26.04.11
14:45
Какви упражнения са ми нужни, за да мога да се набирам на лост? Висок съм 1,52-1,53 и съм толкова килограма (52-53). Пия бирена мая .
Темата беше редактирана от Кольо Пияндето на 26.04.11 14:54.
не се отказвай! Най лесно е да напишеш - немога... Започни с негативната част, опитай хоризонтални набирания, пробвай с отскок... и т.н. Лек си и предполагам, че бързо ще привикнеш.
единственото упражнение, което ти трябва е набиране.. колкото и както можеш.. също има достатъчно теми пуснати от хора с твоя проблем
А и на колко години си?? 12?
26.04.11
15:28
аз навремето първото набиране го направих след като почнах вкъщи да тренирам с гирички - само бицепс знаех как се прави и въпреки всико ми помогна!
Ако в момента не можеш да се набираш - прави вкъщи лицеви опори и пак силата на цялото тяло ще се вдигне. И след това набирания. В начало намери по-нисък лост и скачай леко или пък прави само част от движението - колкото можеш и ще стане.
Не е нужно друго по-леко упражнение. Има 2 удобни за теб варианта:
1.Скачаш на лоста и бавно се отпускаш, след което повтаряш
2.Набираш се, както би трябвало, но краката са стъпили на земята или нещо друго (примерно камък, ако лоста е висок) и с тяхна помощ се набираш, като гледаш движението в по-голямата му да не се извършва от краката.
След около 2 седмици, че дори може и по-рано ще можеш да направиш едно чисто набиране ;)
27.04.11
12:18
Всеки ден се набираш на лоста, докато имаш сила и по колкото можеш и до 1 месец ще правиш повечко повторения ;) Не се отказвай. :)
27.04.11
14:34
Принципно аз права едно много интересно което много подсилва гърба и помага за набиранията http://www.muscleandfitness.com/videos/mf-raw/raw-training/mf-raw-41-one-arm-pulldown като можеш да правиш с 40кг на ръка тук няма да имаш проблем с набиранията на мен лично много ми помогна,иначе начина с търпението и увеличаването на набиранията по 1 също става :)
Бицепс, гръб, предмишници участват активно в набирането. Набирай се колкото пъти можеш и всеки следващ път се озорвай за още половин-едно повторение.
27.04.11
17:26
Ето тази статия може да ти помогне - http://www.bb-team.org/articles/1673_4-nachina-da-pravite-poveche-nabiraniya#axzz1KdtPvDM9 . На мен ми помогна много като стартирах с набиранията. :)
Набиранията са въпрос на привикване. Помагай си в началото. Изтласквай се от нещо, подскачай и отдавай повече внимание на негативната част на повторението (спускането). Не се отказвай, виси на лоста и след време ще почнеш да се набираш. Ако можеш, прави набирания и с къс захват, с подхват, с надхват. Колкото повече вариации на набиранията упражняваш, толкова по-добри резултати ще виждаш.
28.04.11
14:07
ЕвилОгре е прав. Като за начало започни с тесен подхват да се набираш :)
28.04.11
16:11
казано от Стоянчо на 27.04.11, 15:40:
Бицепс, гръб, предмишници участват активно в набирането. Набирай се колкото пъти можеш и всеки следващ път се озорвай за още половин-едно повторение.
Е ти не ме разбра.Аз изобщо немога да се набирам стигам до половината (под лоста) и край.
И аз имам този проблем като стига до средата на набирането и не мога да се оттласна,а странното е,че мога да правя набирания от земя,а като се набирам и стигна до средата не мога повече.Как е по-добре да се опитвам да правя от земя,да се спуска или колкото мога,дайте съвет.
11.11.11
16:58
Горен скрипец би помогнал
С откскок и пускане бавно също би помогнало доста!
17.11.13
23:34
Аз съм висок 1,78 тежа 69,5 кг обаче не мога да се набирам на лост единствените набирания който мога да правя това са на уреда в фитнес-а много искам да свикна да ги правя обаче като се хвана за лоста и тръгна да се набирам имам чувство,че не ми е удобно ( прекачих и снимка на тялото ми,защото мисля че е странно с такова тяло да не мога да се набирам ). Извинете че пиша поредния пост по въпросът с набиранията,но по набирания имам предвид с широк захват за гръб,защото другите колко и малко пак мога да ги правя но тези въобще.Благодаря ви предварително :) !
Мнението беше редактирано от Светослав Божков на 17.11.13 23:43.
С много тренировки и постоянство ще се научиш. Пробвай само негативни, с подскок, сложи си краката на стол(или нещо друго). Просто не се отказвай, това е начина :)
23.03.14
14:02
Здравейте,аз съм на 12 години.Висок съм 1.67 и тежа 57-58 кг.Дигам 10 килограмова гира от 2 години и правя доста коремни преси.Може ли да ми кажете съвети как да се набирам на лост,той е около 1.80 висок и като скачам брадата ми стига върха.Също и забелязвам,че когато се опитвам да се набера ръцете се зачарвяват и се подуват и после ме болят цял ден.Повече наблягам да дигам на дясната ръка.Проблемът ми е,че не мога да се набера до горе.
18.07.15
01:01
Здравейте на 13се съм сега 15 септември 14 исках да ви попитам как и какво може да ми помогне за да се набера поне 1 път? 1.60-1.61.1.62см съм висок и тежа 54-55-56 горе доло ?
20.07.15
14:26
Популярно е във фитнес залите вече да има т.нар уред “Асансьор” http://fitness-power.net/image/cache/data/Fitness equipment/A052-500x550.jpg . Моят съвет към теб е, да си намериш такъв фитнес с подобен уред. Успех :)
Мнението беше редактирано от Севдалина Тасева на 20.07.15 14:27.
казано от Aleks Grigorov на 18.07.15, 01:01:
Здравейте на 13се съм сега 15 септември 14 исках да ви попитам как и какво може да ми помогне за да се набера поне 1 път? 1.60-1.61.1.62см съм висок и тежа 54-55-56 горе доло ?
Скрипец, гребане и олекотени варианти на набирането (с крака на пода примерно, хоризонтални набирания и т.н.), докато заякнеш.
Мнението беше редактирано от Петко К на 20.07.15 14:46.
21.07.15
10:08
Пробвай със скок, трябва да стане.
01.11.16
18:07
Здрасти Какви упражнения са ми нужни за да мога да се набирам на лост на 12 съм и съм 53/54 килограма 1.55 см съм висок някой може ли да ми каже какво да ям или какви упражнения да правя в домашни условия ? :)