25.03.14
21:12
Здравейте,хора,вече наистина не знам какво става с този мой тъп организъм и защо не свалям килограми,знам,че не става светкавично,но аз съм започнала началото на март месец,храня се правилно- закусвам сандвич с пълнозърнест хляб и сирене,обядвам пилешка пържола и салата,следобедната ми закуска е обикновено 2 портокала или 2 ябълки,вечерям попринцип пак пилешка пържола и салата,понякога и свинско,задушени зеленчуци,печени гъби...абсолютно нищо вредно не ям,спортувам 3 пъти в седмицата и досега трябваше да съм свалила 4 кг. по най-нормалния начин с 1 кг. на седмица,вече е четвъртата седмица,откакто тренирам и би трябвало от 70 да стана 66,а съм 68,преди 1-2 дни бях станала 67.04 и ВИНАГИ СИ СЕ МЕРЯ НА ГЛАДНО..и сега пак съм 68… вместо да отслабна 4 килограма,аз съм качила даже 2. На какво се дължи това и как мога да го променя,да не би да трупам мускулна маса..и ако да,това не е ли кофти за човек,който цели отслабване,а не качване ..... моля ви,кажете! Дали е възможно да е от това,че правя няколко вида клекове с дъмбели и от втората серия вече усещам бая напрежение докато клякам,защото ми е тежко,и от това да качвам кг? Помогнете ми,защото имам тъкмо насъбрах мотивация и като гледам този ‘’прогрес’’ просто ми се плаче :(
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 25.03.14 22:04.
казано от adriana borislavova на 25.03.14, 21:12:
би трябвало от 70 да стана 66,а съм 68,преди 1-2 дни бях станала 67.04 ..и сега пак съм 68… вместо да отслабна 4 килограма,аз съм качила даже 2.
Я пак смятай. Била си 70, станала си 68 и според теб си качила 2 кг?
25.03.14
21:44
Опа,еми не съм се изразила правилно,моя грешка,исках да кажа,че когато започнах да тренирам сериозно бях 70 кг.,а нормалното,полезно отслабване,доколкото знам е с 1 кг. на седмица. Минали са 4 седмици,а аз съм 68,вместо 66…
25.03.14
21:59
Няма някакъв писан закон, че за 1 месец трябва да свалиш 4 кг! Това са глупости. Това колко ще сваляш зависи от куп фактори. Свалила си 2 кг - значи си в правилна посока, нещата не стават ей така, изведнъж, с магическа пръчка. Иска се търпение, воля и постоянство. Отделно не знам с какви тежести тренираш, но силно се съмнявам да са такива, че за 1 месец да качиш 2 кг мускулна маса (от въпросните 4кг, които е “трябвало да си свалила”, а си свалила само 2).
25.03.14
22:17
Огледалото е истинската мярка. Представи си, че си качила мускулна маса? За мен една цифра не може да ме задоволи, така както видимите резултати в огледалото :).
25.03.14
22:25
За крака правя с дъмбели-най-малките,клекове-3х20 и накрая ми е дооста трудно..отделно на повечето уреди най-много с 10 кг. да тренирам. А,добре,но аз съм се притеснила,защото моя приятелка,с която тренираме,цели качване на мускулна маса и като цяло релеф,тя прави с повече тежести от мен,трудно и е и резултатът дойде-качила е вече 5 кг. мускулна маса. Аз като цяло не съм усведомена хубаво ли е при човек,целящ отслабване,да качва мускули и те няма ли да направят тялото ми да изглежда по-обемно,сиреч по-пълно. Моля ви,просветлете ме,защото определено не ми е ясно.
26.03.14
10:11
Спокойно. Има момчета, които с години не могат да качат и едно кило мускули, а при вас момичетата пък е съвсем трудно - за да излезе от рамките на естетичното и красивото, едно момиче трябва да вложи много, ама много труд и усилия. А и имай едно на ум, че колкото повече чиста мускулна маса имаш, толкова по-лесно е да отслабваш и да се поддържаш чиста, защото мускула гори повече калории в спокойно състояние, отколкото мазнината.
26.03.14
10:36
Това в средата съм аз. Клякам с 60-70 кг, правя тяга с 60кг, лежанка с 40. Сама прецени дали с 1 кг дъмбели ти ще станеш като Шварценегер :)
26.03.14
10:46
казано от Руслан Емануилов на 26.03.14, 10:11:
А и имай едно на ум, че колкото повече чиста мускулна маса имаш, толкова по-лесно е да отслабваш и да се поддържаш чиста, защото мускула гори повече калории в спокойно състояние, отколкото мазнината.
Извинения на авторката за “лирическото” отклонение, но преди на два пъти бях питал и не получих отговор. Случайно да знаеш колко гори мускулът и сланината в спокойно състояние, например кило мускул/сланина или грам? Или линк с информация, ще съм ти безкрайно благодарен!
Сланината не гори калории. Мускулът черпи енергия, докато се възстановява след тренировка.
казано от adriana borislavova на 25.03.14, 21:44:
Опа,еми не съм се изразила правилно,моя грешка,исках да кажа,че когато започнах да тренирам сериозно бях 70 кг.,а нормалното,полезно отслабване,доколкото знам е с 1 кг. на седмица. Минали са 4 седмици,а аз съм 68,вместо 66…
“Нормалното” отслабване зависи от това колко ти е калорийния дефицит. Свалянето на кило сланина седмично изисква доста голям дефицит (минимум 1000 ккал дневно), т.е., трябва да можеш да търпиш на глад и лишения.
Мнението беше редактирано от Петко К на 26.03.14 10:58.
26.03.14
11:21
казано от Debel Lebed на 26.03.14, 10:46:
казано от Руслан Емануилов на 26.03.14, 10:11:
А и имай едно на ум, че колкото повече чиста мускулна маса имаш, толкова по-лесно е да отслабваш и да се поддържаш чиста, защото мускула гори повече калории в спокойно състояние, отколкото мазнината.
Извинения на авторката за “лирическото” отклонение, но преди на два пъти бях питал и не получих отговор. Случайно да знаеш колко гори мускулът и сланината в спокойно състояние, например кило мускул/сланина или грам? Или линк с информация, ще съм ти безкрайно благодарен!
Не си спомням точните цифри, но в това видео съм слушал по темата: http://www.youtube.com/watch?v=-sxgC_wDNfI
26.03.14
11:24
казано от Петко К на 26.03.14, 10:58:
Сланината не гори калории. Мускулът черпи енергия, докато се възстановява след тренировка.
Така е - сланината не гори калории, моя грешка. Имах в предвид, че за поддържането на мазнината, тялото изразходва енергия.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 26.03.14 11:24.
26.03.14
22:44
Значи,да не се притеснявам за уголемяването на мускулите ми и че тези килограми,които качвам са от чисто тегло,така ли,които няма да си личат по мен?
26.03.14
23:13
казано от adriana borislavova на 26.03.14, 22:44:
Значи,да не се притеснявам за уголемяването на мускулите ми и че тези килограми,които качвам са от чисто тегло,така ли,които няма да си личат по мен?
няма нужда от притеснение. И мен в началото ме беше страх да сложа повече кг., но сега бих дала съвет - тежки кг и тичане :) и си 6. За това дали ще сваляш са казали и по-горе - калорийния дефицит е важен.
Аз също започнах да ходя на фитнес с цел отслабване, но качих кг. Виждат се по-добре изразени мускули, стегнатост, което изглежда много по-добре от слабо тяло с увиснала кожа ;) Това че не виждаш желаните резултати още на първия месец, изобщо не трябва да е причина да се отчайваш и отказваш. ;) Ще грешиш, ще грешиш и накрая ще стане :)
26.03.14
23:25
Е,аз греша ли в нещо,By the way,и ако да,в какво? А също така се интересувам докога ще качвам килограми,дали ще надвиша килограмите си,когато започнах фитнеса-70 кг.демек?
27.03.14
10:54
Ади ти е дала много хубави съвети, виж ги пак ;)
А и, напиши си как ти протича тренировката. :) За да могат хората тук да дадат по-добри съвети.
Храната ти е добре. Може да не си в калориен дефицит и затова да няма резултати. Макар че според мен свалянето става по-бавно. :)
70кг на какъв ръст?
Хлябът, ябълките и сиренето са пълни с въглехидрати ( да се чете ” сиренето от магазина” :D), и освен това при някои хора, визирам себе си, от млечните продукти се задържа вода, друго на което може да обърнеш внимание е, кога ще ти идва цикъла, обикновено седмица до 10 дни преди него също задържаш вода, при мен и друга съфорумка стигат до 4кг!!, които веднага след това падат, просто не трябва да го мислиш и да те демотивира, въпреки, че е трудно - знам.
Мнението беше редактирано от Блажка на 27.03.14 11:02.
27.03.14
11:41
Отслабването зависи само от калорийният дефицит (поети калории минус изгорени калории = правилно като количество и качество хранене и правилни тренировки) ЕДИНСТВЕНО КОГАТО ОРГАНИМЗМА ВИ Е “НАРЕД”. А организма е наред когато са ви наред хормоните, рецепторите за тях, нервната система (мозък + периферна нервна сиситема).
Ако си мислите, че правите нещата правилно, а не получавате резултати, трябва да си направите доста изследвания (пълна кръвна картина, хормони, витамин Д...списакът е дълъг! ) ПРОБЛЕМЪТ ТРЯБВА ДА ТЪРСИТЕ ТАМ и да го елиминирате с правилен начин на живот, правилно хранене (съобразено спрямо проблемите от изследванията) и точните хранителни добавки.
Сега вече идва големият проблем , защото “правилни тренировки”, “правилно хранене според проблемите ви” и “точните хранителни добавки” за всеки треньор/лекар/диетолог означават различни неща (много често дори коренно различни)!!! Най-важния ви избор е на кой да се доверите!
Моят съвет е да търсите човек, който прави нещата със страст, а не рутинно само за да изкара някой лев. Да не е закостенял мозък със стари разбирания, защото доста митове в медицината се разбиха на пух и прах през последните години. Да чете и да се интересува живо от новите изследвания и открития, да умее да ги навързва добре в по-голямата картинка и не на последно място да прави това от доста години.
Разбира се има го и вариянта сами да бъдете този човек, но това ще ви коства години труд, много проби и грешки, а вие може да не разполагате с това време. Този път може да е труден , но има един много голям плюс - после ще може да помагате на близките, на приятелите си, а и на всички други хора.
Ще го копирам това и в дневника си, защото ми идва да го напиша във всяка втора тема!!!
В бъдеще ще мога просто да го линквам :)
27.03.14
15:23
За да се засили метаболизма му е необходимо малко повече от месец на режим. Има хора, на които им е необходимо малко повече време. Не се отчайвай само след 20 дена. На тялото му е необходимо време за да влезе в ритъм. Моя съвет е да мериш обиколки, а не килограми. Очевидно е, че си водила доста заседнал начин на живот щом след 30-40 клякания се изморяваш, така че си дай време.
27.03.14
16:30
Ясно,прочетох внимателно всяко едно мнение и ми стана ясно за някои неща. Но много искам да разбера отговорите на тези въпроси,разбрах че като вдигаш тежко,това не означава,че ще стана като ‘’Шварценегер’’ както каза Ади,но друго ме интересува-ако качвам мускулна маса,следователно и килограми,качването на килограми моментно ли ще е,смисъл имам предвид да кача например 3 кг. и после да ги стопя или постепенно ще си качвам килограми,щом качвам и мускулна маса?
27.03.14
17:11
Ади (адашке :)) ) Опитах се да ти кажа, че няма как да качиш мускулна маса с такава минимална тежест = търси качването от другаде, силно се съмнявам да е от мускули. Иначе на въпроса ти - става постепенно и попринцип е много труден процес при нас, жените, за 6 месеца съм качила почти 2 кг (даже не са 2!) мускулна маса - сама си прави сметката колко “бързо” става. Качвайки мускули, гориш мазнини, така че няма да има кой знае колко фрапантна разлика в кантара за кратко време, но пък визията ти ще става все по-хубава и ще се харесваш все повече и повече:) Тоест - една жена, която тежи 56кг, колкото тежа аз сега, може да изглежда слаба, но да е с 20% подкожни мазнини, а аз на същите тези кг да имам 15% - по-малко мазнини за сметка на по-голямо активно тегло (мускулна маса). Мускулите тежат повече от мазнината :) Затова може да сваляш мазнини, ако качваш мускули - кантарът да си седи на едни и същи кг, но това изобщо НЕ значи, че ти НЯМАШ прогрес - напротив ! Затова не гледай кантара, а мерките и огледалото. Не се страхувай от тежестите - трябва да отделиш години тренировки и да пиеш тестостерон и естрогени блокери, и още куп други неща, за да станеш “нацепена батка”, от което те е страх - демек хващай по-тежките дъмбели и ги почвай без да се притесняваш:)
Мнението беше редактирано от Графиня фон Дачева на 27.03.14 17:15.
Ако трениращ ефикасно, целенасочено с програма и спазваш хранителен режим - ще ПРЕобразуваш. Докато стане време да ‘чистиш’ мазнини, повярвай ми ще минат поне няколко години, понеже чистенето на мазнини е вече краен етап и обикновено се прилага при хора, имащи вече някаква мускулна маса. НО имай предвид, че ще изглеждаш много по-добре, когато започнеш да тренираш и да се храниш адекватно, дори и цифрата на кантара да се увеличи с 2-3кг ;)
27.03.14
17:31
казано от Петко К на 26.03.14, 10:58:
казано от adriana borislavova на 25.03.14, 21:44:
“Нормалното” отслабване зависи от това колко ти е калорийния дефицит. Свалянето на кило сланина седмично изисква доста голям дефицит (минимум 1000 ккал дневно), т.е., трябва да можеш да търпиш на глад и лишения.
Според медиците, първо ще започне да се гори мускулната маса след тренировките, ако има калориен недостатък и чак тогава или паралелно и мазнини. Но мускула при всички положения ще се гори. Мазнините се горят в мускулите като се окисляват. Значи трябва кислород, което предполага вече аеробни тренировки и т.н. Ако искаш да изгориш мазнини, тренирай аеробно.
И това ядене на пърдЖоли няма да отслабнеш...
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 27.03.14 17:33.
27.03.14
17:33
Ясноо,значи както предположихте повечето или е от задържане на вода или от липса на калориен дефицит. Когато ям нещо,винаги гледам какви калории е или в интернет или на самия продукт,но просто например като ям пиле ( от цяло пиле) не знам точно как да премеря колко грама е дадено парче..просто нямам такава везна. А вие попринцип как изчислявате грамажът и калориите на това,което ядене,предполагам с везни? И другото,което винаги ми е било адски чудно,как аджеба може да приемаш ПО-МАЛКО калории от това,което ИЗГАРЯШ. Та ти значи трябва на ден 2000кл. да изгаряш,защото правилно хранещият се човек,който има за цел отслабване,калориите трябва да са му 1000 и нещо? Аз тичам 30 мин интервално+силови тренировки и винаги съм се чудела как може по-малко калории да приемаш от това,което гориш,демек някъде 800 кл. на ден ли????
27.03.14
17:41
казано от adriana borislavova на 27.03.14, 17:33:
Ясноо,значи както предположихте повечето или е от задържане на вода или от липса на калориен дефицит. Когато ям нещо,винаги гледам какви калории е или в интернет или на самия продукт,но просто например като ям пиле ( от цяло пиле) не знам точно как да премеря колко грама е дадено парче..просто нямам такава везна. А вие попринцип как изчислявате грамажът и калориите на това,което ядене,предполагам с везни? И другото,което винаги ми е било адски чудно,как аджеба може да приемаш ПО-МАЛКО калории от това,което ИЗГАРЯШ. Та ти значи трябва на ден 2000кл. да изгаряш,защото правилно хранещият се човек,който има за цел отслабване,калориите трябва да са му 1000 и нещо? Аз тичам 30 мин интервално+силови тренировки и винаги съм се чудела как може по-малко калории да приемаш от това,което гориш,демек някъде 800 кл. на ден ли????
Повечето хора тук вече не мерят калории. С годините това вече е излишно. Просто всеки с голям стаж знае точно колко да изяде, според това колко е тренирал, движел през деня и т.н. И при теб ще стане. Наблюдение! Не става бързо! Ако няма ефект, то запазваш съставките, но намаляш количеството. Как? Като ядеш как-то обикновенно, но оставаш по една или две хапки не изядени всеки път при хранене. Тово е! Следиш и намаляш количеството храна или увеличаваш. При условие, че имаш балансирана храна от белтъци, мазнини и въглени...
но просто например като ям пиле ( от цяло пиле) не знам точно как да премеря колко грама е дадено парче..просто нямам такава везна.
На око и приблизително. Знам приблизително колко са като размер 100 или 200 грама месо и така преценявам. И аз нямам везна, чак такава аптекарска точност не ти трябва. Няколко калории повече или по-малко няма да ти объркат сметките.
И другото,което винаги ми е било адски чудно,как аджеба може да приемаш ПО-МАЛКО калории от това,което ИЗГАРЯШ. Та ти значи трябва на ден 2000кл. да изгаряш,защото правилно хранещият се човек,който има за цел отслабване,калориите трябва да са му 1000 и нещо? Аз тичам 30 мин интервално+силови тренировки и винаги съм се чудела как може по-малко калории да приемаш от това,което гориш,демек някъде 800 кл. на ден ли????
Кое точно не разбираш?
Ако в момента на тялото ти му трябват 2000 ккал., за да си подържа теглото, значи за да отслабваш, трябва да ги намалиш под тази стойност. За да отслабваш с кило на седмица, както искаш, трябва да ядеш минимум 1000 по-малко, т.е., само хиляда калории на ден. Липсващите 1000 калории от храната, тялото ти ще ги дръпне от запасите си от мазнини, което е и целта на всички отслабващи - да изгорят мазнините. Също така, можеш да си вдигнеш енергоразхода с 1000 (т.е., да гориш по 3000 ккал на ден), което обаче изисква доста тренировки.
Затова се комбинират двата подхода - тренира се, за да се изразходват повече калории и в същото време се намалява храната.
Това са груби сметки разбира се, да не вземеш наистина да ядеш само по 1000 ккал. Освен това, 1000 ккал. дневно е голям дефицит и не ти го препоръчвам. Най-малкото, няма да издържиш дълго така, след което ще се нахвърлиш върху храната и ще качиш двойно това, което си свалила.
казано от Vasil Stoianov на 27.03.14, 17:31:
Според медиците, първо ще започне да се гори мускулната маса след тренировките, ако има калориен недостатък и чак тогава или паралелно и мазнини. Но мускула при всички положения ще се гори.
Ако не тренираш с тежести, сигурно е така.
Ако искаш да изгориш мазнини, тренирай аеробно.
Не е задължително.
Защото?
27.03.14
21:07
Според медиците, първо ще започне да се гори мускулната маса след тренировките, ако има калориен недостатък и чак тогава или паралелно и мазнини. Но мускула при всички положения ще се гори.
Ако не тренираш с тежести, сигурно е така.
-Напротив, новоизградените клетки, белтъци, по-лесно се горят и точно те се горят от организма първи. Преди година спорих за това на “Железный Фактор” с тамошните трибойци. Аз бях заел твойта позиция. Не ме убедиха, как-то аз не мога да убедя теб, но после ми попадна медицинска литература- ако я намеря, ще я пейстна тук- там точно ми се промени мнението.
Ако искаш да изгориш мазнини, тренирай аеробно.
Не е задължително.
-Дай пример.
Защото?
Просто преувеличих)
27.03.14
21:14
А защо случва така,че качвам мускулна маса и свалям мазнини едновременно само на храна и тренировки без нищо друго :))
Мнението беше редактирано от Teen Power на 27.03.14 21:15.
27.03.14
21:16
Например си в дефицит на калории и сваляш мазнини.Не е нужно да тренираш аеробно,законите на физика не се променят.
27.03.14
21:16
казано от Teen Power на 27.03.14, 21:14:
А защо случва така,че качвам мускулна маса и свалям мазнини едновременно само на храна и тренировки без нищо друго :))
защото не си на калориен недостатък. Тук пишем за това.
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 27.03.14 21:17.
27.03.14
21:18
казано от Teen Power на 27.03.14, 21:16:
Например си в дефицит на калории и сваляш мазнини.Не е нужно да тренираш аеробно,законите на физика не се променят.
аеробно, значи с кислород. Не знам какво влагаш в тази дума...
27.03.14
21:19
Да,за това се режа и качвам мускулна маса,а съм на дефицит определено ,защото килограмите все пак бавно падат.
Ако ти не можеш да свалиш мазнини без мускулна маса да сваляш(или ок да е минимално) ела аз да те тренирам.Това беше майтап разбира се,просто опитът ми показва,че мазнините се горят първо,иначе до сега всички на ЦХ щяха да са щеки.
А някаква медицинска литература на теория не може да обори практика на хиляди хора,нали така :))
27.03.14
21:22
казано от Teen Power на 27.03.14, 21:19:
Да,за това се режа и качвам мускулна маса,а съм на дефицит определено ,защото килограмите все пак бавно падат.
Ако ти не можеш да свалиш мазнини без мускулна маса да сваляш(или ок да е минимално) ела аз да те тренирам.Това беше майтап разбира се,просто опитът ми показва,че мазнините се горят първо,иначе до сега всички на ЦХ щяха да са щеки.
А някаква медицинска литература на теория не може да обори практика на хиляди хора,нали така :))
откъде да знам какво правиш. Ти може да си на метан, а там и лайната се разграждат))), шега.
И... перпетум мобиле не съществува. Така, че няма как да си на дифицит и да растеш)) може да се подуваш))
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 27.03.14 21:26.
27.03.14
21:32
Оо подувам се сега,аз не раста,нищо,че примерно си седя на еднакви килограми и си личи промяна визиуална и то голяма ,то това е подуване.Да,ако подуване е качване на мускулна маса- подувам се :D
Значи, тялото ни упорито трупа всяка излишна калория като запаси от мазнини, за да може да оцелее, в случай, че някой ден остане без храна.
Идва това време и то изведнъж си казва - “От какъв зор ми е да ги горя тия излишни мазнини? По-добре да си разградя мускулите, нищо че те ми трябват и ги ползвам всеки ден”.
27.03.14
21:43
казано от Петко К на 27.03.14, 21:35:
Значи, тялото ни упорито трупа всяка излишна калория като запаси от мазнини, за да може да оцелее, в случай, че някой ден остане без храна.
Идва това време и то изведнъж си казва - “От какъв зор ми е да ги горя тия излишни мазнини? По-добре да си разградя мускулите, нищо че те ми трябват и ги ползвам всеки ден”.
Белтъчна тъкан, е точната дума. И не съм писал, че ще почне да ти намалява бицепса, например. Първо отказват/изгарят/атрофират стомашните клетки! Организма почва от там да изключва/ разгражда белтъци....Сега ще се сетя от къде ми е този материал, още малко)
В никакъв случай аз не споря със теб и който и да е друг. Имам материал, който съм чел и спорил по този въпрос....Всеки може да си остане на своето мнение.Само да се сетяот къде го четох и ще го преведа тук...Има доводи, които не помня и сега да споря е излишно..
Мнението беше редактирано от Carbohydrate на 27.03.14 21:50.
Адрианче, по думите ти личи, че явно за първи път влизаш в зала. Помни - Рим не е построен за един ден ! За няма и месец с 9-10 тренировки не можеш да очакваш някакви главозамайващи резултати, нито от към кантар, нито от към визия - особено ако сега започваш за първи път да тренираш. Остави тея втелявания в храненето и броенето на калории за по-нататък. Загрявай добре, научи правилното изпълнение на упражненията, пази се от контузии, тренирай интензивно, бягай,скачай и тн. Направи тренировките част от живота си и резултатите сами ще дойдат.
казано от Vasil Stoianov на 27.03.14, 21:43:
казано от Петко К на 27.03.14, 21:35:
Идва това време и то изведнъж си казва - “От какъв зор ми е да ги горя тия излишни мазнини? По-добре да си разградя мускулите, нищо че те ми трябват и ги ползвам всеки ден”.Белтъчна тъкан, е точната дума. И не съм писал, че ще почне да ти намалява бицепса, например. Първо отказват/изгарят/атрофират стомашните клетки! Организма почва от там да изключва/ разгражда белтъци....Сега ще се сетя от къде ми е този материал, още малко)
В никакъв случай аз не споря със теб и който и да е друг. Имам материал, който съм чел и спорил по този въпрос....Всеки може да си остане на своето мнение.Само да се сетяот къде го четох и ще го преведа тук...Има доводи, които не помня и сега да споря е излишно..
Само че мускулната тъкан се гори последна. Докато тялото има на разположение енергетичен източник - например мазнини, то няма да пипа мускулната тъкан или по точно аминокиселините от тази тъкан, понеже са трудни за енергиен метаболизъм.
Това което се получава като “горене на мускулна тъкан” е обвързано с теглото. При калориен дефицит и тренировки например - теглото пада и тялото нама нужда от същата мускулна маса. То ще редуцира и нея според новопоявилите се условия на метаболизъм - по ниско общо тегло. Затова в един момент се появява ефекта - ниско тегло, супер релеф и нафибрена мускулатура поради адаптацията към приложения стрес(тренировка- обикновено - силово ориентирана).
27.03.14
23:21
Мисля че схванах нещата. Хора,пределно ясно ми е,че за 1 месец ‘’главозамайващи’’ резултати няма да видя,ама разберете ме и мен,от няколко години се боря да отслабвам и все воля ми липсва,сега 1 месец вече съм както трябва и очаквайки поне някое друго килце надолу,то се покачва,всеки,който не е наясно с нещата ще се стресне : ) А иначе за отслабващ,щом 1000кл. не са достатъчни,колко е добре да се приема дневно? Според вас как ми е храненето и някой способен ли е да каже,макар и грубо,колко калории приемам аз?
Закуска: омлет или сандвич със сирене или филе
Обяд: печени,задушени зеленчуци или пилешка пържола на скара+салата,или супа+салата
Следобед: 1 плод
Вечеря: пилешка пържола на скара+салата или супа+салата или риба
Първо, теглото ти не се покачва! Свалила си 2 кг. за месец, което е много добро темпо. Поне според това, което си написала в първия пост. Задръж сегашното хранене и ако след 2 седмици си свалила още едно кило, значи си на прав път.
Второ, в така написаното меню калориите може да са от 1000 до 5000 - без количествата на храните и състава им (примерно, от какво е тая супа), няма как да се сметне.
Състава на храните ги има в таблици в сайта, при това в подробности и даже може да търсиш по име.
Формулите за смятане на нужните калориите също ги има и от тях ще придобиеш някаква обща представа, с която да започнеш.
Мнението беше редактирано от Петко К на 28.03.14 00:31.
28.03.14
19:53
Ясно,благодаря,едно огромно БЛАГОДАРЯ на всички вас,които бяхте така добри да отделите време и да ми обясните,защото наистина е важно да си помагаме,особено във форума,честно казано мислех,че почти никой няма да ми обърне внимание,но уви : ) Сега доста неща ми станаха ясни. Имам само още 1 въпрос- възможно ли е това с липсата на калориен дефицит да идва от това,че на обяд и на вечеря винаги ям салата,правя си ГОЛЯМА купа зелена салата например и почти цялата я изяждам,чела съм много примерни менюта на специалисти и там винаги се препоръчва точно голяма купа салата,та според вас,възможно ли е оттам да ‘’прекалявам’’ с храната? И другият ми въпрос-когато не ям,в между храненията ми за да не мисля за храна дъвча дъвки,според вас вредят ли ми на отслабването?