18.11.05
00:32
Здравейте на всички ! Доста отдавна чета форума и сайта, но едвам сега пиша. Тренирам от около 10 месеца, на 17 години съм, 1.82 см. висок, 75 кг. В последния месец и нещо тренирам по тази http://www.bb-team.org/training/000159.php програма, но искам да я сменя. Съставил съм една и ще се радвам да чуя мнения за нея :wink: . Не мога с точност да кажа дните за почивка, защото не ходя в точно определени дни в седмицата. При съставянето идеята ми беше да включа бицепс/трицепс в един ден, като същевременно избегна комбинацията гърди/рамо в една тренировка, защото след упражненията за гърди съм изморен и чувствам, че тренировката за рамо е непълноценна.
Първи ден - гърди, гръб, корем
Втори ден - бицепс, трицепс
Трети ден - рамо, трапец, крака, корем
Първи ден:
Гърди
1. Повдигане на щанга от лег - 4 х 8
2. Повдигане на дъмбели от полулег - 4 х 8
3. Кофички - 3 х 8
Гръб
1.Придърпване на вертикален скрипец - 4 х 8
2.Гребане с дъмбел - 4 х 8
3.Придърпване на хоризонтален скрипец - 3 х 8
4.Лек екстензия - 4 х 10
Корем
1.Повдигане на краката от вис - 3 х 20
2.Коремни преси 3 х 20
Втори ден:
Бицепс
1.Бицепсово сгъване с дъмбел от седеж - 4 х 8
2.Бицепсово сгъване с щанга от стоеж - 3 х 8
3.Скотово сгъване - 2 х 8
Трицепс:
1.Изтласкване на щанга от лег тесен хват - 4 х 8
2.Френско разгъване - 3 х 8
3.Разгъване на скрипец - 2 х 8
Трети ден:
Рамо
1.Раменна преса пред врат - 3 х 8
2.Раменно разтваряне встрани - 3 х 8
3.Хеликоптер - 3 х 8
Трапец
1.Трапецовидно повдигане с щанга - 3 х 15
Крака
1.Клякане с щанга - 4 х 10
2.Бедрено разгъване - 3 х 15
3.Бедрено сгъване - 3 х 15
4.Повдигане на пръсти на калф машина - 3 х 15
Корем
1.Повдигане на краката от лег - 3 х 20
2.Коремни преси 3 х 20
Програмата е нормална, стига да имаш достатъчно почивка между тренировките. Единствено бих ти препопъчал набиране вместо скрипец. И евентуално мъртва тяга, вместо хиперекстензии.
18.11.05
01:00
Добре е да сложиш и упражнение за задно рамо :wink:
Иначе като цяло програмката ми харесва :)
19.11.05
15:46
[quote author=”^Vlastelina^”]Добре е да сложиш и упражнение за задно рамо :wink:
Хеликоптер - това е за задно рамо ;).
Мерси на всички за мненията :).
Петко К - нямам достатъчно сила за набиранията, затова съм сложил скрипец.
[quote author=“side”][quote author=”^Vlastelina^”]Добре е да сложиш и упражнение за задно рамо :wink:
Хеликоптер - това е за задно рамо ;).
Мерси на всички за мненията :).
Петко К - нямам достатъчно сила за набиранията, затова съм сложил скрипец.
Ако е това, което аз разбирам под хеликоптер (изтегляне на щанга до брадата), то това упражнение товари трапеца и предно - средно рамо ;)
[quote author=“side”]Хеликоптер - това е за задно рамо
Ноне
Петко ти е разкрил истината
19.11.05
19:18
ами аз единствено не харесвам това, че комбинираш краката с други мускулни групи.
1во: Краката са голяма мускулна група и изискват спец внимание :)
2ро: като набуташ цялата кръв в краката как мислиш че ще ти пораснат рамото и трапеца? или обратното...
Аз тренирах с подобна програма и определено рамото ми изоставаше и още не мога да го оправя ... Според мен мускулните групи трябва да се комбинират така че да са най-близо една до друга!
19.11.05
20:07
Оп, заблудил съм се :oops: . Тогава добре ли ще е да сменя хеликоптера например с разтваряне на ръцете за задно рамо или обратен пек-дек ?
20.11.05
17:53
[quote author=“Heavyweight”]ами аз единствено не харесвам това, че комбинираш краката с други мускулни групи.
1во: Краката са голяма мускулна група и изискват спец внимание :)
2ро: като набуташ цялата кръв в краката как мислиш че ще ти пораснат рамото и трапеца? или обратното...
Аз тренирах с подобна програма и определено рамото ми изоставаше и още не мога да го оправя ... Според мен мускулните групи трябва да се комбинират така че да са най-близо една до друга!
не мисля така незнам къде беше статията не се сещам къде съм я чел , но помня че организма имаше по голяма сила ако тренираните групи са колкото може по отдалечени една от друга и има и логика в това , рамото и краката са доста отдалечени .
след като си скапал краката , това по никакъв начин не ти е скапало рамото ==> никакъв не е проблема да го тренираш като втори мускул , но тук идва ното затова дават програмата 1 во рамо после крака, доста по лесно е да набуташ кръв в краката отколкото в рамото :wink: ., но ако човек има финансови възможности и време естествено ,че по добре е четиридневен сплит където краката са отделно - те са ти половината тяло се пак :P
24.11.05
00:21
Във връзка с тая програма (и аз съм с нея :roll: )
Значи оригинала е лег, полулег, дъмбели от лег (това за гърдите нали), сега обаче искам да вкарам и кофичките, нали няма да станат много упражненията :?:
И другото е , аз нз как ги правя тия кофички ама яко ми се натоварва трицепса, та не е ли по-добре там да ги правя , като първо упражнение за трицепс :?: :!: :roll:
Иначе за тая програма, ми де да знам добра е , ама не можах да разбера с 8 повторения или с 10 е по-добре.......
24.11.05
01:15
Тесен хват на кофички - трицепс.
Широк хват на кофички - гърди и рамо.
Виж си хвата.
24.11.05
02:19
[quote author=”С.Ц.Ф”]Във връзка с тая програма (и аз съм с нея :roll: )
Значи оригинала е лег, полулег, дъмбели от лег (това за гърдите нали), сега обаче искам да вкарам и кофичките, нали няма да станат много упражненията :?:
И другото е , аз нз как ги правя тия кофички ама яко ми се натоварва трицепса, та не е ли по-добре там да ги правя , като първо упражнение за трицепс :?: :!: :roll:
Иначе за тая програма, ми де да знам добра е , ама не можах да разбера с 8 повторения или с 10 е по-добре.......
Вкарай ги, няма да ти станат много ако правиш упражненията с 3 серии по 8 повторения(а и можеш 10,8,6 повторения като качваш тежеста) :wink: . Много добро упражнение са, аз лично ги правя от скоро и добре ми действат
http://www.bb-team.org/exercise/000060.php <<< тук пише за изпълнението им