Какви упражнения са ми нужни, за да мога да се набирам на лост?

Какви упражнения са ми нужни, за да мога да се набирам на лост? Висок съм 1,52-1,53 и съм толкова килограма (52-53). Пия бирена мая .

Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 26.04.11 14:54.

26.04.11
14:57

не се отказвай! Най лесно е да напишеш - немога... Започни с негативната част, опитай хоризонтални набирания, пробвай с отскок... и т.н. Лек си и предполагам, че бързо ще привикнеш.

26.04.11
14:59

единственото упражнение, което ти трябва е набиране.. колкото и както можеш.. също има достатъчно теми пуснати от хора с твоя проблем
А и на колко години си?? 12?

26.04.11
15:28

аз навремето първото набиране го направих след като почнах вкъщи да тренирам с гирички - само бицепс знаех как се прави и въпреки всико ми помогна!
Ако в момента не можеш да се набираш - прави вкъщи лицеви опори и пак силата на цялото тяло ще се вдигне. И след това набирания. В начало намери по-нисък лост и скачай леко или пък прави само част от движението - колкото можеш и ще стане.

26.04.11
15:40

Не е нужно друго по-леко упражнение. Има 2 удобни за теб варианта:
1.Скачаш на лоста и бавно се отпускаш, след което повтаряш
2.Набираш се, както би трябвало, но краката са стъпили на земята или нещо друго (примерно камък, ако лоста е висок) и с тяхна помощ се набираш, като гледаш движението в по-голямата му да не се извършва от краката.

След около 2 седмици, че дори може и по-рано ще можеш да направиш едно чисто набиране ;)

АЧ

27.04.11
12:18

Всеки ден се набираш на лоста, докато имаш сила и по колкото можеш и до 1 месец ще правиш повечко повторения ;) Не се отказвай. :)

27.04.11
14:34

Принципно аз права едно много интересно което много подсилва гърба и помага за набиранията http://www.muscleandfitness.com/videos/mf-raw/raw-training/mf-raw-41-one-arm-pulldown като можеш да правиш с 40кг на ръка тук няма да имаш проблем с набиранията на мен лично много ми помогна,иначе начина с търпението и увеличаването на набиранията по 1 също става :)

27.04.11
15:40

Бицепс, гръб, предмишници участват активно в набирането. Набирай се колкото пъти можеш и всеки следващ път се озорвай за още половин-едно повторение.

Ето тази статия може да ти помогне - http://www.bb-team.org/articles/1673_4-nachina-da-pravite-poveche-nabiraniya#axzz1KdtPvDM9 . На мен ми помогна много като стартирах с набиранията. :)

28.04.11
10:14

Набиранията са въпрос на привикване. Помагай си в началото. Изтласквай се от нещо, подскачай и отдавай повече внимание на негативната част на повторението (спускането). Не се отказвай, виси на лоста и след време ще почнеш да се набираш. Ако можеш, прави набирания и с къс захват, с подхват, с надхват. Колкото повече вариации на набиранията упражняваш, толкова по-добри резултати ще виждаш.

АЧ

28.04.11
14:07

ЕвилОгре е прав. Като за начало започни с тесен подхват да се набираш :)

казано от Стоянчо на 27.04.11, 15:40:

Бицепс, гръб, предмишници участват активно в набирането. Набирай се колкото пъти можеш и всеки следващ път се озорвай за още половин-едно повторение.

Е ти не ме разбра.Аз изобщо немога да се набирам стигам до половината (под лоста) и край.

10.11.11
21:56

И аз имам този проблем като стига до средата на набирането и не мога да се оттласна,а странното е,че мога да правя набирания от земя,а като се набирам и стигна до средата не мога повече.Как е по-добре да се опитвам да правя от земя,да се спуска или колкото мога,дайте съвет.

Горен скрипец би помогнал
С откскок и пускане бавно също би помогнало доста!

Аз съм висок 1,78 тежа 69,5 кг обаче не мога да се набирам на лост единствените набирания който мога да правя това са на уреда в фитнес-а много искам да свикна да ги правя обаче като се хвана за лоста и тръгна да се набирам имам чувство,че не ми е удобно ( прекачих и снимка на тялото ми,защото мисля че е странно с такова тяло да не мога да се набирам ). Извинете че пиша поредния пост по въпросът с набиранията,но по набирания имам предвид с широк захват за гръб,защото другите колко и малко пак мога да ги правя но тези въобще.Благодаря ви предварително :) !

Мнението беше редактирано от Светослав Божков на 17.11.13 23:43.

19.11.13
18:58

С много тренировки и постоянство ще се научиш. Пробвай само негативни, с подскок, сложи си краката на стол(или нещо друго). Просто не се отказвай, това е начина :)

23.03.14
14:02

Здравейте,аз съм на 12 години.Висок съм 1.67 и тежа 57-58 кг.Дигам 10 килограмова гира от 2 години и правя доста коремни преси.Може ли да ми кажете съвети как да се набирам на лост,той е около 1.80 висок и като скачам брадата ми стига върха.Също и забелязвам,че когато се опитвам да се набера ръцете се зачарвяват и се подуват и после ме болят цял ден.Повече наблягам да дигам на дясната ръка.Проблемът ми е,че не мога да се набера до горе.

18.07.15
01:01

Здравейте на 13се съм сега 15 септември 14 исках да ви попитам как и какво може да ми помогне за да се набера поне 1 път? 1.60-1.61.1.62см съм висок и тежа 54-55-56 горе доло ?

Популярно е във фитнес залите вече да има т.нар уред “Асансьор” http://fitness-power.net/image/cache/data/Fitness equipment/A052-500x550.jpg . Моят съвет към теб е, да си намериш такъв фитнес с подобен уред. Успех :)

Мнението беше редактирано от Севдалина Тасева на 20.07.15 14:27.

20.07.15
14:46

казано от Aleks Grigorov на 18.07.15, 01:01:

Здравейте на 13се съм сега 15 септември 14 исках да ви попитам как и какво може да ми помогне за да се набера поне 1 път? 1.60-1.61.1.62см съм висок и тежа 54-55-56 горе доло ?

Скрипец, гребане и олекотени варианти на набирането (с крака на пода примерно, хоризонтални набирания и т.н.), докато заякнеш.

Мнението беше редактирано от Петко К на 20.07.15 14:46.

Пробвай със скок, трябва да стане.

Здрасти Какви упражнения са ми нужни за да мога да се набирам на лост на 12 съм и съм 53/54 килограма 1.55 см съм висок някой може ли да ми каже какво да ям или какви упражнения да правя в домашни условия ? :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1