18.11.05
23:33
Според вас има ли разлика в това адли ще вдигне6 100кг. ако лоста тежи 20кг. и сложи от страни още по 40кг. или лоста не тежи (има такижа дето са по 1кг някаде) и отстрани сложим по 50кг. ?
Според вас има ли разлика ? и Ако да кое ще ни е по - трудно да го вдигнем ?
19.11.05
00:15
Като за начало плътността на стоманата е голяма и лоста за да ги издържи 100 кг и за да е достатъчно дълъг ще е по-тежък от 1 кг. Иначе попринцип няма да има разлика. Центърът на тежестта е все на едно и също място и няма никакво значение.
първо лост 1кл няма :) второ разлика не би трябвало да има но в моита зала имаме тежести на които пише 10кл и други които пак пише 10кл на размер са еднакви но явно на едните платноста е по малка защото са по леки.Да се надяваме в твоита зала да няма такива аномали :) но по принцип значение няма все са си 100кл
19.11.05
15:03
Как да няма лост 1кг. я идете в Метро да видите какви са им комплектите аз имам 1лост от 1кг. някаде и един железен дето е около 8кг.
Та тоя дето е 1кг. ... ако му слойа около 70кг. дискове почва да се криви леко:>
[quote author=“cRuSh”]Как да няма лост 1кг. я идете в Метро да видите какви са им комплектите аз имам 1лост от 1кг. някаде и един железен дето е около 8кг.
Та тоя дето е 1кг. ... ако му слойа около 70кг. дискове почва да се криви леко:>
Аз 1 такъв като го пъснах с 70 кила от 1 метър на земята се изкриви на 30 градуса :shock: .После казах на човека,че вече си има 2 криви лоста :lol:
20.11.05
21:00
Какъв е този лост 1 кг бе, да не е направен за 10 годишни :) :lol:
Като се натовари най-малко с 80 кг тежести, ще се огъне на първото вдигане
Аз тренирам точно с такъм 8 кила слагал съм мо 240 огъва се яко но си ги държи
21.11.05
00:50
[quote author=“djgorgio-ASTOR”]Аз тренирам точно с такъм 8 кила слагал съм мо 240 огъва се яко но си ги държи
Но той говори за лост от 1 кг :wink:
[quote author=”^Vlastelina^”][quote author=“djgorgio-ASTOR”]Аз тренирам точно с такъм 8 кила слагал съм мо 240 огъва се яко но си ги държи
Но той говори за лост от 1 кг :wink:
И за 8 кг се говореше
а за 1 кг какво може да се очаква от него ???
21.11.05
13:53
е добре де ... на вас човек неможе да ви зададе въпрос ...... Аз за какво ве питам вие ми говорите дали се огъва лоста и такива .. маи несте ме разбрали ... тогава така ще ви питам
Има ли разлика дали ще вдигнеш 100Кг.
Ако лоста е 10гк. и от страни сложим по 45кг.
и
Ако лоста е 20кг. и от страни сложим по 40кг.
Според мен в 1-вия случаи ще ни бъде по трудно.
Ако и двата лоста са с еднаква дебелина и еластичност ще е абсолютно едно и също. В по-голяма степен важи дебелината на лоста (с по-дебел е по-трудно, което се дължи на промяната в захвата). Иначе от гледна точка на физиката 100 кг. са си 100 кг. :”)
[quote author=“cRuSh”]Според вас има ли разлика в това адли ще вдигне6 100кг. ако лоста тежи 20кг. и сложи от страни още по 40кг. или лоста не тежи (има такижа дето са по 1кг някаде) и отстрани сложим по 50кг. ?
Според вас има ли разлика ? и Ако да кое ще ни е по - трудно да го вдигнем ?
От къде се сещата за такива въпроси...не знам :cry: Как на 1кг лост ще сложиш 100,просто не знам.За да ги сложиш той трябва да е разпределен поне на 1 м.И тогава става пръчка.Ако му сложиш 100кг дискове ще стане на буквата U.Простичко...
21.11.05
15:32
[quote author=“cRuSh”]е добре де ... на вас човек неможе да ви зададе въпрос ...... Аз за какво ве питам вие ми говорите дали се огъва лоста и такива .. маи несте ме разбрали ... тогава така ще ви питам
и
Няма разлика :wink:
[quote author=“BULTRAS”]От глегна точка на физиката няма никаква разлика.Лост около 1 кг няма!!!
пича точно от физическа гледна точка има разлика
ръцете ти се явяват опорни точки, а тежестите ти е толкова по трудно да ги вдигне6 колко по навън са наредени
примерно по 1 50-ка от всяка страна ще ти е по лесно от колкото 5 10-ки
същото важи и за лостта ако е по дебел и тежък толкова по лесно ще вдигнеш тежестта(ако общата маса е еднаква разбира се) от колкото с по тънък
това за центъра на тежестта е така, но само ако говорим от “идеално физическа гледна точка”
но тук имаме реално тяло което се огъва и силата на тежестта не е насочена само по средата на лостта перпендикулярно надолу но и отстрани от външната част ни натиска при което губим сила!
за пример мога да дам ако вземем 10м прът с маса 50кг и го вдигнем над глава или нормална щанга 50кг
според вас коя ще държим по устойчиво???
както каза и астор неговия лост се огъва което означава че тежестта не го натиска само в ръцете надолу ами и отстрани точно това прави тежестта огъвайки щангата - натиска му външно ръцете при което може би малко хаби сила(сигурно много малко)
защото все пак силата зависи и от устойчивостта с която можем да държим тежестта
тва е и разликата между свободните тежести и уредите при които имаме различна сила(пак устойчивост)
защо с дъмбели и лост вдигаме различни килограми :)
но тук разликата е много малка и предполагам незначителна до 5кг сила така че си е горе долу все тая ако не искаме да сме прецизни
[quote author=“cRuSh”]е добре де ... на вас човек неможе да ви зададе въпрос ...... Аз за какво ве питам вие ми говорите дали се огъва лоста и такива .. маи несте ме разбрали ... тогава така ще ви питам
и
Ами като си зададеш въпроса правилно ште ти отговорят правилно
а доколкото въпроса Няма значение