Зверска сила

18.11.05
14:01

Абе хора попадна ми една програма,  която ме заинтригува и смятам да я пробвам .Дайте мнение дали според вас си струва.
Програмата е за покачване на силата и мускулната маса.Според нея би трябвало да се покачи мускулната сила минимум с 15 %
Програмата е тридневен сплит като се прави 8 седмици ,първите 4 седмици се тренира по един начин ,вторите 4 по малко по-различен с повишени килограми
1 Ден гърди и бицепс

1 Вдигане от лег загряващи  3 серии като повторенията са съответно 10,6,3 това се прави и през 8 те седмици
2 Вдигане от лег  3 серии по 6 повторения за седмица 1-4 и 3 серии с по 3 повторения за седмица 5-8        
3Вдигане от лег тесен хват  1 серия с 8 повторения за седмица 1-4 и 1 серия с 4 повторения за седмица 5-8
4 Вдигане от лег широк хват  -1 серия с 8 повторения за седмица 1-4 и 1 серия с 4 повторения за седмица 5-8
5Преси с дъмбели от полулег - 3 серии с по 8 повторения за седимици 1-4 и 3 серии с по 4 повторения седмица 5-8
6Кофички  три серии с по 10 повторения за седмица 1-4 и и 3 серии по 5 повторения за седмици 5-8                  
7Пек дек-2 серии с по 10 повторения за седмици 1-4 и 2 серии по 7 повторения за седмици 5-8
8 Фреско с щанга -2 серии по 10 повторения за 1-4седмица и 2 серии по 7 повторения за седмици 5-8            
9 Трицепсово разгъване на  скрипец
2 серии по 12 повторения за седмица 1-4 и 2 серии по 8 повторения за седмица 5-8

2 Ден крака             
1 клек  загрявка 3 серии повторения 10,6,3                
2 Дълбок клек 3 серии повторения 1-4 седмица 6 бр , 5-8 седмица 3 бр
3 Клек с тесен стоеж 2 серии повторения 1-4 седмица 8 бр , 5-8 4 бр 
4 Клек с широк стоеж  2 серии повторения 1-4 седмица 8 бр , 5-8       4 бр     
5Бедрено сгъване от лег -серии 4 повторения 1-4 седмица 8 бр , 5-8 4 бр
6Лег преси-серии 3, повторения 1-4 седмица 12, 5-8 седмица 6 бр
7 Повдигане на пръсти-серии 2 , повторения 1-4 седмица 10 бр , 5-8 седмица 7 бр

3 Ден гръб-бицепс       
1 Мъртва тяга загрявка 3 серии повторения 10,6,3
2 Мъртва тяга с тесен стоеж 3 серии , повторения 1-4 седмица 6 бр , 5-8 седмица 3 бр
3 Мъртва тяга с широк стоеж 2 серии повторения 1-4седмица 8 бр , 5-8 седмица 4 бр
4Римска мъртва тяга 2 серии по 8 повторения за 1-4 седимица и 4 повторения за седмица 5-8
5Гребане с кабел от седеж 2 серии по 8 повторения за 1-4 седмица и 4 повторения за седмици 5-8
6Гребане с щанга  2 серии повторения 1-4 седмица 10 бр , 5-8 седмица 5 бр     
7Придърпване на кабел за гръб- 2 серии ,повторения 1-4 седмица 10 бр ,5-8 седмица 7 бр   
8Сгъване на щанга от стоеж 2 серии ,повторения 1-4 седмица 10 бр , 5-8 седмица 7 бр
9 Сгъване на дъмбели от седеж -2 серии повторения 1-4 седмица 12 бр, 5-8 седмица 8 бр
Почивка между сериите 3-4 мин.При основните упражнения мъртва тяга ,лег и клек през седмица 5-8 се слагат с 25 % по голяма тежест.На другите упражнения 15% се покачва тежестта през втория 4 седмичен цикъл.През първата седмица тежестите са такива че да позволяват да се завърши само посочения брой повторения .Аз смятам този сплит да го правя понеделник -гърди и трицепс , сряда- крака , петък -гръб и бицепс
Питам защото стигнах някакво плато в силата и не мога да мръдна.Тренирам от 2 г не ползвам добавки.В момента тези 6 повторения за гърди ги правя с 115 кг.Ако наистина е верно че с 25% може да се качи тежеста то тва си е 143,75 кг  :D

18.11.05
16:54

[quote author=“Vasser”]
Програмата е за покачване на силата и мускулната маса

неможе да е и за сила и за маса :wink:

самата прогрма не ми харесва.Тази в саита е по хубава :wink:  :
http://www.bb-team.org/training/000597.php

18.11.05
19:39

[quote author=“bolkers”][quote author=“Vasser”]

И що реши, че не може!

19.11.05
00:33

Програмата е добра и аз днеска четох едта такава горе долу принципат е еднакъв по малко пофторения с по големи почивки и наблягане на силовите упражнение.Предполагам че ще ти се покачи силата но може и да не с 25% това по скоро е индивидуално.

19.11.05
19:17

[quote author=”Петко К”][quote author=“bolkers”][quote author=“Vasser”]

И що реши, че не може!

Щото това е капацитета bolkers

19.11.05
19:58

а рамо няма ли в този сплит?

20.11.05
13:49

[quote author=“The_scouser”]а рамо няма ли в този сплит?

При толкова бутащи движения рамото и без това се товари доста. Там, от където е взета програмата (МиФ - брой 95, ноември 2005 ;) ) си пише защо няма рамо. Пише също така, че може да се прибавят 3 серии преси с дъмбели.
Но на мен тази програма ми изглежда прекалено претрупана с упражнения и според мен някой са излишни. Какъв е смисъла примерно от Пек - дека или разгъването на скрипец в програма за сила?
Между другото - нито една програма не се копира сляпо буква по - буква. Взимаш само принципите, ако ти хареса и после си я нагаждаш по твой вкус ;) Принципа тук е - първият ден е за лежанката, вторият за клека, третият за тягата. Към тях са добавени спомагателни упражнения за съответните мускули, участващи в движението. Не е казано, че трябва да са едно към едно с написаните в списанието.

21.11.05
08:27

Петко напълно си прав.Не трябва да се копира сляпо.Почнах я вече 1 седмица тази програма и наистина някои упражнения съм ги махнал.В деня за крака правя и 3 упражнения с тежко за коремна преса.След някоя и друга седмица ще пиша дали има ефект.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1