем, паласки, бедра+целулит, които искам да премахна. Пожелавам си успех.

09.03.14
12:35

Годините никога не са имали значение,за каквото и да е най-малко за спорта.Аз смятам че кг са ти супер,спортувай си за да поддържаш форма,здраве,за стягане.И  не се отказвай,свидетел съм на много хора които започват и след няколко тренировки всичко се спира :) Малко ровене и четене тук и ще откриеш начини на хранене и много полезни неща,а и има много компетентни хора който ще помагат.Успех :)

09.03.14
13:13

Идеален следпразничен подарък си правиш!
Поздрави и смело напред! /няма да се даваме ,нищо ни няма - нито на възрастта ,нито пък от нея ;) /

09.03.14
13:37

Най идеалното време да започнеш да тренираш 44 години ,само веднъж ще си на тези години така че няма нищо по хубаво от това да започнеш сега.Убедих се че те изобщо не са критерий за това на колко всъщност си :) .Желая ти успех в новото предизвикателство и както казва Сапуна :) смело напред .Успех :)

П.С. Всъщност той живота тепърва започва..........:)

Мнението беше редактирано от Мавро на 09.03.14 13:39.

09.03.14
14:20

Здравей! Аз съм едно от момичетата на 22 и страшно много се радвам, когато видя жени на твоите години да спортуват - дори така си намерих една приятелка, с която тичаме заедно на морето :)
Тук годините са без значение, браво за избора, който си направила, не се отказвай и успех! (F)

09.03.14
15:10

Благодаря за подкрепата, супер сте!
Ще пиша пак как вървят нещта сдващата седмица, след като съм имала 7 сутрини тичане и се надявам да съм се разкършила достатъчно, за да почна тренировки в зала. Менюто, което съм подготвила (имам си мое чекмедже в хладилника и няма да взимам нищо от другите рафтове):
7.15 - 7.45 тичане
8.00 - смути от банан и кисело мляко или Активия с череши
9.00 - кафе
11.00 - ябълки
12.00 - пиле и салата
14.00 - кафе
16.00 - ядки
18.00 - зеленчуци, кашкавал или сирене
19.00 - понякога чаша-две розе (имаме си традиция 3-4 пъти седмично да отваряме бутилка вино, за мезе: бри и пастърма)

11.03.14
09:59

Здравей!
Поздрави за решението ти! Годините изобщо не са фактора, който определя начина ни на живот. Около твоите съм и аз, та го казвам от личен опит. ;)
Е, в началото дечурлигата в залата може да те гледат малко странно, но да не ти пука. С времето свикват и не те  приемат чак толкова като някакъв натрапник около “мъжките” уреди. ;)
Успех!

11.03.14
18:35

Щях да пиша след седмица, но ми се налага по-скоро. Тичането е ок, дори нямам мускулна треска (вероятно, защото нямам мускули), приятно ми е, чувствам се в кондиция през целия ден след това. С храненето също се справям по план, но... огладнявам много към 8-8.30 вечерта. Какво мога да хапна?

11.03.14
18:37

извара :)

13.03.14
22:40

Всеки ден правя малки открития :)
1. Тичането сутрин е СТРАХОТНО. Защо по дяволите не съм го правила досега?!?!!!
2. Ям прекалено МНОГО - fitday показва, че поглъщам 2370- калории :x 40% мазнини, 37% въглехидрати, 22% протеини
3. В къщи нямам подкрепа. Кофти, ама e истина. Мъжът ми се подиграва и твърди, че изживявам ранна критическа :(

Мнението беше редактирано от Eli Ivanova на 13.03.14 22:54.

14.03.14
00:23

казано от Eli Ivanova на 13.03.14, 22:40:

3. В къщи нямам подкрепа. Кофти, ама e истина. Мъжът ми се подиграва и твърди, че изживявам ранна критическа :(

И баща ми така казва на мама и тя му се връзва. Ако не можеш да го обориш за критическата, поне го изчакай да види каква яка мадама ще станеш и друга песен ще запее! : )

И аз страшно ти се радвам и ти пожелавам мноого успех!

14.03.14
07:53

И аз ти пожелавам успех!
Това семейството и приятелите ти да не те подкрепят е много гадно. При мен също се получава понякога да ми казват, че “не съм добре”. Особено когато си меря храната или откакто почнах на ВМ НВХ и започнах да ям сланина. Да не говоря за това как някои хора реагират, като им кажа, че съм спряла алкохола с цел да не ми пречи при чистенето на мазнини - “Ма как така”, “Ама защо”, “Била съм се побъркала”.. дрън дрън.
Но аз си повтарям едно - ТЕ НЕ СА ДОБРЕ. Само като ги погледна всичките на какво приличат и се чудя как може да се харесват по този начин. И като вземат да ми говорят някакви демотивиращи неща - просто си запушвам ушите. Някой път дори се надъхвам повече, когато никой около мен не ме подкрепя.
Въоражи се с търпение и давай смело напред. А като постигнеш целите си - всички други ше ти завиждат! :)

14.03.14
15:50

Това с липсата на подкрепа е много кофти ситуация. Но можеш да я намериш тук и да докажеш на мъжа си колко не е прав. Дано подобряването на твоята форма го мотивира и той да започне да се грижи за себе си. ;)

14.03.14
16:18

Това с липсата на подкрепа винаги ми е било най-големият стимул. За мен това е стадото и опитите му да те върнат в него. Така че давай смело напред, след някой друг месец като започнат да виждат разликата всички ще те питат какво си направила и ще казват “Браво”. Само че ти го направи заради “Браво”-то, което ще кажеш сама на себе си.

14.03.14
19:03

Много са сложни нещата и аз след няколко разговора с него се отказвам от дебат. Според мен се съмнява, че го правя не заради себе си, а заради друг човек. Може би пък на негово място, ако беше започнал изведнъж да тича, да се храни отделно от нас и т.н. щях да се усъмня защо го прави...
Тъй като планирам да почна да ходя в близкия фитнес следващата седмица, а той е категорично против нещата съвсем ще се изострят. Ама това са си мои проблеми. (headbang)
Днес ми излезнаха резултатите от кръвната картина - имам повишен холестерол /и добрият, и лошият са над допустимото/, а това също е мотив да продължавам по пътя, който избрах! Също така си направих измерване с импедансометър, колкото и да е бошлав работа показанията ми са:
тегло 57.2 кг
fat 24% 13 кг
мускули 40 кг
TBW /каквото и да значи това/ 29.7 кг
кости 2 кг
BMR 1274 ккал - аз хапвам над 2300, което явно е проблем!!!

14.03.14
19:54

казано от Eli Ivanova на 14.03.14, 19:03:

...и добрият, и лошият са над допустимото...

Това няма как да е вярно. “Добрият” (а по-точно холестеролът с висока плътност) има само долна референтна стойност, но не и горна. При жените обаче е рядкост той да е под норма - естрогените му влияят положително. Обърни повече внимание на LDL-а, VLDL-а и триглицеридите в резултатите.

14.03.14
20:36

казано от Boby_ на 14.03.14, 19:54:

...и добрият, и лошият са над допустимото...

Това няма как да е вярно. “Добрият” (а по-точно холестеролът с висока плътност) има само долна референтна стойност, но не и горна. При жените обаче е рядкост той да е под норма - естрогените му влияят положително. Обърни повече внимание на LDL-а, VLDL-а и триглицеридите в резултатите.

Значи не съм го схванала! Виж как са:
холестерол - 6, референтни стойности до 5
триглицериди 1.29, референтни до 2,3
HDL 2, референтни жена над 1,2
LDL 3,4, референтни до 2,59
VLDL не намирам... имам и още куп други неща, които не ми говорят нищо, но са в референтните граници, показани там, т.е. съм си ок :)

16.03.14
09:25

казано от Eli Ivanova на 14.03.14, 20:36:

Значи не съм го схванала! Виж как са:
HDL 2, референтни жена над 1,2

Ами ето, де. То си е написано черно на бяло. :)
Общият холестерол няма кой знае каква диагностична стойност, затова се прави “разбивка” по типове холестерол.
LDL-ът ти е малко висок, но нищо фрапиращо. Ако тренираш и се храниш правилно, ще се нормализира. Може да включиш и малко рибено масло като допълнение.

16.03.14
11:49

Мерси, Boby_ (handshake) специално и на всички други, които писаха. От понеделник започвам да водя дневника всеки ден+ще си измеря обиколките+ще си направя снимки, ама не съм сигурна дали да ги качвам тук...+ще почна и някакви силови тренировки, за да укрепна малко мускулатурата

сега да си направя седмичната ревизия:
1. Тичам всяка сутрин, вкл. миналата неделя, когато доста застудя, но пък от понеделник пак са ок температурите. Потна, изморена, но се чувствам щастлива и по-енергична през целия ден. Тичам по 30 минути, дали да не ги увелича и с колко?
2. Храненето ми също е драстично променено - отпадна хляба, сладкишите, шоколада, само кафето пия със захар.
3. Упражнения във фитнес зала не съм започнала, може би ще отложа малко тая работа :(  Какво трябва да правя вкъщи? Мога да отделям време всеки ден след работа, от 7:00 до... колкото отнема. Каква е минималната екипировка, която да си взема?
4. Прочетох всички статии за водата, а и в дневниците хората пишат за космически количества изпита вода. Аз рядко изпивам повече от чаша на ден. Смешно ли ще е да кажа, че не ми е вкусна? С малко сок от лимон опитах - още по-гадна ми се стори. Та голяма задача ми предстои да пия по 2 чаши вода дневно задължително и повече, ако мога.

16.03.14
12:56

Снимки си направи задължително. Не е нужно да ги споделяш, но ще ти трябват за сравнение и да следиш прогреса. Действа много мотивиращо.
Ходенето във фитнес зала ти го препоръчвам много настоятелно. Тренировките у дома са хубаво нещо, но не са достатъчни, а когато си организираш нещата да отидеш до залата, определено се самодисциплинираш. Освен това възможностите са много повече.
И накрая за водата. Две чаши са нищожно количество вода. Ако трябва, се насилвай и се наливай, но трябва поне до два литра на ден да я докараш според мен. Дръж постоянно вода на бюрото или мястото, на което работиш и си пийвай по глътка-две. И не, другите течности като кафета, сокове и чайове не се броят. Два литра вода значи точно вода, а не нещо друго.
Успех с целите!

Мнението беше редактирано от Boby_ на 16.03.14 12:56.

16.03.14
14:15

Прав е Boby_ за водата - поне 2л дневно!
Преди година и половина - 2 и аз пиех по максимум чаша на ден, даже на два дни, но постепенно си го поставих за цел. Съвсем скоро започнах да пия по литър на ден без да се насилвам, а в момента се наливам нонстоп без да си го поставям за цел и към края на деня като тегля чертата, рядко е по-малко от 3л.
Така че постепенно ще стане. ;)
За фитнес залата - понеже разбрах, че там и половинката има мнение, не е нужно да стават разпри и да си съсипваш ентусиазма. Има доста упражнения, подходящи за домашни условия - за всеки вкус и предпочитания. :) Разгледай в youtube, харесай си няколко клипчета за в началото и действай. След време, когато запомниш повече упражнения, ще започнеш сама да ги комбинираш, както ти харесва. Има една дама Руми Илиева, потърси блога й, комплексите, които предлага никак не са лоши и ще ти създадат двигателна култура.
Екипировка - ами екип или нещо, което на теб да ти е удобно и постелка, каквато сметнеш за подходяща. След време може да инвестираш в гирички, швейцарска топка и въже за скачане примерно :)

17.03.14
08:00

17.03.2014

15 мин. тичане + 1 ч. вода като се върнах!!!
след това вкъщи:
3х5 лицеви
1 мин. почивка
3х5 преса с 2 розови гирички /2 кг. всяка, даже си снимах, много са симпатични!/
1 мин. почивка
3х5 флайс с гиричките
1 мин. почивка
3х5 тесни лицеви
1 мин. почивка
3х5 права, разтягане трицепс
1 мин. почивка
3х5 повдигане на гирчките напред
тук сигурно трябва да направя разтягане, но нямам идея как се разтягат ръце и гърди /крака мога да разтегна с нещо като напад/
опитах пак 1 ч. вода, но не ми се получи... ще се удавя

закуска: 1/2кофичка кисело мляко
междинна закуска: 1/2 грейпфрут, кафе+ 2л. захар
обяд: 160 гр. печена пъстърва, 210 гр. зеле, моркови, зехтин, балсамико, 8 маслини
междинна закуска: 1 ч. айрян, кафе+2 л. захар, 1 ч. вода
вечеря: 150 гр. пъстърва, 200 гр. зеле, моркови, зехтин, балсамико,10 маслини
8.30 ч: 1 манго

Мнението беше редактирано от Eli Ivanova на 17.03.14 20:34.

Браво, Ели, продължавай в същия дух! Минавам само да те подкрепя, тъй като и аз от скоро започнах и горе-долу мога да предполагам как се чувстваш. :) А и се радвам на млади и млади по душа хора - важното е на колко се чувства човек. 
Най-хубавото тепърва предстои, са казали хората.
За подкрепата от семейството- много е трудно да се налага един да яде едно, друг друго, но ще свикнат с времето, ново им е все още, затова реакциите са такива.
Онзи ден примерно баща ми ме заби с коментар как “т’ва Пилатес са пълни глупости и не е важно какво ядеш, а колко ходиш на ден пеша.” Плюс редовните трактати на тема “структура на тялото и как всичко е до структура”...бла-бла. Бившото ми гадже пък като ме видеше да подскачам и правеше знак за екзорсизъм... Пиша го, за да ти покажа, че знам какво е и нищо не може да ме накара да се откажа. Знам, че и ти тук с подкрепата и съветите на толкова хора, ще се почувстваш в сигурни ръце.

Успех!

18.03.14
08:59

20 мин. тичане
1 ч. вода
One-Arm Dumbbell Row 3х16 с 4 кг
избутване на гирички 3х12 с 4 кг
Dumbbell Alternate Bicep Curl 3х12 с 4 кг
One Arm Dumbbell Preacher Curl 3 х 16 с 4 кг
разтягане 5 мин

закуска: омлет от 2 яйца и 60 гр. сирене, 8 маслини
междинно: кафе с 2 л. захар
обяд: 185 гр. пай със спанак, 100 гр. зелена салата, 10 маслини
следобедна: 50 гр. сурови бадеми, кафе с 2 л. захар, 1 ч. вода
вечеря: 100 гр. пай със спанак, 5 маслини, 50 гр. сирене
21:00 200 гр. извара

Мнението беше редактирано от Eli Ivanova на 18.03.14 21:29.

18.03.14
10:10

казано от Eli Ivanova на 16.03.14, 11:49:

Аз рядко изпивам повече от чаша на ден.

Някъде четох, че нуждата от вода се влияела и от зодията. Като се замисля има логика. Водните зодии си имат вода заложена в същността им, докато на огнените ще им трябва доста вода, за да потушат огъня в себе си. :D

18.03.14
11:19

казано от Debel Lebed на 18.03.14, 10:10:

Някъде четох, че нуждата от вода се влияела и от зодията. Като се замисля има логика. Водните зодии си имат вода заложена в същността им, докато на огнените ще им трябва доста вода, за да потушат огъня в себе си. :D

Това обяснява защо пия толкова много вода! Гася пожари :D

18.03.14
18:55

казано от Debel Lebed на 18.03.14, 10:10:

хаха, огнените тогава не бива да слагат масло в огъня

19.03.14
08:38

20 мин тичане
1 ч. вода
Two Dumbbells Front Squat 3 х 12 с 4 кг
Plie Dumbbell Squat 3 х 12 с 4 кг
Lunge 2 х 12 с 4 кг
Butt Lft 3 х 8
Butt Lift Kick 3 х 5 за всеки крак
1 ч. вода
Ох, това го усетих още при плиетата! Със сигурност днес няма да сложа токчета, отсега надушвам мускулна треска.

закуска: 1/2 кисело мляко - след тренировка хич не ми се яде
междинно: кафе, 2 л. захар
обяд: 300 гр. домати, краставици, магданоз, рукола + 60 гр. сирене, 10 маслини
междинно: сурови бадеми 80 гр., кафе, 2 л. захар
1 ч. вода
вечеря: 300 гр. скариди в масло, 50 гр. гъби в масло, портокалов сок

Мнението беше редактирано от Eli Ivanova на 19.03.14 20:57.

19.03.14
21:23

разни мисли за ползата от дневника:

1. Винаги съм знаела, че съм насвиняла, ама е доста по-убедително да се измериш, да го напишеш и изобщо да си е черно на бяло!

2. Снимките са ... бъррр ... много по-лесно ми не посегна към рафта с шоколадите в магазина само като си спомня за ужасните селфита в огледалото, да, верно, че ъгълът на самоснимане е гаден, но и това, което снимам си е един-два буркана сланина, разположен по тялото ми под формата на паласки, корем и целулитни бедра

3. Тръгвам да хапвам геврече днес в офиса и само като се сетих, че трябва да го опиша в храната за деня тук и се спрях. Дисциплиниращо! Направо не мога да се позная.

:)

19.03.14
23:19

Даа, в снимките е истината.
Днес си изпила 3 чаши вода, браво. Утре повече. Повече вода и спорт, по-малко джънк и целулита ще си отиде.
И какво казваш, да не ядем гевречета, че децата ще ни  се скарат :D

20.03.14
07:43

казано от Лиана на 19.03.14, 23:19:

И какво казваш, да не ядем гевречета, че децата ще ни  се скарат :D

замислям се пред всяка храна дали е ок или не да я изям
а освен това съм цялата с мускулна треска и като знам колко усилия трябват да изгоря това геврече - не, мерси!!!

20.03.14
07:47

15 мин. тичане
1/2 чаша вода, но топла, както виждам, че пиете вие сутрин
Side Lateral Raise 3х12 с 4 кг
Seated Dumbbell Press 3 х 10 с 4 кг
Standing Dumbbell Straight-Arm Front Delt Raise 3 х 10 с 4 кг
Seated Bent-Over Rear Delt Raise 3 х 6 с 4 кг
Crunch 3 х 15
Air Bike 2 х 12 и 1 х 8
1 чаша вода

закуска: 1 грейпфрут
междинно: активия с череши, 1 кафе, 2л. захар
обяд: 70 гр. хляб /направо бях озверяла за въглехидрати/, 50 гр. лютеница*, салата айсберг
междинно: кафе, 2 л. захар, 1 ч. вода, 30 гр. сурови бадеми
вечеря: 200 гр. задушени зеленчуци /броколи, моркови, грах, карфиол, гъби/
1 ч. вода

Мнението беше редактирано от Eli Ivanova на 20.03.14 18:55.

20.03.14
23:13

Програмата, която си избрах

http://www.bodybuilding.com/fun/jamie-easons-livefit-phase-1.html

Има четири тренировъчни дни и след това три почивка и пак отново четири тренировъчни. Та, въпросът ми е да тичам ли през нетренировъчните или да почивам?

п.п. с мускулната треска, която имам съм много навита да ми кажете, че трябва да почивам 3 дни ;)

21.03.14
08:08

Така или иначе не тичах тази сутрин, ако е трябвало - сори. Само разгрях и направих някаква стречинг програма, за да опъна малко мускулите и да облекча мускулната треска /разгледах малко схеми на краката и вероятно ме боли шивашкия мускул най-много, видах разтягащо упражнение специално за него и винаги ще го правя. ама честно!/.
Въпросът си стои и за утре - да тичам или да почивам когато имам нетренировъчен ден?

закуска: 1 грейпфрут
разгряване и стречинг
междинно: 1 ч. вода, кафе, 2 л. захар
обяд: таратор, свински флейки на скара, 1 ч. вода
междинно: кафе, 2 л. захар, фреш портокал, 10на бадема и 10на лешника
вечеря: сирене,  салата айсберг, домати, 10 маслини, 1/2 ч. вода

Мнението беше редактирано от Eli Ivanova на 21.03.14 21:49.

21.03.14
10:33

Здрасти :)
Предполагам, че хората с повече опит ще се включат, но да кажа и своето мнение набързо.
В началото на дневника споменаваш, че не си спортувала до сега. За начинаещи съм чела, че е по-добре да започнат с трениране на цяло тяло. Разделянето на тренировките по мускулни групи идва на по-късен етап. Колкото до тичането, всичко зависи от това как се чувстваш ти самата. Според мен трябва да има и почивка. Кости, стави, сухожилия, имат нужда от вработване и релакс. С напредване на тренировъчния стаж ще увеличаваш натоварването, но не бързай прекалено. Дай време на организма ти да свикне с нещо, което е ново за него.

21.03.14
21:53

казано от Лиана на 21.03.14, 10:33:

За начинаещи съм чела, че е по-добре да започнат с трениране на цяло тяло. Разделянето на тренировките по мускулни групи идва на по-късен етап. Колкото до тичането, всичко зависи от това как се чувстваш ти самата. Според мен трябва да има и почивка.

Здрасти, реших да си почина два дни, днес и утре, а в неделя да потичам, защото ми липсва. Колкото до тренировката сега бая зор виждам с това, което правя на части и не съм сигурна, че ще успея да правя наведнъж упражнения за цялото тяло. Още повече, че сега мускулната треска се появава и изчезва на зони, ако напрегна всички мускули на следащия ще се движа като робокоп!
Може пък и да греша... малко ми се объркаха нещата в главата тия дни, а и не мога да мисля добре с тая липса на въглехидрати!?!!

21.03.14
23:13

Сега ми остана повече време да разгледам снимките на трениращите жени... не, че нещо, ама от цялото това изчистване на мазнини не страдат ли гърдите, защото всички момичета бяха доста, как да кажа, скромни в това отношение

Сигурно заслужвам много да ме освиркате, но това ми е въпросът и така :x

22.03.14
02:30

BMR 1274 ккал - аз хапвам над 2300, което явно е проблем!!!

Това е бейсик метаболик рейт, т.е. толкова гориш ако само лежиш и не помръдваш дори с ръка. Докато за да вървиш, храносмилаш, четеш, ходиш на работа, движиш се, ти трябват много повече калории. Така че ако не качваш при 2300, значи всичко е наред.

казано от Eli Ivanova на 21.03.14, 23:13:

Сега ми остана повече време да разгледам снимките на трениращите жени... не, че нещо, ама от цялото това изчистване на мазнини не страдат ли гърдите, защото всички момичета бяха доста, как да кажа, скромни в това отношение

Сигурно заслужвам много да ме освиркате, но това ми е въпросът и така :x

Никой няма да те освирка. Аз и като бях по-пухкава, също нямах големи гърди, сега съвсем изчезнаха. Но все си мисля, че фукнцията на гърдите е да хранят дете, а не да привличат с размера си погледите на случайни познати или непознати мъже. Така че моите си изпълняваха чудесно същинската си функция 3 години, не се оплаквам. Останалото е суета и който иска, да си слага силикон.

22.03.14
08:55

казано от Anelia на 22.03.14, 02:30:

Това е бейсик метаболик рейт, т.е. толкова гориш ако само лежиш и не помръдваш дори с ръка. Докато за да вървиш, храносмилаш, четеш, ходиш на работа, движиш се, ти трябват много повече калории. Така че ако не качваш при 2300, значи всичко е наред.

Всъщност качвам :( и сега ги намалих, чрез fitday /хей, отворихте ми очите за различни приложения на нет-а/ гледам да съм на - 200 калории след като си въведа активностите за деня.

казано от Anelia на 22.03.14, 02:30:

Останалото е суета и който иска, да си слага силикон.

Ее, чак пък силикон... просто в борбата за красиво тяло е малко тъжно, че жената губи естествената заобленост са гърдите си

22.03.14
11:11

днес няма тренировка, нито тичане

закуска: 1/2 ч. топла вода, 1/2 грепфрут, 1 мини палачинка (направих 12 палачинчици от 3 яйца, 2 банана, канела и лъжица кокосови стърготини, НО децата ги изяхода, доредих се само до едничка)
междинно: 130 гр. супа топчета*
обяд: 200 гр. печено зеле на фурна, 100 гр. свинско, 2 стръка пресен чесън, 1 ч. вода
междинно: 1 ч. вода, кафе, 2 л. захар
вечеря: 1 пилешко филе на грил, 100 гр. извара, 10 маслини

Мнението беше редактирано от Eli Ivanova на 22.03.14 19:32.

22.03.14
21:04

Хах, сетих се за теб като видях тази картинка:

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1